Alla dessa morötter!

Gästskribent: Jens Leandersson, ordförande i Distrikt Syd

”Bonus för flyktingar” är ett nytt förslag som nyligen presenterats av integrationsminister Nyamko Sabuni. Bonusen består av ett antal tusenlappar för dem som genomgår SFI och uppnår kunskapsmålen. Morötter saknas aldrig för att komma på finurliga piruetter för att lösa integrationsproblemen utan att vilja beröra invandringspolitiken. Det är politiskt sprängstoff att sammankoppla de två företeelserna med varandra.

Att belöna för det som elever går i skolan för, istället för att bestraffa de som inte sköter sin skolgång måste vara rekord i dumhet. Det enda rimliga borde vara att all SFI-undervisning skulle bekostas i form av studielån för att skapa incitament till att skynda på sin examen. Studielån skulle till absolut största del utgöras av en lånedel med samma villkor som svenska vuxenstuderande. Misslyckas du i dina studier försvinner bidragen, även rätten till försörjningsstöd. Politiskt ska det ses som en självklarhet att alla i Sverige ska tala och förstå svenska. Jämför med regeringens jakt på arbetslösa och förtidspensionerade som har betydligt hårdare krav på sig än vad ekonomiska lycksökare från fjärran länder har! Höjda avgifter till arbetslöshetskassan och lägre ersättning vid arbetslöshet går bra att föreslå men att kräva självförsörjning eller svenska av invandrare saknar politiskt stöd.

Ett annat ruttet förslag är att invandrarfamiljer ska få upp till 50 000 kronor får att återvända till sitt hemland efter deras asylansökan avslagits och det finns ett utvisningsbeslut som enligt lag ska verkställas. Kan någon från alliansen berätta för mig var alla pengar ska tas ifrån eller är det tänkt att skattetrycket efterhand ska höjas för att finansiera den dåraktiga politiken?

Från sverigedemokratiskt håll hoppas jag att vi kan se till att stoppa invandringen från länder som inte gränsar till oss och att all hjälp sker i närområdet. Invandrare i Sverige ska lära sig svenska språket och våra kulturella koder, både för egen skull och av respekt till sitt nya hemland. De asylsökande som efter avslag befinner sig illegalt i landet ska ses som kriminella. Självförsörjning och egenansvar ska poängteras och all anhöriginvandring ska upphöra. Svensk migrationspolitik måste börja med att sända ut signaler om att i Sverige är det svensk lag, svenska språket och vår kultur som gäller.

Annonser

16 Responses to Alla dessa morötter!

 1. Björn skriver:

  Finansiering av morötter
  Vill folk använda skattemedel till detta ska det stå dem fritt. Skapa en ny blankett på RSV som alla kan ladda ned eller få hemskickad, skriva under och skicka in för uppjustering av den egna skatten.

  Låt inte ”godheten” rinna av dig bara för att det inte längre är andras pengar det handlar om, varsågod att betala!!!

  Jag vill i samma veva be svenska skattebetalare om ca 100 000 000 kronor per år till att bygga landningsplatser för utomjordingar då jag tror att det på sikt kommer att bli en lönsam investering för Sverige.

 2. Sven-Olof skriver:

  Genomförd SFI och godkända betyg, ska naturligtvis vara en mycket avgörande faktor för att få sitt eventuella TUT förlängt, ett år i taget. Mer ”morot” än så behövs garanterat inte. När jag pratar om SFI, med min ukrainafödde sambo, får hon nått mörkt i blicken. Hon genomförde utbildningen på 5 månader, varav 2 enbart hemstudier. Under tiden skötte hon ett halvtidsjobb. Talar och skriver idag bra Svenska. Det som förmörkar hennes blick är när hon berättar om dom, som alltid sket i lektionerna, som aldrig ville lära sig. Som aldrig hade som mål att vara en del av det Svenska samhället. Ni vet alla varifrån de kommer, vilka kulturer de representerar. När hon idag stöter på dem på stan, 7 år efteråt, kan de fortfarande inte prata Svenska.

  Mvh Sven-Olof

 3. Björn skriver:

  Människan är i grund och botten lat. Varför anstränga sig om det inte behövs? Fortsätter bidraget att ramla ned i brevlådan vecka efter vecka finns det väl ingen anledning att lära sig svenska?

  Någon fnoskig politiker resonerar säkert att alla vill förbättra sin levnadsstandard och därför anstränger sig. För många var nog det största klivet att just komma upp till svensk standard och därmed är moroten uppäten.

  Det är fel att förutsätta att alla människor bygger fabriker, går upp tidigt och knegar för att få det bättre. Många människor sätter hellre barn till världen och tjänar sin gud.

 4. robsten skriver:

  Ännu en artikel jag tycker är bra, jag håller med i allt. Möjligtvis kan man påpeka att det återvändningsbidrag är en morot som även vi tjänar på, principiellt fel, men pragmatiskt rätt kanske.
  Jag vill påpeka att om man befinner sig illegalt i landet så kan jag inte förstå annat än att det måste vara kriminellt, de bryter ju mot våra lagar, klockrent. Vad är skillnaden mot att jag smyger in i Ryssland utan pass eller visum? Hela det nya systemet med domstolar och endast EN möjlighet till överklagan var ju ett sätt att få stopp på att personer som fått avslag skulle befinna sig årtionden i vårt land efter det första avslaget, men gör då som det var tänkt med det nya systemet.
  Desto märkligare blir det när FP:s ungdomsförbund (LUF) aktivt hjälper illegala flyktingar, startar insamlingar och så för att hjälpa dessa kvar, sjukt om ni frågar mig. FP sitter ju i regeringen och är ansvarig för vår flyktingpolitik, allt emedan ungdomsförbundet deklarerar på en hemsida att de söker pengar och stöd för att hjälpa illegala flyktingar. Det kan inte vara kontroversiellt att på det skarpaste kritisera detta förhållande, varsågoda,

  http://www.flyktingfonden.se/

 5. robsten skriver:

  PS. jag har mailat riksdagsmän från FP om denna hemsidan, flera riksdagsmän samt hon som är juridisk expert för FP, samt en del andra, om denna verksamhet och undrar om den inte är olagligt eller i alla fall osmaklig. Alla tycker tydligen att den är helt OK, det är tydligen bara jag som inte förstår någon underfundig finess med vår demokrat. DS:

 6. Björn skriver:

  De är halvvägs rätt ute.
  Det är självklart fel att samla in pengar för att stötta verksamhet som har sin upprinnelse i att man är missnöjd med svenska lagar när man har möjlighet påverka lagstiftningen.

  Samlade man i stället in pengar för att finansiera morötter eller de faktiska kostnaderna man ådrar det svenska samhället då finansierar man ju plötsligt sin politik, wow!

  Signaler
  När returresan betalas samt att en bonus utgår då har väl ingen något att förlora på att söka sig till Sverige? Ett nytt insamlingsprojekt för LUF kanske?

 7. Umebon skriver:

  De som inte lärt sig tala och skriva en förståelig svenska skall naturligtvis inte beviljas något permanent uppehållstillstånd utan enbart ett tillfälligt tills dess att situationen stabiliserats i hemlandet. Svårare än så behöver det inte vara. Att vi skall kasta ut en massa extra morötter åt folk som ändå inte bemödar sig att lära sig språket ordentligt är ju rent resursslöseri.

 8. T.L. skriver:

  En riktigt och ordentlig bra blogg det här! Som satte pricken över i:et!
  Det enda jag kan säga är att man bli så j#&@%la förbannad och bara vill strypa någon, för deras idiotiska påfund. Varför hela tiden dessa särbehandlingar av dem främmande folken som svärmar över våra gränser som gräshopper!?
  ”Naw, du vill inte riktigt lära dig Svenska, va? Men om du får litet pengar, då? För jag menar, vi kan ju inte begära att när vi nu öppnar dörrarna för dig och ger dig möjligheten att få komma bort ifrån krig och elände som du flyr ifrån, att du ska vilja visa respekt och vilja lära dig Svenska i tal och skrift, samt att lära dig att anpassa dig efter det Svenska levnadsättet. I alla fall inte förens jag först betalar dig. För det är ju inte meningen att du måste visa något ansvar, nu när vi har först hjälpt dig till att kunna få en ny början och till och med gjort så att du kan fortsätta leva. Nä, sitt du bara där och förtär vårat land nu när vi har hjäpt dig. Du behöver inte vissa någon tacksamhet. För utan dig, som bara sitter och får mer och mer pengar för att du helt enkelt vägrar att vilja lära dig Svenska, ja, då skulle Sverige vara ett grått och trist land.”

  Vad är det för signaler som vi skickar ut igentligen!? Vi förkastar vårat eget folk och sätter upp en gloria över alla invandrare. Jag menar, hur kan man betala någon för att dem gör ett dåligt jobb!? Vad får en till att vilja göra ett bättre jobb då, när man får betalt för att man skiter i det man ska göra!? Det är som om jag skulle få en löneförhöjning varje gång som jag kommer försent till jobbet. Inte f#@%n skulle man komma i tid då. Det är ju inte så konstigt att vi har en så enorm stor stadsskuld, med dessa idiotiska och meningslösa utbetalningar.

  Men som jag sa tidigare, en kanon bra blogg. Hoppas att även regeringen läser denna blogg, så dem får en liten tankeställare så dem fattar vad dem håller på med. Vill även be om ursäkt till, Jens Leandersson, för att jag brusade upp mig litet på hans blogg här. Men har så svårt för sådan här inkompitens.

 9. Magnus A skriver:

  Sverige är alltså en ”enarmad bandit” som ger vinst varje gång man söker asyl? Ja jösses!

 10. z999 skriver:

  Jag tror inte att det är så mycket kostnaden det gäller egentligen, det blir nog inte så väldigt många tusenlappar att betala ut i invandrarpjosk. Men regeringen kommer att kunna hänvisa till den här åtgärden vid nästa val när de kommer att bli beskyllda för en fortsatt misslyckad integration.

 11. Kurtan skriver:

  Ännu ett solklart bevis på pk-politikernas totala inkompetens och förvridna verklighetsförankring samt förakt för det betalande svenska folket som ni har dragit ner i skiten.

  Jag, och jag är övertygad om en majoritet av det svenska folket skulle vilja ge dessa vanstyrande parasiterande pk-politiker och mångkulturförespråkande journalister och annat vänsterpack en MOROT i form av ett ultimatum.

  Erkänn ert totala misslyckande och vanstyre av Sverige och avgå omedelbart samt avstå från all pension och andra förmåner som kommer från skattebetalarna samt lämna över makten till de som älskar Sverige och värnar om svenskarna i första, andra och tredje hand.

  ELLER !

  bli utvisade från Sverige för all framtid till något trevligt mångkulturelt kaos i en annan del av världen samt en MOROT tre decimeter lång upp i rö–n !!!

  MVH

 12. Björn skriver:

  Kurtan
  En sund tanke men antagligen lika framgångsrik som att be en alkoholist att lämna ifrån sig flaskan. Det här är personer som har förskansat sig i maktens boningar med avsikt att genomföra sitt projekt och de är antagligen beredda att gå hela vägen med allt vad det innebär…

 13. Luckey skriver:

  Flyktingfonden!

  Jag var inne och tittade på http://www.flyktingfonden.se/ .

  Följande personer kan ansöka om penagr ur fonden: ”De flyktingar som fått avslag av Migrationsverket men ändå känner att deras flyktingskäl inte behandlats korrekt..”
  Det stämmer väl på i runda slängar samtliga som får avslag.

  Vilka möjligheter har LUF att ta reda på varför den sökande har fått avslag? Information från Migrationsverket, Polis och SÄPO lär de ju knappast ha tillgång till. De får väl lita på de papper som skickas med ansökan. De kan ju inte säkert veta om den de finansierar uppehälle för är krigsförbrytare, våldstäktsman eller annat slödder.
  Man får väl ändå misstänka att en del av dem som inte får uppehållstillstånd nekas detta just pga. att de inte har rent mjöl i påsen.
  Vore mycket intressant att se en juridisk bedömning av detta. Att befinna sig i Sverige utan uppehållstillstånd är väl enbart det ett brott i sig? LUF’s insamling måste vara medhjälp till brottslig verksamhet mao.

  Skulle det vara lagligt att starta en fond som finansierar rymningar från fängelser? En bilpool som lånar ut flyktbilar till rånare? Nä, en fond som finansierar brottslig verksamhet och sätter sig över lagen kan inte vara laglig. Polisanmäl dem!

 14. robsten skriver:

  Du Luckey, jag tänkte precis som dig, exakt. Men ingen reagerade, jag mailade FP:s riksdagsman i juridiska frågor, vänta så skall jag kolla…Ja Cecila Wigström, juristutbildad, så här svarade hon,
  ”Mig veterligen finns det ingen lag som förbjuder människor från att gömma flyktingar.

  Vänliga hälsningar

  Cecilia Wigström
  riksdagsledamot (fp) ”

  Jag tvivlar på att hon skulle ge samma svar om SvD kom och började intressera sig för saken. Jag vet inte om Gudmundson skulle kunna tänkas nappa, han riskerar väl jobbet som det är redan nu antar jag. Kanske Wager skulle ta upp saken men hur stor genomslagskraft har hon. Det skulle gå att göra en grej av det, tror jag.

 15. Björn skriver:

  .::.

 16. Tore skriver:

  Det vore bättre om de gav de svenska ungdomar, som börjat tröttna på de 15-20 -åriga
  läsandet, som göres idag, lite ”morötter” som sagt vad!…och skicka ”hem” de skojare,
  som inte avser/vilja lära sig svenska språket, i tal & skrift…

  Förresten, nu när inkallelserna till militära upphört, är det väl polisens tur nästa gång, att
  decimeras. Vi är ju så helsike ”laglydiga” här i Sverige!…och fred och lugn råder…

  Och ryssen har meddelat att de avser utöka förbandsintesiteten mellan Ural och Östersjön…

  Arma Sverige! Snart är det inte en själ, som följer ”Svea Rikes Lag”…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: