Vellingebor, se hit!

Ni har en välmående kommun; ekonomin är god, kriminaliteten låg och era skolor är lugna och bra. Ni har ett bra recept för framgång – ändra inte på det.

Integrationsminister Sabuni har nu pressat era folkvalda, inte minst Lars-Ingvar Ljungman (m), att ”öppna dörrarna” för flyktingar. Om det inträffar är det början på slutet för er exemplariska kommun. Vad ni kommer importera är kriminalitet, ekonomiska bördor, osäkerhet och våld i skolan. Era gamla kommer på sikt bli utsatta för det våld de dagligen utsätts för i övriga Sverige. Om någon betvivlar detta gör er själva en tjänst och åk in till Malmö, Landskrona eller andra invandrartäta områden. Prata med en polis och hoppas han vågar säga sanningen till er. Ta någon dag och upplev atmosfären på en Malmö-skola eller på andra sätt upplev mångkulturen i Sverige. Innan ni låter era politiker ta ett beslut över era huvuden (som gjorts i övriga Sverige), informera er själv om vad det innebär (om ni inte redan vet) och agera nu, innan det är försent.

Er kommun är en oas i Sverige – ett exemplar för andra. Malmö kommun, tillsammans med flera andra invandrartäta sådana, klagar högt över deras situation och vill lämpa över bördan på andra, hittills mycket smartare, kommuner. Låt er inte luras, immigration av dessa grupper är ingen tillgång. Om det vore det, skulle givetvis inte dessa kommuner febrilt försöka skyffla bort immigranterna någon annanstans.

Det är inte heller enbart en ekonomisk fråga, dvs acceptera inte det även om ni får 100% ersättning för kostnaderna från staten. Det handlar om så mycket mer än det. Det handlar om miljön på gator, torg och skolor. Det handlar om trygghet en sen kväll ute på stan. Det handlar om kultur och attityder – hur de bemöter andra i sociala situationer. Det handlar respektfullhet, som de i många fall visat att de helt saknar. Det handlar om mer än bara pengar.

Acceptera inte att era folkvalda går en u-sväng ett år efter valet och sviker er väljare genom att radikalt förändra er välmående kommun genom att ”öppna dörrarna” för samma problem Malmö nu har. Ring, maila, demonstrera – vad som helst, bara meddelandet går fram till era politiker.

Och om Moderaterna väljer att svika er har ni ett parti som garanterat inte skulle öppna några dörrar – Sverigedemokraterna. Men bäst är om ni inte låter det hända i första taget…

Annonser

29 Responses to Vellingebor, se hit!

 1. Argus skriver:

  Johan Andersson har på ett utmäkrt sätt beskrivit vad de flesta
  tycker. Integrationsministern kränker den kommunala självstyrelsen grunder och EU:s närhetsprincip när hon försöker påverka att Vellinge kommun och dess kommunalråd skall ändra uppfattning och i strid mot kommunmedlemmarnas intressen. Bostäder och service först skall gå till de egna kommunmedlemmarna och inte till folkinvandring för livstidsförsörjning av svenska skattebetalarna. Om partipiskan från Stockholm förmår Vellinge att ändra uppfattning har som Johan Andersson angett dess innevånare ett bra
  alternativ,Sverigedemokraterna, vars
  flyktingpolitik är human och rättvis och ger skydd för sk.
  konventionsflyktingar enligt FN . Samtidigt skulle det inte förekomma att
  kränka den svenska kommunala självstyrelsen för att tillgodose
  diverse försörjningssökanden från främmande länder, som omhuldas av
  de etabalerade riksdagspartierna

 2. robsten skriver:

  Ja, så kan man också uttrycka det. Alla vet att öppnar regeringen dessa kommuner (Vellinge Danderyd) för flyktingar så sticker en 20 – 30 % direkt till SD, öppnar kommunen inte dessa kommuner så fortsätter stödet för M och i princip ingen röstar på SD. Men, och här kommer det fina, öppnar regeringen inte dessa kommuner (vilket är mitt förstahandstips) så blir dessa kommuner en nagel i ögat på regeringen och M när de drar den mångkulturella snyftvalsen och försöker få kommuner att ta emot flyktingar. Skulle jag vara kommunalråd i en fattig kommun som redan tagit emot flyktingar så skulle mitt svar till regeringen bli, – Ähhuuumm, hur är det med Danderyd och Vellinge då? Men våra folkvalda är för dumma för att fatta vilket guldläge de har p.g.a. dessa kommuner. Till slut vill jag påpeka att det inte känns så sär alldeles upplivat om man själv bor i en fattig invandrartät kommun, när det väller in flyktingar fast det varken finns bostäder, jobb eller pengar, sedan sitter M i regeringe och sjunger mångkulturens lov, samtidigt som de moderatstyrda kommunerna inte tar emot en enda flykting. det enda vettiga är ju att M ändrar ståndpunkt, nationellt.

 3. anonym skriver:

  Men, Johan. Nu gör du ju det som ditt partis ledande företrädare alltid tar avstånd från och förnekar att partiet skulle göra; vända sig mot invandrarna och peka ut dem som problemet. Det är endast den förda POLITIKEN partiet vänder sig mot och vill förändra, iaf enligt ledande företrädare. Men du har nu i ett helt inlägg utmålat invandrare som någon sorts pestsmitta som vellingeborna till varje pris måste skydda sig ifrån. Obegripligt.

 4. Johan Andersson skriver:

  Det är ingen hemlighet att mångkulturen är orsak till en hel massa problem i Sverige. Vi vänder oss mot den förda politiken ja, men vart leder den förda politiken till? Mångkultur och massinvandring.

  Det är självklart att vissa invandrargrupper orsakar dessa problem och det är inget konstigt att påpeka det. Invandrare i sig är ingen pestsmitta, men de grupper som i allt större utsträckning söker sig till Sverige tillför inte mycket och det tänker jag inte hymla om.

  Anledningen till att problemet uppkommit i Sverige är den förda politiken, orsaken är massinvandringen, dvs att vissa grupper inte alls passar in i Sverige. Konstigare än så är det inte.

 5. anonym skriver:

  ”Vi vänder oss mot den förda politiken ja, men vart leder den förda politiken till? Mångkultur och massinvandring.”

  Ja, men det är självfallet inget som invandrarna ska belastas för. Det hade varit en annan sak om du vädjat till vellingeborna och deras folkvalda att inte teckna avtal med Migrationsverket med hänvisning till att de då skulle understödja en havererad flyktingpolitik, men att detta självfallet inte har med invandrarna att göra. Så resonerar iaf SD:s ledande företrädare, men tydligen inte du.

  ”Invandrare i sig är ingen pestsmitta”

  I hela inlägget har du vänt dig mot ”de” (invandrarna) och vad som händer om de tillåts komma till Vellinge. Smakprov:

  ”Era gamla kommer på sikt bli utsatta för det våld de dagligen utsätts för i övriga Sverige.”

  ”Det handlar om kultur och attityder – hur de bemöter andra i sociala situationer. Det handlar respektfullhet, som de i många fall visat att de helt saknar.”

 6. Björn skriver:

  anonym
  Jag tycker om salt på maten men om du vräker på 5 kg på mitt frukostägg blir det oätligt. Det är inte saltet som är problemet utan DU som helt saknar sinne för proportioner.

 7. Johan Andersson skriver:

  Självklart ska de invandrargrupper som orsakar problemen lastas för det. Att bara skylla på politikerna håller givetvis inte.

  Jag skyller på båda; politikerna som låtit det hända, och de immigrantgrupper som orskar problemen. Det är alltså en ”symbios” – dels politikerna som låter det hända, dels de som utför händelserna.

 8. z999 skriver:

  Anonym, om jag gissar att du är ND’are eller NSF’are och vill provocera fram att Johan i sitt inlägg kritiserar etniska skillnader mellan invandrare och svenskar, har jag fel då?

  Jag vet faktiskt inte eftersom du lika gärna kan vara en självutnämnd antirasist från något av riksdagspartierna som vill provocera fram samma sak. Om du själv är nationalist så tror jag att du gräver en grav för all chans för nationalism i Sverige.

  Och om du inte är nationalist –
  ”Men, Johan. Nu gör du ju det som ditt partis ledande företrädare alltid tar avstånd från och förnekar att partiet skulle göra; vända sig mot invandrarna och peka ut dem som problemet.”

  Jimmie Åkesson har sagt följande ”Det är inte den enskilda invandraren som kulturbärare som är ett problem utan den sammantagna effekten av invandringen.”
  Johan får väl ändå anses som ganska klar i sitt inlägg +svaret att han talar om den sammantagna effekten. Även riksdagspartierna talar ju om den sammantagna effekten när de talar om integrationsproblem. Skillnaden är att riksdagspartierna anser att det är något utslag av godhet och medmänsklighet att först skapa integrationsproblemen för att sedan misslyckas med att ta hand om dom med helt orealistiska lösningar.

  ”Det är endast den förda POLITIKEN partiet vänder sig mot och vill förändra, iaf enligt ledande företrädare. Men du har nu i ett helt inlägg utmålat invandrare som någon sorts pestsmitta som vellingeborna till varje pris måste skydda sig ifrån. Obegripligt.”

  Det är långt ifrån obegripligt. När riksdagspartierna talar om integrationsproblem så talar de ju om exakt de saker som Johan istället har valt att precisera istället för dimridåer bakom ord som ”integration”. Det är fortfarande politiken som skapar problemen. Jämför om jag säger att brottsligheten ökar när människor slås ut socialt och om vi låter människor i den utslagna gruppen öka så kommer brottsligheten att öka proportionellt. Svårt att säga emot med hedern i behåll, eller hur? Om det då handlar om att en så hög siffra som 40% av de socialt utslagna är kriminella så finns det 60% kvar eller hur? Dom 60% har aldrig känt sig utpekade som kriminella när politiker talar om socialpolitik vad jag vet (siffrorna är naturligtvis exempel bara). Johan säger verkligen inte heller att alla invandrare är kriminella, det behöver dom inte vara för att ge problem.

 9. Tore skriver:

  z, rätt och riktigt…

 10. anonym skriver:

  ”Självklart ska de invandrargrupper som orsakar problemen lastas för det. Att bara skylla på politikerna håller givetvis inte.”

  Menar du på fullt allvar att du dömer ut hela invandrargrupper på grundval av vad några rötägg gör? Du vill alltså hålla hela invandrargrupper kollektivt ansvariga om det t ex förekommer våld i skolan? Ser du inte hur olämpligt ditt inlägg var kan jag inte hjälpa dig, bara beklaga. Och det kommer i sådana fall att skada mitt förtroende för SD. Det du gav uttryck för i ditt inlägg var inget annat än ren och rå invandrarfientlighet av den grövre sorten. Jag fick gnugga mina ögon mer än en gång när jag läste det där avsmakliga inlägget. Förstår du inte att du skadar partiet?

  Till extremisten ”z999”, som t ex gullar med ND:are och hyllar BNP:s ledare (som står på ND-möten och spyr galla över SD):

  Du vet vad som gäller, jag har inte för avsikt att föra någon diskussion med dig.

 11. z999 skriver:

  Anonym:
  ”Menar du på fullt allvar att du dömer ut hela invandrargrupper på grundval av vad några rötägg gör? Du vill alltså hålla hela invandrargrupper kollektivt ansvariga om det t ex förekommer våld i skolan?”

  Det får mig att tänka på när vissa hotell i Schweiz nobbade sportlovsfirande svenska ungdomar på grund av för mycket fylla. Alla stoppades oavsett om de var helnykterister eller inte. Det blev i princip noll skriverier om det, men då gällde det förståss svenska hårdingar och inte gnälliga och ständigt kränkta invandrare.

  ”Ser du inte hur olämpligt ditt inlägg var kan jag inte hjälpa dig, bara beklaga.”

  In the eye of the beholder eller vad det heter. Jag tycker att det var ett klart godkänt inlägg.

  ”Och det kommer i sådana fall att skada mitt förtroende för SD. Det du gav uttryck för i ditt inlägg var inget annat än ren och rå invandrarfientlighet av den grövre sorten. Jag fick gnugga mina ögon mer än en gång när jag läste det där avsmakliga inlägget. Förstår du inte att du skadar partiet?”

  🙂

  ”Till extremisten “z999″, som t ex gullar med ND:are och hyllar BNP:s ledare (som står på ND-möten och spyr galla över SD):”

  Jag tror inte att Nick Griffin vet vad SD är riktigt. Gullar med ND’are? Möjligen om Vavra Suk blir partiordförande, jag tycker att han är klart bättre än Marc. Hade ND haft samma inställning till demokrati som NSF har (mest duglige blir ledare, fuhrerprincipen) så tror jag att Vavra hade haft posten istället.

  ”Du vet vad som gäller, jag har inte för avsikt att föra någon diskussion med dig.”

  Jag skulle ha lättare att veta vad som gäller om du valde att använda ett nickname istälelt.

 12. Johan Andersson skriver:

  Det handlar inte om att döma ut ”hela grupper”, utan det är problemet med mångkulturen och massinvandringen som måste bejakas. Alla invandrargrupper utgör inte problem, och inte alla inom de problemfyllda invandrargrupperna uppför sig heller dåligt. Men det är egentligen helt irrelevant.

  För kontentan av att ”öppna dörrarna” för Vellinge kommer ändå bli detsamma; problemfylld – oavsett om det är 100% eller inte som står för problemen. I det stora hela kommer Vellinge kommun få samma problem som Malmö och andra invandrartäta områden, oavsett vad. Därmed spelar det ingen roll hur många procent inom vissa grupper som gör vad, utan det viktiga är slutresultatet och ”the big picture”.

  Oavsett hur individualistiskt du önskar se problemen kvarstår det faktum att olika kulturer medför olika synsätt som i olika grad passar i Sverige. Det är ingen slump att olika grupper skiljer sig åt beträffande brottsbenägenhet, ekonomi osv. Människor är olika, men påverkar naturligvis av den kultur och den omgivning de äör uppväxta i. Därmed formas deras attityder, åsikter och värderingar också av detta, vilket gör att grupper har gemensamma drag och uppvisar därmed ofta ett besläktat beteende och värderingar. Att som du helt ignorera generaliserande termer är direkt löjligt; all politik och forskning utgår från det och utan sådant kan man inte dra några slutsatser av något någonsin. Det är grunden för kunskap och slutledningsförmåga.

  Min varning kvarstår; Vellinge kommer ångra sig om de tillåter detta, oavsett om det handlar om ”hela invandrargrupper” eller inte. Det viktiga är att det kommer gå åt skogen och det är inget jag önskar Vellinge.

 13. z999 skriver:

  Helt rätt Johan!

  Och sen, det skulle vara väldigt omständigt och obegripligt att diskutera svensk sexturism till Thailand och numera andra länder om man inte ”generaliserade” på det sätt som Johan gör.

  Varför skriver du extremisten inom citattecken Anonym? Om du anser att jag är extremist så är det väl onödigt att sätta det inom citattecken? Om det är för att vara snäll eller respektfull så ödslar du bara onödig tid, du kan kalla mig extremist rakt på om du vill. Jag tar i alla fall inte illa upp. Men du kan naturligtvis ha något annat skäl för det förståss.

 14. anonym skriver:

  ”Det handlar inte om att döma ut “hela grupper”, utan det är problemet med mångkulturen och massinvandringen som måste bejakas.”

  Du skrev ju att det är invandrargrupper som ska lastas för eventuella problem. Och SD:s linje är ju att vända sig mot den förda politiken, inte invandrargrupper. Det är glasklart. Hade man gått in på din linje skulle snart hela partiet skaka galler för HMF. Du kanske kommer ihåg att en politiker nyss dömdes för att han lastade en invandrargrupp för problem kopplat till narkotika.

  ”För kontentan av att “öppna dörrarna” för Vellinge kommer ändå bli detsamma; problemfylld – oavsett om det är 100% eller inte som står för problemen. I det stora hela kommer Vellinge kommun få samma problem som Malmö och andra invandrartäta områden, oavsett vad. Därmed spelar det ingen roll hur många procent inom vissa grupper som gör vad, utan det viktiga är slutresultatet och “the big picture”.”

  Det är fortfarande politiken, i det här fallet den havererade flyktingpolitiken, ditt parti vänder sig mot. Och bara för att en kommun tecknar avtal med Mig-verket behöver inte din apokalyptiska vision uppfyllas. En förkrossande majoritet av Sveriges kommuner har ett sådant avtal och mig veterligen ser det inte ut som i Malmö på alla dessa ställen (ta t ex gnosjöregionen; där har faktiskt de flesta mottagna flyktingar kommit in i samhället på ett bra sätt).

  ”Oavsett hur individualistiskt du önskar se problemen kvarstår det faktum att olika kulturer medför olika synsätt som i olika grad passar i Sverige.”

  Nu går ju SD:s politik ut på att främja invandrarnas anpassning, oavsett kulturell bakgrund. Eller menar du att partiet stämplar vissa grupper som oanpassbara och därför icke-önskvärda i Sverige?

  ”Min varning kvarstår; Vellinge kommer ångra sig om de tillåter detta, oavsett om det handlar om “hela invandrargrupper” eller inte. Det viktiga är att det kommer gå åt skogen och det är inget jag önskar Vellinge.”

  Även om de bara så tecknar avtal om en flykting om året? Och som sagt; SD vänder sig mot detta för att man då understödjer en havererad politik, medan du vänder dig mot invandrarna och försöker skrämma upp vellingeborna med vad som händer om de släpps in.

 15. z999 skriver:

  Anonym:
  ”Nu går ju SD:s politik ut på att främja invandrarnas anpassning, oavsett kulturell bakgrund. Eller menar du att partiet stämplar vissa grupper som oanpassbara och därför icke-önskvärda i Sverige?”

  Det var ju en väldigt egen och egendomlig tolkning av SD’s partiprogram.

 16. Emil skriver:

  Johan vad jag har förstått så är inte SD invandrar fientliga utan vill bara strypa invandringen men när man läser detta inlägg så börjar man fundera.

  Står hela SD bakom detta uttalande eller är det bara något du står för?

 17. Emil skriver:

  Så vitt jag har förstått så vill SD bara strypa invandringen, inte anklaga alla invandrare för att vara kriminella. Ursäktar om mitt inlägg är svårt att tolka (är inne på 5:e ölen =)!

 18. z999 skriver:

  Emil:
  ”Så vitt jag har förstått så vill SD bara strypa invandringen, inte anklaga alla invandrare för att vara kriminella. Ursäktar om mitt inlägg är svårt att tolka (är inne på 5:e ölen =)!”

  Jag tyckte att det var till din fördel 🙂
  I värsta fall får jag väl klämma några öl själv så jag kan tolka vad det står.
  Skål! Är det singha förresten? Fy f-n vad avundsjuk jag blir.

  Tyvärr kan inte jag ge dig ett riktigt svar på den där frågan eftersom du vill veta vad SD som parti anser. Men SD’s invandringspolitik finns bra beskriven på deras hemsida.

 19. z999 skriver:

  Emil, inte mitt bord egentligen som sagt, men ändå.
  ”Johan vad jag har förstått så är inte SD invandrar fientliga utan vill bara strypa invandringen men när man läser detta inlägg så börjar man fundera.”

  Det är inte enskilda invandare som är problemet men effekten av invandringen med de regler vi har idag skapar det mångkulturella eländet.

  Jämför med familjeplanering. Anledningen till att du anser att det skulle vara hemskt jobbigt att skaffa 12 barn samt att risken för att de får en uppväxt som främjar en hel rad dåliga saker är väl i sig ingen kritik mot de barn du eventuellt skaffar? Du kallar väl ingen för barnfientlig för att den använder preventivmedel?

  Det är egentligen inte så stor skillnad när ett dagis vill ha mindre barngrupper för att kunna bedriva en vettig verksamhet. Det önskemålet är inte baserat på barnfientlighet.

 20. robsten skriver:

  Väldigt bra liknelse Z, den om dagis, måste försöka komma ihåg den till framtida debatter.

 21. Johan Andersson skriver:

  Jag har inte anklagat alla invandrare för att vara kriminella, hur mycket ni än väljer att tolka in i mitt inlägg. Faktum kvarstår att vissa invandrargrupper proportionellt sett har högre brottsbenägenhet (det har t.o.m. BRÅ konstaterat 2005 i deras rapport) och det vore helt fel väg att gå för Vellinge att släppa in några. Vad är poängen för dem egentligen?

  Och nej, ett avtal med Migrationsverket innebär inte i sig en automatisk kollaps, men sett till utveckling run om i landet är det inte svårt att tänka sig. Sedan återigen; varför ska Vellinge göra det överhuvudtaget? Vad tjänar dem på det? Finns ingen anledning att släppa in litegrann ens.

  Spola ert snack om att jag påstått att alla är kriminella. Som jag sa i tidigare kommentar behöver inte 100% vara kriminella för att Vellinge ska dra det korta strået i denna affären.

 22. z999 skriver:

  Anonym:
  ”En förkrossande majoritet av Sveriges kommuner har ett sådant avtal och mig veterligen ser det inte ut som i Malmö på alla dessa ställen”

  Hela Botkyrka, Tensta Rinkeby ser ut som i Malmö ungefär.

  ”(ta t ex gnosjöregionen; där har faktiskt de flesta mottagna flyktingar kommit in i samhället på ett bra sätt).”

  Så Gnosjö har lyckats bra och sen ska de andra kommunerna ta sitt beslut grundat på det? En naturlig uppföljning borde vara att satsa hela kommunkassan på ett stort lottosystem.

 23. z999 skriver:

  Johan:
  ”Jag har inte anklagat alla invandrare för att vara kriminella, hur mycket ni än väljer att tolka in i mitt inlägg.”

  Johan, när du diskuterar med folk från riksdagpartierna (eller riksdagspartiet) så måste du tänka på att det är människor som har svårt att greppa längre sammanhang. Se deras valaffischer valfrihet! – Jämlikhet – och allt vad det kan vara för positivt ord, men aldrig något annat. Du kanske minns när antirasister rev ner SD’s affischer på bussar, de affischerna handlade om EU och de revs ner för att motarbeta rasismen(?). Det märktes även när Mona Sahlin och Jimmie Åkesson debatterade och Åkesson refererade till en undersökning angående rasism och försökte sig på att förklara begreppet i ett vidare spektrum. Som upplevd rasism och faktisk rasism. Detta blev naturligtvis för komplicerat för antirasisterna som helst diskuterar i slagord och som struntar i slagordens egentliga betydelse, främlingsfientlig, rasist och allt vad det brukar heta.

  Det finns något på nätet som heter nyheter på lätt svenska, du kanske skulle försöka anamma den tekniken? Fast felet är väl att andra läsare då kanske känner sig dumförklarade? Svårt att få inlägg som passar alla, Linus och Boström kanske har synpunkter på det?

 24. kopper skriver:

  Vellingebor och Danderydsbor med flera lär bli tvungna att rösta på sd om de inte vill att deras kommuner skall ta emot flyktingar. Sabunis piska viner, och då duckar politikerna från höger till vänster…Detta vinner sd oerhört mycket på gissar jag. långt fler än de futtiga 2,9 % som röstade på sd stöder partiets åsikter, den siffran kunde vara 40 % om folk röstade med hjärta och hjärna. 2010 blir ett ödesval för sd, det blir enormt intressant att följa utvecklingen fram tills dess och därefter !

 25. z999 skriver:

  Anonym skrev såhär-
  ”Nu går ju SD:s politik ut på att främja invandrarnas anpassning, oavsett kulturell bakgrund. Eller menar du att partiet stämplar vissa grupper som oanpassbara och därför icke-önskvärda i Sverige?”

  Jag undrar om h*n anser att han själv är lika lättanpassad världen över eller om h*n anser att det skulle vara lättare att anpassa sig i vissa länder?
  Till skillnad från antirasisterna så anser jag att invandrare är människor och inget annat med alla människors brister och fördelar. Det vore en klar nedvärdering av andra ländes kulturer om jag ansåg mig själv vara självklart anpassningsbar i vilket land som helst. Och även om jag till nöds skulle kunna anpassa mig till olika länders seder och bruk så skulle jag inte ha dom reflexmässigt i tankesättet så som jag har svenska seder och bruk.

 26. Janne skriver:

  Johan
  Du behöver definitivt inte be om ursäkt för något i ditt inlägg! Mycket bra och klargörande hur situationen ute i ‘verkligheten’ ser ut. Det är bara att inse att alla inte vill se det. Men en vacker dag så vaknar dom kanske upp? Hoppas att det inte är för sent då!

 27. Toppaluan skriver:

  Herr Andersson.

  Jag delar definitivt inte alla dina åsikter, och blev synnerligen irriterad över din nationalromantiska text om joggande fransmän, MEN du har en poäng när du uppmanar Vellinge till politisk olydnad / motstånd.

  Dessutom är Sverigedemokraterna underhållande politiskt obekväma i allmänhet, och jag ser speciellt fram emot att höra skånska partimedlemmar yttra sanningar i Sveriges riksdag.

  En parantes: nej till EU är inte en politik i Sveriges intresse, och det är inte heller valstrategiskt intelligent i längden. Fundera på saken och ha det bra.

 28. z999 skriver:

  Toppaluan:
  ”Dessutom är Sverigedemokraterna underhållande politiskt obekväma i allmänhet, och jag ser speciellt fram emot att höra skånska partimedlemmar yttra sanningar i Sveriges riksdag.”

  Fast är det så sensationellt egentligen? Vanlig media är rätt knökfull med ”sanningar” om du med sanningar menar negativa effekter av invandringen. Skillnaden är väl att det kommer att diskuteras som ett problem, av sverigedemokraterna alltså. Riksdagspartierna kommer väl fortfarande att låta som när alkoholisten förhärligar spriten när de diskuterar invandringen.

  ”En parantes: nej till EU är inte en politik i Sveriges intresse, och det är inte heller valstrategiskt intelligent i längden. Fundera på saken och ha det bra.”

  Vad är det som är så j-vla bra med EU då? Du låter ungefär som någon som håller på ett fotbollslag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: