Preskriptionstid på avvisningbeslut?

Idiotin tar aldrig slut i detta land. Numera basunerar media ut att det finns en preskriptionstid för avvisningsbeslut. Efter 4 år kan man ansöka på nytt. Att det svenska systemet är fullt av hål och att migrationsverket hjälper sina kunder att ljuga ihop historier vet vi redan. Nu är det alltså så galet att man kan hålla sig undan och därefter göra ett nytt försök. Går det inte då kan man fortsätta på samma sätt som tidigare.

- Väldigt många av dem som gömmer sig känner inte till den här möjligheten. Det handlar om tusentals personer som lever gömda i onödan, säger Victor Cifuentes från organisationen Internationell Flyktingcentruminformation.

Han har hjälpt många familjer att ansöka på nytt. Och statistiken talar sitt tydliga språk: hälften av dem som ansöker igen får stanna i Sverige.

Jag anser att alla de som bestämmer sig för att gå under jorden eller på annat sätt strunta i svenska beslut ska omedelbart fråntas rätten att någonsin söka asyl i Sverige igen, oavsett omständigheter. Precis som står skrivet i det invandringspolitiska programmet ska det vara kriminellt att hjälpa flyktingar att gömma sig.

Idiotin i dessa svenska regler måste bort omgående.

Annonser

6 Responses to Preskriptionstid på avvisningbeslut?

 1. Robert Boström skriver:

  Det där var mig det dummaste, mest enfaldiga och idiotiska beslutet någonsin!!! Preskriptionstid för avvisningsbeslut? SD i riksdagen behövs allt mer och mer….

 2. Tore skriver:

  Ja sannerligen, så får vi ändra denna vansinniga regel. Även de personer som skyddar dessa,
  bör åsamkas kännbara straff, då de tydligt avvisar svensk lagstiftning! Vi är på väg mot ett
  laglöst samhälle, mina damer och herrar…
  Visst finns det en lag som berör ”vistelse i landet olagligt”, eller något liknande…

 3. Fröken Sverige skriver:

  Javisst, är det härligt att DN nu gör en insats för de som gömmer sig i Sverige – och berättar att de har fler chanser att få stanna i ”landet Gratis”, med fri försörjning livet ut för hela släkten och några till….

  ”Victor Cifuentes tycker att det är viktigt att den här möjligheten lyfts fram i ljuset.

  - När jag berättar för gömda om att den här möjligheten finns blir de överlyckliga, säger han.”

  *SUCK*

  /FS

 4. Kristofer skriver:

  Jag brukar inte hålla med SD, eller snarare SD anhängare, om deras åsikter, men jag måste hålla med om att detta är nästintill absurt. Svensk lag och svenska beslut måste ju respekteras av såväl medborgare som asylsökande.
  Visst ska vi ta emot flyktingar som verkligen behöver det, men vi kan ju inte ta emot alla. Att sedan gömma sig och ansöka på nytt är en regel som måste ändras. Det konstiga är utvisade går under jorden är något som stöds av flera organisationer, om något flyr från ett fängelse idag är inget folk stödjer.

 5. robsten skriver:

  Ja systemet är sjukt på gränsen till perverst. Men jag tycker nog att det inte i första hand ‘är Migrationsverket vi skall rikta vår vrede mot, de verkställer ju politikernas beslut i princip. När de gör detta så blir de ju själva utsatta för hot och trakasserier, personal från Migtrationsverket är tydligen mål för AFA nuförtiden också. De som bär det fulla ansvaret är våra lagstiftande politiker.

 6. Anders skriver:

  Intressant debatt i Länstidningen i Södertälje. Se kommentarerna:

  http://www.lt.se/index.asp?kat=st&i1=index_red_2007.asp&i2=1&Id=21787&isp2=hela

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: