Vänta lite nu…

hitler-chamberlain.jpg– Det här är en fråga för polisen och inte en politisk fråga. Vi avböjer att kommentera ärendet.

säger Edvard Unsgaard, pressekretare åt statsminister Fredrik Reinfeldt beträffande det muslimska beställningsmordet på Vilks.

Men vänta lite nu…var det inte samme Reinfeldt som var så ivrig att kräla inför de muslimska ambassadörerna beträffande Vilks teckningar, trots att Reinfeldt själv menar att teckningarna inte är en politisk fråga?

Varför agerade Reinfeldt i den icke-politiska tryckfrihetsfrågan när muslimerna kräver ursäkter, men väljer att inte agera när muslimer sätter ett pris på Vilks huvud? Varför ignorera dödshoten men ursäkta tryck- och yttrandefriheten, trots att båda enligt Reinfeldt ej är politiska frågor?

Varför så mån att ställa upp för muslimerna och deras krav men inte för en svensk konstnär och vårt samhälle?

Återigen kryper statsledare för ondskans makter…

Annonser

21 Responses to Vänta lite nu…

 1. anonym skriver:

  ”Varför agerade Reinfeldt i den icke-politiska tryckfrihetsfrågan när muslimerna kräver ursäkter, men väljer att inte agera när muslimer sätter ett pris på Vilks huvud?”

  Det ena handlade om att möta diplomater som ville träffa honom och det andra om en terrorist som dödshotar. På vilket sätt menar du att han ska agera här? Och det var väldigt mycket tal om muslimer i din text, men inte ett ord om islamister.

 2. Kurtan skriver:

  Ja vad kan man säga ?.
  Misstänker att en amöba har mer ryggrad en denna individ som har krälat sig ända upp till toppen. Det är nog dags att se till att han krälar ner igen och låter dem som värnar om Sverige, svenskarna och våra rättigheter som våra förfäder har gett oss för vår resa på denna jord i detta land. Skamligt, ruttet och avskyvärt agerande…. Om han får hållas stryrs vi inom kort av ayatollorna och imamerna.

  If it looks like a duck, walks like a duck, talks like a duck, it is most certainly a DUCK. Fundera på detta ett ögonblick.

  MVH

 3. vmm skriver:

  Mycket, mycket märkligt påstående att det här inte är en politisk fråga.

 4. Kvalle i Mossatresk skriver:

  Islamisterna tar alla chanser att ställa sig i täten för muslimernas och arabernas revanschbegär och självhävdelsebehov. Som Hitlerrörelsen tog hand om tyskarnas. Och som bolsjevikerna gjorde sig till talesmän för världens arbetande klass. Det är oftast numerärt små grupper som i rätt mylla växer till stor makt. Om tiden är den rätta. Islamisterna har ett rätt stort stöd i de muslimska länderna. Desto värre finns ett inte ringa stöd även bland muslimer i Europa, Australien och USA.

  Reinfeldt liksom den föregående regeringen väljer att ligga lågt och diskret beklaga och ursäkta det som väckt ilskan. Med en växande muslimsk befolkning inom gränserna är det pågående civilisationernas krig ett hot om destabilisering av de västerländska samhällena. Hur detta skall mötas om det blir nödvändigt vill politikerna helst inte tala om.

  Det svenska försvaret har övat mot denna fiende, vilket väckt Guillous vrede. Bodström avsåg kontrollen av femtekolonnen när han pläderat för sofistikerad avlyssning m. m. När han talar om kontroll av ALLA svenska medborgare avses de mullvadar som fått medborgarskap : man kan inte särskilt kolla bara vissa medborgare i förebyggande syfte.

  Det är inte Putin som är det stora hotet utan den fiende vi redan är i krig med. Vad gör annars svenska soldater i Afgahnistan, om än på en lugn fläck i landet? Underrättelser om säkerhetsrisker ges och fås med andra länder. Vi är en del av nätverket även om de styrande och media vill ge sken av annat.

  Problemet är att undfallenhet inte leder till säkerhet. Det brukar inte vara så. Att ge upp det egna till förmån för det främmande i hopp om att därmed blidka de revanschsugna är heller ingen lösning. Det föder förakt och ökar kraven. Varje civilisation som förlorat tron på sin styrka och sina värden har börjat marschen mot sin undergång. Västerlandet har börjat gå i den riktningen trots sin skenbara styrka. Aftonlandet börjar göra skäl för sitt namn. Nya makter med unga befolkningar står beredda att fylla tomrummet efter det döende Europa. Den som inte vill leva går under. Vill vi ha den framtiden?

 5. Nicklas skriver:

  Det enda korrekta i detta läge är ju att göra precis tvärtom mot vad som hände förra veckan. Sveriges ambassadörer överallt i den muslimska världen skall stövla in hos respektive regering och kräva att de länderna inför demokrati osv. eftersom Sverige som nation känner sig kränkt av dödshoten osv. Bara att kopiera av kravlisatan Rheinfeldt fick förra veckan.

  En annan vore att staten meddelar att om Vilks blir skadad eller dödad av muslimsk terrorist så dras samtliga religiösa specialförmåner in för samtliga muslimer i Sverige. Bacon till alla i fängelser och skolor, huvudduk i alla former AV inomhus och på offentlig plats osv.

  I Sverige gäller svenska lagar och om du inte vill följa dem så är det dig fritt att flytta härifrån. Om inte PK-Mona har ändrat lagen för din skull så att resten av Sverige får anpassa sig.
  I allmänna val är det majoriteten som bestämmer, i allt annat är det minoriteten som bestämmer reglerna eller?

 6. Sedan när blev representanter för al-Qaeda representanter för muslimer? Johan, du bör nog starkt överväga att analysera det absurda i att skriva ”muslimska beställningsmordet”.

 7. Fredrik Reinfeldt: mannen som krymper med uppgiften, inte växer.

  I det längsta försöker man stoppa sig själv från att säga: ”Det var inte bättre på Perssons tid”.

  Men i det här fallet så kan det faktiskt tänkas att Persson hade klämt till med en markering.

  Men inte Täbyzombien.

  – – – – – – – – –

  Återigen, vad har folk att välja på?

  I ena hörnet muslimälskaren no. 1 i Sverige, Sahlin. I det andra hörnet, en Reinfeldt som villrådigt står och ser ut som han skitit på sig och hoppas att ingen ska märka det.

  Excellent statsledning!

 8. Johan Andersson skriver:

  Anonym:

  Den danske statsministern hade ryggrad nog att neka de muslimska ambassadörer med samma motivering som Reinfeldt nu nekar att yttra sig om dödshoten mot Vilks. Varför kan inte Reinfeldt också ta ett moraliskt ställningstagande?

  Jag menar att han ska gå ut som ledare för Sverige och med kraft visa vad som gäller. Nu visar han bara undfallenhet.

 9. […] på sdblogg.se, verkar ha respektive svårighet. Johan Andersson skriver i sitt inlägg “Vänta lite nu…” att al-Qaedas beställningsmord är ett beställningsmord från muslimer. Med andra ord, […]

 10. Johnny skriver:

  Helt off topic, men: Svensk-Syrianska IF sparkar boll(och lite annat) på Sundbybergs IP… http://www.city.se/Nyheter/1.841583/domare-sparkad-i-huvudet

 11. z999 skriver:

  Vincent Vensan Vukovic:
  ”Sedan när blev representanter för al-Qaeda representanter för muslimer? Johan, du bör nog starkt överväga att analysera det absurda i att skriva “muslimska beställningsmordet”.”

  Det var flera mordhot från muslimer innan ”al-qaeda” representanter preciserade upp det konkreta hotet. Flera muslimska föreningar i Sverige var nöjda med reinfelts rövslickande innan och har tagit avstånd från att döda Lars Vilks därför att de är rädda för den svenska reaktionen som kan komma om någon är ute efter den högre belöningen som är utlovad om Vilks halalslaktas (som ett lamm). Men detta gäller inte alla muslimska föreningar i Sverige och kanske inte ens majoriteten av utövande muslimer i Sverige. Därför så anser jag att Johans formulering i högsta grad är befogad.

  ”Och det var väldigt mycket tal om muslimer i din text, men inte ett ord om islamister.”

  …och inte om muhammedaner heller. Jag följer nyhetsrapporteringen på al-jazeera och dom snackar inte om någon uppdelning av muslimer på det där sättet. Islam är religionen och muslimer är utövarna/anhängarna. Har du något exempel på någon ”muslimsk” förening som har visat respekt för att yttrandefrihet i västerländsk mening är något heligt i Sverige?

 12. Johnny skriver:

  2001: En domare misshandlas under en match i Stockholms division fem. En spelare slår av kindbenet på honom och krossar ena foten.

  2006: En domare misshandlas av publiken i samband med en match mellan Valsta/Syrianska och Väsby i division två.

  2007: En domare misshandlas grovt av flera spelare under en match i Stockholms division sju. Han förs till sjukhus med allvarliga skador.

  Behöver jag kommentera vad incidenterna i de lägre divisionerna har gemensamt?

 13. skånepåg skriver:

  Augusti 2007: Domare dödshotas under pågående match av flera spelare tillhörande albansk fotbollsförening från Oskarshamn. Det svenska lagets spelare fick eskortera hans bil under flera mil vid hemfärden till Kalmar. En mycket allvarig incidens som massmedia gjort allt för att dölja.

 14. Naturligtvis känner jag till hoten innan (som utfördes av enskilda, inte muslimer som ett kollektiv), men själva >>beställningsmordet>alla

 15. Fröken Sverige skriver:

  Tack, sd, för att ni finns!

  Idag finns det ingen annan som talar för det svenska folket och kämpar för att bevara vår frihet – än just sd!

  Jag tycker att ni som funderat länge på ett medlemskap, faktiskt gör slag i saken IDAG!

  Man kan också stötta sd med en slant.

  Det är nu kriget har börjat på allvar och än så länge ser vi ingen annan än sd stå upp för vår yttrandefrihet och frihet….INGEN!

  Det finns också en petition online nu – skriv på den!

  http://www.petitiononline.com/vilks/petition.html

  Ha en skön söndag…för om vi inte agerar nu, så är vilodagarna helt över…

  /FS

 16. Björn skriver:

  Jobbar Reinfeldt för Glocalnet?

 17. Johnny skriver:

  #16> : )

 18. Gabbi skriver:

  Skriv på!

  Namninsamling för yttrandefriheten och Lars Vilks:

  http://www.petitiononline.com/vilks/petition.html

 19. Tore skriver:

  Jag tror minsann, att Odenberg kommer att bli den nya Moderat-ledaren i Sverige.
  ”Dhimmifeldt” kommer att klappa igenom totalt med sina snurriga gärningar…
  Heja SD, nu kommer vi…

 20. anonym skriver:

  ”Den danske statsministern hade ryggrad nog att neka de muslimska ambassadörer med samma motivering som Reinfeldt nu nekar att yttra sig om dödshoten mot Vilks. Varför kan inte Reinfeldt också ta ett moraliskt ställningstagande?”

  Saken är ju den att den danske statsministern ändå träffade diplomaterna sedan saken spårat ur och bl a en dansk ambassad stuckits i brand. Var det bättre?

  ”Jag menar att han ska gå ut som ledare för Sverige och med kraft visa vad som gäller. Nu visar han bara undfallenhet.”

  Hur skulle han ha gjort i fallet med den dödshotande terroristen? Att statsministern uppmärksammar saken är väl precis vad terroristen är ute efter.

 21. Johan Andersson skriver:

  Ja, det är bättre att inte fega ur, utan ta den strid som kommer. JA, det är bättre att statsministern ställer sig upp och ”ger honom uppmärksamhet” så länge han (och Väst) äntligen vågar stå upp för våra ideal.

  Faran ligger inte i att ge terroristerna uppmärksamhet; de får de ändå genom media. Faran ligger i att inte stå upp för våra ideal, för vår kultur. Det är långt viktigare än att vara ”känslig” inför muslimernas krav.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: