sdblogg.se publicerar Muhammedbilderna

Vilks Muhammed thumb Sverigedemokraterna och SD-Kuriren har med stor besvikelse och en växande oro kunnat konstatera att den borgerliga regeringen, med statminister Reinfeldt i spetsen, hanterat den nuvarande Muhammed-konflikten med samma undfallenhet och bristande civilkurage som den socialdemokratiska regeringen visade i samband med den förra konflikten.

Trots dementier från UD har det framkommit flera uppgifter i både svensk och arabisk media om att svenska ambassadörer i den muslimska världen bett om ursäkt för teckningarna av Muhammed, och därmed också indirekt för den svenska yttrandefrihetens utformning, och att man i samband med detta skall ha betygat sin vördnad för islam (Se t ex Syrian Arab News Agency 2007-09-05). Liknande uppgifter florerade i samband med den förra konflikten och det visade sig i efterhand att mediauppgifterna varit korrekta och att UD och utrikesministern ljugit för det svenska folket.

De upprepade hot, krav på bestraffningar och försök till inblandningar i Sveriges inre angelägenheter, som framförts ifrån muslimska ledare och nationer har inte lett till några fördömande eller starkare markeringar ifrån statsministerns eller utrikesministerns sida.

Sverigedemokraterna är djupt oroade över att denna undfallenhet skall tolkas som en svaghet och ytterligare underblåsa de islamistiska krafternas krav på djupgående förändringar av det svenska samhället.

För att fler svenskar skall kunna bilda sig en egen uppfattning om ursprunget till konflikten, som en manifestation för Sveriges oberoende och yttrandefrihet och som en protest mot de förföljelser som drabbat konstären Lars Vilks, och den undfallenhet som den svenska regeringen har visat inför den totalitära islamismen och de teokratiska och diktatoriska stater där den har sitt primära fäste, publicerar vi härmed de omdiskuterade teckningarna.

Samtliga teckningar är gjorda av konstnären Lars Vilks.

Vilks Muhammed 1

Vilks Muhammed 2

Vilks Muhammed 3

Vilks Muhammed 4

Vilks Muhammed 5

Vilks Muhammed 6

Vilks Muhammed 7

Annonser

29 Responses to sdblogg.se publicerar Muhammedbilderna

 1. Frasse skriver:

  Ungefär så här sa Marcus Birro i en studiedebatt på Axess television:

  ”Ska man ägna sig åt satir så ska man sparka uppåt och det tycker jag inte Lars wilks gjort i detta fall.”

  Det är så sant som det är sagt! Det är SÅÅÅ synd om alla muslimer, att dom inte har fötts i en religion som tillåter ekonomisk tillväxt och mänskliga rättigheter.

 2. Jorma skriver:

  Fan så förbannad man blir på detta ryggkrökande för islams muslimer!

  http://jormas-sd-blogg.blogspot.com/2007/09/reinfeld-avg.html

 3. Lars Flemström skriver:

  SD-Kuriren hade inget val, efter Reinfedts kryperi för de utlänska regeringar, som vill styra Sverige.

 4. Den riktiga Martin skriver:

  Det är ju klart att man ska publicera bilderna,det är ju bara kul, som sport.

 5. Den riktiga Martin skriver:

  Och sport är kul(Enligt mig).

 6. Katarina skriver:

  SD – det enda partiet med ryggrad!

 7. Tore skriver:

  Håll fanan högt, mina vänner…

 8. z999 skriver:

  Frasse:
  ”Ungefär så här sa Marcus Birro i en studiedebatt på Axess television:

  “Ska man ägna sig åt satir så ska man sparka uppåt och det tycker jag inte Lars wilks gjort i detta fall.””

  Marcus Birro ingår i en stor grupp självutnämnda rebeller. Satir och yttrandefrihet innebär att man får sparka åt vilket håll man vill. Nu är det så att fega människor, som Birro, enbart sparkar åt det håll staten bestämmer, bäst exemplifierat av att han lyckats med att göra en puttinuttig mainstreamserie om ”hur det var” 1968.

  Tydligen så anser Birro att islam (samtliga påhittade varianter, politisk och moderat och så vidare) är något genetiskt betingat och inte något självvalt och sedan ser han islamisterna som om de skulle vara en handikappad tycka-synd-om-grupp. Jag tycker att det är ett förlöjligande av folk med verkliga handikapp som får kämpa 24 timmar om dygnet för att ha ett någorlunda människovärdigt liv.

 9. Valiant skriver:

  Det finns ganska mycket värre bilder, undra vad som hänt om någon publicerat dem. Scudmissilattacker kanske. Vill dock inte länka pga privat server.

 10. Erik skriver:

  Nu demonstrerar muslimerna i Uppsala också!

  http://www2.unt.se/avd/1,1786,MC=1-AV_ID=650174,00.html

 11. Dumle skriver:

  Helt rätt av SD att göra. Islam måste provoceras gång på gång, över hela världen till så många kritiserar, ifrågasätter och skämtar med religionen och dess företrädare att våld och hot blir meningslöst. Någon annan väg finns inte. De kommer aldrig självmant att acceptera satir eller kritik av vare sig profet eller koran. Men frihetens pris kommer att bli högt för vissa – precis som för kättarna förr i tiden.

 12. T.L. skriver:

  Skamligt att ge ut en ursäkt till dem där, speciellt efter deras äckliga och vedervärdiga betende mot oss angående teckningen.

 13. Krister Maconi skriver:

  Att tänja den för demokratin och väst unika yttrande och tryckfriheten till det yttersta i enbart provokativt eller egoistiskt intresse är ”ingen konst”. Dessa rättigheter tillkom t.ex. i den amerikanska, världens nu äldsta skrivna grundlag i syfte att underlätta och skydda ett utbyte av kvalificerat tankegods, inte i syfte att låta exempelvis porrindustrin vädja till människans allra lägsta instinkter eller låta diverse andra dubiösa intressen göra sig breda. Islam i sig, och den muslimska världen med dess otaliga korrupta despoter av politisk eller religiöst slag, ansvariga för dess långvariga historiska kris förtjänar en ingående och skarpsinnig kritik. Vilks bidrag tillhör knappast denna kategori, det är ett konstnärligt och intellektuellt tämligen tunt hopkok. Att jag nu trots det försvarar hans rätt att utnyttja grundläggande svenska fri och rättigheter är naturligtvis en självklarhet. Åsikterna beträffande Muhammeds avbildning är ju heller ingalunda entydiga bland islamologer eller muslimska lärde. Kristna har under de senaste årtiondena fått utstå långt värre, för att inte säga rent av vedervärdiga provokationer utan att det politiskt korrekta etablissemanget lyft ett ögonbryn.
  Reinfeldts och hans hästsvansförsedde hantlangares agerande både i ambassadörs samt försvarsfrågan visar på en häpnadsväckande brist på omdöme och ett partis relativt raska utförslöpa uti ett liberalismens amoraliska moras. Den senaste tidens händelseutveckling är ytterligare ett illavarslande tecken om vad den mångkulturella framtiden har i sitt sköte.

 14. z999 skriver:

  Off Topic:
  Trendbrott? Våldtäktsmannens signalement las ut av aftonbladet.
  Klick
  Polisen söker en cirka 180 cm lång man som ska vara mellan 25 och 30 år gammal. Han pratar svenska med brytning och har mörkt, cirka en decimeter långt, spretigt hår. Han var orakad och klädd i mörk tröja med dragkjedja och jeans, när han attackerade en kvinna på Hospitalstorget vid 02.30-tiden natten till söndag. Polisen beskriver honom som smal men stark.

 15. Fröken Sverige skriver:

  Jag vet inte om denna länken lagts in här innan, då kan ni radera detta inlägg:

  http://www.todayszaman.com/tz-web/detaylar.do?load=detay&link=121509&bolum=102

  Svenska dhimmis. Man blir mållös..

  ”Swedish Ambassador to Ankara Christer Asp also condemned the cartoons, referring to them as “provocative.” Speaking to Today’s Zaman, Asp said a majority of Swedish people were against the publishing of such cartoons in a local newspaper. The ambassador expressed his opinion that freedom of the press was not unlimited and emphasized that respect for what others hold sacred should be preserved. ”

  Tack, Reinfeldt, för att du idiotförklarar ett helt land…och dessutom ditt eget land!

  /FS

 16. T.L. skriver:

  ”… and emphasized that respect for what others hold sacred should be preserved.”

  Jag håller vår flagga heligt, den flagga som den eldade upp. Så som vanligt är det bara sånt som muslimerna håller heligt som ska respekteras. Det var även en skylt med texten ”ner med Sverige”. När kommer vår ursäkt? När skall Reinfeldt kräva en ursäkt från dem till oss?
  Hmmm… Förmodligen aldrig. Med tanke på att det verkar som han är enda stor ynkrygg.
  Kräv våra rättigheter nu, Reinfeldt. Eller tycker du att det är meningen att vi skall behöva ta emot hur mycket skit som helst?

 17. Kvalle i Mossatresk skriver:

  Men vem hade nu väntat ryggrad från kappvändaren Reinfeldt? Han fullföljer dessutom en svensk tradition av undfallenhet mot högljudda och hänsynslösa aktörer. Minns hur Sverige tidigt erkände sovjets inkorporerande av baltstaterna i sitt imperium. Hur Sverige gav sovjet stora krediter strax efter krigsslutet, och faktiskt… en svensk tidskrift åtalades för förtal av Stalin!! Och hur Sten Andersson (s) när muren höll på att falla påstod att Balticum inte var ockuperat land, vilket han snabbt fick ändra när muren faktiskt föll.

  Vändkappan har som finansminister en tidigare anarkist. Som ny försvarsminister en vapenvägrare. Vad står de nya moderaterna för för värden utöver makten? Inga alls!!

 18. Sigvard skriver:

  Som svensk har jag aldrig känt mig så kränkt förut ,som jag gör nu!

  Dessa fähundar till folkvalda är det värsta jag varit med om, fy fan.

  Har stor erfarenhet av muslimer och deras tänkande, framförallt i rättsskipande instanser.

  Svensken har tappat sitt självförtroende efter långvarigt indoktrinerande i syfta att skapa en ofarlig motståndare.

  Enda vägen ur detta är att folk inte går på medias lögner om Sverigedemokraterna, och ger fingret åt förrädarna som lever flott på det lidande folket.

 19. robsten skriver:

  Märkligt att inte fler höjer rösten ännu mer angående denna sak. Finns det någon fråga där stora grupper verkligen tar ställning enligt samma linjue som SD och dessutom vågar yppa den så är det väl i denna fråga. Jag är mycket förvånad att inte fler grupper i samhället tydligt säger ifrån. har hört en del från liberalt och konservativt håll, men jag väntade mig mycket mer faktiskt.

 20. z999 skriver:

  Robsten:
  ”Jag är mycket förvånad att inte fler grupper i samhället tydligt säger ifrån. har hört en del från liberalt och konservativt håll, men jag väntade mig mycket mer faktiskt.”

  Normalt så hade väl alla tidningar gått ihop i en gemensam aktion för att försvara NA och Lars Vilks. Före massinvandringen av muslimer till Sverige, på 80-talet, så skrev Sahlman Rushdie boken satansverserna och blev mordhotad internationellt av Ayatollah Khomeini samt resten av den muslimska världen. På den tiden lät det väldigt annorlunda.

  Dom flesta människor vet hur det ser ut i de muslimska teokratierna runtom i världen (utom reinfelt), trots det så är det en väldig undfallenhet mot islam. En stor orsak till problemet är att antirasisterna inte ser araber och pakistanier som människor och därför kommer de aldrig att se det som att dessa människor (människor enligt mig alltså) lever under förtryck från en religion som borde fördömas varhelst den sticker upp. Ett försvar (genom tystnad eller vad man nu väljer) för islam är viktigare än mänskligt lidande.

 21. Lars Flemström skriver:

  Antag att jag har en bekant som dyrkar HUNDEN som ett heligt djur. Antag vidare att jag har en bild av en hund med grisansikte på väggen där hemma. Nog skulle jag ta ner den bilden, innan bekantingen kommer på besök?

  Men nu kommer bekantingen, och säger: Jag vet att du har en bild på en hund med grisansikte. Jag kräver att du tar ner den. Skulle jag göra det? Tvärtom, jag skulle låta tavlan vara kvar på väggen, för att visa att här bestämmer jag! Nu springer bekantingen till bekantas bekanta, som alla påstår sig vara kränkta. Vad gör jag då? Jag säger upp bekantskapen. Så slipper du se tavlan.

  Människor emellan, tar vi många hänsyn som vi inte är skyldiga att ta. Om någon försöker göra det till ett tvång, kan vi inte ta samma hänsyn längre. Försvaret av friheten går före.

  SD-Kuriren var inte första tidning, som publicerade Muhammedbilderna. Flera stora landsortstidningar hade gjort det före. Först sedan det stod klart att Reinfeldt säljer ut Sveriges frihet, publicerade SD-Kuriren bilderna. Detta, om något, visar väl att SD inte är ett ”islamofobiskt” parti?

  NA publicerade en av bilderna, med den uttryckliga motiveringen att två konstgallerier hade avstått från att visa bilderna, med motivering att man befarade terroristattacker. Konstgallerierna hade alltså inte avstått från visning av HÄNSYN till muslimer, utan för ett BEFARAT HOT. Detta FEGA agerande påminner ju starkt om de konferenshotell som inte vågade hyra ut till SD:s riksårsmöte!

  NÅGON VAR TVUNGEN ATT VISA ATT HOT INTE LÖNAR SIG, OCH FÖR NA:s DEL GICK DETTA FÖRE DEN HÄNSYN SOM TIDNINGEN NORMALT TAR TILL MUSLIMSKA INTRESSEN. För i vanliga fall drar sig NA inte alls för att klia muslimerna på ryggen.

  NA har vidare publicerat en artikel från en mjölkbonde, som säger sig personligen ha förlorat 100 000 kr på arabländernas bojkott mot det svensk-danska mejeriföretaget Arla efter Jyllands-Postens Muhammedkarikatyrer. Nog kunde väl Reinfeldt, som statsminister, ha utlovat en kompensation för småföretagares personliga kostnader för försvaret av allas vår frihet? Pengar kan tas från invandringen.

  Och vilket roll spelar oljeberoendet för regeringens fega anpasslingspolitik?

 22. T.L. skriver:

  Det är bra att det är i alla fall någon som sätter upp sig emot förslagen om de ytterligare nedskärningarna av försvaret.

  http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=33782&a=905565&lid=senasteNytt_363929&lpos=rubrik_905565

 23. Argus skriver:

  Statsministern Rheinfelt känner sig nödsakad att inbjuda ambassadörer från ett tjugotal islaministiska stater för att att förklara inhemska sakförhållanden,kring Lars Vilks satir teckningar vilket ur diplomatiskt perspektiv måste ses som en ren intervention i inhemska svenska förhållanden och som de etablerade partierna i riksdagen anmärkningsvärt nog applådera.

  Det är klart, att det kan bli problem för berörda intressenter i de islamistiska staterna men viktigast för oss svenskar är naturligtvis vår frihet som nu står på spel med uppvaktningar från främmande länder. som har både krav och önskemål i Sverige.
  Inte med kanoner utan på ett mera utstuderat sätt ta över landet genom massinvandringen- förtäckt i mångkultur – vill man kunna sprida islam samt förändra vårt kristna och västerländska kulturland Sverige.

  Den viktigaste frågeställningen, som överhuvudtaget som inte kan eller får diskuteras i svenska medier är hur hotet skall elimineras mot berörd hembygdsförening, konstskola och länsmuseum som med iakttagande av sin grundlagsenliga yttrandefriheten av säkerhetsskäl inte vågat eller kunnat ställa ut satirteckningarna. Undfallenhet mot hot kan tokas som en svaghet i ett rättsamhälle och det kännetecknar idag det politiskt korrekta Sverige.

 24. Ligur skriver:

  Tema terror:

  Förra veckan hade jag det tvivelaktiga nöjet att höra Jan Guillo som gäst i radion. Guillo förlöjligade på sitt vanliga självgoda sätt ”kriget mot terrorismen” och dess utövande i Sverige. Den Allvetande ansåg att det knappt inte fanns någon terrorism som hotade Sverige varför kriget mot den bara resulterade i övergrepp och kränkningar av medborgare med ett visst ursprung och en viss religion. Dock spådde den Höge att vi antagligen i framtiden kommer att drabbas av terrorism, eftersom vi behandlar våra muslimska invandrare så illa…

  Vad skall man säga, det var väl varken mer eller mindre än man hade kunnat vänta sig. Jan Guillo står tydligen redan i startgroparna för att rättfärdiga den förste islamist som sprider död och förintelse i Sverige, då han redan har bestämt att ansvaret för ett sådant dåd skall falla på offren, dvs oss…

 25. T.L. skriver:

  (Har inget med ämnet att göra.) Ni som inte har läst det här, borde göra det. Det är, kan man säga, både bra och dåliga nyheter.

  http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/article744273.ab

  Majoriteten inom hockeyn vill behålla nationalsången innan matcherna, men ändå röstar dem som dem gör. Det är kanske nåt som man kanske kan gå på, för att dra in väljare hos sport fans. Alla trådar är värda att dra i.

  Det dåliga med artikeln är att dem tänker ta bort nationalsången från allsvenskan inom hockeyn. Anledningen till detta skall tydligen vara pågrund av finasiella skäl.

  Det finns även en röstpoll om man vill ha ”Du gamla, du fria” före nationella idrottsevenemang. Ställningen i den är väldigt skrämmande, när det står nästan 50-50, det är litet övertag på, ja, i alla fall. Men trots att det handlar om en så liten grej, så pekar det ändå på vart vårt Sverige är på väg.

  Det är likadant i röstpoller om man tror att sverige tar sig vidare till final och tar guld i olika idrotsammanhang, så röstar dem flesta på, tar sig inte ens till kvarten, eller vad det nu rör sig om för sport. Folk har ingen nationell anda i huvud taget längre. Alla har blivit så totalt brända och hjärntvättade av regering med flera, om att vara stolt över Sverige är det dummaste man kan göra och så fel det bara kan bli.

  Fan, snart pallar man ju inte mer av den här skiten, med mångkultur, massinvandring och de ständiga försöken till total avskaffning av svenskheten. Om jag inte älskade mitt land så mycket, så skulle jag flytta till Finland eller Island, så man fan får litet lugn och ro.

 26. T.L. skriver:

  http://orebro.expressen.se/%25C3%2596rebro/1.837743/regeringen-nekar-till-ursakt

  ”Regeringen nekar till ursäkt
  Än en gång hävdas att svenska diplomater bett om ursäkt för publiceringen i svenska medier av teckningen Muhammed som rondellhund.
  Och än en gång nekar regeringen bestämt.”

  Hmmm… Så Reinfelt stog på sig alltså och gav inte ut någon ursäkt för publiceringen. Han verkar även stå fast vid det också, att en sådan ursäkt inte heller skall ges ut.
  Låter bra det i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: