Bidrag till “biståndsorganisationer” stramas åt

Äntligen! Regeringen förbereder ändringar i bidragssystemet till de otaliga biståndsorganisationer som finns i Sverige. Ett mycket välkommet agerande. Som de flesta vet är i princip alla av dessa organisationer enormt politiserade och bedriver ofta grov propaganda, alltid på vänsterkanten. En vän till mig tog Diakonia som exempel:

9 av 10 kronor i Diakonias budget kommer från regeringen. De används i sin tur för att påverka de folkvaldas beslutsfattande. För andra året i rad tar Diakonia en grupp svenska riksdagsledamöter på en propagandaresa på Västbanken och koordinerar sedan deras interpellationsarbete vid hemkomsten. Situationen som uppstår är helt absurd från demokratisk synpunkt: regeringen via ombud bedriver politisk lobbying mot de folkvalda.

Och Diakonia är bara ett exempel i raden av liknande företeelser. Sida är t.ex. en annan stor vänsterpropagandaapparat.

I många länder är man väl medveten om att bistånd kan missbrukas för politisk lobbying. För att förhindra detta i USA gör man att biståndsinsatser är skattebefriade men bara så länge de inte används för att bedriva lobbying. Det gör att biståndsorganisationer är mycket noga för att försöka påverka de folkvalda. Ingen liknande lagstiftning finns i Sverige. Men i vilket fall är det positivt att man nu verkar begränsa deras ekonomiska stöd; det är på tiden.

Annonser

One Response to Bidrag till “biståndsorganisationer” stramas åt

  1. […] jag skrev om tidigare väljer Alliansen att kraftigt omforma den svenska biståndspolitiken och bl a fokusera krafterna […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: