Cirkus Persson var finalen

Gästskribent: Hans Olof Andersson

elephant-dancing-doll.jpgJag vill framföra en teori, prova en förutsägelse om det framtida politiska landskapet: Vi kommer aldrig mera att få en regering med enbart socialdemokrater. 
Socialdemokraternas tid är slut, från och med nu går det bara utför med dem. De kommer att vara med i regeringar fler gånger, det är jag säker på, men någon regering med bara sossar kommer vi aldrig någonsin att får se igen. Minns ni hur det var med minoritsregeringen fram till 2006? Det skulle förhandlas med vänsterpartiet och miljöpartiet i varenda fråga. Det finns länder, som Tyskland, där minoritetsregeringar är förbjudna. Så skall det inte vara i Sverige, men det är ju inget bra sätt att styra landet.

Göran Persson var den socialdemokratiska finalen, den ultimate pampen. Jag vet att många, sossar och icke-sossar, var förbannade på honom, men jag tycker han var ganska bra som underhållning när han styrde och ställde. Det allra märkligaste var att se andra människors oförmåga att hantera denne skicklige manipulatör. När Göran Persson tog i med brösttonerna bedömde han läget precis rätt: De flesta svenska politiker, speciellt folkpartister förstås, bli alldeles förstummade när någon ryter åt dem.   

Jag antar att jag inte blev särskilt arg på Göran Persson, trots hans totala omoral och maktpragmatism, just på grund av att han åtminstone var en socialdemokrat med intelligens. Om vi nu skulle ha en sosse-regering, så slapp vi i alla fall ha en komplett idiot som statsminister. Nu kom jag av någon anledning att tänka på hans ministrar: vi skall inte gå in på dem och deras märkligheter för det är ett passerat kapitel, som ingen orkar tänka på, men man får väl anta att Göran Persson hade ett uppdämt sparkbehov på grund av försummade fotbollsdrömmar.

Stor underhållning var Cirkus Persson i alla fall, med den dansande elefanten ständigt i manegens mitt, och de livrädda clownerna runtomkring.
Nu har socialdemokraterna en ny partiordförande. Hon heter Mona Sahlin. Varför blev hon ordförande? Därför att kvinnorna inom SAP hade beslutat sig för att det skulle bli en kvinna. De andra som var före på listan, till exempel Margot Wallström, tackade nej. Det blev Mona Sahlin. Ett ansikte, en röst, men inte mycket mer.

Ett ansikte, en röst, det är just vad Mona är. Det är precis vad som behövs för att göra ett intryck i TV, så det ska väl kunna bli en hel del röster med Sahlin vid rodret. De enda frågor vi fått se Mona Sahlin profilera sig i är ”Ja till islamisering”, ”Förakt för svenska traditioner”, och ”Skapande av nya parkeringsregler”. Men det spelar inte så stor roll vad hon säger eller gör, bra eller dåligt. De flesta socialdemokrater röstar sedan länge på sitt parti av en enda anledning: för att slippa borgerlig regering. 2006 kan många av dem ha röstat på moderaterna helt enkelt för att slippa Persson. Nu när han är borta återvänder de till fållan och röstar på Mona Sahlin helt enkelt för att hon inte är det minsta lik Göran Persson. De vill helst slippa tänka på politik, och med en profillös och blek partiledare kan somna in tryggt igen.
 
Men det strömmar till folk till sverigedemokraterna nu. Jag kan passa på att berätta, för er som spekulerar i vilka det är som går till sverigedemokraterna, att det är helt omöjligt att kategorisera oss med hjälp av några billiga sociologiska kategoriseringar. Det är så märkligt det här med era behov av stämplar. Det finns faktiskt människor som fattar egna beslut, på en moralisk grund, inte utifrån någon identifiering utifrån klassperspektiv. Jag kan berätta att de som aktiverar sig i sverigedemokraterna gör det för att de vågar! TYCKER som oss gör en majoritet av befolkningen!

Vid valet 2010 kommer sverigedemokraterna in i riksdagen, den överväldigande sannolikheten för det tror jag inte någon kan undvika att se. Det är mycket osannolikt att något av blocken får egen majoritet, och det borgerliga parti som ska stödja en eventuell vänsterregering kommer att kräva regeringsplatser. Jag vet att borgarna är mjuka av sig, men stödja socialdemokraterna utan statsråd? Det är bara inte möjligt. Vänsterpartiet och miljöpartiet har gjort det, men en blocköverskridande majoritet, i ett läge där alla de andra är livrädda för sverigedemokraterna? Då går nog socialdemokraterna med på några statsråd från något annat parti. 
Svenska folket håller på att vakna, vi sverigedemokrater märker det varje dag.  Telefonerna ringer och det är glädjande att höra hur människor som hittills varit rädda,  nu när debatten om den havererade invandringspolitiken blir allt intensivare, vågar stå upp för sin yttrandefrihet, och sin rättighet att arbeta politiskt! Vi kommer bara att växa nu, och definitivt passera tio procent i valet 2014.

Då kommer vi inte bara att ha vågmästarposition, utan det gamla blocktänkandet kommer att vara helt överspelat. Vi kommer att få se breda, blocköverskridande regeringar, med politiker som desperat kramar om varandra, i syfte att hålla sitt korrumperade och förlegade etablissemang kvar vid makten. En dag kommer de kanske till och med att försöka stjäla vår politik och våra idéer. Men folk kommer att kunna se igenom det.
Men någon regering med bara socialdemokrater kommer vi aldrig att få se igen. Troligtvis aldrig någon regering med bara borgare heller! Precis som i resten av Europa så håller en gammal dynasti, den socialdemokratisk-borgerliga, på att dö ut, och demokratin pånyttföds genom en folkrörelse. Vi har sett det förut många gånger i historien, den senaste gången var när arbetarrörelsen hade sitt stora genombrott under det förra seklets första decennier, och dessförinnan när liberalismen under artonhundratalet gick framåt, på bekostnad av det gamla konservativa ståndssamhället. Inget varar för evigt, och det är precis så här det skall vara. Ett nytt politiskt landskap är på väg att växa fram, och de gamla makthavarna kan inte stoppa det utan att ta till ännu värre förtrycksmetoder än de vi hittills sett. Det kommer de säkerligen att göra; men sådant leder till motreaktioner, för det svenska folket har ett starkt sinne för rättvisa. Det är det borgerliga-socialistiska maktetablissemangets val: Att lämna makten som goda förlorare, eller som dåliga.

Annonser

7 Responses to Cirkus Persson var finalen

 1. Jonatan skriver:

  Din analys stämmer nog i allt vässentligt. Ingen har ju någon kristallkula, men att spekulera kan ju vara lite kul.

  Personligen tror jag att sd passerar 4%-spärren med råge i 2010 års val. Genombrottet kommer nog i EU-valet 2009 och sen blir det succéval 2010. Åtminstone är det ett tänkbart scenario. Beroende på hur de andra partierna positionerar sig och hur gräsrötter och väljare ställer sig till en sådan positionering, framför allt i invandringsfrågor, finns det nog möjlighet att ett eller fler av dagens riksdagspartier åker ut 2010.

  Personligen tror jag att åtminstone kd åker ut. Då blir det kanske en regering s+mp+fp+c. I så fall skulle m, v och sd utgöra oppositionen. Snacka om splitrad opposition!

  Detta skulle vara en nådastöt för den etablerade blockpolitiken.

 2. Anders skriver:

  ”Detta skulle vara en nådastöt för den etablerade blockpolitiken.”

  Men gynnar det verkligen Sd om blockpolitiken spricker? Då kan ju Sd knappast bli vågmästare eller samarbetspartner till en regering överhuvudtaget. Då får vi majoritetsregeringar som inte behöver bry sig om vad de partier som står utanför tycker.

 3. Kvalle i Mossatresk skriver:

  En uppluckring av blockpolitiken gynnar (s). Det är bara en borgerlig blockregering som håller (s) borta från makten; alla andra rimliga konstellationer inkluderar (s).

  Av politiska skäl kommer en (s)-regering aldrig att ha (sd) som erkänt stödparti. Det förekommer ingenstans i Europa. Ett undantag i en öststat ledde till ett ramaskri från andra (s)-partier och hot om uteslutning från paraplyorganisationen. Det handlar om framtoning, inte den praktiska politiken där ett samarbete ingalunda är omöjligt.

  Återstår en borgerlig regering med (sd)-stöd enligt NyD mönster. Är de beredda att utan egen majoritet gilla det läget? Man skall ha klart för sig att borgerligheten mera än sossarna är för öppna gränser, arbetsgivarnas möjlighet att använda hela världen som rekryteringsfält, och multi-kulti samhällets nödvändighet. Rakt på tvärs med (sd):s generalfråga! Och den svenska makteliten är inte den danska lik!!

  Återstår att kavla upp ärmarna och arbeta sig över riksdagsspärren. Men det är inget att ta ut i förskott. Sedan får man se vad riksdagens sammansättning kan ge för möjligheter.

  (sd):s framtid ligger i att bli de marginaliserades och småfolkets parti. De som sossarna tvingats överge i sin glidning mot mitten och de medelklassväljare som är nödvändiga om partiet skall behålla sin storlek och inflytande. Från kådisarnas mera profilerade frireligiösa och moraliska segment är inte särskilt många att hämta, om inte partiet går under. De grundbultar (sd) bör vara byggt på är folkhemmet, givetvis alltid föränderligt – där Per Albins folkgemenskapstanke väl stämmer med ett nationalistiskt partis synsätt – och en kultur- och moralkonservatism därutöver. Gör en bra praktisk politik av dessa bultar och den tilltalar en stor del av svenska folket.

 4. Håkan L skriver:

  Hej, ja allt är möjligt vad gäller regeringskonstellationer. Och det är mycket möjligt att s, folkpartiet och centern kommer att regera tillsammans. Man kommer då troligtvis att motivera det med att man vill hindra ”främlingsfientliga” sverigedemokraterna från att få inflytande. Under tiden fortsätter Zanyar Adamis och Gringos kurser i hur man bemöter sverigedemokraterna. Kanske kommer de att vara precis som i filmsnutten. Men han verkar lite för intresserad av det motsatta könet, är det Ali Esbati?

 5. Kurtan skriver:

  Cirkus Persson på Europeisk nivå….

  Saxat från Gates Of Vienna….

  An Open Letter to Europeans

  And now it is out in the open. A peaceful democratic protest, organised by people with no trace of historically violent behaviour, is banned because the Mayor of Brussels, a Mr Freddy Thielemans, believes he cannot guarantee the safety of the public, and perhaps more pertinently, does not wish to upset the delicate sensibilities of Brussels?s large resident Muslim community.

  Western European leaders (unelected, but surely that too could not be true, after all we live in a democracy, do we not?) were intent on betraying and sacrificing their own people, all half a billion of them, in their pursuit of power and a seat at the never ending trough of financial swill?

  But now the face of Europe?s totalitarian New Order has exposed itself in all of its slippery, devious, treacherous, lying, naked ambition. If they are prepared to deny free speech and freedom to demonstrate, then what else will they deny us?

  These must just be rumours; it is too Orwellian, too Big Brotherish to possibly be true. But these plans are already in the EU pipeline, waiting for the day to come, and come it will before the next two years are out, after which the EU will have total control of its subject peoples. No more elections, no more sovereignty, no nation states, no freedom, just an imminent minority status of jizyah-paying Dhimmitude.

  By outlawing a democratic demonstration, mayor Thielemans has laid down a marker that will be studied closely by the Brussels politicians. He has slapped our face with his glove, issued a challenge, fired the FIRST shot in a new war. If you run away and hide after the opening salvo then we are finished as a people, a culture, a race and a civilisation.

  http://gatesofvienna.blogspot.com/2007/08/open-letter-to-fellow-europeans.html

 6. Kurtan skriver:

  Cirkus Person och Wallström i Europa….

  Saxat från G Of V se länk nedan.

  An Open Letter to Europeans

  And now it is out in the open. A peaceful democratic protest, organised by people with no trace of historically violent behaviour, is banned because the Mayor of Brussels, a Mr Freddy Thielemans, believes he cannot guarantee the safety of the public, and perhaps more pertinently, does not wish to upset the delicate sensibilities of Brussels?s large resident Muslim community.

  Western European leaders (unelected, but surely that too could not be true, after all we live in a democracy, do we not?) were intent on betraying and sacrificing their own people, all half a billion of them, in their pursuit of power and a seat at the never ending trough of financial swill?

  But now the face of Europe?s totalitarian New Order has exposed itself in all of its slippery, devious, treacherous, lying, naked ambition. If they are prepared to deny free speech and freedom to demonstrate, then what else will they deny us?

  These must just be rumours; it is too Orwellian, too Big Brotherish to possibly be true. But these plans are already in the EU pipeline, waiting for the day to come, and come it will before the next two years are out, after which the EU will have total control of its subject peoples. No more elections, no more sovereignty, no nation states, no freedom, just an imminent minority status of jizyah-paying Dhimmitude.

  By outlawing a democratic demonstration, mayor Thielemans has laid down a marker that will be studied closely by the Brussels politicians. He has slapped our face with his glove, issued a challenge, fired the FIRST shot in a new war. If you run away and hide after the opening salvo then we are finished as a people, a culture, a race and a civilisation.

  http://gatesofvienna.blogspot.com/2007/08/open-letter-to-fellow-europeans.html

  MVH

 7. Magnus Andersson skriver:

  Lite, men inte helt OT?:

  Såg en artikel från 19 mars av Diana West (kolumnist/op-ed i konservativa tidningar) där hon menar att USA måste börja stödja europeiska partier som Vlaams Belang i Belgien.

  http://www.leadercall.com/opinion/local_story_079101259.html

  Hon har mött partiföreträdare på besök i USA och artikeln handlar om att Vlaams Belang behandlas illa samt att Europa är på väg att islamiseras.

  Artikelns avslutning:

  (CITAT) As Vanhecke put it in a recent speech, ”They call us ‘intolerant’ because we oppose intolerance. They call us ‘fascists’ because we oppose Islamo-fascism. They call us ‘the children of holocaust perpetrators,’ because we oppose Islamists who are preparing a new holocaust against the Jews.'”
  America must start paying attention to Europe. And to Vlaams Belang. (SLUT CITAT)

  (Hur ser det ut i praktiken, detta attention ”från Amerika” som West efterlyser? Think tanks som ger moraliskt stöd? Kontakter mellan parti och amerikanska politiker som ett moraliskt stöd som hjälper SD att bli etablerat? Annat?)

  Hoppas SD inom ett par mandatperioder har minst 35-40 procent (alternativt att etablerade partier snarast gör 180 grader om i invandringspolitiken).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: