Richard Slätt relativiserar Förintelsen

I den nyliberala tidningen Neo skriver Expos förre chefredaktör Richard Slätt en artikel om ”den nya Förintelseförnekelsen”. Slätt inleder sin artikel med att redogöra för, hur de som för ett tiotal år sedan förnekade Förintelsen, den senaste tiden allt oftare kommit att istället förminska betydelsen av Förintelsen.

På ett sensationsjournalistiskt skickligt sätt lyckas sedan Slätt blanda in sverigedemokraterna i sin berättelse. Vi får höra hur partiet mottagit ekonomiska bidrag från en belgisk antisemit i början av 2000-talet. Värt att notera är dock att man fortfarande efter flera år av beskyllanden, ännu inte på något sätt motiverat anklagelsen om antisemitism mot denna bidragsgivare (en person som f ö inte haft någon kontakt med sd varken innan eller efter sitt bidrag).

Men det tyngsta argumentet som Slätt har, och som tydligt bevisar att sverigedemokraterna ”egentligen” är Förintelseförnekare, eller i alla fall förminskar Förintelsens betydelse, det är en bloggpostning som sd:s partisekreterare Björn Söder publicerade för någon månad sedan.

Svenska folket och vår kultur är utsatt för en långsam förintelse. Det är ingen överdrift att verkligen säga så. Om ingen protesterar och gör något åt detta kommer vi snart vara ersatta med andra folk och andra kulturer.

…är slutklämmen i Söders bloggpost. Slätt menar att detta Söders påstående inte är något mindre än ett förminskande av Förintelsen (trots att Söder inte nämnt Förintelsen ö h t i sin bloggpost, utan enbart nyttjar det svenska ordet ”förintelse” i dess allmäna betydelse). Vad Slätt då gör är att han relativiserar Förintelsen när han likställer den med ordet förintelse i allmän mening. Därmed sällar sig Slätt till den växande skara som förminskar betydelsen av Förintelsen.

Annonser

20 Responses to Richard Slätt relativiserar Förintelsen

 1. Sven-Olof skriver:

  Det är väl helt enkelt så att före detta, och nuvarande chefredaktörer för det vänsterextremistiska, och terroristförespråkande propagandaorganet Expo är en samling märkliga ljusskygga, kriminella individer. I saklig debatt, med sakliga välgrundade argument står sig denne Slätt slätt. Så min inledningsmening är skriven i Slätts anda, rätt å slätt.. Förtjänar Slätt, med all rätt.

  Mvh Sven-Olof

 2. Fenrisulv skriver:

  Välkänt trick som ofta praktiseras av den typ av människor Slätt representerar. Ändamålet helgar medlen, oavsett om detta innebär ett avsiktligt och konsekvent bruk av infama lögner och insinuanta påståenden. Intet nytt under solen, således, men icke förty djupt omoraliskt.

  Besök Exilen http://exilen.eu

 3. z999 skriver:

  Det är något fel på expos sökmotor, om Richard Slätt kollar in här borde han påpeka detta för deras webmaster. Richard Slätt anser ju att all form av antisemitism är upprörande. Jag försökte hitta artiklar på expo om antisemitism och islam men det fanns inga. Detta trots att det avslöjats en del i DN och andra svenska dagstidningar, men man måste betala för att kunna hitta dom artiklarna så jag tänkte att jag skulle hitta dom gratis på expo.

  Om jag var konspiratoriskt lagd skulle jag kunna tro att expo utnyttjar liken efter förintelsen för att drämma till mot SD bara – eller för att säga det rent ut, jag tror att slätt struntar i förintelsen.
  Angående förintelsen av det svenska folket, detta bekräftas av miljöpartiets Helena Leander bland annat samt flera andra ledande företrädare för riksdagspartierna. Skillnaden mellan dom och Björn Söder är att dom inte anser att det är något problem. Men Björn Söders fakta bestrider dom inte. För folk med normal läsförståelse så framgår det övertydligt att med svenska folket menas hela det svenska kulturarvet, inte att helvita svenskar ska gasas ihjäl som slätt vill ha det till att Björn påstår.

  Slätt anklagar sd’are för att använda förintelsen som en liknelse över hur egna medlemmar behandlas. Enligt slätt förringas förintelsen då eftersom sd inte har 6 miljoner medlemmar. Är det rätt uppfattat slätt?

  Visserligen kan man vara historielös men slätt inför en ny dimension i ordet. Det finns en hel del information om hur judar behandlades i nazismens inledande skede och många av situationerna är direkt överförbara med hur SD’are behandlas.

 4. MA skriver:

  Iofs använde Söder även ordet ”förintelse” (av svensk kultur) i rubriken. (Jag anar en inspiration från det yviga franska lynnet… Ce vrais?) Det kan nog även vara nyttigt med en blåslampa i sån här formalia. Skulle Åkesson börja använda ordet förintelse i en slutdebatt inför valet så… Straffspark. En successiv urholkning kan ju vara ett alternativ… (prövade först ”långsam urholkning”, men eftersom urholkning är ett ganska svagt uttryck i sig — åtminstine jämfört med förintelse — så blir nog ”långsam urholkning” lite svagt, med två mer svaga ord efter varandra (särskilt mtp den verklighet man upplever i invandrartäta områden), så successiv urholkning är nog bättre.

  (Något OT: Denna urholkning är ju en risk även vid restriktiv invandringspolitik och då kommer den sig av moralrelativism och för lite assimilation; den säg dryga halvmiljon utomeuropeiska invandrarna ska ju inte utvisas, och ett oerhört viktigt ben i SD:s politik bör väl vara rakryggat försvar för våra värderingar och anpassing till dem (Sabuni verkar väl bli alltmer — ja delvis katastrofalt — relativiserande?!?).)

 5. z999 skriver:

  Ångrar mitt inlägg eftersom det tar expo och slätt på för stort allvar på fel sätt. Läste precis en artikel av daniel pol på expo där han dramatiserar upp en yxattack mot rfsl och försöker få det att se ut som ett välplanerat dåd, något i stil med wtc-dådet som krävde lång planering.

  Sanningen:
  En psykiskt sjuk man insjuknar ännu mer på grund av bristande vård och efter tio år har han i sin förvirrade värld retat upp sig så mycket på homosexuella att han bestämmer sig för att åka till rfsl’s lokaler med en yxa. Detta kallar daniel pol för en lång planering 🙂

  Pol gör en stor sak av att den sjuke inte visar någon ånger, psykiskt sjuka brukar liksom inte göra det. Mannens allmänstillstånd och skicket på hans bostad är ett klassiskt skolexempel på hur en psykiskt sjuk människa lever i dagens samhälle.

  Det är allmänt känt att sedan den stora psykreformen så har vi många psykiskt sjuka som vandra som tickande bomber i samhället. Detta hoppar pol över och skriver så här i slutklämmen.

  För alla de som valt att blunda för misshandelsfall mot HBT-personer, hot och krossade rutor borde åtminstone attacken mot RFSL få dem att inse att vi lever i ett land där man riskerar att bli huggen med en yxa mitt på ljusa dan för att man strider för rätten att älska vem man vill.

  Nu är det väl väldigt få som tar expo på allvar, det är väldigt sällan jag stöter på antirasister som hänvisar till expo i debatter. Men ändå, det måste väl finnas några som tar expos artiklar på allvar väl?

  Felet som expo gör när de desperat ska ”bevisa” att SD’are är nazister och att psykiskt sjuka personers attacker på homofiler är att de trivialiserar allvarliga händelser. Psykvården i Sverige behöver kritiseras, vi har haft alldeles för många vansinnesdåd för att det ska vara acceptabelt, de som överlever får vi ofta inte se i media ens trots livslånga skador.

  Kvinnan som blev skadad som pol skriver om fick ett yxhugg i ryggen och är svårt skadad för livet. Jag anser att expo får skapa martyrer på ett lite mildare sätt. Att kritiken mot psykvården tunnas ut är expo nu medskyldiga till. Nästa gång kanske det är en människa som är ointressant för expo som får en yxa i ryggen, det kommer då att vara en situation som expo i högsta grad har bidragit till.

 6. […] tillika Förintelserelativiseraren, Richard Slätt fortsätter i kommentarerna till dessa tre artiklar i […]

 7. Artikel 19 skriver:

  Jag läste igenom såväl Söders som Karlssons blogginlägg och måste tillstå att Slätts artikel i efterhand framstod som tämligen oseriös.

  Söder gjorde ingen jämförelse mellan judarnas umbäranden och svenska folkets situation av idag. Söder nämnde allena förintelse i sin postnings avslutande stycke, i en enda mening.

  Björns Söder, SD-Kuriren:

  ”Svenska folket och vår kultur är utsatt för en långsam förintelse.”

  Mattias Karlsson nämnde förintelse i ett inlägg, Om vidriga jämförelser, i vilket Karlsson även angrep Slätt med anledning av att Slätt gjorde sig lustig på Sd:s bekostnad i ett tidigare blogginlägg.

  Mattias Karlsson, SD-Kuriren:

  ”Avhumanisering lade grunden till Förintelsen.”

  Vidare så gjorde Karlsson en postning i anslutning till 2006 års riksdagsval. Karlssons inlägg, Avhumanisering och dess konsekvenser, behandlade allena etablissemangets inställning till Sd utifrån en uppsats i sociologi, Lunds unviversitet.
  Karlsson citerade aktuell uppsats, vilken omnände judarnas situation.

  Lunds universitet, sociologiska institutionen, Varför blir människor massmördare?:

  ”Vokabulären är slående lik den som användes av nazisterna mot judarna.”

  Karlsson omnämnde aldrig med egna ord nazisternas folkmord. Man måste nog anse att Slätt gjorde en i allra högsta grad krystad tolkning av Söders och Karlssons blogginlägg. Dessutom torde Slätts hela artikel utgöra ett praktexempel på Godwins lag.

 8. Artikel 19 skriver:

  Sd ljög om Mengal, man hade kunskap om Mengals politiska bakgrund, men valde att tiga still, förmodligen av ekonomiska skäl. Jomshof sammanfattade sin och måhända även partiets inställning till Mengal såsom Slätt hävdade i sin artikel:

  ”Richard Jomshof sade klart och tydligt på mötet att han inte hade något emot att partiet erhöll pengar från en antisemit, bara han själv slapp att skita ner sina händer.”

  Jomshof undgick inledningsvis att ”skita ner sina händer”, men partiledningens lögn gällande Mengal skadade utan tvekan partiets trovärdighet.

  Funebos ljudinspelning utgjorde en viktig del av Slätts artikel. Om man ska åberopa endera ljudinspelning så borde man också vara beredd att tillhandahålla bevis gällande ljudinspelningarnas existens!

 9. Erik Almqvist skriver:

  Artikel 19

  Precis. Några lösryckta meningar (åtminstone påstådda sådana) är inte särskilt övertygande…

 10. Jimmy Windeskog skriver:

  Heder år dig Erik, du tar upp det som få människor av någon glömmer när det gäller Bernad Mengal – det faktum att mannen verkligen inte är någon ”antisemit”.

  Ett sak fel dock, Mengal hade kontakt med SD i år innan själva bidraget 2004, bland annat träffade han Jimmie Åkesson sommaren 2000.

 11. Jimmy Windeskog skriver:

  ”“Richard Jomshof sade klart och tydligt på mötet att han inte hade något emot att partiet erhöll pengar från en antisemit, bara han själv slapp att skita ner sina händer.”

  Jomshof undgick inledningsvis att “skita ner sina händer”, men partiledningens lögn gällande Mengal skadade utan tvekan partiets trovärdighet.”

  Det var inte alls vad Jomshof sa på mötet i Trollhättan – och det vet SLätt mycket väl.

 12. Artikel 19 skriver:

  Jimmy Windeskog:

  ”Det var inte alls vad Jomshof sa på mötet i Trollhättan – och det vet SLätt mycket väl.”

  Jag vill gärna höra dig utveckla ditt resonamng en aning. Om inte Jomhsof sade såsom Slätt angav i sin artikel, vilken jag citerade i mitt föregående inlägg på sdblogg.se, så torde Slätt fara med osanning.
  Kommenterade du verkligen samma möte som Slätt avsåg i sin artikel?

  Richard Slätt, Neo, Den nya förintelseförnekelsen:

  ”På ett krismöte med partistyrelsen i slutet av 2003 diskuterades Mengal och hans historia. På mötet fanns de fyras gäng, de som i verkligheten styr Sverigedemokraterna i dag.”

  Om Slätt ljög om Jomshofs uttalande så kanske han även ljög om ljudinspelningarna. Spelade Tommy Funebo verkligen in ovanstående konversation mellan Karlsson, Åkesson, Söder och Jomshof?
  Slätt nämnde ingenting om din närvaro på nämnda möte, ändå dementerade du Jomshofs utspel, deltog du på mötet i fråga?

 13. Richard Slätt skriver:

  Om någon anser att jag ljuger om citat som jag meddelat i artikeln så tycker jag att de ska polisanmäla mig för förtal. Det vore en rolig sak att se det gå till rättegång och hur pinsamt det skulle bli för de fyras gäng om jag tar med ljudinspelning.

 14. Artikel 19 skriver:

  Slätt:

  Jag vill förtydliga att jag ingalunda påstod att du ljög, men Windeskogs kommentarsinlägg överensstämde inte alls med uppgifterna i din artikel. Endera person torde således fara med osanning!

 15. Jimmy Windeskog skriver:

  ”Jag vill gärna höra dig utveckla ditt resonamng en aning. Om inte Jomhsof sade såsom Slätt angav i sin artikel, vilken jag citerade i mitt föregående inlägg på sdblogg.se, så torde Slätt fara med osanning.
  Kommenterade du verkligen samma möte som Slätt avsåg i sin artikel?”!

  Japp, det rör sig om samma möte och det citat som Slätt påstår att Jomshof har yttrat är helt enkelt felaktigt. Detta vet också Slätt, jag närvarade ju inte bara på mötet utan har också hört Funebos inspelning som Slätt hänvisar till flera gånger. Slätt ljuger medvetet i detta fall, det är den enda förklaringen till att han framför helt felaktiga uppgifter!

 16. z999 skriver:

  Jimmy Windeskog:
  ”Japp, det rör sig om samma möte och det citat som Slätt påstår att Jomshof har yttrat är helt enkelt felaktigt.”

  Där ser man. Jag misstänkte att det var så redan från början. Jag tänkte om Jomshof kanske hade sagt något liknande i helt andra ordalag men att Slätt ”justerat” det lite för att få en bättre artikel. Egentligen tycker jag inte att det hade gjort så mycket om Jomshof hade sagt sådär, övriga partier döljer bidragsgivare som en självklarhet och många anser att det är en viktig del av demokratin. Bidragsgivare har ju inte så stora möjligheter att påverka ett parti som styrs av demokratiska principer så länge han skänker pengarna till hela partiet, enda sättet är om han delar ut det som mutor till enskilda personer inför någon omröstning.

  Slätt blåser sedan upp det här till att vara ett samarbete mellan antisemiter och SD. Men detta påpekar han mycket ärligt om man frågar att det inte är.

  ”Detta vet också Slätt, jag närvarade ju inte bara på mötet utan har också hört Funebos inspelning som Slätt hänvisar till flera gånger. Slätt ljuger medvetet i detta fall, det är den enda förklaringen till att han framför helt felaktiga uppgifter!”

  Man kan ju fråga sig varför Slätt skulle säga sanningen? En person som använder ett enda ord lösryckt ur sitt sammanhang från en blogg för att döma ut att en person medvetet försöker förringa förintelsen, då är man nog inte mer intresserad av sanningen än en kvinna med push-up behå.

 17. Jimmy Windeskog skriver:

  Vad Jomshof egentligen sa var att han själv inte ville veta något om den interna undersökningen om Mengal som skulle genomföras. Detta om att han ”smutsa ner sina händer” med Mengal är ren lögn från Slätts sida. Slätts egenpåhittade ”citat” handlar nog mest om hur han ville tolka det Jomshof verkligen sa.

  Och precis som du säger, att Slätt beter sig som han gör (som i fallet med Söder) ger ju honom verkligen inget förtroendekapital.

  För sakens skull, de som vet vem jag är vet också att jag verkligen inte skyddar D4 i SD i onödan (vilket min bok om mina år i SD, som kommer ut i höst, också visar). Men till skillnad från Slätt använder jag fakta och sanning, inte PK-hysteriska lögner.

 18. z999 skriver:

  Jimmy angående hysteriska pk-lögner, är man fel ute om man misstänker att Slätt attackerar SD på det här sättet av rädsla för att ”tidningar” och grupper som neo och expo med flera kan mista bidragsstöd efter nästa val om SD skulle göra ett kanonval igen?
  För vad man än tycker så måste väl ett utpekande av Björn Söder som antisemit/förintelse-förringare ses som ganska desperat?

  Det är ju rätt övertydligt att idealismen inte är speciellt stor hos de självutnämnda antirasisterna så fort pengarna försvinner (jämför med idealismen hos de grupper som aldrig har en chans att få en enda krona i statsstöd).

 19. Jimmy Windeskog skriver:

  Jag tror väl inte att man är så beräknande riktigt. Men visst så målar de in sig i ett hörn i och med att de hela tiden måste vara mer och mer sensationella i sina ”avslöjanden” om SD för att ha ett intresse kring sin verksamhet.

  Jag tror att de är medvetna om att de skulle ha väldigt svårt att överleva om de ägnade sig åt seriös journalistik och faktiskt hade fokus på SD:s politik istället för sådana här cirkuskonster.

 20. Upplysaren skriver:

  ”förintelsen”, har ni läst ”En tom säck kan inte stå”?
  Herregud, finns det verkligen VUXNA fria människor med tillgång till internet som tror på dessa sions sagor längre? Allt ligger ju ute på internet, de öppnade sovjetiska krigsarkiven, auschwitz dödböcker, siffror på logistik från lägren, Röda korsets officiella dödssiffror, alla dessa förljugna vittnesmål från Nurgbergrättegångarna om elektrifierade bassänger, bränngropar, tvål och madrasstillverkning, avlivning med dieselavgaser(!) mm mm, allt från ”ögonvittnen” under ed(!). Bekännelser frammumlandes från trasiga och sönderslagna tyska käkar, eller/och med testiklarna krossade etc. ”Gaskammare” med otäta trädörrar. Det vore läge för ett riktigt och präktigt asgarv om det inte var så tragiskt.
  Alla dessa tusentals revisionister från alla världens hörn som studerat michrofichade arkiv, granskat dokuments äkthet etc. Och alla kommer fram till samma sak(!). Det gör även du om du börjar undersöka det lite närmare. Det värsta du riskerar är ju bara att sanningen framträder ännu tydligare, eller hur?

  Det är världshistoriens största fucking bluff! Fattar man inte det, då är man en parodi på en tänkande människa.

  Ni kan börja med att I LUGN OCH RO läsa denna:
  http://www.politiken.biz/judisk_avhoppare.html

  Jag har visat eder dörren, men öppna den får ni göra själva!
  Och jag vet hur ni kommer att reagera, ni kommer likt ”Neo” i Matrix när han får allt visat för sig hamna i chock, du kommer tänka eller säga, – det kan inte vara sant, det får inte vara sant, och kanske kommer du likt ”Neo” få dödsångest och spy ner dig själv och din närmaste omgivning. När du väl hämtat dig, kommer ingenting längre vara som förut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: