Washington Times om Bryssel, 11 sept

Meanwhile, though, in our childish, PC wisdom (accepted across the political spectrum), we have let Islam off the hook when it comes to terrorism, sticking to the story that our whole problem is with a Tiny Band of Extremists That Hijacked Islam, not the jihadist teachings of Islam itself. To make the story stick, we also seem to ignore the impetus behind Islamic terrorism — the imposition of Shariah, what with its ultimate institutional denigrations of non-Muslims and women, and its denial of freedom of conscience and expression.

Lästips: Washington Times: Brussels and 9/11

Annonser

10 Responses to Washington Times om Bryssel, 11 sept

 1. Grue skriver:

  Intressant. Jag var på EM 2000 och den belgiska polisen var rena Star Wars-figurerna: otroligt militaristiska (all skillnad i världen mot den mycket vänligare och lugnare holländska polisen).

  Vad är Washington Times för tidning?

 2. Andreas Ekström skriver:

  Grue:

  En konservativ dagstidning i Washington med en upplaga på ca. 100 000 ex. Inte den största tidningen i Washington, men ändå en viktig tidning och en tidning som de flesta intellektuella i Washington säkerligen läser.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Washington_Times

  Jag funderar på allvar att skicka blommor till Diana West. Att det finns människor som hon värmer i kylan.

 3. Knute skriver:

  Att den belgiska polisen ger sig till att misshandla och arrestera fredliga demonstranter, som i Bryssel protesterar mot islamisering och sharia, är tecken på att Europaunionen förråder vår frihet och demokrati.

  Diana West i The Washington Times skriver:

  ”Vad har protester mot shariah i Europa att göra med den amerikanska policyn i Irak eller med September 11? Svaret är allting. Vad handlade attackerna September 11 om? Al Qaeda’s terroristkomplott var planerad att inte bara slå mot Förenta Staterna utan också för att flytta fram etableringen av ett islamiskt kalifat — en världsregering som styr enligt shariah, vilket, bland annat, förbjuder kritik av islam.”

 4. anonym skriver:

  ”SIOE does not wish to be associated with Vlaams Belang who held its own separate demonstration on Schumann Square.

  Firstly, because we believe they obviously did not respect police instructions and secondly, we consider they vandalised SIOE’s efforts by holding their own demonstration, thereby distracting the both media and, more seriously, demonstrators who genuinely only wish to Stop Islamisation Of Europe.”

  http://sioe.wordpress.com/

  Vad säger Ted om detta? Det var alltså en VB-demonstration du deltog i och inte den föregivna anordnad av ”SIOE”?

 5. Lars Flemström skriver:

  Reuters i Bryssel har frågat EU-kommissionären Franco Frattini vad han anser om demonstrationen i Bryssel och polisens agerande. Frattini svarar diplomatiskt att han inte vill lägga sig i Belgiens anlelägenheter, samt att han inte håller med om att Europa islamiseras. Sedan säger han att den aktuella demonstrationen – mot islamisering av Europa – ligger ”absolut” inom ramen för yttrandefriheten i EU. Demonstrationer för högtidlighållandet av Hitler får däremot förbjudas. Klart besked från högsta ort inom EU: Belgien har brutit mot unionens lagar! Jag hoppas nu att arrangörerna pressar EU ännu mer.

  Vi är nu EU-medborgare vare sig vi vill, eller inte! EU bestämmer i Sveriges inre angelägenheter. En del EU-beslut är bra för oss vanliga svenskar, andra är dåliga. EU-medlemskapet kostar oss flera miljarder. Sverige är netto-betalare, d v s betalar mer än vi får tillbaka. Vi försörjer t ex en hel hord med EU-byråkrater i Bryssel. Ska vi då inte utnyttja våra rättigheter, som frivilliga eller ofrivilliga, EU-medborgare?

  För 2000 år sedan hade det romerska imperiet ockuperat Israel. När de första kristna förföljdes, hänvisade aposteln Paulus till sitt romerska medborgarskap och krävde att den romerska militären – som hade korsfäst Jesus – skulle skydda de kristna.

 6. z999 skriver:

  Anonym:
  ”Vad säger Ted om detta? Det var alltså en VB-demonstration du deltog i och inte den föregivna anordnad av “SIOE”?”

  För min del säger jag att det inte är rimligt att ta ställning för eller emot VB’s åsikter i en sån demonstration, demonstrationen var mot islamiseringen av Europa och inget annat.

 7. Erik Almqvist skriver:

  anonym: Det är tråkigt att SIOE går ut och klagar över en det ena, än det andra så här i efterhand. I grunden handlar det om bristande kompetens från arrangörens sida, men vem som sagt och gjort ditten och datten är inte denna blogg ämnad för att hysa något skvaller kring. Det kan ni ta på SIOE:s sida. Jag ser att ni redan börjat bra.

 8. anonym skriver:

  ”Det är tråkigt att SIOE går ut och klagar över en det ena, än det andra så här i efterhand. I grunden handlar det om bristande kompetens från arrangörens sida, men vem som sagt och gjort ditten och datten är inte denna blogg ämnad för att hysa något skvaller kring. Det kan ni ta på SIOE:s sida. Jag ser att ni redan börjat bra.”

  Jag är inte ute efter att skvallra, jag vill veta hur det kom sig att Ted hamnade i VB:s demonstration och inte SIOE:s. Det är ju SIOE:s demonstration han gjort reklam för här på bloggen.

 9. Erik Almqvist skriver:

  anonym: Vi, likt VB, gick direkt till slutmålet för SIOE:s demonstration. Därför var vi där. Och nej, det var inte ”VB:s demonstration”. Det fanns en hel del folk där som inte hade med VB att göra. Själv träffade jag holländare, engelsmän, danskar och en italienare där. Hörde i efterhand att även fransmän var närvarande. Det enda VB-tecknet som fanns var en lite VBJ-logotyp längst ned på en banderoll mot islamisering.

 10. Tore skriver:

  Än en gång visar detta att vi inte skall tillhöra EU. Jobba för ett utträde, NU…

  Det går ju bra för Norge, och vi skall ha ett försvarssamarbete med dessa också, är
  det menat…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: