Ingen fred utan rättvisa

Gästskribent: Jens Leandersson, ordförande Distrikt Syd

Den tidigare Ung vänster ordföranden Ali Esbati använde sig av parollen ”Ingen fred utan rättvisa” på sin blogg den 16 augusti 2006. Begreppet rättvisa anser sig vänstern ha ensamrätt på och använder det i alla möjliga sammanhang. Esbati själv menar på att det inte blir fred i mellanöstern förrän Israel gett upp tanken om ett försvar av sina gränser. Esbati menar dessutom att Israel står för en ”rasistisk övergreppspolitik, mord på civila, söndertrasade utvecklingsmöjligheter på de ockuperade områdena”. Arabvärlden står däremot för humanism och Hizbollah som terrorstämplats av EU är bara missförstådda frihetskämpar.

Begreppet rättvis fred är samma uttryck som Hitler hade som ursäkt för sitt interventionskrig, han ville ju bara avskaffa konsekvenserna av den orättvisa Versaillesfreden. Hitler tyckte även att judarna hade en orättvis mak som inte var rättvis i det tyska samhället. Den kommunistiska meningsfränden, till Esbati, i Kambodja utrotade människor i kampen för kommunistisk rättvisa.

Ali Esbati anser i sin blogg att: ”Staten Israel, på de grunder den idag är konstituerad, är en extremt aggressiv terrorstat”. Istället är det Palestinasjalar och vurmandet för den militanta islamismen som utmärker dagens sektvänster Förr var det fred man arbetade för medan idag har den militanta vänsterextremismen fått fotfäste och utvecklas allt mer till en våldsromantisk vänster som använder begrepp som rättvis fred. Rättvis fred vet vi av erfarenhet betyder permanent krig, tills i det här fallet, islamismen har utplånat det sekulariserade öppna demokratiska samhället.

Annonser

10 Responses to Ingen fred utan rättvisa

 1. vmm skriver:

  Skulle inte bli förvånad om fler människor har dött av rättvisa än av nazism och kommunism tillsammans…

 2. Erik Hellsborn skriver:

  Är det inte dags att göra Jens till fast skribent?

 3. robsten skriver:

  Håller med föregående talare;-)

 4. z999 skriver:

  Håller också med.

 5. Möllis skriver:

  Jens bor faktiskt bara 2 km från mig ! *stolt*

 6. z999 skriver:

  Grattis Möllis.

 7. robsten skriver:

  He, he, kan inte låta bli att småle lite här (dock inte hånfullt, naturligtvis), verkar som oneliners smittar av sig;-)

 8. Möllis skriver:

  Det blir gärna så Robsten, men jag har inget mer att tillägga!

 9. K.B. Fredriksson skriver:

  Brukar inte vilja försvara Esbati och andra mångkulturella vurmare. Däremot så märker jag att Jens Leandersson är ute på djupt vatten när det gäller denna fråga om Palestina. Att ta ställning i konflikten i mellanöstern för Palestina är inte per automatik det samma som att ta ställning för militant islamism.

  Jag som demokrat och nationalist tar inte ställning för islamisterna som skjuter projektiler över gränsen till Israel och som begår vedervärdiga självmordsbombningar mot israeliska civila. Jag tar ställning för det palestinska folket som tack vare staten Israels agerande får lida otroligt mycket. För mig som humanist är det otänkbart med den typ av kollektiv skuld som Israel har gett palestinierna, det är även i direkt strid med ett sunt demokratiskt tänkande. Den form av imperialism som Israel bedriver står dessutom i direkt strid med varje form av sund nationalism.
  Givetvis skall varje nation i världen ha rätten att kunna få försvara sig själv men det ursäktar inte kollektiv bestraffning på ett helt folk!

  Nu vet jag dessutom att flertalet av er trogna SD:are kommer att säga att det är rätt att stå upp för Israel eftersom Israel är den enda demokratiska staten i mellanöstern. Betänk då att en demokratisk stat även har skyldigheter och inte bara rättigheter. Tänk även på det faktum att Hamas kom till makten genom ett fritt och demokratiskt val i Palestina. Istället för att då börja inleda bojkotter som i slutändan drabbar civilbefolkningen så kanske omvärlden borde ha ställt mer krav på Hamasregeringen men samtidigt även välkommnat den demokratiska utvecklingen i Palestina. Att svälta ett folk ger inte direkt några större förutsättningar för att regionen skall bli än mindre konfliktdrabbad.

  Enkel matematik är: Nationalism + imperalism = oförenligt. Demokrati + folkförakt = oförenligt.
  Tack för mig.

  Mvh Kim B Fredriksson

 10. z999 skriver:

  Fast Kim, ta och kolla denna statistik över hur palestnier tycker om självmordsbombningar och terrorism.
  Länk


  Ett sorgebarn återfinns i mätningen. Bland muslimerna i de palestinska territorierna är stödet för terrorattacker fasansfullt starkt. 70 procent av de svarande säger att självmordsbombare, ofta eller ibland, är försvarbara. Bara 17 procent fördömer. Tyvärr är det heller ingen särskild grupp som utmärker sig. Entusiasmen är jämntjockt fördelad mellan rika och fattiga, män och kvinnor, Hamasanhängare och motståndare, unga och gamla. Av de mycket religiösa tycker 74 procent att terrorn är legitim, men bland de mindre renläriga är stödet nästan lika högt: 66 procent.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: