Annat parti?

En skärmdump säger mer än tusen ord.

Annat parti?

Annonser

21 Responses to Annat parti?

 1. Filip skriver:

  Sen vet vi ju vänstern inte är så mycket för att söka information och i stort sett aldrig använder internet..

  När jag tänker på det så borde V och S inte förlora särskilt många röster på att förbjuda internet. Då skulle antagligen SD minska också.

  Hoppas jag inte gav dom ett tips.

 2. Sven-Olof skriver:

  Hur ska man på Expressen tolka dessa siffror då? Nu finns ju inte lede Fi att skylla på?

  Piratpartiet?

  Sven-Olof

 3. Grue skriver:

  Sd-sympatisörer är alltid grymt starka på diverse nätforum. Är på Expressens och Flashbacks forum och det känns nästan som om vi är i majoritet på båda ställena? Hur går det ihop med medias bild av Sd-väljare som politiskt ointresserade idioter…?

 4. Nisse i Svängen skriver:

  SD ska vara glada för att det inte är val idag. Det skulle bli en kort sejour under en mandatperiod, ungefär som Ny Demokrati på sin tid. Spåren från SD:s representation i många kommuner förskräcker. Företrädarna är i många fall inte mogna det ansvar som politiska förtroendeuppdrag innebär. Att ha en hög svansföring på diverse nätforum är inte detsamma som att hålla måttet i den omständliga och långsamma process som politiskt arbete i verkliga livet är. Det är nedslående att konstatera att insikterna om detta är så gott som obefintliga inom SD.

 5. Björn skriver:

  Finns det någon grund i Nisses påstående så borde väl den kunna
  belysas ganska enkelt genom dialog snarare än i spydiga Besserwisser-
  kommentarer.

  Anser Nisse att media ger en korrekt bild av SD?

 6. Linus skriver:

  Nisse:

  ”Det skulle bli en kort sejour under en mandatperiod, ungefär som Ny Demokrati på sin tid.”

  – Skitsnack utan grund. SD fyller 20 år inom kort NyD var ett mediafoster med några månader på nacken.

  ”Spåren från SD:s representation i många kommuner förskräcker.”

  – Skitsnack som har sin grund i att snackaren i fråga tror på Expressens fabricerade låtsasfakta om läget.

  ”Företrädarna är i många fall inte mogna det ansvar som politiska förtroendeuppdrag innebär. ”

  – Det stämmer. Precis som helt nya politiker i andra partier. Men detta gäller endast en minoritet av företrädarna för sd.

  ”Det är nedslående att konstatera att insikterna om detta är så gott som obefintliga inom SD.”

  – Jag utgår ifrån att du sitter i partistyrelsen, eller adjungerats till dennas sammanträden, och har god insyn i ämnet emedan du tycks sitta på så omfattande information om läget. Hur kan du annars ha ”konstaterat” detta?

 7. Nisse i Svängen skriver:

  Nej, jag tror inte på vad vare sig Expressen eller någon annan tidning rapporterar om SD, utan mina åsikter om klassen på SD:s representanter grundar sig helt på personliga erfarenheter från två kommuner och tillika personlig kännedom om representanterna. Allt som allt har dessa lyckats få ur sig två skrivelser – båda av cirkulärtyp – och yttrat sig i fullmäktige tre gånger. Alla är visserligen barn i början, men man båda bör- och ska kräva att det finns en ambition att bli bättre. Det finns det inte.

  Men fortsätt gärna ni med det gemytliga ryggdunkande, kalla dem som kommer med berättigad kritik för ”skitsnackare”, och fortsätt lev i er drömvärld där ni tror att ni någonsin kommer att kunna få något inflytande om ni inte lär er hur man gör.

 8. Björn skriver:

  Få köper väl fullständigt vad som serveras av ”nyhets” -förmedlarna,
  men anser Nisse att medias bild av SD är någorlunda korrekt?

  Vad exakt är Nisse emot formen eller innehållet?

 9. T.L. skriver:

  Är det någon som vet vad ställningen slutade på?

 10. T.L. skriver:

  En annan mätning på Aftonbladet.
  http://www.aftonbladet.se/goteborg/article803081.ab Den ligger i spalten till höger.

  Så här ser resultatet ut just nu http://wwwc.aftonbladet.se/vss/special/storfragan/visa/0,1937,29094,00.html

  SD ligger som andra största parti på 16,8 %, S ligger etta med 42,2 % och M ligger på en tredje plats med 15,2 %.

 11. Björn skriver:

  Verkar fortfarande vara aktiv

  Vad skulle du rösta på om det vore val i dag?
  http://www.expressen.se/1.841850

 12. JJ skriver:

  ”Nisse” har tyvärr rätt i mycket, och det är inte så konstigt att många inom SD saknar den erfarenheten av politiskt arbete, som de etablerade partiernas representanter i de flesta fall har. De har också en helt annan möjlighet att skola in de medlemar som ska representera partiet. Man måste kunna ta till sig kritik, så även SD. Att bli en framgångsrik politiker är inte alltid lätt, vissa har inte alls förutsättningarna för att bli det. Skulle inte förvåna mig om det hänt att SD-representater i kommuner blivit överkörda enbart pga att man har för lite erfarenhet av det fula spel som politik ofta är. Så det räcker som sagt inte att känna sig nöjd med höga opinionssiffror, arbetet för att bli bättre, och höja den allmänna kompetensnivån, inom partiet måste alltid fortsätta.

 13. JJ:

  Jag förstår inte ditt inläggs sentens. Jag anar att det är ställt till mig dock.

  Vad gäller ett eventuellt behov av att arbeta ”inåt” så har vi, som du kanske noterat, inte åsikter som på något vis står i motsatsförhållande till varann.

  Vad gäller vad partiets styrelser, både lokalt och på riks, gör för att höja nivån hos våra företrädare så blir det lite pinsamt när sådana som Nisse uttalar sig som om frånvaron av kunskap i ämnet hos honom är lika med frånvaro av faktisk aktivitet. Det är dessutom den linje du själv fortsätter genom att säga följande:

  ”Så det räcker som sagt inte att känna sig nöjd med höga opinionssiffror, arbetet för att bli bättre, och höja den allmänna kompetensnivån, inom partiet måste alltid fortsätta.”

  Det är direkt oförskämt att insinuera att vi sitter och gottar oss åt 3,5 procent i sifo och struntar i att utbilda våra representanter. Vad baserar du ditt insinuerande på egentligen?

 14. Petter skriver:

  Hej SD. fick eran tidning och jag tycker det e skrämmande att ni är ett växande parti. För varje artikel man läser är det smutskastning och massa annat skit. ni är väl endå ett politiskt parti och ni ska väl sprida eran ”Politiska åsik” än att kasta skit på andra hela tiden. om ni verkligen tycker att ssu:ares beteende var så dåligt under erat riksäven en årsmöte varför kasta skit tillbaka. och så är det i varenda artikel. jag vet varför ni gör detta, det är för att ni inte har nått vettigt Partiprogram. sen är det så roligt att se vad ni har för skribenter för att det är väldigt mycket stavfel och andra fel i artiklarna, kanske skulle era skribenter behöva gå ett år på SFI för att lära sig svenska.

  En annan sak som ni skrev om ”Religös slakt ska vara förbjuden”.
  lite roligt faktiskt för ni har rätt till en viss del. Från början och även en idag så före kommer Halalslakt i många muslimska länder. Det är förbjudet enligt svensk lag att slakta på detta sätt. sen kastar ni skit på Coop att dem säljer sådant kött som är bedövat och slaktat på detta sätt. anledningen att denna slakt metod är förbjuden är för att man som ni säger bara skär halsen av geten. men bedövar man geten först är det helt oki. så då är det inget fel.
  Hur tror ni man slaktar en gris här i svergie?????

  Man gör följande man skjuter den med en sak som heter ”slaktmask” det vill säga att man skuter in en järnpinne i grisens huvud så den blir hjärndöd sen skär man halsen av den med. Men föstår jag artikeln rätt så måste det också vara fel, för det man gör är att bedöva grisen först sen skär man halsen av den…. men jag vet inte ni har säkert något dåligt argumet till detta med som allt annat. om någon blir upprörd av detta inlägg skicka gärna ett mejl eller ni kanske rent av tycker den är bra skicka gärna då med.

  PS. lägg ner erat parti för ni verkar inte veta hur man sköter ett….

  MVH
  Petter

 15. Hej Petter,

  Du skriver så dumt och okunnigt så jag låter ditt inlägg vara kvar, trots att det inte tillför något i ämnet för den aktuella postningen. Detta är dock en engångsföreteelse.

  Det är extra roligt att du påpekar skribenternas påstått dåliga stavning i ett kommentarsinlägg som formligen kryllar av fel. Humor!

  Eftersom du inte tycks förmögen att själv söka upp material på nätet så ger jag dig här adressen till våra samlade åsiktsdokument. Det dokument som kallas principprogram är det grundläggande dokumentet och kan också benämnas partiprogram om man så vill.

  http://www.sverigedemokraterna.net/asikter.php

  Vänligast

  Linus

 16. Petter skriver:

  Den förbannade Sverigedemokraten///

  Klart det är stavfel i min text, jag behöver inte kunna stava för jag är inte skribent. Ja ni har ett Partiprogram men varför inte försöka värva medlemmar med att prata och diskutera om det istället så kastar ni skit på andra och babblar om att dem gör det och dem gör det, fan det är ju sån dagis nivå på det hela. sen fine för att vara lite objektiv så tycker inte jag dem andra partierna låter SD få sprida sin propaganda och debatera fast av min egna åsikt så tycker jag det är rätt bra för att vi har haft så mycket dåliga partier i världen för att nämna ett Nazistpartiet. inte för att jag är så korkad att kalla er för det men ett otycke mot invandrare finns klart och tydligt i erat parti. kan nämna massor av saker som stog i eran kära tidning. men varför kunde du inte ge ett mot inlägg på mina saker??? ne istället kastar man skit tillbaka och hävdar att man är störst, bäst och vakrast ”för att vi har ett partiprogram” patetiskt är det vad det är. min högsta önskan är att få debatera mot en Sd:are bakom stängda dörrar för att verkligen få fram det riktiga tänket hos er………

 17. T.L. skriver:

  Petter, du snackar om att SD skulle kasta skit på andra partier. Får man fråga vilket parti du tillhör då i sånna fall? För det enda samtliga regeringspartier gör är att just kasta skit och det mesta hamnar… Hmm… Ja, vart då nån stans. Jo, just det, hos SD. Så snacka inte en massa goja, din troja. Bakom stängda dörrar ska du allt hamna, på ett fängelse. För dårar som dig borde inte få springa lösa på gatorna. När du ver mer vad du snackar om och gått ur skolan, så kan du ju komma tillbaka.

 18. Björn skriver:

  Jag tror ”Petter” är en bot

 19. Petter skriver:

  Björn och T.L./// för det första är jag ingen bot…

  Kan väl hålla med dig T.L. till en viss del att det är mycket smutskastning mellan partierna….
  Men inte alls i den utsträckningen som var i eran tidning, kunde fan knappt hitta något där det stog nått om erat parti och era framgångar… hamna i fängelse nja don´t belive in that… något som ni i SD har blivit bättre med är att sålla bort idioterna i erat parti fast det finns många kvar tyvärr fast igentligen så finns det i alla partin… och om jag snackar en massa goja så måste hela erat parti vara ett stort skämt fast det visste ni ju redan… kom och tänka på det varför så många svenska då röstar på er men det finns ju bara ett svar på detta och det är att det fnns så mycket skämt samma personer i detta land… sedan din sista fråga var vilket parti jag tillhåller min röst är bara svaret ingen tack vare så mycket skit som finns inom svensk politik med ett stort tyvärr…. och skolan har jag gått ut för länge sen plus att jag pluggar vidare och försöker få upp IQ i detta land vilket många speciellt i detta parti borde göra…

  Tack för ordet

 20. Petter, nedan kommenterar jag en liten del av de dumheter du rapat ur dig på sistone:

  ”Klart det är stavfel i min text, jag behöver inte kunna stava för jag är inte skribent. ”

  Nej, det är riktigt att du inte är skribent, så långt är vi överens. Men det är respektlöst att inte anstränga sig och åtminstone följa de mest grundläggande reglerna för kommatering och meningsbyggnad när man skriver till andra människor. Det är väldigt svårt att förstå vad du menar när man läser dina kommentarer. Detta blir ju än mer pinsamt när du i ditt ursprungsinlägg ondgör dig över hur andra skriver, dessutom utan att ge något enda exempel.

  ” Ja ni har ett Partiprogram men varför inte försöka värva medlemmar med att prata och diskutera om det istället så kastar ni skit på andra och babblar om att dem gör det och dem gör det, fan det är ju sån dagis nivå på det hela.”

  Förutom att detta citat är ett ypperligt exempel på hur illa det kan se ut när man inte tänker på hur man skriver så skulle jag vilja be dig att konkretisera de anklagelser du kommer med. Man kan inte slänga ur sig lösa anklagelser såsom ”…istället så kastar ni skit på andra…” eller ”… varför inte försöka värva medlemmar med att prata och diskutera…”. Vad menar du med att vi kastar skit? Och varifrån har du fått den felaktiga uppgiften att vi inte värvar medlemmar genom diskussion? Jag tycker du verkar väldigt fördomsfull och okunnig.

  Jag tror, men jag är inte helt säker, att du någonstans i ditt fullkomliga sammelsurium av stavfel, syftningsfel och uteblivna komman, försöker anklaga oss för att på något sätt vara lika nazister. Om det är så, så lider du troligtvis av något av följande: brister i kunskapen gällande nationalsocialism, brister i kunskapen gällande sverigedemokraterna eller ett riktigt unket sinne för humor. (Eller – naturligtvis – möjligen en kombination av dessa)

  ” men varför kunde du inte ge ett mot inlägg på mina saker???”

  Därför att du inte skrev några anklagelser värda att besvara i din kommentar. Du skrev ju bara att du tyckte att det var synd att vi gick framåt, att vi har en dålig tidning och att vi kastar skit. Om man vill ha till stånd en konstruktiv debatt så är det inte så klokt att till exempel avsluta ett inlägg med: ” PS. lägg ner erat parti för ni verkar inte veta hur man sköter ett….”

  Återkom när du har något konkret så kan vi diskutera det då. Till dess kommer du att bli bemött med den respekt som dylika tramskommentarer förtjänar.

  ” ne istället kastar man skit tillbaka och hävdar att man är störst, bäst och vakrast “för att vi har ett partiprogram” patetiskt är det vad det är.”

  Ja du Petter, nu var det ju faktisk herrn själv som i sitt första inlägg skrev ”jag vet varför ni gör detta, det är för att ni inte har nått vettigt Partiprogram”. Jag försökte då hjälpa dig att finna vårt partiprogram för ge dig chansen att ytterligare förkovra dig i sverigedemokratisk politik. Det borde vara värt åtminstone ett tack.

  ” . min högsta önskan är att få debatera mot en Sd:are bakom stängda dörrar för att verkligen få fram det riktiga tänket hos er………”

  Det är ganska dumt att debattera bakom stängda dörrar eftersom debatt sällan handlar om att övertyga motståndaren, utan om att övertyga publiken. Vi kan ha en diskussion rörande valfritt ämne om du vill, men jag förstår inte riktigt varför vi prompt måste debattera i smyg. Vi kan väl ha en e-postdebatt, bara du och jag, och sen publicera den här på bloggen? Eller vågar du inte stå för dina åsikter?

  Så till ett citat från herrns senare inlägg:

  ”skolan har jag gått ut för länge sen plus att jag pluggar vidare och försöker få upp IQ i detta land vilket många speciellt i detta parti borde göra…”

  Intelligenskvoten hos en person korrelerar föga med personens bildningsnivå. Det finns ytterst små möjligheter att plugga sig till en högre IQ. IQ handlar, grovt sammanfattat, främst om människors spatiala förmåga, dvs. förmågan att visualisera saker i fler dimensioner än man fått dem beskrivna i. Personligen är jag övertygad om att sverigedemokrater står sig väl i en IQ-jämförelse med andra partier. Jag har dock svårt att se relevansen i ditt påhopp emedan hög IQ knappast behöver vara samma sak som hög politisk förmåga. För övrigt vågar jag sätta en slant på att jag har ordentligt mycket högre IQ än du.

  Vänligast

  Linus ”DfS”

 21. Petter skriver:

  Hej Linus/// välskrivet inlägg… jag börja skriva i detta forum av två saker, för det första så var det när jag läste eran tidning som jag fick hem i brevlådan. Det enda i denna tidning var det att SD har blit påhoppade där ifrån och där ifrån och såvidare. sedan resten av artiklarna så var det att ”kasta skit tillbaka” förstå mig rätt man Slänger ut starkt negativa ord med t.ex SSU och ung vänster… jag försvarar inte all skit dem gör mot er men jag vet mycket väl att SDare gör exakt detsamma mot dem andra med, antingen med ord eller verbalt. jag har själv sett när SDare ståt och sätt ut som 90-talets nazister, jag har sett demostrationer mot andra partin. så det jag reagerade av var att man försökte måla upp en förskönad bild av SD, att så gör inte vi, det är gräsligt att dem får göra detta o.s.v. för det andra så var det att vad jag har sett så vill inte SD blanda er med rasister eller nazister men endå så står det väldigt många ord i rasistisk touch som jag tog illa upp av även om jag skulle vara invandrare skulle jag nog tagit ännu mer illa upp. det jag skulle vilja ta bakom stängda dörrar var att verkligen se era top politikers åsikter om invandrar politik och den biten i eran politik.. jag tycker även erat partiprogram är en förskönad bild av min egna bild av erat parti och det dömmer jag efter vad jag har sett på torg möten och annat

  Petter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: