Kommunismens brott och svensk vänster

psc1.jpgForum för levande historia uppger att de nu vidgar sin granskning och tar sig an kommunismens brott mot mänskligheten. Detta meddelar den nytillträdde överintendenten på Forum för Levande Historia, Eskil Franck på svd.se.

Att kommunismens brott skall föras upp på tapeten är något som jag anser är en självklarhet. I varje sunt samhälle bör samtliga brott mot mänskligheten diskuteras. Sverige är, dock, som vi alla vet, inte ett sunt samhälle. Kommunismens brott mot mänskligheten har sällan förts i ljuset, och ofta t.o.m. förminskats och försvarats av dess följeslagare (som bland annat innefattat Olof Palme, och en hel del andra folkvalda på vänsterkanten).

Läser man reaktionerna från vänstern ter sig dessa högst besynnerliga. Man menar att detta bara är ett sätt att indoktrinera svenskarna i borgerlig ideologi (som om inte de röda krafterna i Sverige indoktrinerat svensken sedan sin första ministär). Man jämför bl.a. utan vidare upplysningar om kommunismens brott med McCarthyism – den häxjakt som företogs i USA mot kommunister.

En av de största bloggarna i Sverige kallar upplysningen för ett historiskt misstag. Bloggen motsätter sig att staten skall föra ut information på detta sättet, och beklagar att Forum för levande historia inte istället lär ut vilka monster Israel är och hur synd det är om muslimer. Givetvis går detta att jämföra med upplysningen om 150 miljoner människors död (eller kanske inte). Nu är dessutom inte Israel så hemska, tvärt om är de enda araber med demokratiska rättigheter och tillgång till allmänna välfärdsresurser just de som är israeliska medborgare. Nåja. Bloggaren ovan leker dessutom lite med orden och får Forum för levande historia till Forum för förfalskad historia. Då börjar jag undra, var förintelsen en bluff eller vad är det som menas av denna bloggare? Eller är det bara förfalskningar när det gäller kommunismens brott?

Men vad ska man vänta sig av Sverige när landets största tidning publicerar en revisionistisk artikel som förringar kommunismens brott med samma retorik som de revisionister som förringar, eller förnekar, nazisternas brott mot judarna. Jag tycker följande mening är väldigt typisk för de tankegångar som finns inom den svenska vänster:

Vad har dagens borgerlighet att säga om förintelsen: Är det bara lögn och kommunistpropaganda att Röda armén befriade Auschwitz – och hela Väst­europa?

Ja, det är kommunistpropaganda. Den röda armén satte för det första inte sin fot i Västeuropa (förutom Östtyskland som de förvandlade från en diktatur till en annan), och måhända befriande de Auschwitz (och räddade livet på otaliga judar), och likaväl drev de ut tyskarna ur Östeuropa och införda sitt eget välde som på god grund kan kallas lika vidrig och omänsklig som det tredje riket.

Nu när borgarna vill upplysa om något de tycker är viktigt och bortglömt, blir det nästan komiskt att betrakta hur hela sossemaskineriet sätts igång. Omedelbart kommer anklagelserna om indoktrinering och ideologisk likriktning. Men vad? Vill inte vänstern ha flera barn i sin sandlåda? Indoktrinering och ideologisk likriktning är ju trots något som Socialdemokraterna och Vänsterpartiet (Kommunisterna) sysslat med i 70 år.
 

Annonser

24 Responses to Kommunismens brott och svensk vänster

 1. Det är kul det där med hur olika extremistargument stöps om för att passa kusin-ismer.

  Rasfixerade socialister brukar ju alltid försöka förringa Hitlers illgärningar med att poängtera att dennes regim minsann kunde bygga vägar och fick bukt med kriminaliteten, et cetera.

  Detta är, förstår ju varje person med någon hjärnaktivitet, tramsargument och har inte på något sätt med grymheterna i till exempel koncentrationslägrena att göra. Vägbyggen rättfärdigar inte systematiska mord, precis på samma sätt som att delaktighet i befrielsen av europa inte rättfärdigar systematiska mord.

  Pinsamt att det finns individer som ägnar sig åt den typen av argumentation!

  Varför mäts alltid olika saker med olika måttstockar hos de svagsinta vänstermänniskorna? Och varför är vänstermänniskor så omedvetna om hur tölpigt ointellektuella de tar sig ut? (Märker de inte att folk skrattar åt dem?)

  IQ-testa politikerna och offentliggör resultatet!

 2. Möllis skriver:

  Mycket bra! Detta behövs verkligen. Kommunismen har alltid på något sätt hammnat i kölvattnet av nationalsocialismen, upplysningen kring kommunismen är för bedrövlig. Idag kan man kalla sig kommunist utan att de flesta ens höjer på ögonbrynen.
  Artikelln nedan säger mycket om hur undervisningen om kommunsim är i skolan.
  ”95 procent känner till Auschwitz – men 90 procent känner inte till Gulag.”

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=647904

 3. Nicklas Eriksson skriver:

  Ja snälla gör det! Tänk vad roligt det kommer att bli när sverigedemokraternas IQ publiceras!!!

 4. Möllis skriver:

  Varför skulle det ligga något nöje i att publicera det?

 5. Mörkertid skriver:

  Kan ju inte undanhålla dig ett gott skratt Nicklas.
  Jag har 131 i IQ. Vad har du?

 6. z999 skriver:

  Nicklas:
  ”Ja snälla gör det! Tänk vad roligt det kommer att bli när sverigedemokraternas IQ publiceras!!!”

  Ja, det tycker jag också. Speciellt på Jimmie Åkesson som klarat sig så långt utan att komma med några större grodor. En otrolig personlighet som jag anser att SD ska vara väldigt glada över. Det är ju inte alltid den dugligaste som blir partiledare eftersom partiledare väljs efter demokratiska principer (utom bland sossarna som har förbestämt en kvinna sist och i V så har de inget emot en partiledare som är uttalat för totalitära ideologier) så därför är det stor tur att Jimmie har fått posten. Men jag gillade även Mikael Jansson och jag anser att han fortfarande är en de dugligaste inom SD.

 7. Nicklas:

  Haha, ”arbetarperspektiv”, kul kille. Jag vilar mitt fodral.

 8. z999 skriver:

  Den förbannade Sverigedemokraten:
  ”Haha, “arbetarperspektiv”, kul kille. Jag vilar mitt fodral.”

  🙂
  Om LO hade fått bestämma så hade SD suttit i riksdagen. Börjar inte arbetarna bli lite besvärande för vänstern i Sverige?

 9. Ted Ekeroth skriver:

  z999: hehe, bra poäng. Vi skulle haft endast LO-medlemmar i valet, då hade det varit klappat =)

  Ang Jinge är han den typiska vänstern; anti-judisk i sina antydningar och helt ologisk när det gäller förhållandet till verkligheten.

 10. Håkan L skriver:

  Hej, jag har en rolig upplysning. För ett år sedan gjordes det en undersökning av ICA-kuriren i smarbete med SIFO. Man undersökte hur stor del av de som hade olika partilojaliteter som någon gång hade snattat. Folk med vänsterpartiåsikter hade dubbelt så många som hade snattat jämfört med närmaste parti som var socialdemokraterna. Vänstern och socialdemokraterna, hade mycket mer än de andra tillsammans. Om man även hade tagit med MP så hade man haft en stabil majoritet. Vänstern upprepar gärna EXPO-propaganda om den ”brottslige sverigedemokraten”. Intressant med vänsterns flummiga känsla för vad som är mitt och ditt, när man gärna beskyller andra för brott. Vad är det bibeln säger om att inte se bjälken i sitt eget öga?

 11. z999 skriver:

  Man ska tänka på att Nicklas tillhör ett parti som försökte öka på intelligensen i landet genom rasförädling på rasbiologiska institutet i Uppsala. Statens institut för rasbiologi (Rasbiologiska institutet) var ett svenskt institut grundat 1922, efter en ursprungligen socialdemokratisk motion, medundertecknad av bland annat Hjalmar Branting men även av högerledaren Arvid Lindman, och således antagen av riksdagen med acklamation 1921. Det tillkom på statsmaktens eget initiativ, och var det första i sitt slag i världen.

  Med bakgrund av detta så är det självklart att Nicklas Eriksson inte är ute efter en iq-test på SD-politiker utan det är nog en skallmätning som han förespråkar. Att Nicklas tar för givet att en intelligenstest på Jimmie Åkesson skulle vara roligt i hans ögon beror antagligen på att Jimmie är mörkhårig, Nicklas tar resultatet för givet.

 12. Jinge är Jinge och inget att överhuvudtaget att bry sig om.

  Att antisemiten och kommunister tycker illa om Forum för levande historia är självklart.

  Därmed inte sagt att Forum flh. är ett vettigt institut.

  Enligt min mening är den en abnormitet i en normal västerlänsk demokrati. Kunskap on historien skall läras ut av skolan, föräldrarna och av samhället i stort (dagsmedia, böcker etc). Inte av statliga halvdepartement som efter de politiska konjunkturerna ska ”upplysa” om än det ena än det andra.

  I en tidigare postning om FFLH skrev jag så här:

  ”Anledningen till att FFLH en gång startades på initiativ av Göran Persson och SAP, var att upplysa om förintelsen, men på senare år har organisationen mer övergått till att bedriva en allmän förstulen propaganda för “tolerans” och “mänskliga rättgheter”. Det vill säga, i sak har man blivit ännu en organisation med uppgift att underlätta den svenska multikulturella revolutionen och till den knutna massinvandringen. Stigmatiseringen som sker nu av det påstått (som man menar) omoraliska medlöpande av Sverige under andra världskriget och förintelsen, är ett mycket påhittigt och medvetet sätt att bryta ned ursprungsbefolkningens eventuellt kvarvarande intressa att även i framtiden bevara ett svenskt Sverige. FFLH:s taktik är att så starkt som möjligt underblåsa skam -och skuldkänslor för det som gjorts och inte gjorts för 65 år sedan. Förhoppningen är att medelsvensson allt tydligare ska tänka (eller snarare oreflekterat känna) typ: “Om vi var medlöpare till nazisterna då, så kan vi betala tillbaka med vidöppna gränser och acceptans av de främmande, idag.” FFLH är idag en viktig kugge i multikultirevolutionens maskineri i Sverige.

  På sin hemsida skriver Forum för levande historia:

  ”Forum för levande historia är en myndighet som har uppdraget att – med utgångspunkt i Förintelsen – arbeta med frågor som rör tolerans, demokrati och mänskliga rättigheter. Genom att belysa de mörkaste delarna av mänsklighetens historia vill vi påverka framtiden./…/ Forum för levande historia är en ovanlig myndighet, en kunskaps- och kulturinstitution som saknar direkt motsvarighet någonstans i världen. Vårt uppdrag är att sprida kunskap och engagera. Men den dag vi blir mästrande eller förutsägbara, då blir vi också ointressanta. Istället ska vi uppmuntra till självständigt tänkande. Vi ska inspirera unga människor att skaffa sig egna åsikter genom nya insikter. Det kräver olika avstamp, olika angreppsvinklar och olika tonfall.”

  Vi vill “påverka framtiden”, vi vill “inspirera”….. Är detta verkligen en statlig myndighet som talar? Det är nästan så man kan förstår varför det saknas ”motsvarighet någonstans i världen”. I själva verket menar textförrattaren nog att det saknas motsvarande institutioner i den demokratiska västvärlden. Statliga instituioner för tankestyrning och “inspiration” finns annars i varje totalitär eller auktoritär stat på jorden, om inte öppna officiella institutioner, så under säkerhets -och inrikesministeriers kontroll.

  Jag ska inte bli långrandig om problemen med att staten ägnar sig åt värderingsfrågor och propaganda för dessa värderingar, som i detta fall. Men för att sammanfatta huvudproblemet så sätter detta en ordning för framtiden där det då inte legitimt går att motivera varför inte staten då skulle få propagera för helt andra åsikter och värderingar.

  Hur kan vi med gott samvete använda historiska händelser för att påverka värderingar idag, och sedan klandra nazityskland för att ha gjort samma sak? Hitler använde historiska gestalter och händelser i undervisning och propaganda för den tidens politiska måls uppfyllande. Idag används berättelser om andra världskriget till att uppfostra om “tolerans” och andra politiska-moraliska mål. Målen skiljer sig åt men utnyttjandet av historien är den samma.

  Alltså: Historiska fakta skall i statens händer endast tala för sig själva. Inte utnyttjas i moralpedagogiskt syfte.

  Traditionellt överlåter västerländska samhäller värderings -och åsiktsskapande till individen och den privata sfären. Vi kan möjligen tycka att vår svenska tankeinstitution (FFLH) är mer sympatisk än tex de kinesiska eller tidigare sovjetiska motsvarigheterna, men dess funktion är det totalitära samhällets. Och därmed borde den avskaffas.

  Nu har den svenska staten som bekant alltid haft en utpräglad tendens till folkuppfostran – så folk accepterar skapelser som tex. FFLH av gammal hävd.

  I sig är det för övrigt inget fel om någon person, stiftelse eller dyligt vill skapa ett liknande “Forum” för upplysning om förintelsen. Men det är olämpligt att staten sysslar med sådana frågor. ”

  http://gustafssonisaffle.wordpress.com/2007/04/18/roy-andersson-upplyser-om-sverige-och-forintelsen/

 13. MA skriver:

  Nicklas Eriksson: Jag hade 138 i Illustrerad vetenskaps test, och ‘r intelligentare än minst 99 procent av befokningen *(nte undra på att man har ett par examen), och jag har för många år sen (på 90-talet) i andra test fått mellan 135 och 145.

  Vidare är SD:are inte sämre utbildade eller yngre än väljaren i genomsnitt, utan den enda signifikanta sklilnaden med SD-väljare är att de sällan är pensionärer.

 14. Bara ett tillägg till min (alldeles för långa, ursäkta!) kommentar ”12”:

  Nästa statligt initierade kampanj, efter kommunismen, kan jag sätta min lilltå på, kommer att handla om ”upplysning om islamofobin” i Sverige.

  Då kanske min poäng framträder klarare – för att inte säga kortare.

 15. skånepåg skriver:

  > MA
  ”skillnaden med SD-väljare är att de sällan är pensionärer.”

  Är inte lågutbildad (civilgnagare KTH) och pensionär. IQ= oförskämt högt (valde mina föräldrar med omsorg!). Stödjer givetvis SD!

 16. Marcus Jutemar skriver:

  OT
  Visserligen har flertalet debbatörer redan illustrerat att vi i Sd inte skräms av IQ-test, men jag tycker ändå att vi kan överdriva saken lite.

  Gå in på http://www.mensa.se och gör deras test, det tar bara några minuter. Visserligen är resultatet inte helt exakt men tillräckligt för att indikera ungefärlig nivå.

  Jag är Sverigedemokrat och ligger inom den nittionionde percentilen, och bevisar det gärna för vem som helst, när som helst.

  Niklas Eriksson, skriv gärna ditt resultat här, ärligt, eller ljug om du tror att du mår bättre av det.
  Du kan ju skriva resultatet på samtliga skalor, så vet vi att du inte bara gissar.

  MVH MJ

 17. Grue skriver:

  Gustafsson/ Bra inlägg! Håller med fullständigt. Bort med politiseringen av undervisningen – vi har haft alldeles för mycket av den varan. Att det är för ett gott syfte gör inte saken bra för det. Vi ska inte ha politisk indoktrinering – det borde Sd:are om några ha lärt sig av den fruktansvärda behandlingen Sd utsätts för!

 18. John skriver:

  Under WW2 användes nationalism mer än något annat i den sovejtiska propagandan för att stärka befolkningens/truppernas moral, och det fick utmärkt resultat. Hade inte funkat så bra med de gamla vanliga röda slagorden då, vilket man förstod i Moskva. Det är många förstå-sig-påare som väljer att bortse från det, och vill tro att folket och soldaterna fann sin kraft i kommunismen. Jämför Tysklands och Sovjets propaganda under kriget och dom är mycket lika, betoningen ligger på hemlandet och folket (plus respektive ledare såklart), inte på något politiskt system.
  Så om Jinge tror att sovjetiska soldater slogs för att ”befria” västvärlden från kapitalism och demokrati så tror han fel, dom slogs för att försvara sitt land och sitt folk från en annan form av socialism.

 19. z999 skriver:

  John:
  ”Under WW2 användes nationalism mer än något annat i den sovejtiska propagandan för att stärka befolkningens/truppernas moral, och det fick utmärkt resultat. Hade inte funkat så bra med de gamla vanliga röda slagorden då, vilket man förstod i Moskva. Det är många förstå-sig-påare som väljer att bortse från det, och vill tro att folket och soldaterna fann sin kraft i kommunismen.”

  Stämmer exakt det John. Jag har nyligen diskuterat det forna Sovjet med en taxichaufför som har bott i forna Sovjet. Han påstod att även deras berömda ishockeylag hämtade inspiration på samma sätt.

  ”Jämför Tysklands och Sovjets propaganda under kriget och dom är mycket lika, betoningen ligger på hemlandet och folket (plus respektive ledare såklart), inte på något politiskt system.
  Så om Jinge tror att sovjetiska soldater slogs för att “befria” västvärlden från kapitalism och demokrati så tror han fel, dom slogs för att försvara sitt land och sitt folk från en annan form av socialism.”

  I historieundervisningen så kallades andra världskriget för det stora fosterlandskriget, jag tror att det gör så fortfarande. Jag trodde att detta var allmänt känt.

 20. Tore skriver:

  Dessutom hade sovjet-soldaten en pistol, riktad mot nacken. Framåt – ej avfyrning! Bakåt –
  ”nackskott”, i krigets slutskede…
  Alla tillfångatagna sovjetiska soldater betraktades som ”förrädare” av Stalin. Även hans egen
  son som var general…
  Det var Stalin som döpte det till ”det stora fosterlandskriget”, av givna skäl. Några andra
  alternativ fanns ej…
  Med anledning av de stora utrensningarna som Stalin gjorde, fanns ett stort missnöje mot
  sovjetstaten, i början av kriget…
  Vänsteraktivisten har tagit efter med misshandel som första moment…

 21. Tore skriver:

  Och så skall SD vara rädd om den äldre befolkningen. Jag tillhör en av dom…

 22. pontus granström skriver:

  IQ är en pseudovetenskap så att snacka om IQ är bara blah blah

 23. Nicklas Eriksson skriver:

  Mörkertid: fick 133 på senaste testet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: