Ökat stöd för sd

I dagens SIFO slår sverigedemokraterna nytt rekord. 3,7%! Ökar sd lika mycket i nästa SIFO så når man för första gången magiska 4%. I Malmö får sd hela 11,5%, en halv procentenhet från att ta ett riksdagsmandat i Malmövalkretsen.

På grund av dagens SIFO håller både DN.se och Expressen.se sd-relaterade omröstningar. Bilderna under talar kanske för sig själva.

Annonser

16 Responses to Ökat stöd för sd

 1. Umebon skriver:

  Mycket bra siffror att starta hösten med. Ser framemot kampanjen som partisekreteraren pratat om på sistone. Med denna i kikaren kommer nog 4%-spärren kunna passeras relativt snart. Precis som Åkesson sade vid senaste riksårsmötet måste målet vara att nå minst 7-8% i valet 2010. Att passera spärren är bara ett delmål om än mycket glädjande. För att kunna påverka maktfördelningen efter valet 2010 måste det nog bli minst 7%.

 2. Sven-Olof skriver:

  Jag ser också fram emot höstens kampanj. Men det är inte bara röster vi måste vinna. Vi måste dessutom rekrytera hundratals nya politiker som är beredd att 2010 ta plats i kommunfulläktigen, landstingsfullmäktigen, riksdagen, nämnder, nämdemän och alla deras ersättare. Den av de etablerade partierna genom ”tystnadens samtycke” politiska förföljelsen av Sverigedemokrater är ett av våra större problem. Vi kommer att nå dessa 6-7% i valet 2010. Därom tvekar jag inte för en sekund. Men kommer vi att ha de där 500-600 nya politikerna som ska representera partiet i de olika församlingarna? Där är jag mer orolig.

  Mvh Sven-Olof Sällström

 3. Grue skriver:

  Kommer man in kommer inget block att få majoritet, det är jag nästan helt säker på. Det är jämnt mellan blocken. S hade kunnat vinna enkelt men valet av Måna omöjliggör det.

  Det gäller för Sd att fortsätta avdemoniseringsarbetet. Folk börjar få upp ögonen för Sd och det här kan bli början på en snöbollseffekt – men då gäller det att man inte framstår som så farlig i folks ögon! Till att börja med måste man skruva ner den mer extrema retoriken. Konspirationsspekulationer, snack om ”svensk förintelse”, etc, skrämmer presumtiva Sd-väljare och ger PK-folket lätta poäng. Sd måste bli lite mer cyniska och förstå att politik är lika mycket marknadsföring som ideologi!

 4. Ola skriver:

  Det största problemet är inte att komma in i riksdagen 2010. Det kommer Sd garanterat. Problemet är att rekrytera bra folk till organisationen. Hur skall man få det när AFA-stormtrupperna kan sätta en yxa i din dörr, misshandla dig, eller krossa ditt köksfönster, allt med mediaetablissemangets goda minne. Du riskerar dessutom att bli utesluten från facket och trakasserad på din arbetsplats.

  Jag vet att det finns bra folk som sympatiserar med Sd, tyvärr är många av dom rädda. Och där har etablissemanget (till vilka jag räknar AFA) lyckats.

 5. Robert Boström skriver:

  Samtidigt som SD ökar får vi inte glömma att även Kristdemokraterna ökar till betryggande 5,7%, vilket jag ser som nyckelpunkten till ett maximalt SD-inflytande inför valet 2010.

 6. Valiant skriver:

  Något måste ändras för att man ska nå 7-8 procent. Man kommer förlora röster eftersom man inte lyckas spotta fram 500 kompetenta politiker. Det räcker med att en politiker säger något dumt för att det ska hamna på förstasidan på Aftonbladet. Det börjar skrivas lite dumma grejjer i övrig politik nu igen, saker som man faktiskt tog bort för ett tag sedan. Undrar vilken förankring den ”övriga” (ej invandringspolitik) politiken har med SD-väljarna. Kritiken mot abortlagar och homosexuella osv.

  Har svårt att se mig själv delta, tror nästan det vore socialt självmord. Men man måste ju betala av studieskulden på något sätt sen. Vad är lönen? 😉

 7. Erik skriver:

  Håller med, SDs största problem är kanske att de kommer växa för fort till 2010. SDs ledning måste verkligen fundera över hur man ska kunna fylla upp alla platser man vinner med kompetent folk!

 8. Anders skriver:

  Det finns några saker som stör mig i SD:s retorik. Varför görs liknelser av motståndares beteende som facistiskt eller nazistiskt? Helt onödigt att ta i så man spricker. Att använda sig av sådana liknelser slår tillbaka mot SD själva. Genom att SD företrädare tar och beskriver sina motståndares beteende som facistiskt eller nazistiskt förs dessa ord helt i onödan in i debatten. Räcker det inte med att våra motståndare använder sig av dessa epitet.

  En annan sak man måste vara noga med är vilka tokstollar man släpper in i partiet. Vi minns alla artikeln om Sverigedemokraten som kom i kalsongerna till kommunfullmäktige. En annan beskrev en SD:are som var en dömd hustrumisshandlare och en tredje som hade stora skulder och var dömd för diverse brott. Media kommer att fram till valet 2010 leta efter SD företrädare som gör bort sig.

  Helt klart kommer en och annan som är rätt udda att söka sig till partiet. Detta drabbar nog SD mer än andra partier eftersom personer som är mer ”etablerade” i samhället drar sig för att företräda SD på grund av risker för hot, förlora jobbet eller social utfrysning.

 9. skånepåg skriver:

  Med hänsyn till att cirka 40% av Malmös invånare har utländsk härkomst (och knappast stödjer Sd), så pekar 11,5 % på att det faktiska stödet bland etniska svenskar ligger runt 20 %!

  Sedan får vi inte glömma det gamla talesättet att det finns lögn, förbannad lögn och statistik!

 10. Johnny skriver:

  Såg Jonas Åkerlund på TV4. Lika avslappnad som Jimmie Åkesson. Lugn och saklig, brusar inte upp. Jag är grymt imponerad!

 11. Möllis skriver:

  skånepåg: Säg inte det, jag har bekanta av utomeuropeisk härkomst om man säger så, som röstar på oss.

 12. Fröken Sverige skriver:

  Åkerlund var kanon – som vanligt!

  Reinfeldt däremot kör en stil, som knappast ens kan imponera på hans egna väljare, antar jag?

  Ignorant, överlägsen och vimlar med ögonen….sorgligt att se..

  Men bra för oss. 😉

  /FS

 13. T.L. skriver:

  Vi är på väg!

  Men som sagt så behöver SD ett större personalstall.
  Det borde ju egentligen inte vara allt för svårt. Kanske om SD skulle skaffa sig sin egna säkerhetsstyrka, som det pratades litet om för ett tag sen. Något sådant som kunde garantera partimedlemmarnas säkerhet på möten m.m. kanske skulle kunna få fler att ta steget in officiellt i partiet.

 14. Tore skriver:

  (Har min dotters dator och användarkonto, då egen ”huvuddator” protesterat.)

  Att moderata väljare stödröstat på Kd i tidigare val, är inget nytt. Det kan förklara uppgången
  denna gång, och i denna undersökning. Det är ett tjuv och rackarspel som pågår av ”makten”
  därav deras hysteriska kommentarer och utspel. Kanske ett sätt att locka tillbaka personer,
  som tidigare lämnat partiet. Gläds åt vår (SD) framgång, nästa gång har vi spräckt spärren, i Sifos väljarundersökning…Tidigare har vi gjort det, för annat ”institut”…
  Veckans största skämt, måtte vara yttrandet av fd sköterskan och socialförsäkringsministern Cristina Husmark Phersson ”Nya moderaterna”. ”När jag var utbränd, var jag hemma i tre dagar”. DN den 18 augusti 2007, en hel sida svammel…
  Månde det vart ”latmasken” som kröp ut efter tre dagar, tro!

 15. Anders skriver:

  SD ej längre främlingsfientligt enligt TV4. Nednstående är saxat från TV4:s hemsida:

  ”Sverigedemokraterna ej främlingsfientliga?”Har TV4 slutat att kalla Sverigedomkraterna för främlingsfientliga, undrar en tittare.
  Stämmer det jag idag hörde på radion, att ni på TV4 slutat benämna Sverige-Demokraterna för ”främlingsfientliga”?
  Om detta stämmer,Varför har ni gjort det? Anser TV4 att SD inte är främlingsfientliga?

  Bosse

  Svar direkt

  Hej Bosse,

  Det stämmer. Anledningen är att alla epitet och etiketter vi använder slentrianmässigt förlorar sin betydelse. Vi ska lägga vår kraft på att nyhetsbevaka Sverigedemokraterna och förklara för våra tittare vad deras politik innebär.

  Mvh Anne Lagercrantz, nyhetschef TV4

  http://tv4.se/to/svardirekt/542548.html

 16. Valiant

  ”Har svårt att se mig själv delta, tror nästan det vore socialt självmord. ”

  Det där är ett fegt resonemang, kanske lite av en bekvämlighetsursäkt?

  Jag engagerade mig i Sd och väntade mig vissa avståndstaganden, men vad hände? Jag bemöttes av en närmast kompakt sympati från alltifrån släkt och vänner till arbetskamrater. Vissa började visserligen med att rygga tillbaja lite skrämt med uttryck som t.ex.”… men är inte Sd nazister?…” och liknande, men man får väl då göra som i så många andra lägen i livet – svara för sig!

  Folk är ofta oupplysta, men långt mer sällan dumma. De köper grundade argument och det brukar aldrig vara några problem att få upp intresset för Sd när man pratar med folk. Därmed inte sagt att det alltid slutar med en vunnen röst.

  Men till ämnet. Man blir helt varm av denna undersökning, efter en period av partirelaterade tråkigheter, tänker främst på det råa överfallet på Martins flickvän men även händelser i bl.a. Gävle. Och så kommer detta. Nytt rekord i SIFO. En opinionsmätning är bara en opinionsmätning, men trenden talar ett tydligt språk. Det går uppåt och det går definitivt mot 4%!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: