Ny SSU-skandal att vänta

Icke upphovsrättsskyddad logotypSkadeglada tankar dök genast upp när jag kollade morgonens rubriker på internet. Vid sidan av ett nytt bankrån (den här gången i Sävsjö) och den raserade bron i Minnesota, USA, så kan man i de fyra stora tidningarna (Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter & Svenska Dagbladet) att en ny skandal håller på att rullas upp inom SSU, lagom till SSU-kongressen nästa vecka.

Enligt uppgifter till Politikerbloggen.se från en central källa på insidan (SSU är mer eller mindre en stängd sekt) ska det gälla bidragsfusk i SSU Värmland, där samma personer ska ha besökt ”studiecirklar” (bokstunder med Maos lilla Röda och Das Kapital?) 2005 och 2006 och på så vis försökt lura riksförbundet på nästan 100.000kr. Fusket uppdagades när SSU kollade Värmland-distriktets redovisning och den inbjudna föreläsaren, Marina Pettersson, hävdar bara att hon har haft en föreläsning och vid det andra tillfället var hon mammaledig. Själva hävdar SSU-höjdarna att det är smutkastningskampanjer och man har fullt förtroende för Värmlands-distriktet.

Nästa vecka håller SSU sin kongress där man bland annat ska välja Anna Sjödins efterträdare, och kan det vara där skandalens kärna egentligen ligger? Satsar Kalle Larsson, ordförande för SSU Värmland, att ställa upp som kandidat för ordförandeposten i SSU? Larsson uttalade sig skarpt mot Anna Sjödin och var en av dem som krävde hennes avgång, och kan det vara folk ur Sjödins falang som försöker sabotera för honom? Spekulationerna är många…

Är det inte fylleslagsmål eller förstorade medlemssiffror så försöker man lura sig själva på pengar. Det är inte konstigt att de 12 år av socialdemokratiskt styre, som borgarna bröt i 2006, var kantade av fusk med socialbidrag bland vanligt folk när man läser hur socialdemokraterna själva beter sig. Fusk och mygel är och förblir synonymt med socialdemokraterna, och skadeglädjen, som är den enda sanna glädjen, finner inga ord!

Annonser

2 Responses to Ny SSU-skandal att vänta

 1. SSU – Socialdemokraternas plantskola – börjar få ett riktigt digert facit, sett över de senaste få åren.

  Upprepade bedrägerier och bedrägeriförsök. En ordförande som fälls för misshandel och rasistiska slagord mot en krogvakt. Interna stridigheter. O.s.v.

  SSU ger en hint om hur framtidens S kommer se ut. Egentligen ser det väldigt illa ut för partiet (av fler skäl än bara SSU förstås), men om folk bara fortsätter vanerösta och lydigt vara med i s-fackföreningarna, så finns risken att det kommer gå vägen för partiet ett bra tag till.

  Vi sverigedemokrater får göra vårt bästa för att påskynda det förlopp som ändå ter sig oundvikligt för S i det långa loppet.

 2. P skriver:

  DNs avslöjande om bidragsfusk hos ABF:

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=349585

  Sydsvenskan avslöjar hur ABF ger bidrag till farliga källarmoskéer:

  http://sydsvenskan.se/malmo/article141425.ece

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: