Irriterande, Johansson

Jag lyssnade precis på några muslimska demonstranter som träffat chefsredaktören för Nerikes Allehanda, Ulf Johansson. Klippet kan ses här. Det kan sammafattas med aggressivitet, respektlöshet och hot. Men bara från ett håll, såklart.

Muslimerna i inslaget hotar Johansson upprepade gånger med ord som

”… skott tillverkas inte för att stå på hyllan vet du väl…”
”… folk vill inte se sånt i en tidning… inte att man öppnar en sida och man ska se satir… det är inget som kommer vara bra för dig…”

I vanlig ordning kräver de att islam och deras tro ska stå över allt och alla, oavsett våra lagar och oavsett vår yttrandefrihet.

Muslim: ”… men du har inte rätt att använda sådana här saker och skada folk”
Johansson: ”Men i svensk lag har du rätt att publicera…”
Muslim: ”Då måste vi ändra på den!”

De kräver respekt, men ger ingen. De kräver att Sverige anpassas till dem, men de ska inte anpassas till något. Detta är visserligen inga nyheter egentligen – knappast första gången man hör, ser eller läser om muslimer som agerar på liknande sätt. Nej, det som irriterar mig mest är egentligen Johansson. Varför kan man inte få se när han hårt och bestämt förklarar för de två otrevliga typerna vad som gäller? Något i stil med

Jag kommer fortsätta trycka satirer om Muhammed, islam och vad som helst som faller mig in och jag kommer göra det tills ni och era gelikar fattar vad yttrande- och tryckfrihet innebär. Att komma hit med förtäckta hot och krav på att vi ska anpassa vår frihet efter era stenåldersåsikter är inte bara naivt och löjligt det är också respektlöst och helt oacceptabelt.

Tyvärr visar sig den överdiplomatiska och konflikträdda sidan istället. Men Johansson gjorde i alla fall det de flesta chefsredaktörer inte gjorde – stod upp för vår frihet.

Annonser

11 Responses to Irriterande, Johansson

 1. Lars Flemström skriver:

  Det har nu framkommit att Irans diplomatiska protester mot Sverige har tillkommit på begäran av någon eller några av de s k nysvenskarna i Örebro, sedan chefredaktören vägrat be om ursäkt. De känner tydligen större samhörighet med de länder, som de ”flytt” ifrån än med sitt nya hemland. Det handlar tydligen också om en schism mellan olika muslimska grupper i Örebro, samt att Saudiarabien har slutat finansiera en muslimsk skola i Örebro. Man hoppas på Iran i stället…

 2. Jacob I skriver:

  Har just sett inslaget och kan väl möjligen ge en eloge till Johansson för att han i alla fall behöll sitt lugn inför dessa individer, något jag förmodligen i hans ställe skulle haft svårt att göra.
  Han gick ju i alla fall inte med på att publicera någon ursäkt, vilket de krävde, men vi får väl se hur det blir med det.
  Intressant att notera hur den mest talföre av dessa individer säger att hade publiceringen berört kristna eller judar, så skulle han också ställt upp för dem.
  Är det någon som tror på detta, inte jag i alla fall.
  Det finns ju något i islam som kallas Taqyia (= tillåtet att ljuga och vilseleda för att skydda islam), vilket vi här fick ett lysande exempel på.
  Nej, hade du, Ted, eller jag varit i Johanssons ställe så hade vi nog varit mer rakt på sak:
  ”Passar det inte, så försvinn härifrån”.
  SD har mycket att uträtta efter 2010.

  Leve Sverige! shalom Israel!

  Jacob I

 3. Ted Ekeroth skriver:

  Jo, mannen med kryckan pratar om att han hade ställt upp för judarna i samma situation. Rent skitsnack tror jag. Bara ett spel för kulisserna.

  Vidare hade inte judar gått ut och blivit aggressiva på det sättet som de är och jag tror inte att judar i Sverige hade velat ha med dem oavsett situation.

 4. Dahlberg skriver:

  jo vad ska man säga.. 1500 talet har nog aldrig så tydligt knackat på dörren som i detta samtalet. rent förkastligt och befängt och deras fjuttiga argument utmynnar gång på gång i ren ilska och aggresion. Det ironiska är att mångfalden ska lära oss att välkomna olikheter som mona sahlin så fint proklamerar. Denna gång fick vi lära oss att skott inte är till för att stå på hyllan och att muhammed på något märkligt sätt står över svensk grundlag.

 5. Frasse skriver:

  Fan, jag blir rädd när jag ser detta! Tanken som slår mig är att vi i framtiden måste dominera muslimerna fullständigt för att dom inte ska dominera oss. Jag känner mig inte bekväm i att skriva detta, men ett framtida inbördeskrig börjar kännas oundvikligt.

 6. Frasse skriver:

  Ett TV-program jag skulle vilja se:

  Big Brother special – Samhällsexperiment; Mångkultur

  Vi sätter in 10 Svenskar i Bigbrotherhuset. En feminist, en kristen, en moderat, två sossar o.s.v. tills att vi i stort speglar det svenska samhället. Dessa förses med svensk husmanskost, bibeln, tobak, alkohol och erotiskt matreal till dom som önskar.

  Sen istället för att rösta ut folk fyller vi istället på huset med en islamist varje vecka 100 dagar. Sen följer vi gruppen med människor där inne för att se om och hur svenskarnas liv påverkas av de senare deltagarna.

  Sannolikt så kommer svenskarna att kunna leva på med sina liv mer elelr mindre opåverkat! *NOT!*

 7. Kenneth skriver:

  Hvad bilder disse mennesker sig ind? Deres argumenter er jo ganske enkelt ubegavede! Stakkels redaktør. hvad i alverden skal man sige til mennesker der ikke fatter noget af demokratiets spilleregler og opfører sig som børn?
  Jeg tror måske at Frasse har ret i, at vi bliver nødt til at dominere muslimer før de dominerer os!
  I hvert fald har Sverige nu, ironisk nok, fået sin egen Muhammed-krise og man kan ligeså godt se i øjnene at vi er i krig med Islam. Jo før vi indser det, jo mindre blodigt bliver det!
  For helvede hvor disse mennesker gør mig vred!

 8. Gustaf skriver:

  År 2003 hörde jag på BBC Nyheter den saudarabiske ambassadören säga i direktsändning i nyheterna att ”Demokrati är en religion”, alltså kan vi säga att Islam är ett politiskt system.

  Islam är ett totalitärt politiskt system som utplånar alla andra religioner och kulturer. I saudarabien (observera litet ”s”) är kyrkobyggnader förbjudna. Låt oss starta en Europeisk insamling för att bygga två stora kristna katedraler i Mecka, när mussarna tillåter detta så kan vi
  diskutera på vilka villkor de är välkomna i Europa.
  Vi måste helt enkelt börja formulera oss om problematiken annars blir det inbördeskrig i Europa om inte förr så när de mussarna skall förbjuda tyskarna att lyssna på Wagner och dit vill väl ingen av oss komma.

 9. Lolo skriver:

  Man undrar ju vad de har för uppfattning om yttrandefrihet egentligen. På deras argumentation låter det som att absolut ingenting ska få publiceras om det upprör känslor hos någon. Denna åsikt finner jag upprörande. Ska jag nu gå och demonstrera mot att Nerikes Allehanda hade den dåliga smaken att publicera deras klagomål på sin hemsida? De är helt absurt. Varenda dag kan vi i våra medier ta del av åsikter som vi upprörs över. Det är hela poängen med ett öppet samhälle. Att en stor mängd vitt skilda åsikter får brytas mot varandra och att man får reagera och säga vad man tycker. Att de upprörs över Viiks bild i sig har jag dock inget att invända mot. Det är en tarvlig bild till såväl form som innehåll.

  Nu skulle jag dock vilja att man prövar en sak. Det vore intressant om man lät publicera en bild av Muhammed som inte utmålar honom som terrorist, rondellhund, kackerlacka eller något sådant. Istället bör man publicera en bild av Muhammed som är helt neutral. En bild som påminner om traditionella kyrkomålningar av Jesus. Då skulle inte bilden i sig upplevas som osmaklig. Istället skulle man bara utmana ett religiöst förbud att avbilda profeten Muhammed. På det viset skulle sakfrågan bli helt klar och tydlig. Vad är det som skall råda: den sekulära lagstiftning vi i demokratisk ordning beslutat om eller ett religiöst påbud som uppställs i Koranen vilket är en helig skrift för en minoritet i detta land.

  Detta vore ett viktigt pedagogiskt grepp för att klargöra sakfrågan för dessa demonstranter. Då kan frågan riktas till dem: anser ni att ni att koranen ska diktera vad som får publiceras i svenska tidningar eller är det svensk lag som skall råda? Svarar de att Koranen ska bestämma avslöjer de sig som grovt antidemokratiska. Nu kan de gömma sig bakom att det är den bildmässiga utformningen som i sig är kränkande och inte bara att Muhammed avbildas. Så det vore det naturliga nästa steget att ta för att göra den grundläggande sakfrågan klar och tydlig.

 10. Hippokrates skriver:

  Ca 300 demonstrerade mot NA efter fredagbönen! Vid tidigare tillfällen enbart ca 100 personer som deltagit. För mig är det klart att imamer som hetsar sina trogna åhörare som senare visar en tydlig bild av masspsychos. Skall vi låta bygga fler moskeer , eventuellt hjälpa med finansieringen?

 11. Lars Flemström skriver:

  Nejdå, vi behöver inte alls hjälpa till med finansieringen av muslimernas moskébyggen. Det gör nämligen Saudiarabien och andra arabstater, som sedan bestämmar vad som ska predikas i moskéerna.

  Att upprördheten är särskilt stor bland muslimer i Örebro (bilden har ju publicerats i flera tidningar) lär bero på att just Saudiarabien har dragit in subventionen till den muslimska friskolan i Örebro. Och jag som trodde att frikskolorna finansieras med skolpeng från elevernas svenska hemkommun! Islamisterna i Örebro måste alltså visa upp sig som värdiga mottagare av skolpeng från något annat muslimlands regering (Iran).

  Och den västvänlige militärdiktatorn Mushareff i Pakistan har tydligen så stor problem med den islamistiska oppositionen, så att han måste visa lojalitet med ”förtryckta” muslimer i det avlägsna Sverige… Det är tragiskt. Jag tror att Mushareff egentligen vill ha ett demokratiskt Pakistan, men det har misslyckats varje gång.

  Jag har förståelse för att troende muslimer kan känna sig kränkta av att se sin profet förnedrad, men som sakerna nu har utvecklats, måste vi visa omvärlden att islamisterna inte kan bestämma i Sverige.

  Låt oss säga så här: Om publiceringen inte hade lett till någon reaktion alls, hade publiceringen varit fel. Då hade NA kränkt troende muslimer helt i onödan. Men de reaktioner, som kommit, visar att publiceringen var nödvändig som försvar för demokratin.

  Publiceringen har tvingat fram demokratins dödgrävare i ljuset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: