Varför bryr sig inte Vänstern om detta?

I Libanon fortsätter striderna i Nahr al-Bared efter att araberna där startat ett litet inbördeskrig med Libanons krigsmakt. Enligt libanesisk media har 101 soldater dött, 80 terrorister och 40 civila, dvs total 221 personer. Detta lär vara räknat i underkant.

Varför hör jag inte vänstern skrika högt? Varför läser jag inte om att FN har specialsessioner som fördömmer det som sker? Varför agerar inte EU med något specialsändebud? Var är Bildt nu med något uttalande om hur oförsvarbart det är?

Förklaring: man kan inte anklaga Israel eller USA för det som sker och då är det inte intressant.

Annonser

23 Responses to Varför bryr sig inte Vänstern om detta?

 1. robsten skriver:

  Nä men kan konflikten generera flyktingar? Däri ligger mitt huvudintresse.

 2. Martin skriver:

  Bra inlägg, Ted!
  Fortsätt med denna typ av rapportering.

 3. Magnus A skriver:

  Roberts kommentar är naturligtvis relevant, men det är en enormt relevant fråga som ställs. Om t ex Israel bara skulle slå ut en missilramp som under mediernas tystnad skjutit missiler in i Israel hur länge som helst, så lägger medierna ut massvis om Israels aggression. ”Logiken” är en antiamerikans/-israelisk vänsterdiskurs. Att FN och Bildt har samma tendens är också tydligt.

  Det är väl bra om SD innebär en opposition mot moderaterna Gunnilla Carlssons och Bildts Hamas-vurm (som han delar med diverse socialister).

  Sen kan ju förstås detta islamisterna beteende, som medierna eller utrikesministern inte tar upp, också ge oss skäl att inte importera islamister till väst. ETT HÅRRESANDE GALLERI på vad det bl a innebär att göra detta finns i the Telegraph. Stackars de som bara vill tjåna Allah, och sen kastas i fängelse när de hotar att mörda människor… (och som till på köpet har vänsterns åsikter om USA och Israel):

  http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=469285

 4. Magnus A skriver:

  Rättelse: ”tjäna Allah” skulle det stå. Det skulle också, ironiskt, ha stått ”vänsterns fina åsikter om USA…” i den sista parentesen.

 5. Det är ännu bara den vandrande enfalden på Arbetaren, Andreas Malm, som ryckt ut till Al Qaidagrupperingen i flyktinglägrets försvar. I en koko-artikel i Aftonbladet lyckas han både försvara Al Qaida-gruppen, och anklaga Isralel och USA för vad som hänt.

  Malm är känd sedan tidigare som propagandist för Hizbollah, så det var inte oväntat.

  Med den låga nivå som Aftonbladets kultursidor har, så kan man snart förvänta sig hyllningar till bin Laden vilken dag som helst.

  Min postning om Andreas Malm i Kibanon
  http://gustafssonisaffle.wordpress.com/2007/07/13/hizbollahkramaren-malm-pa-arbetaren-nu-pa-aftonbladet/

 6. Robert Boström skriver:

  Tro mig, det är Israel som ligger bakom allting! De har stressat fram inbördeskriget genom att bygga stängsel och murar i sitt eget hemland som har fått alla låtsas-folk att gråta sig till sömns och ta ut sin aggression mot varandra.

  mvh

  Ali Esbati (från Robert Boströms hackade konto)

  😉

 7. z999 skriver:

  Robert:
  ”Ali Esbati (från Robert Boströms hackade konto)”
  🙂

  Det var ju inte sådär värst trovärdigt ändå, det ska vara lite syftningsfel och så också. Eller har Ali skärpt sig för att få de utlovade morötterna av regeringen?

 8. Robsten:

  ”kan konflikten generera flyktingar? Däri ligger mitt huvudintresse.” Touché!

  Darfurkonflikten: ”kan konflikten generera flyktingar? Däri ligger mitt huvudintresse.”

  Storbritannien-Ryssland (Litvinenko-konflikten): ”kan konflikten generera flyktingar? Däri ligger mitt huvudintresse.”

  Renägare-Samer (renbeteskonflikten): ”kan konflikten generera flyktingar? Däri ligger mitt huvudintresse.”

  Denna onelilner förtjänar att bli en klassiker!

 9. Oj, där blev det fel i senaste kommentaren. Skall givetvis vara (näst sista raden):
  Markägare-Samer, inte ”renägare- samer”. Givetvis.

 10. robsten skriver:

  Ibland behövs det inte så många ord;-) jag minns att jag tänkte, men vet inte om jag sade det, inför USA:s invasion av Irak, -”kan konflikten generera flyktingar”.

 11. z999 skriver:

  Robsten:
  ”men vet inte om jag sade det, inför USA:s invasion av Irak, -”kan konflikten generera flyktingar”.”

  Och svar har du väl fått nu? 🙂

 12. robsten skriver:

  Tyvärr fick jag det svar jag fruktade allra mest och t.o.m. drömde mardrömmar om, snacka om whorst scenario.

 13. Lars Cromander skriver:

  Visst kan man ändå på något sätt skuldbelägga Israel för detta på något vis, det är bara att blunda för fakta och inte påminna om områdets historia. Det var ju det första som hördes från Ekot när det hela bröt ut, att Israel bidragit för att inte säga skapat alla förutsättningar för inbördeskriget i Libanon, nu som då för många år sedan.

  Ömkligt, det går helt i linje med vänsterns och islamisternas ständiga oförmåga att ta ansvar för sina egna handlingar. Det måste kännas konstigt att vara israel och från FN och så många andra länder bli anklagad för så mycket när man bara jobbar som vanligt på ett bibliotek eller pluggar osv som en vanlig människa. Så mycket inflytande man sägs ha, mäktigt.

 14. z999 skriver:

  Lars, felet är väl att det är så komplicerade konflikter i mellanöstern som påverkas av en rad historiska händelser så det är svårt att analysera det själv. Man blir då utlämnad åt nyhetsrapporteringen som man då kanske litar lite för mycket på eftersom man trots allt lever i en demokrati som Sverige trots allt är.

  ”Ömkligt, det går helt i linje med vänsterns och islamisternas ständiga oförmåga att ta ansvar för sina egna handlingar.”

  Ja, det gör väl det egentligen.

  ”Det måste kännas konstigt att vara israel och från FN och så många andra länder bli anklagad för så mycket när man bara jobbar som vanligt på ett bibliotek eller pluggar osv som en vanlig människa. Så mycket inflytande man sägs ha, mäktigt.”

  Dom kanske är Guds egendomsfolk ändå? Bibeln hade alltså rätt. 🙂

 15. robsten skriver:

  Jag skall avslöja min ålder, jag är 50 år gammal, det ni alla ungtuppar;-) jag minns när jag gick i 3a klass i grundskolan, vi hade en väldigt trevlig lärarinna, jag minns att jag fick en ”Fembok” av henne i julklapp. Jag samlade på frimärken också, jag fick en hel bunt frimärken av henne, de var alla Israeliska, hon var nämligen en oerhört stark Israelvän (äntligen kom han till sak). Det var samma bråk där då som nu, min ”objektive” lärarinna som var en oerhört trevlig människa kunde bara se en sida av saken, de hemska Palestinierna som helst borde utrotas, vi barn blev förfärade av att vår annars så timide lärarinna kunde häva ur sig sådana saker, närmast chockade blev vi, jag minns att någon av barnen brast ut, -nämen fröken, så får du inte säga om andra människor! det var alltså en 10-åring som sade till sin annars så vuxne fröken att, begrunda det en gång till. Hur kunde det bli så att en omogen 10-åring fick säga till sin fröken att vårda sitt språk och inte betrakta andra människor som odjur? Jo, vår fröken var en genomsnäll människa och annars mycket vuxen och mogen, men….hon hade tagit solklar ställning i Mellanösternkonflikten, därmed försvann allt vett ut genom öronen, precis som på en aktiv fyllbult. Vi hade en bekant i vår familj som låg en bit till vänster, inget ovanligt vid denna tid, men i Mellanösternkonflikten var han lika obeveklig som vår fröken, fast åt andra hållet, och han var möjligen ännu värre i sin upphetsning. Nå redan som 10-åring fick jag på nära håll höra båda versionerna. Jag minns inte riktigt vad jag tänkte, dessutom blir det så lätt efterhandskonstruktioner så här efteråt när man är gammal och lite mer mogen, men en sak är klar, jag ville inte tillhöra något av dessa fanatiska läger, de hade ju båda två tappat all sans och vett. jag har genom åren hållit mig till denna slutsats.

 16. z999 skriver:

  Jag anser att jag skiljer mig från dessa fanatiker och jag har en fredlig lösning på det hela eftersom jag är en ganska fredlig person…schackta ut hela dj-vla västbanken samt Libanon i medelhavet så finns det inget att bråka om längre! Skulle det vara så dj-vla svårt?! Gör om Jerusalem till ett nytt Christiania så får vi se vilken av parterna som fortfarande är intresserade av någon dj-vla delning

 17. robsten skriver:

  Ha, ha, :-O Vi får väl hoppas att inte SD tar detta som en officiell programpunkt i det övergripande principprogrammet, möjligen skulle då de omtalade ”träffytorna” öka något.

 18. z999 skriver:

  Robsten:
  ”…möjligen skulle då de omtalade “träffytorna” öka något.”

  Öka något ja… 🙂

  Angående träffytor så ökar storleken på andra träffytor när SD tar debatter med ND på punkter där både ND och SD anklagas. Det kunde ju vara ett skäl att inte starta upp sådana debatter.

  Debatterna präglas av att SD tar imbecilla ”antirasister” på för stort allvar, alltså antirasister som vill slå ihop ND, SD och NSF som ett och samma åsiktspaket. Att SD då vill göra något sorts avståndstagande är väl inte så konstigt kanske och man väljer naturligtvis att göra det åt det liberala hållet (när det gäller synen på invandringen och demokratin) för att framstå som ett mer attraktivt väljaralternativ. Jag funderar på hur det skulle se ut om man sköt från andra hållet istället, alltså en hårdare linje som ett avståndstagande, men inom SD’s åsiktspaket ändå. Fast det enda jag kan komma på är om SD, som tar avstånd från rasism, skulle köra en extrem linje att förbjuda rasistiska åsikter (inget snack om folkgrupp alltså utan förbjuda alla åsikter baserade på rasindelning av människan) och organisationer. Men felet är att den extrema åsikten har redan de ”ljusa och demokratiska krafterna” lagt beslag på även om det är en light-linje de kör med gummiparagrafen hets mot folkgrupp. Dessutom kan en sådan lnje förknippas med anti-demokrati och det vore väl inte så bra för SD’s del kanske?

  SD glömmer att både ND och NSF tar kraftigt avstånd från SD och jag tror att effekten av det avståndstagandet tunnas ut och blir otydligt om SD å sin sida ska ta avstånd från dessa grupper också. När någon slår ihop grupperna så brukar jag länka direkt till dessa organisationers egna sidor där de har uttalanden om SD, det har hittils varit väldigt effektivt för att klippa sådana diskussioner och ger dessutom ett intryck av att SD inte är så rabiata.

  För att förtydliga bara, det är skillnad mellan ND och NSF också även om jag nämner dom tillsammans här på ett sätt som kan misstolkas.

  Ärliga personer från ”antirasisterna” som Helene Lööw med flera stämplar inte längre SD som varken antidemokratiskt eller rasistiskt, det kunde kanske vara bra om det får fortsätta att vara så? Om SD envisas med debatter med ND och NSF så kommer till slut det där ”…ingen rök utan eld”.

 19. robsten skriver:

  Ja, nä, jag har väl aldrig förstått varför vi skall debattera med dom för, vad blir nästa steg, skall vi debattera med läderbögarnas förening också?
  Nä back to basic lite tror jag. Vilka partier KAN vi ta röster ifrån? Vilka partier VILL vi ta röster ifrån (NSF kanske?) Vilka partier MÅSTE vi ta röster ifrån? Vilka partier står för det multikulturella samhället och massinvandring? Vilka har makt JUST nu och bestämmer den politik vi alla lider av? Vilka partier är det som får maximalt medialt utrymme och som vi måste kämpa mot med näbbar och klor? Vilka partier och krafter är det som sätter den politiska agendan, styr vad som är politiskt korrekt, har obegränsade ekonomiska resurser, som infiltrerat sin propaganda på alla samhälliga nivåer från dagis upp till universiteten och som, för att tala sanning denna söndagsmorgon, är en formidabel motståndare?
  Detta var inget klurigt IQ test eller något, bara en liten påminnelse. Så grabbar (och flickor för allt i världen) , skall vi ge oss på David i miniformat eller Goliat?

 20. z999 skriver:

  Robsten:
  ”Ja, nä, jag har väl aldrig förstått varför vi skall debattera med dom för, vad blir nästa steg, skall vi debattera med läderbögarnas förening också?”

  Inte så länge de inte själva vill debattera något i alla fall. ND själva håller den policyn. Dom är rätt sparsamma med att racka ner på SD (det märktes väl i debatten här om friskolor :-), nä…men utöver det alltså). Om det handlar om två partier i riksdagen blir det en annan sak då de ska profilera sig i en massa olika frågor. Jag tror inte att SD kommer att ”stjäla” röster från ND eller vice versa.

  Ta röster från NSF? 🙂
  Tänk vad makabert det låter för den som är någorlunda insatt i ”extermhögern” i Sverige.

 21. robsten skriver:

  Jag tror bestämt att mitt budskap gick fram, trots mitt mycket finkänsliga sätt att debattera på;-)

 22. Intressant debatt att läsa. Igen!

  Det känns som om det starka bloggnätverk runt SD som håller på att växa fram kan vara en enorm stryrka, på en mängd sätt, under den närmaste mellanvalsperioden!

  En mängd begåvade, vältaliga och balanserasde personer, med allt bättre bloggar som offentliga ansikten utåt!

  Det är en slags bredare kultur för fri debatt som växer fram, som SD kanske behöver, med sin fortfarande ganska vildvuxna och lite ”taniga” bas.

  Bloggarna är ju fortfarande små (som nästan alla politiska bloggar), men det är ett växande fenomen, och viktigast: ett genuint fenomen, som lever på engagemang och driftighet.

  Detta låter kanske lite ”nyfrälst” men jag är mest bara positivt överraskad.

 23. test, moderator, tag gärna bort sedan, kollar min länk bara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: