Krönika: SD-kritiker

Ibland känns det som jag tillhör Sveriges mest hatade parti. Nåja, mest offentligt hatade parti, när etablissemangets lakejer strykit vidare så hörs det dolda folkliga stödet för vår sak. Ständigt är vi under attack, från alla håll. Etablissemanget kör på samma tråd som de alltid gjort, att via kvällspressen förmedla hur rasistiska och främlingsfientliga Sverigedemokraterna är, allt på bästa plats bredvid artikeln om Paris Hiltons nya frisyr eller hur man tappar 10kg på en kvart.

Det finns bloggar på nätet där enskilda individer ägnar timtals till att samla ihop alla artiklar de kan hitta om SD och gör allt för att framställa partiet i dålig dager. Till och med bland andra nationella väljare finns det dem som menar att SD har blivit hopplöst liberala och politiskt korrekta för att vi inte längre anser att det ”etniska ursprunget räknas som det enda eller avgörande kriteriet för nationstillhörighet”. SD-kritikerna är många, men sällan är kritiken av särskilt hög kvalitet.

Innan vi kan diskutera Sverigedemokraternas kritiker så behöver vi fastslå att SD är ett värdekonservativt nationalistiskt mittenparti. Vi måste även fastslå det inte finns en etablerad konservativ svensk höger, endast en liberal sådan. That said and done, låt oss börja.

Vänsterkritikerna är alltid lättast att avfärda, och deras kritik mot SD går att placera i två huvudsakliga skolor: SD är ett främlingsfientligt parti eller mångkultur är allmänt positivt. Rasism-anklagelserna har sin förklaring att SD har under sin 20 år långa historia haft medlemmar med mer radikala åsikter om etnicitet än partiet, detta har vänstern bestämt sig för att SD alltid ska liggas till last för. Mångkulturförsvararnas favoritknep är att lura in sverigedemokrater i lång triviala diskussioner där man ska lista kulturella inslag och ställa dem mot varandra, och efter en lång, motbjudande reducering av den svenska kulturen till några få punkter (brukar bli Arne Weise på Julafton och midsommar som överlever) så brukar diskussionen självdö. Detta gäller hela vänsterspektrumet, från socialdemokraten till AFA-aktivisten.

Högerkritikerna skulle, rent teoretiskt, kunna vara betydligt giftigare än vänsterkritikerna, men eftersom den svenska högern är skiftande liberal så blir det aldrig särskilt tung kritik från höger. Det huvudsakliga argumentet brukar lyda att mångkultur är ekonomiskt positivt för Sverige. När en sverigedemokrat förklarar att massinvandringen har kostat X miljarder kronor så dementerar man fort dessa uppgifter och menar att massinvandringen har bidragit positiva saker för ekonomin, såsom nya maträtter och spännande musik. Men vänta lite? Pizza och kebab? Hiphop och samba? Vad har dessa saker att göra med ekonomi? Inte ett skit, och det är just svagheten med ekonomiargumentet för mångkultur, det diskuteras aldrig någon ekonomi. Genom uteslutningsmetoden skulle man kunna tro att den tyngsta SD-kritiken borde komma från den konservativa högern, men det finns ingen konservativ höger att tala om i Sverige, så därför uteblir den.

Trots att SD är det ledande nationaldemokratiska partiet i Sverige så är det inte alla nationella väljare som röstar på SD. En del nationella tycker att SD har liberaliserats, att vi idag är ett pro-sionistiskt PK-parti, att vi har sålt vår själ för några tusen extra röster i valen eller att vi inte tar etnisk renhet på lika blodigt allvar som andra nationella partier (som NSF eller ND). Dessa kritiker brukar säga att SD har svikit den nationella rörelsen, och jag förstår att de är besvikna. Hade jag varit nationalsocialist och i hela mitt liv fått höra av media att SD är ett främlingsfientligt/nazistiskt/rasistiskt parti så hade jag också blivit besviken när jag på egen hand upptäcker att SD faktiskt är ett demokratiskt och nationalistiskt parti, utan inblandning av apartheid och rasläror.

Det är lite drygt 3 år kvar till riksdagsvalet 2010 och Sverigedemokraterna är starkare än någonsin. SD pendlar redan nu mellan 3-4% i opinionsundersökningar, som vanligt är det passiva stödet större, hela 16% vill se SD i riksdagen 2010 enligt en färsk undersökning. Jag vet inte vart jag kommer befinna mig på valnatten 2010, men jag vet vart jag skulle vilja befinna mig: på Socialdemokraternas valvaka för att likt Gert Fylking kunna vråla ”ÄNTLIGEN” när beskedet kommer att SD når riksdagen. Då kommer våra kritiker stå förvirrade, stumma, med hakan i golvet och undra över hur sjutton det var möjligt att Sveriges mest kritiserade parti kunde nå riksdagen. Kritiken kommer inte tysta där, men kanske då kommer de inse att deras 20 år av pajkastning kanske inte var den bästa metoden…

…men jag tvivlar på det.

Annonser

120 Responses to Krönika: SD-kritiker

 1. Sven-Olof skriver:

  Robert. Risken är uppenbar att även denna tråd blir ett forum för ND, där de får tillfälle att spy galla över Sd:s politik i allmänhet, och dig Robert i synnerlighet. Jag tycker inte du ska ge dem det forumet, om de inte håller sig till ämnet, och debatterar med utgångspunk i din artikel.
  Bla av den anledningen borde just denna kommentar bli ganska kortlivad. 😉

  I övrigt har du mitt stöd, dina åsikter har ett brett stöd i partiet. Det är dessutom den enda vägen, om ett nationalistiskt, Sverigevänligt parti någonsin ska komma in i Sveriges riksdag.

  Mvh Sven-Olof

 2. Björn skriver:

  Miljörörelsen har under många år haft rätt i sak men trots det marginaliserats. Nödvändiga åtgärder kostar idag oerhört mycket mer än vad de gjort om de inletts förr och en del förlopp vet vi inte ens om vi kan hindra längre.

  En eloge till dem som med knappa resurser kämpat i motvind men också en rejäl känga i r_ven på högljudda flumpellar som genom sin blotta framtoning skadat en oerhört viktig fråga och indirekt är ansvariga för hur vår miljö ser ut idag.

  Alla som sympatiserar med och företräder SD bär ett stort ansvar. Låt oss dra lärdom av miljörörelsens misstag.

 3. Morgoth skriver:

  Nej, naturligtvis kommer inte vi att stå förvirrade och förundrade när SD når Riksdagen nästa val. Vi vet att SD efter tjugo år antas vara det enda alternativet till etablissmanget.
  Men jag lär inte bry mig så mycket mer än ifall Junilistan eller Piratpartiet skulle komma in.

  Jag menar, i det stora hela så står alla tre för ståndpunkter som jag inte ställer mig bakom.

 4. z999 skriver:

  Det finns en del saker som jag tycker att flera som skriver här borde tänka på. ND och SD ställer båda upp i demokratiska val och jag tycker att båda partierna borde kanske ägna en tanke åt att svenskar kommer att bli en minoritet i landet inom en rätt snar framtid. Om då SD säger att det inte skulle spela så stor roll så glömmer dom bort en sak. Det är inte bara rasrena svenskar som kommer att bli i minoritet, det är folk som vill bygga en framtid i Sverige i en fortsatt västerländsk inriktning som kommer att vara i minoritet. Det är alltså den typ av människor som röstar på SD och ND som är på väg att snabbt minska i antal. Tanken är väl ändå att växa i antal röster på ett demokratiskt sätt?

  Trots detta så fick inte Robsten alltför stort gehör för ett påpekande av en överhängande fara, det gäller 40.000 irakier, varav de flesta definitivt inte har någon tanke på att utveckla Sverige i en fortsatt svensk/västerländsk inriktning. Det beslut som är på väg att tas i riksdagen nu under sommaren kommer att bli ganska samhällsomdanande. Detta bemöttes av en ND’are i en annan tråd som ”det kan väl inte bli så mycket värre ändå”. Jo, det kan bli värre. Den dag då det inte längre finns den typ av människor som vill bygga upp nationalstaten Sverige.

  Till alla ND’are:
  Jag vet att det inte går att schackra med vissa ideal man har hur som helst. Men ni har väl i alla fall idealet att ND ska ha chansen åtminstone att kunna växa i framtida (väl)? Om inte invandringen bromsas, hur ska ND ha någon chans alls? Och då säger en del ND’are ”vadå? då kan man ju lika gärna rösta på folkpartiet.” Av valtaktiska skäl kan det vara rätt att man säger så för att vinna, men om man ska vara ärlig istället för politisk så är det i alla fall *en* skillnad mellan FP och SD som är viktig och det är att SD i alla fall kommer att minska invandringen – och det är viktigt.

 5. z999 skriver:

  Morgoth:
  ”Jag menar, i det stora hela så står alla tre för ståndpunkter som jag inte ställer mig bakom.”

  Naturligtvis ska du inte ställa dig bakom åsikter som är så vitt skilda från dina egna. Du ska ju självklart inte stöda SD, det är inte speciellt taktiskt att rösta på dom om man egentligen sympatiserar med ND’s politik. Men det är ändå en utveckling i positiv riktning om de når riksdagen eftersom det kommer att ändra medieklimatet bland annat.

 6. Franz Josef skriver:

  Ja, jag tror SD kommer in i riksdagen 2010. Jag kommer nog att rösta på er då i alla fall, inte för att jag håller med er om allt ni tycker, men mest för att ni har sundast åsikter av alla partier. Ni får bli det mindre onda alternativet.

  Jag tror att ni kommer in, därför att folk har börjat se igenom lögnerna som sprids av era motståndare.

 7. Morgoth skriver:

  Ja, SD kommer att minska invandringen men vad mer? Inte ett skit och där står vi då ND:are med SD som hatar oss i Riksdagen och folket naivt troende att SD är ett alternativ i längden.
  SD kommer att bekämpa oss när dem får inflytande, dem vill inte ha en rival.

 8. Sven-Olof skriver:

  Men Morgot, även om vi har olika åsikter i en del frågor. Håller du med mig i min uppfattning, att i dagsläget är det absolut viktigaste för Sveriges framtid, att få stopp på massinvandringen? Hur ska vi nå dit, om vi inte får ett nationalistiskt parti, i Sveriges riksdag? Om INTE Sd kommer nå dit, utan falla på målsnöret. När tror du realistsikt att ND , med nuvarande politiska program kommer kunna få inflytande över politiken? 2018? 2022? 2026?? Hur många MILJONER kulturberikare har då nått innanför Sveriges gränser?

  Mvh Sven-Olof

 9. Hagen skriver:

  Sven-Olof: ”I övrigt har du mitt stöd, dina åsikter har ett brett stöd i partiet. Det är dessutom den enda vägen, om ett nationalistiskt, Sverigevänligt parti någonsin ska komma in i Sveriges riksdag.”

  Jeg kjenner heldigvis ikke til noen som er så liberale som Boström i SD, så jeg tror ikke hans synspunkter har så stor støtte. Selv ikke på SDU-forumet, muligens med unntatt av vagabonden, er noen så liberale som han.

  At det bare er hans liberale linje som fører til Riksdagen er mildt sagt tullprat. Tror SD uansett, hvis man unngår indre stridigheter og ingen av de andre partiene kopierer SDs politikk, vil være i Riksdagen september 2010.

 10. Morgoth skriver:

  Sven-Olof: Jag håller delvis med dig. Att få stopp på massinvandringen är bara en etapp av två. Den andra etappen innebär repatriering av de stora utomeuropeiska invandrargrupperna.

  Och de hänger ihop. Att slopa en av dem innebär katastrof. Det är som att stänga fönstret ifall rummet fylls av mygg utan att ha ihjäl de som redan är i rummet eller omvänt som att ösa vatten ur en båt utan att laga hålet.

  SD står bara för den ena etappen och knappt det medan ND står för båda och därför är det ointressant ifall SD når politiskt inflytande långt före ND eftersom SD inte kan lösa problemen.

 11. z999 skriver:

  Morgoth:
  ”SD står bara för den ena etappen och knappt det medan ND står för båda och därför är det ointressant ifall SD når politiskt inflytande långt före ND eftersom SD inte kan lösa problemen.”

  Nä, det är ju klart förståss.

 12. Björn skriver:

  Jag har svårt att se SD med runt 20% av rösterna i riksdagsvalet 2010 om inte likriktningen inom media bryts. Det är inte upp till SD´s politik om partiet ska fylla ut sin kostym till valet eller ej utan det beror nästan enbart på dem som har monopol på sanningen.

  Visst SD behöver fler representanter för att kunna leverera, men utan en någorlunda korrekt beskrivning får vi inte ens chansen.

  Man har satt demokratin ur spel genom att beröva den en viktig inneboende egenskap, tiden. Utan en kraftig väljarimport hade denna taktik varit förödande för de röda då pendeln småningom svängt tillbaka och därefter hade deras svek hållit dem på en permanent låg nivå i generationer.

  Nu hoppas man på att vräka in fler potentiella bidragstagare och därmed väljare än vad SD förmår att mobilisera under bombardemang från massmedialt infanteri.

 13. Gabbi skriver:

  SD och ND borde samarbeta och tillsammans bilda Sveriges Nationella Allians!
  I stort har vi samma åsikter.

 14. Sven-Olof skriver:

  Gabbi? Skämtar du?

 15. z999 skriver:

  Björn:
  ”Visst SD behöver fler representanter för att kunna leverera, men utan en någorlunda korrekt beskrivning får vi inte ens chansen.”

  Det där är väldigt sant. Och det gäller naturligtvis även ND (eftersom även ND diskuteras här).

  Gabbi:
  ”SD och ND borde samarbeta och tillsammans bilda Sveriges Nationella Allians!”

  Det var en idé som jag gillade, fast inte som en hopslagning av två partier utan som en fristående förening. Egentligen skulle jag vilja ha nationalismen inskriven i grundlagen. Något i stil med att alla partier oavsett vad de sen kallar sig och om de anser sig vara höger eller vänster skulle vara tvungna att följa vissa nationella principer och sen utöver det få forma sin höger eller vänsterpolitik. Dom glömmer lätt bort att de är förtroendevalda och att det är väljarna i landet som ser till att det överhuvudtaget finns pengar i statskassan att betala deras löner och att den statskassan ägs gemensamt av alla svenskar egentligen. Jag anser att det är bedrägeri att ta pengar ur statskassan till diverse projekt som inte innefattar svenskar, om dom vill göra så får de använda sina egna pengar eller försöka bedriva någon insamling till såna projekt, men statskassan tillhör svenskarna och Sverige ska inte ses som rikare än sin fattigaste medborgare.

 16. Tore skriver:

  Hagen har så rätt, angående kopieringen. Den har ju nu pågått ett tag, och det var väl
  alliansens drag i att bemöta oss. Att socialisterna håller på med sina lögner, visar hur normalt
  folk reagerar med att de lämnar sina tidigare ideal. Frågan är väl hur lättflyktiga dessa
  personer är, i framtiden…
  Jag tycker SD, som är ett värdekonservativt parti, arbetar med frågor ”täckande” hela skalan.
  Inte enbart som ”liberal” i sitt tänkande, utan även vettiga socialistiska frågor, som den
  tänkta socialismen helt övergivet. Dock är den konservativa delen den större, dock ej någon
  ultra-konservativa, som idag ej hör hemma i dagens politik. Att SD tidigare påpekat om äldre
  människors öde, med dagens tillstånd, och de etablerades lögner och tjuveri, så bör en markant profilering av oss bland annat för detta, återställa pensionerna, som de etablerade partierna helt är 0-ställda inför, trots sitt tjuveri…
  Vi ser idag hur sossarna profilerar sig på ungdomen, genom ”damen med de 6 aborterna”, vad nu detta månde betyda? Alliansens gullande med de rika, som skall ha ändå mer, och där
  avståndet mellan fattig och rik, vidgas ytterligare. Det verkar vara ”klippens” tidevarv, som nu
  förekommer…
  Vår största punkt är att ”stoppa invandringen”. Jag menar den invandring från länder utanför
  EU. Det är absolut det viktigaste idag. Därefter tycker jag, att vi skall arbeta stenhårt, för ett
  utträde ur EU. Denna fars som nu träder fram, är ett rent odemokratiskt spel, där makthavarna likt det gamla Sovjet-systemet framträder med sitt rufflande, och där vi små
  bara skall hålla käft. Jag undrar om svenska folket vill ha det på detta sättet…

  Sverigedemokraterna har ett allsidigt partiprogram. Tyvärr är det svårt för en del folk att inse detta, då dessa matas med den ena lögnen efter den andra. Det är absolut viktigt, att bemöta dessa lögner, innan lögnen blir som sanning för de okunniga…

  Vidare tycker jag att vi bör ha en markant kristen syn. Det inverkar på sammanhållningen.
  Att sossarna har en ledare som ej tillhör svenska kyrkan, men vill ändå bestämma över vår
  kristna tro, är väl förvånansvärt, och dessutom vill/yrkar hon ha samkönande äktenskap, som helt strider mot den kristna tron. Att hon dessutom yrkar fri ”abort” förvånar icke mig, då hon själv innehar 6 aborter bakom sig. Enbart detta visar hurudan människa hon är. Även alliansens ledare tillhör ej svenska kyrkan. Ej heller han skall bestämma över min kristna tro.
  Att Vänsterpartiets ledare är mot kristendomen, visar hans kommunistiska lära. Dessutom
  skulle det förvåna mig, om KD överlever 2010 års val, med anledning av deras flax…

 17. Björn skriver:

  Självklart z999 gäller det även ND. Kritik måste formuleras som argument och inte lögner. Det är inte volym och bandbredd som ska avgöra en diskussion. Ingen som kan argumentera för sin sak tjänar på den situation som nu råder i landet.

  Ditt förslag låter ju helt vansinnigt, att skriva in självbevarelse i grundlagen, men om man tänker efter så kan ju en sådan situation uppstå om en ockupationsmakt leder Sverige och anpassar landet så att det bäst passar de nya herrarna, typ som nu…

  En sak är att man tar pengar, men att dessutom riskera allt vi har för att genomföra ett projekt som aldrig någonsin fungerat någonstans får ordet ”bedrägeri” att verka en aning förringande snarare är övergrepp och landsförräderi mer passande.

 18. Grue skriver:

  ND hade ju för sjutton inga röster alls. Senast fick ND 6/10 promille och NSF 3/10 promille. Alltså, dom är inget att bry sig om öht. Dom har inget som helst stöd bland folk. Att en eller annan bloggare stöder dom har ingen betydelse alls.

  Sd måste satsa på att samla röster. Ideologisk strikthet har inget värde om det leder till att Sd inte når riksdan. Sd måste satsa allt på att accepteras som ett vanligt parti – sker det har man alla chanser till succé. Sker det inte väntar skuggorna.

  79 % emot att irakier ska få ha flyktingstatus på Expressens hemsida efter 10 000 röster. Säger nåt om opinionsläget i frågan. Sd måste plocka upp mer av denna massiva opinion – och då håller det inte att verka farlig för Medel-Svensson.

  Vidare tror jag också på en allmänt konservativ syn – den är sympatisk och går hem.

  Sd har många fiender men många vänner också! Vi tar över totalt så fort invandringspolitiken tas upp på Expressen eller Flashback, två stora forum, t ex.

 19. z999 skriver:

  Björn:
  ”Ditt förslag låter ju helt vansinnigt, att skriva in självbevarelse i grundlagen, men om man tänker efter så kan ju en sådan situation uppstå om en ockupationsmakt leder Sverige och anpassar landet så att det bäst passar de nya herrarna, typ som nu…”

  Ja. Fast jag hade tänkt bara några få nationellt sinnade punkter i grundlagen. Typ att inte en krona ur statskassan får satsas på andra än svenska medborgare och att det är olagligt att lägga fram förslag om särbehandling av utlänningar på bekostnad av svenskar.
  Skolor ska också enligt lagen syfta till att främja svenskt/västerländskt synsätt, men det behöver kanske inte stå i grundlagen.

  ”En sak är att man tar pengar, men att dessutom riskera allt vi har för att genomföra ett projekt som aldrig någonsin fungerat någonstans får ordet ”bedrägeri” att verka en aning förringande snarare är övergrepp och landsförräderi mer passande.”

  🙂
  Definitivt. Ända sedan Ny Demokratis glada dagar har det snackats om att lägga miljard efter miljard på integration utan att det har lett till nånting på 17 år eller längre.

 20. Robban skriver:

  Om SD ar ett hatat parti sa ar det hatat av nagra hundra proffs tyckare i media. Extrem vanstern ingar dar eftersom deras sysselsattning ar att arbeta inom media. De allra flesta svenskar vill stoppa invandringen, det rader ingen tvivel om saken, den stora gruppen okar i antal varje dag, efter vaje vladsbrott som drabbar ett sanhalle sa okar stodet. Fler an jag kanske har markt att det forekommit manga parti val undersokningar i tidningarna sedan valet. Jag har bara sett en (i SvD) dar man kunde valja SD som ett av alternativen. Da blev moderaterna storst med over 40%, SD blev nummer 2, med over 16%. Nummer 3 blev sossarna med over 15% av valjarna. Det var en de hittils storsta undersokningna med over 10.000 rostande. Sen dess har SD inte varit ett alternativ man tillatits rosta pa. Far folk valja fritt sa kan SD bli nummer 2 eller 3 i storlek. Ni som som vill bli ministrar borja vanja er vid tanken.

 21. Rød patriot skriver:

  Undersøkningen i SvD visar mest bara på vad den stockholmska øverklassen tycker, men visst ær det illa att høgern (m & sd) får så mycket. De som hænger på svd.se ær ju inte direkt svensken i allmænhet, utan den av er så førhatliga ”eliten”…

 22. Björn skriver:

  Jag håller med z999, ska man vara ”snäll” får man som alla andra projekt finansiera kalaset själv, man kan inte stjäla från det allmänna och skrika rasist när någon kommenterar handen i syltburken.

  Varför ska vanliga människor betala skatt?

  Det multikultikaos man inför i landet har aldrig lett till välstånd och fred någonstans, hur kan man motivera finansiering av detta med skattemedel?

  Varför tar man inte pengar från underhåll av vägnätet och börjar bygga landningsplatser för rymdvarelser? Det verkar inte finnas några krav på verklighetsanknytning när det ska sättas sprätt på skattemiljarder.

  Arbetsrätten är ett spel för gallerierna de verkliga utsugande fabrikören är PK-etablissemanget. Vi behöver en ny strejkrätt där vanliga människor helt enkelt kan säga: ”Nej det där får ni finansiera själva, ni får ingen skatt av mig den här månaden”.

 23. robsten skriver:

  -”Innan vi kan diskutera Sverigedemokraternas kritiker så behöver vi fastslå att SD är ett värdekonservativt nationalistiskt mittenparti.”-

  Tack! tack så hemskt mycket, då förstår vi varandra.

  -”Vi måste även fastslå det inte finns en etablerad konservativ svensk höger, endast en liberal sådan. That said and done, låt oss börja.”-

  Thank YOU! Med denna grund, om man håller sig till det, finns det en väljarpotential på 40 _ 60 %. You have make may day! :-O

 24. robsten skriver:

  -”Genom uteslutningsmetoden skulle man kunna tro att den tyngsta SD-kritiken borde komma från den konservativa högern, men det finns ingen konservativ höger att tala om i Sverige,”-

  Mja, det finns nog lite av denna åsiktsriktning lite här och där inom borgerligheten, jag har nog tolkat den uteblivna kritiken som att de mer eller oftast mindre öppet, stöder SD, rätta mig om jag har fel.

 25. robsten skriver:

  -”En del nationella tycker att SD har liberaliserats, att vi idag är ett pro-sionistiskt PK-parti, att vi har sålt vår själ för några tusen extra röster i valen eller att vi inte tar etnisk renhet på lika blodigt allvar som andra nationella partier”-

  Nä, det är ju bullshit förstås, men om jag skall vara lite kritisk (jag kan helt enkelt inte låta bli, det ligger i min elaka natur att vara kritisk), så kanske det ägnas lite väl mycket utrymme och intresse för just denna grupp människor. jag menar vi skulle aldrig ägna en artikel i veckan åt Amishfolket eller eskimåernas situation (enuiter heter det väl nuförtiden eller något), men det är ingen stor fråga för mig.

  Bra kommentar Z nr:4. Jag börjar misstänka att det kanske går en rågång mellan sådana som du och jag som ser skiten mest varje dag i verkligheten och de som mest sitter och skådar in i sin teoretiska navel, bara en tanke;-)

 26. Rasmedveten skriver:

  Tore: källa på att Sahlin gjort abort 6 gånger?

 27. tommi skriver:

  hoppas det inte blir så i framtidens Sverige…
  (s)haria styrelsen påbjuder 6 till 8 ihjäl steningar per dag mm.

 28. z999 skriver:

  Robsten:
  ”Bra kommentar Z nr:4. Jag börjar misstänka att det kanske går en rågång mellan sådana som du och jag som ser skiten mest varje dag i verkligheten och de som mest sitter och skådar in i sin teoretiska navel, bara en tanke”

  Jo, det kan nog stämma. Och ibland undrar jag hur många inom extremhögern som förstår siffrorna som pekar på att vi är på väg att få en majoritet i landet som inte har någon speciell koppling bakåt, och inte framåt heller för den delen. Ibland undrar jag om majoriteten av människor som klumpas ihop inom ”extremhögern” ser invandringspolitiken som den största frågan?

 29. robsten skriver:

  Ja, det var ju precis den tanken jag fick när jag diskuterade med några från ND bl.a. Jag vet inte om alla var från ND eller hur representativa de var för ND och hur de resonerar i ett lugnare sinnestillstånd. Förmodligen finns det många personer där som har lite andra tankar också om de aktuella frågorna och den akuta flyktingpolitiken, det är jag övertygad om, vi skall väl akta oss för att göra som nomenklaturan och klumpa ihop alla i en karott. Spelar ingen roll egentligen, vi står för vår politik och behöver inte bry oss om alla andras politik. Gör man det så finns det en uppenbar risk att man trasslar in sig i diskussioner man egentligen inte vill ha men aldrig kommer ur på något sätt, det är mina tankar just nu i alla fall.

 30. z999 skriver:

  På tal om det Robsten så tycker jag att det verkar finnas någon sorts rädsla för en del SD’are för att ha kontakt med övriga ”extremhögern” i Europa. Orsaken tycks vara att man är rädd för att man måste stå för deras idéer också och att man inte har någon kontroll över vad dom tycker. Jag anser att Le Pen och Nick Griffin med flera är bra personer att ha kontakt med och man behöver inte dela alla deras åsikter som är skräddarsydda för deras länder. Le Pen har fått hårt på skallen för att han sa att holocaust var en parentes i andra världskrigets historia. Så sa han egentligen inte, det var i ett tal som var ganska långt. Men för antirasisterna så är det ju inte så noga med vad som är sant eller inte, det ingår ju i deras sätt att vara på.

  Och på tal om diskussioner man inte vill ha. SD har egentligen rätt bra möjligheter än så länge att kunna ha önskediskussioner, i alla fall så länge som antirasisterna fortsätter att på allvar tro att invandringen är lönsam +allt annat de brukar komma med. SD’s företrädare kanske skulle tänka lite på att försöka styra så att man får de diskussioner man vill ha där man är som starkast. Framöver tror jag att det kommer att bli svårare att ha det övertaget.

 31. robsten skriver:

  Ja den debattmässiga maktförskjutningen är väl redan ett faktum. Tänkte på det när Kjöller skrev en artikel som några bloggare tog upp, det har hänt något, utan tvivel, gäller att inte shabbla bort detta läge som håller på att växa fram nu. Viktigaste nu verkar vara att inte göra bort sig, framgången kommer obevekligt. Ja på tal om det du skrev så blir man ju inte ens kallad för rasist längre, nästan så man saknar de debatterna lite grand;-)
  Nä Jimmie Åkessom blev ju intervjuad i TV i något program där de tog upp de andra partierna i Europa, frågade Jimmie vad han tyckte och om han sympatiserade med dem o.s.v. reportern var avgjort ute efter att sätta dit honom. Han skötte sig dock bra tyckte jag, tog upp både negativa och positiva saker med dessa europeiska partier, han avslutade med att säga att han helt enkelt visste för lite för att uttala sig närmare när journalisten började med detaljfrågor, det var absolut helt rätt svar i det läget, jag vet inte om ens Jimmie visste hur rätt det var, det gav intrycket att SD inte påverkas av diverse (om de nu är det) extremister ute i Europa och inte ens har något samröre med olika märkliga organisationer. Jag vet inte heller vad Le Pen står för, Vlams Block verkar vettiga efter det lilla jag hört om dom, men en brasklapp där också. National Front är väl upplöst om jag är rätt informerad, men har de inte ett kraftfullr konservativt parti i Storbritanien? Någon som vet var de står?

 32. T.L. skriver:

  Morgoth
  ”SD står bara för den ena etappen och knappt det medan ND står för båda och därför är det ointressant ifall SD når politiskt inflytande långt före ND eftersom SD inte kan lösa problemen.”
  ”Men jag lär inte bry mig så mycket mer än ifall Junilistan eller Piratpartiet skulle komma in.”

  Nu håller du ju på och snurrar runt som en förvirrad Socialdemokrat. Tänk litet mer klarsynt, så ser du logiken i att rösta på SD och att få in SD i regeringen.
  Om vi säger så här, hur hade ni ND förespråkare tänkt att kunna göra nån skillnad om vad kan det bli, ca 50 år kanske tills ni når riksdagen, om ens då!? När det inte längre kommer finnas nåt Sverige kvar att rädda!? När Svenskar är en minoritet i sitt eget land!? Vad ska ni göra, ska ni starta ett inbördeskrig då, eller!?
  Om SD kommer in i riksdagen, så kommer Sverige förbli Sverige. Det är väll ändå det som du vill, Morgoth!? Eller?
  För kommer inte SD in i riksdagen och kan göra en skillnad och se till just det, att Sverige förblir Sverige och ett land som sätter Sveriges och Svenskarnas levnadssätt i fokus. Ja, då får istället Sossar och andra ”landsförrädare” skapa kaos och elände med deras steg för steg metod med att försöka avskaffa Svenskheten.
  Är det det som du vill, Morgoth!?
  Tänk smart! Tänk logiskt! Tänk stolt! Tänk Svenskt! – Tänk, rösta på SD!

 33. z999 skriver:

  Robsten:
  ”Ja på tal om det du skrev så blir man ju inte ens kallad för rasist längre, nästan så man saknar de debatterna lite grand;-)”

  Saknar? 🙂
  Nja…

  ”Nä Jimmie Åkessom blev ju intervjuad i TV i något program där de tog upp de andra partierna i Europa, frågade Jimmie vad han tyckte och om han sympatiserade med dem o.s.v. reportern var avgjort ute efter att sätta dit honom. Han skötte sig dock bra tyckte jag, tog upp både negativa och positiva saker med dessa europeiska partier, han avslutade med att säga att han helt enkelt visste för lite för att uttala sig närmare när journalisten började med detaljfrågor, det var absolut helt rätt svar i det läget, jag vet inte om ens Jimmie visste hur rätt det var, det gav intrycket att SD inte påverkas av diverse (om de nu är det) extremister ute i Europa och inte ens har något samröre med olika märkliga organisationer.”

  Jag såg den intervjun också, jag kommer inte ihåg exakt hur Jimmie svarade men jag kommer ihåg att jag tyckte att han svarade väldigt bra på frågorna.
  Däremot har Mikael Jansson i en intervju svarat helt fel enligt mig när reportern öste på med en massa frågor och det lät som att han tog avstånd från Ultima Thule. Det såg inte så bra ut.

  ”Jag vet inte heller vad Le Pen
  står för,”

  I stort sett en minskad invandring bara plus repartriering av grupper som inte rotat sig i Frankrike. Media i Frankrike jobbade hårt på att få honom att framstå som antisemit, det lyckades inte.

  ”Vlams Block verkar vettiga efter det lilla jag hört om dom, men en brasklapp där också.”

  Man ska komma ihåg att vara försiktig när man läser om dessa partier i svensk media. Svensk media utnyttjar avståndet och att de inte kan försvara sig mot vad som skrivs om dom i Sverige.

  ”National Front är väl upplöst om jag är rätt informerad, men har de inte ett kraftfullr konservativt parti i Storbritanien? Någon som vet var de står?”

  National Front hade problem med att de drog till sig nazister som var mer ute efter att skapa en underground kult än något nationellt öht. Brittish National Party med Nick Griffin är deras tyngsta nationalister numera. I brittisk press kallas de för nynazister, men det stämmer ungefär lika dåligt som när SD kallas för nazister. Expo och en del andra svenska tidningar upprepar det där med nazism utan någon undersökning om vad BNP står för. BNP är mycket en nationell folkrörelse också och inte bara ett parti.

 34. Morgoth skriver:

  T.L Tja, jag väntar hellre 50 år på ett parti som verkligen vill låta Sverige förbli Sverige än tre år på att halvmesyrer som SD ska komma in i Riksdagen. Nu tror ju jag dock att ND kommer att nå Riksdagen betydligt snabbare. Men ND lär avgjort inte nå Riksdagen bara för att jag överger partiet.
  SD skiter i om svenskarna hamnar i minoritet eller inte så vad kan SD möjligtvis vara till för hjälp här?

  Tänk smart! Tänk logiskt! Tänk stolt! Tänk Svenskt! – Tänk, rösta ND!

 35. robsten skriver:

  ”SD skiter i om svenskarna hamnar i minoritet eller inte så vad kan SD möjligtvis vara till för hjälp här?”

  Är det den uppfattningen du fått Morgoth? Eller har någon SDare sagt detta, när och vem i så fall?

  ”Tog avstånd från Ultima Thule” Jaha, det var ju intressant, så vad har UT sagt då som han kunde ta avstånd från? Jag har en 7 skivor med dem hemma och vad sångtexterna beträffar så finns det inget att anmärka på. jag har läst artiklar med och om dem, det finns inget att avstånd från, det enda anmärkningsvärda jag kan hitta är när de avbröt en konsert för att publiken envisades med att göra hitlerhälsning, vi vill inte lira för nassar sade de och packade ihop pryttlarna. Jag har mailat UT för att höra var de står men de har inte svarat. de har väl fullt upp antar jag, de skall väl lira på en festival någonstans i …var det Nyköping eller något.

 36. T.L. skriver:

  robsten
  Jäpp! Dem ska lira på Kuggnäsfestivalen, den 3-4:e Augusti. Dem firar 25 års jubileum.:)
  http://www.kuggnasfestivalen.se

 37. Håkan Liljeberg skriver:

  Hej,
  jag sitter just nu i Almedalsbiblioteket. Vänsterns argument är lätta att sabla ner, men problemet är att inte ens statlig media är neutral. Ett praktexempel, är Dagens Ekos lögnaktiga behandling av uttalandet: ”Zlatan har en osvensk stil”. Det blev som ni alla känner till ett vinklat pressmeddelande: ”Zlatan är inte svensk”.

  Så länge statliga media särbehandlar oss och ljuger om oss så har vi problem, som visserligen inte är oöverstigliga. Vi måste ställa Eva Hamilton och andra till svars och kräva att vi blir rättvist behandlade och att journalister skall vara neutrala.

 38. Magnus Svensson skriver:

  Morgoth

  ” Tja, jag väntar hellre 50 år på ett parti som verkligen vill låta Sverige förbli Sverige än tre år på att halvmesyrer som SD ska komma in i Riksdagen. Nu tror ju jag dock att ND kommer att nå Riksdagen betydligt snabbare. Men ND lär avgjort inte nå Riksdagen bara för att jag överger partiet.
  SD skiter i om svenskarna hamnar i minoritet eller inte så vad kan SD möjligtvis vara till för hjälp här?

  Tänk smart! Tänk logiskt! Tänk stolt! Tänk Svenskt! – Tänk, rösta ND!”

  Svaret – som är givet – på ditt mantra som du kopierat in såväl i denna diskussion som i diskussionen om friskolor – det är att din högstadie-radikalism inte imponerar på vuxna människor.

  Ja den imponerar då knappast på några andra än på nazi-skins som varken kan stava eller läsa och som till yttermera visso inte förstår någonting utav omvärlden – och dess politik.

  Väx upp

 39. Valiant skriver:

  Mitt inlägg handlar inte om ND… ledsen?

  Jag är SD’are sen länge och för fri abort, även om 6 gånger låter lite mycket tycker jag att man ska ha den rätten. Sen kan man ju tycka att personen i fråga borde ha lärt sig att använda preventivmedel. Jag är generellt emot religion som institution, även om jag kan acceptera stora delar av den kristna grundvärderingen och se de fördelar som den kan medföra. Använda religion som argument emot fri abort är som att åberopa ‘Harry Potter’ när man debatterar inkomstskatt. Bibeln är en väldigt bra och delvis lärorik Science Fiction-bok (jag har läst stora delar). Sen skulle jag kunna förstå människor som tar åt sig de värderingen som Harry Potter lär ut.

  Kolla på Polen som exempel, inte är det landet mycket bättre trots kyrkans kraftiga närvaro i samhället. Religion kan hjälpa många människor med många saker, men det är samtidigt farligt att tro att man kan bota samhällproblem genom att förbjuda ‘darwinism i skolan’, fri abort, homosexuella äktenskap mfl exempel. Verkar som att stödet för Svenska Kyrkan grundar sig i att man mer är orolig för främmande religioner, vilket jag iochförsig delvis kan stå bakom.

  Man kan göra mycket nyttigt i riksdagen. Skulle personligen prioritera begränsa invandringen, ändra straffskalan så våldsbrott och andra brott med stark psykiska påverkan har rejält högre straff (våldtäkt, grov misshandel, mord, hot, sexuellt utnyttjande.) förbättra äldrevård och en mycket högre standard på psykvården är ett måste. Många problem löser man inte med mer resurser, det krävs att makthavare ställer sig upp och skapar en norm och landsidentitet som man kan vara stolt över.

 40. Morgoth skriver:

  Magnus Svensson:

  Jag har skrivit många inlägg här på sistone men du väljer ändå att angripa min ålder istället för det jag skriver, jag ”undrar” bara varför? Det är bara barnsliga påhopp du kommer med så att du inte imponeras av mig är knappast ett bevis för att vuxna människor inte gör det.

  Du misstar dig, jag går inte på högstadiet utan ska börja andra året på gymnasiet. Dessutom verkar inte de andra ”högstadie-radikala” på min skola riktigt dela din syn på att jag skulle vara det. Dem och jag har inte med varandra att göra eftersom jag anses lite för ”nördig”. Jag läste Mein Kampf för att lära mig mer om Nationalsocialismen, de lyssnade på Pluton Svea. Jag kallar mig inte för nazist, det gör dem.
  Vidare så har faktiskt de flesta av mina vuxna lärare imponerats av hur väl jag argumenterar för mina åsikter och hur mycket jag kan trots min unga ålder även om dem inte håller med mig.

  Så det jag skriver imponerar inte på andra än ”nazi-skins”? Ja, jag antar Oskorei, med en av Sveriges mest besökta politiska bloggar och som nästan dagligen skriver långa inlägg om djupa ämnen, som valde att länka till min blogg och mitt inlägg i samband med sitt eget inlägg angående Boströms angrepp mot ND: s förskoleplaner är ett analfabetiskt ”nazi-skin”.

  Och jag antar att z999, en man i medelåldern, egentligen bara är ett analfabetiskt ”nazi-skin” i tonåren. Han har ju trots allt upprepade gånger berömt mig och förvånats över min låga ålder och till och med uppmanat mig att skriva en bok.

  Vavra Suk, 34 år, partisekreterare för ND, med hår på skallen, och med en lång historia inom den nationella rörelsen blev så imponerad av min blogg att han låter mig skriva för Nationell Idag – trots min låga ålder och min ”högstadie-radikalism” som bara intresserar ”Nazi-skin” utan vett.

  Nej du, ditt inlägg får mig inte att göra mer än att dra på mungiporna.

 41. robsten skriver:

  Börja inte med samma käbbel som under friskolorna, jag är förvånad att inte blogginnehavarna säger ifrån mer ände gör faktiskt. Och jag har också gjort talrika övertramp, det erkänner jag direkt, så det så. Ingen från något läger kommer att ändra uppfattning en millimeter vågar jag påstå, skall man argumentera för att övertyga människor håller man vanligtvis ett annat tonfall, so whats the point?
  Förövrigt skulle vi ha ett öppet forum där vi kunde munhuggas lite, jag tycker det är kul att käfta lite ibland men under bloggartiklar på någons blogg är tyvärr inte rätt forum. Men om någon har en idé om att starta ett öppet forum vore det jättekul. Kanske någon med egen server eller så.

 42. z999 skriver:

  Morgoth:
  ”Och jag antar att z999, en man i medelåldern, egentligen bara är ett analfabetiskt ”nazi-skin” i tonåren. Han har ju trots allt upprepade gånger berömt mig och förvånats över min låga ålder och till och med uppmanat mig att skriva en bok.”

  Och jag uppmuntrade dig även till att börja blogga också. Att du ska skriva en bok tycker jag fortfarande.

 43. Magnus Svensson skriver:

  Morgoth:

  Snyt dig 😉

 44. Morgoth skriver:

  Jag hade faktiskt väntat mig ett lite längre svar men om det där är det bästa du förmår så ja okej…

 45. Morgoth skriver:

  z999:

  Det jag faktiskt glömt. Fast Boström uppmande faktiskt också mig att skaffa en egen blogg – men det var nog mest för att han ledsnat på att jag skrev på hans bloggg.

  Vad tycks om min uppdatering av bloggen förresten? Kan vara roligt att höra ifall någon tycker att den ser trevligare ut.

 46. Magnus Svensson skriver:

  Ok.

  För det första tycker jag du kan svara på varför du överhuvudtaget tar anstöt utav Roberts artikel om rasistiska friskolor – på det vis du gör…?

  På något vis verkar det ju som du fått för dig att Robert Boström med flera gjort sig skyldiga till någon sorts förräderi gentemot någon sorts rasbiologisk hemlig uppgörelse.

  Men SD:s linje är väl knappast en etnobevarande linje – och Robert Boström har väl heller aldrig tidigare talat sig varm för någon etnisk bevarelsekult…? Däremot är hans inlägg helt i linje med densammes partilinje! En partilinje som utav alltfler svenskar anses sympatisk – samtidigt som ditt kryptonaziparti inte lyckats hösta in mer än ca 2000 kryptonazi-röster!

  De flesta svenskar är alltså inte ett dugg intresserade utav någon sorts etnopluralism/apartheid/nazism – nej de flesta svenskar vill leva i ett ordnat monokulturellt och stabilt Sverige.

  För det andra kallar du dig kanske inte nazist – men på vad vis är du inte nazist menar du…? Varför vill du till exempel bevara din ras…? För att den är överlägsen antar jag du tycker…? eller…? – Samt att andra raser är mindervärdiga och således inte skall beblandas med den svenska.

  För det tredje så tycker jag det är litet lustigt att du som svensk superduper rasist-nationalist-nazist inte ens behärskar ditt eget modersmål ordentligt – emedan ditt grammatiska begagnande utav termer såsom ”de” och ”dem” är frapperande / skandalöst uselt.

  Det finns nog åtskilliga invandrare som behärskar DITT SPRÅK bättre än du!

 47. Gabbi skriver:

  Man kan ju tro att man är inne på Passagen Debatt här. Skojar, där kryllar det av figurer som inte är rumsrena.

  Morgoth, varför vill du hellre vänta 50 år?

  ” Tja, jag väntar hellre 50 år på ett parti som verkligen vill låta Sverige förbli Sverige än tre år på att halvmesyrer som SD ska komma in i Riksdagen.”

  Då är det ju försent. Då kommer det inte finnas tillräckligt med röster varken för SD eller ND.

 48. Morgoth skriver:

  För det första tycker jag du kan svara på varför du överhuvudtaget tar anstöt utav Roberts artikel om rasistiska friskolor – på det vis du gör…?

  För att han utger sig för att vara nationalist och kommer sen med det här.

  På något vis verkar det ju som du fått för dig att Robert Boström med flera gjort sig skyldiga till någon sorts förräderi gentemot någon sorts rasbiologisk hemlig uppgörelse.

  Ett svek mot alla svenska barn utan tvekan.

  Men SD:s linje är väl knappast en etnobevarande linje – och Robert Boström har väl heller aldrig tidigare talat sig varm för någon etnisk bevarelsekult…? Däremot är hans inlägg helt i linje med densammes partilinje! En partilinje som utav alltfler svenskar anses sympatisk – samtidigt som ditt kryptonaziparti inte lyckats hösta in mer än ca 2000 kryptonazi-röster!

  Nej, det är ju det jag reagerar emot. Att SD inte längre för någon nationalistisk linje. ND fick faktiskt 3000 röster men skitsamma. Att svenskar röstar på SD mer än på ND tror jag beror på dels att SD med 20 år på nacken är Alternativet med stort ”A” medan ND bara är fem år gammalt. Folk i allmänhet har inte en jävla aning om skillnaden mellan SD och ND så för dem kvittar det vem som får rösterna, det är i alla fall det intryck jag har fått. Merparten har hört massmedias lögner om att de vill slänga ut invandrarna.
  Däremot är jag övertygad om att ND eller någon liknande grupp kommer att ta hem den slutgiltiga segern.

  De flesta svenskar är alltså inte ett dugg intresserade utav någon sorts etnopluralism/apartheid/nazism – nej de flesta svenskar vill leva i ett ordnat monokulturellt och stabilt Sverige.

  Så du säger vad folk tycker att du ska säga och inte vad du själv tycker? Svenskar är jävligt intresserade av porr idag så snart lägger du väl upp din första p-rulle på bloggen, hoppas jag? Jag citerar Frank Costello: Jag vill inte vara en produkt av omgivningen, jag vill att omgivningen ska vara en produkt av mig.

  För det andra kallar du dig kanske inte nazist – men på vad vis är du inte nazist menar du…? Varför vill du till exempel bevara din ras…? För att den är överlägsen antar jag du tycker…? eller…? – Samt att andra raser är mindervärdiga och således inte skall beblandas med den svenska.

  Jag är inte nazist på det viset att jag inte bekänner mig till ideologin nationalsocialismen, vilka fler sätt finns det? Jaså du antar att jag tycker så? Men då antar du jävligt fel.
  Jag vill bevara min ras och alla andra raser i världen precis som att jag vill bevara pandor och redwoodträd också. Nu finns det ju ingen specifik svensk ras och att jag är emot rasblandning beror alltså inte på hat mot andra utan på kärlek till mitt eget folk och en djup respekt för den mångfald som finns i världen. Jag önskar alla folk överlevnad och ett eget land att se sina barn växa upp i.

  För det tredje så tycker jag det är litet lustigt att du som svensk superduper rasist-nationalist-nazist inte ens behärskar ditt eget modersmål ordentligt – emedan ditt grammatiska begagnande utav termer såsom “de” och “dem” är frapperande / skandalöst uselt.

  Det finns nog åtskilliga invandrare som behärskar DITT SPRÅK bättre än du!

  Jo, här har du en poäng, men av egen erfarenhet så kan jag säga att när man tar till detta politiskt korrekta argument så har man faktiskt inte så mycket att komma med.
  Och jag tror inte att du vet så mycket egentligen, Magnus Svensson, med tanke på alla dina korkade politiskt korrekta påhopp som jag för det mesta bara hör ifrån förvirrade rödingar.

 49. Morgoth skriver:

  Gabbi: Jag skiter väl i röster. Varken med riksdagspartiernas eller SD:s politik kommer det att finnas tillräckligt mycket etniska svenskar kvar.

  Sen så tror inte jag heller att vi behöver vänta 50 år på att nationalister får makten.

 50. z999 skriver:

  Morgoth:
  ”Vad tycks om min uppdatering av bloggen förresten? Kan vara roligt att höra ifall någon tycker att den ser trevligare ut.”

  Jag gillade den layouten klart bättre än den förra. Det är inte bara layoutmässigt utan för att det är lättare att läsa när det handlar om längre inlägg. Skriver man blogg-inlägg som är längre än tio rader, alltså har ett längre budskap än att be folk snyta sig, så tycker jag att man i första hand ska prioritera att det blir läsvänligt.

 51. Morgoth skriver:

  Jo, det var lite så jag tänkte också.

 52. z999 skriver:

  Till alla SD’are som vill markera en skillnad mot ND. Det är inte särskilt taktiskt att ge sig in på diskussioner om vad ND står för eller bevisa att ND är rasister eller nazister. Det taktiskt riktiga är att ta avstånd från rasism och nazism, det är däremot taktiskt fel att peka ut rasister och nazister så länge personerna som utpekas inte påstår själva att dom är det.
  Bolagshögern (fd moderaterna) pekade ut sossarna som kommunister i det så kallade kosackvalet i nedre halvan av 1900-talet (snark, vad har det med idag att göra…). Taktiken misslyckades kapitalt och övergavs, den var inte ens senare hållbar mot Palme när han som bäst backade upp diverse kommunistländer.

  Det som ger bäst (och önskat) resultat för SD’s del är att man tar avstånd från all form av rasism och sen, eftersom det inte finns någon rasism i SD’s valprogram, så räcker det. Udden måste vara riktad mot de som anklagar SD för rasism, det kommer att slå fel om SD sen ska bevisa att man inte är rasister. Tänk på att den som är oskyldig behöver inte försvara sig i onödan och jag tror att det är viktigt att ge rätt signaler. Det är viktigt att det finns en rak enkel linje mot det som vanligt folk uppfattar som rasism som inte dimmar igen med en massa avståndstaganden i små frågor. Det får aldrig uppfattas som att SD tar en massa käbbel med ND för att dölja sin egen rasism (som inte finns). Detta gäller naturligtvis i synnerhet er som skriver med riktiga namn.

 53. robsten skriver:

  Tack Z, det är i princip mina tankar också, din kommentar var en utmärkt sammanfattning på dessa.

 54. Magnus Svensson skriver:

  A. Vet inte om han utger sig för att vara nationalist eller ej och vad spelar det för roll – det finns inget som säger att ”nationalist” är detsamma som rasist. Vilket Robert försöker klargöra med sin artikel.

  B. Vad menar du svek mot Sveriges barn…? Aha du menar de utav Sveriges barn som är blonda, blåögda – samt med rätt skallform (ett svek om något i mina ögon…?) –

  Nej du är ingen nazist åh nej tro för all del inte det, för du säger ju att du inte är det, du vill bara införa raslagar och rasskolor 😉

  SD har en nationalistisk linje, den är bara inte etnocentrisk.

  Det står dig fritt att bevara din ras, din ambition att rena den svenska rasen är emellertid enbart barnslig (samt ytterst orealistisk). Hur har du tänkt dig hantera alla svenska adoptivbarn t ex…? Gasning kanske…?

  C, Slutligen vill jag ha ett ordentligt svar på detta, som jag skrev till dig innan och som du tror dig kunna svammla dig ur:

  ”För det tredje så tycker jag det är litet lustigt att du som svensk superduper rasist-nationalist-nazist inte ens behärskar ditt eget modersmål ordentligt – emedan ditt grammatiska begagnande utav termer såsom “de” och “dem” är frapperande / skandalöst uselt.

  Det finns nog åtskilliga invandrare som behärskar DITT SPRÅK bättre än du!”

  Tacksam för ett vuxet svar (om vi nu skall ta dig på allvar) 😉

 55. Magnus Svensson skriver:

  Morgoth:

  Hmm, jag orkade inte kopiera in din text, hoppas att du ändå förstår vart du skall placera mina textfragment och vilka utav mina meningar som är svar på vad i din text. Ja, tycker själv det ser litet slarvigt ut men det beror väl mest på att jag har så svårt för att ta dig på allvar.

 56. Morgoth skriver:

  Magnus Svensson:

  Jag vet inte varför jag ens besvärar mig att ta den här diskussionen med dig när du har visat dig vara både omogen och blind.

  A. Vet inte om han utger sig för att vara nationalist eller ej och vad spelar det för roll – det finns inget som säger att “nationalist” är detsamma som rasist. Vilket Robert försöker klargöra med sin artikel.

  Jag håller med.

  B. Vad menar du svek mot Sveriges barn…? Aha du menar de utav Sveriges barn som är blonda, blåögda – samt med rätt skallform (ett svek om något i mina ögon…?) –

  Ja, det låter brutalt men du har förstått det rätt i den mening att jag anser att han sviker svenska barn genom sin negativa syn på svenska friskolor.

  Nej du är ingen nazist åh nej tro för all del inte det, för du säger ju att du inte är det, du vill bara införa raslagar och rasskolor

  Det uttryckte det återigen brutalt men korrekt. Att jag delar åsikter med nationalsocialister betyder inte att jag själv är det. Djurvännerna gör det också när allt kommer omkring.

  SD har en nationalistisk linje, den är bara inte etnocentrisk.

  Nej, ND har ingen etnocentrisk linje heller. Däremot har vi en etnopluralistisk linje.

  Det står dig fritt att bevara din ras, din ambition att rena den svenska rasen är emellertid enbart barnslig (samt ytterst orealistisk). Hur har du tänkt dig hantera alla svenska adoptivbarn t ex…? Gasning kanske…?

  När har jag någonsin pratat om en ”svensk ras”? Det är tragiskt att du medvetet måste ignorera det jag skriver för att ens kunna ha något att argumentera emot. Adoptivbarn får gärna stanna för min del. De utgör en så liten del av invandringen och hamnar för det mesta i svenska familjer så mig gör det ingenting. Gasning? Att du sjunker så lågt och tar till detta vidriga argument från etablissemanget är äcklande.

  C, Slutligen vill jag ha ett ordentligt svar på detta, som jag skrev till dig innan och som du tror dig kunna svammla dig ur:
  “För det tredje så tycker jag det är litet lustigt att du som svensk superduper rasist-nationalist-nazist inte ens behärskar ditt eget modersmål ordentligt – emedan ditt grammatiska begagnande utav termer såsom “de” och “dem” är frapperande/skandalöst uselt.
  Det finns nog åtskilliga invandrare som behärskar DITT SPRÅK bättre än du!”

  Svammla? Jag vill bara uppmärksamma dig på att ”svammla” stavas med ett ”m” och inte två. Där får du det enda svar jag överhuvudtaget jag anser vara värt att ge dig.
  Tacksam för ett vuxet svar (om vi nu skall ta dig på allvar)
  Hittills är det jag som har stått för merparten av de vuxna inläggen i vår debatt. Du har mest sagt åt mig att ”växa upp” och flertalet som sagt så till mig har i själva verket visat sig vara fjortisar eller andra omogna individer.

 57. Magnus Svensson skriver:

  Gasning nästa alltså 😉

 58. z999 skriver:

  Magnus:
  ”Det finns nog åtskilliga invandrare som behärskar DITT SPRÅK bättre än du!”

  Du är väl SD’are?! När du skriver sådär så ger du bränsle till alla i riksdagen som anser att man löser invandrarproblemen med att lära ut svenska och att kunskaper i svenska är enda skillnaden mellan en svensk och en invandrare. Jag har i oräkneliga debatter med ”antirasister” sågat den åsikten och sen kommer det alltså en kniv i ryggen. Om du nu absolut måste fjanta med Morgoth så använd för f-n inte ”antirasisternas” ”argument”. Det är en klassiker från de mest korkade ”antirasisterna” att påpeka bristande kunskaper i svenska hos nationalister och sedan jämföra med att det finns invandrare som är duktiga på svenska. Det ser j-drigt illa ut Magnus.

  Om detta är en officiell SD åsikt…så i så fall…Morgoth! Hjälp! Hur går man enklast med i ND?!

 59. z999 skriver:

  Magnus:
  ”A. Vet inte om han utger sig för att vara nationalist eller ej och vad spelar det för roll – det finns inget som säger att “nationalist” är detsamma som rasist. Vilket Robert försöker klargöra med sin artikel.”

  Nej, nationalist är inte samma som rasist. Men oavsett nationalism eller inte så är det en fördel för ett land om majoriteten i landet delar landets historia genom ett par generationer bakåt. Det är helt klart negativt om en majoritet känner mer samhörighet med en annan historia än landets historia. I USA så har man klarat den biten hjälpligt genom att de flesta som invandrar dit gillar USA’s historia innan de flyttar dit och känner en respekt för den vilket i sin tur på ett subtilt sätt ger en viss respekt folk emellan som i princip är nöfvändig för att bygga ett civiliserat land.

  ”B. Vad menar du svek mot Sveriges barn…? Aha du menar de utav Sveriges barn som är blonda, blåögda – samt med rätt skallform (ett svek om något i mina ögon…?) -”

  Det är ett svek att blunda för att det är icke-blonda och ickeblåögda barn som rånar, misshandlar och våldtar blåögda och blonda barn. Det där är alltså ett svar som jag ahde kunnat skriva till en folkpartist eller nåt i den stilen, normalt inte till en sd’are.

  ”Nej du är ingen nazist åh nej tro för all del inte det, för du säger ju att du inte är det, du vill bara införa raslagar och rasskolor”

  Usch, du tappar rejält i den här diskussionen om du tror att det där är nazismens främsta kännetecken.

 60. anonym skriver:

  ”Om detta är en officiell SD åsikt…så i så fall…Morgoth! Hjälp! Hur går man enklast med i ND?!”

  Tja, du gullar ju här med ND:are, och har närmast gjort SD-blogg till ett ND-forum, och berömmer och uppmuntrar dem i deras propagandaarbete, så inte verkar du ha så mycket gemensamt med SD (mer än att du av taktiska skäl ser en röst på SD som mer verkningsfull än en dito på NSF/ND).

 61. Magnus Svensson skriver:

  1. Ras är helt irrelevant för mig! Rasism (= etnocentrism) är i mina ögon lika avskyvärt som etnomasochism.

  2. Jag förespråkar precis som ni storskalig repatriering (men endast utav assimilationsskäl) – jag förespråkar att hjälpinsatser först och främst sker i flyktingarnas omedelbara närhet (dvs där de kommer ifrån el. så nära detta som möjligt) – jag förespråkar även upprättandet utav s k safe havens utanför EU:s gränser.

  3. Den radikal-nationalist som inte behärskar sitt eget språk – är inte värd att ta på allvar – det säger sig självt.

  4. z999: Varför slår du dig inte samman med Weine Berg, Morgoth o Jimmy Windeskog…? Du är ju en av dem.

  5. Jag röstar på SD för att jag vill påverka Sveriges massinvandringspolitik – sådana massor kan inte assimileras – särskilt omöjligt blir det att assimilera dessa massor emedan Sverige i nuläget inte ens eftersträvar en monokultur och en strikt assimilering- mitt val utav parti har alltså inte ett dugg med etnocentrism att göra.

  6. Jag är inte med i SD, hade jag varit med i SD skulle jag inte slösat en sekund på er – jag diskuterar med er eftersom det förnöjer mig!

 62. z999 skriver:

  Anonym:
  ”Tja, du gullar ju här med ND:are, och har närmast gjort SD-blogg till ett ND-forum,”

  Jag ser det inte som att jag är skyldig till att det blir ett ND-forum. Men om SD företrädare påstår att man kan lösa invandringsproblemen med annat än att minska ner invandringen, då hamnar vi inte på samma sida helt enkelt.

  ”så inte verkar du ha så mycket gemensamt med SD (mer än att du av taktiska skäl ser en röst på SD som mer verkningsfull än en dito på NSF/ND).”

  Om SD följer partiprogrammet bara plus en del som Jimmie har sagt så är det acceptabelt.
  Jag ser ett stopp för invandring som det mest primära. Undrar om det börjar bli en udda åsikt inom ”extremhögern”? NSF är inget alternativ alls för mig eftersom de har för mycket åsikter som är mest teorier som inte är praktiskt genomförbara. NSF prioriterar inte invandringspolitiken lika hårt som jag gör heller. Vidare så är inte NSF för demokrati och sen präglas jag av vissa händelser i mitten på förra århundradet som gör att jag inte anser att dom är något alternativ. NSF är ju som bekant inte positiva till demokrati utan vill ha fuhrerprincipen istället. I och för sig så försvinner poängen med demokrati i ett land där invånarnas åsikter går så vitt isär som i det mångkulturella paradiset som riksdagspartierna talar om. Om man blandar olika synsätt så som det görs i Sverige just nu så speglar inte valresultatet folkviljan längre, och det är väl det som demokrati ska göra?

 63. anonym skriver:

  ”Jag ser ett stopp för invandring som det mest primära.”

  Bara det visar hur lite gemensamt med SD du har. Detta gick SD till val på:

  ”Stoppa massinvandringen och återgå till en ansvarsfull invandringspolitik där invandringen begränsas till en nivå som inte är högre än i våra grannländer.”

  Inget ”stopp för invandring” där, bara en justering till våra grannländers nivåer.

 64. z999 skriver:

  Magnus:
  ”1. Ras är helt irrelevant för mig! Rasism (= etnocentrism) är i mina ögon lika avskyvärt som etnomasochism.”

  Jag antar att du syftar på resultatet av rasism och vad det leder till (apartheid och nazism plus ett otal varianter)? Jag anser att man kan tala om rasskillnader om man vill, beroende på hur man gör det och vad man har för syfte. Oftast är syftet att nedvärdera andra raser och rangordna andra raser med sig själv på topp.

  ”2. Jag förespråkar precis som ni storskalig repatriering (men endast utav assimilationsskäl) – jag förespråkar att hjälpinsatser först och främst sker i flyktingarnas omedelbara närhet (dvs där de kommer ifrån el. så nära detta som möjligt) – jag förespråkar även upprättandet utav s k safe havens utanför EU:s gränser.”

  OK. Då tycker vi i stort sett likadant då.

  ”3. Den radikal-nationalist som inte behärskar sitt eget språk – är inte värd att ta på allvar – det säger sig självt.”

  OK om du tycker så. Jag kan ju inte bestämma hur du ska uttrycka dig, men det vore kul om du undvek att uttrycka kritiken mot rasister på samma sätt som ”antirasister” gör det. Typ ”Jag är också emot rasism – men jag anser inte att kritik av invandringen är samma som rasism”, nåt åt det hållet kanske. Min läkare skrev för något år sedan ut ett läkarintyg med tre stavfel (han är invandrare), trots det så vet jag att han är väldigt skicklig på just de problem jag sökte för (mindre krångel med ryggen som nu är helt ok).

  ”4. z999: Varför slår du dig inte samman med Weine Berg, Morgoth o Jimmy Windeskog…? Du är ju en av dem.”

  Är dom hopslagna då? Fast även om jag gjorde det så skulle jag ändå stötta bra förslag från partier oavsett vilket parti det är (fast det kommer aldrig att komma några bra förslag från riksdagspartierna när det gäller invandringen).

  ”5. Jag röstar på SD för att jag vill påverka Sveriges massinvandringspolitik – sådana massor kan inte assimileras – särskilt omöjligt blir det att assimilera dessa massor emedan Sverige i nuläget inte ens eftersträvar en monokultur och en strikt assimilering- mitt val utav parti har alltså inte ett dugg med etnocentrism att göra.”

  Ett bra klargörande.

  ”6. Jag är inte med i SD, hade jag varit med i SD skulle jag inte slösat en sekund på er – jag diskuterar med er eftersom det förnöjer mig!”

  OK. Kul i alla fall att du tog dig tid att skriva ett inlägg där du klargör dina synpunkter.

 65. z999 skriver:

  Anonym:
  ”“Jag ser ett stopp för invandring som det mest primära.”

  Bara det visar hur lite gemensamt med SD du har. Detta gick SD till val på:

  “Stoppa massinvandringen och återgå till en ansvarsfull invandringspolitik där invandringen begränsas till en nivå som inte är högre än i våra grannländer.””

  Jag vet det Anonym, men det är en kompromiss baserad på västerländsk humanism. SD vill ju begränsa invandringen därför att den inte är något positivt, men att den begränsningen ska göras på ett humant sätt. SD vill ju inte begränsa invandringen enbart av principer utan därför att den de facto är negativ för landet.

  ”Inget “stopp för invandring” där, bara en justering till våra grannländers nivåer.”

  SD är ett parti och jag är en privatperson vilket betyder att SD måste ta ansvar för sina åsikter på ett annat sätt än vad jag gör. Det är därför de uttrycker det på det sättet. Det finns inget hos SD som jag har sett som säger att invandring skulle vara något positivt i sig självt. När moderaterna vill sänka skatten så väger de in humana skäl (eh, nåja) och för moderaterna så är inte skatter i sig något positivt.

 66. anonym skriver:

  ”SD är ett parti och jag är en privatperson vilket betyder att SD måste ta ansvar för sina åsikter på ett annat sätt än vad jag gör. Det är därför de uttrycker det på det sättet.”

  Jaså? Du är en anhängare av teorin om den ”dolda agendan”, där SD påstås säga en sak men vilja göra en annan?

  ”Det finns inget hos SD som jag har sett som säger att invandring skulle vara något positivt i sig självt.”

  SD är inte principiellt emot invandring, bara den ohållbara politik som förs. Det är viktigt att ha klart för sig.

 67. Morgoth skriver:

  Magnus Svensson: Du debatterar på ett mycket fult sätt där du anklagar dina motståndare för fruktansvärda saker som att de skulle vilja gasa adoptivbarn och betraktar andra raser som mindervärdiga utan att ens bry dig om motargumenten.
  Du lider uppenbarligen av storhetsvansinne och anser dig stå över sådana saker som att faktiskt bemöta motståndarens argument som är brukligt en en seriös och ”vuxen” debatt.
  Jag kan bara beklaga det.

  De fel du har hittat i det jag skrivit hittills har tydligen handlat om ”de/dem”. Och på grund av det så anser du att jag inte behärskar mitt eget språk. Alla mina svenskalärare – dvs personer som kan sin saker och det är då inte att komma med barnsliga påhopp istället för motargument – har gett mig MVG i betyg vid varenda terminsslut. I år var jag den ende i min klass som fick MVG i svenska faktiskt.

  Kan du inte bara erkänna att du är okunnig och inte kan komma på något bättre att säga?

 68. z999 skriver:

  Anonym:
  ”“SD är ett parti och jag är en privatperson vilket betyder att SD måste ta ansvar för sina åsikter på ett annat sätt än vad jag gör. Det är därför de uttrycker det på det sättet.”

  Jaså? Du är en anhängare av teorin om den “dolda agendan”, där SD påstås säga en sak men vilja göra en annan?”

  Nej, det är knappast en dold agenda. Du är väl inte så dum (duckar för svaret) att du tror att ett parti som vill halvera sjukskrivningarna tycker att de resterande sjukskrivningarna är något positivt? Att de alltså har en dold agenda i och med att de inte säger rent ut att noll sjukskrivningar vore bra.

  ”“Det finns inget hos SD som jag har sett som säger att invandring skulle vara något positivt i sig självt.”

  SD är inte principiellt emot invandring, bara den ohållbara politik som förs. Det är viktigt att ha klart för sig.”

  Ja. Fast det är ett väldigt stort steg mellan en hållbar invandring och den vi har idag. En hållbar politik när vi har arbetslöshet är noll invandring, eller tycker du något annat?

 69. Magnus Svensson skriver:

  Gasen i botten alltså…?

 70. anonym skriver:

  ”Du är väl inte så dum (duckar för svaret) att du tror att ett parti som vill halvera sjukskrivningarna tycker att de resterande sjukskrivningarna är något positivt? Att de alltså har en dold agenda i och med att de inte säger rent ut att noll sjukskrivningar vore bra.”

  Att du resonerar på detta sätt visar att du köpt vulgopropagandan om SD som rabiat invandringsfientligt. Sd har inte något emot att t ex ge verkliga flyktingar asyl. Man kan t o m tänka sig att UTÖKA antalet kvotflyktingar som tas till Sverige. Det är främst utnyttjandet av asylsystemet och den kravlösa anhöriginvandringen partiet ser som ett problem och vill åtgärda.

  ”En hållbar politik när vi har arbetslöshet är noll invandring, eller tycker du något annat?”

  Självklart gör jag det och självfallet SD också. Bara för att vi har arbetslöshet kan vi inte stänga gränserna för all invandring.

 71. Morgoth skriver:

  Magnus Svensson: Japp, och du åker först kan jag lova.

 72. Magnus Svensson skriver:

  Väl mött dem Morgoth 🙂

 73. z999 skriver:

  Anonym:
  ”Att du resonerar på detta sätt visar att du köpt vulgopropagandan om SD som rabiat invandringsfientligt.”

  Fast jag anser inte att det är fientligt på något sätt om något land vill stänga sina gränser för invandring.

  ”Sd har inte något emot att t ex ge verkliga flyktingar asyl. Man kan t o m tänka sig att UTÖKA antalet kvotflyktingar som tas till Sverige.”

  Det jag läste var att SD ansåg att man skulle kunna öka antalet kvotflyktingar om man drog ner på den monstruösa anhöriginvandringen (kolla migrationsverkets statistik).

  ”Det är främst utnyttjandet av asylsystemet och den kravlösa anhöriginvandringen partiet ser som ett problem och vill åtgärda.”

  Du skriver som anonym och jag tror inte på dig.

  ”“En hållbar politik när vi har arbetslöshet är noll invandring, eller tycker du något annat?”

  Självklart gör jag det och självfallet SD också. Bara för att vi har arbetslöshet kan vi inte stänga gränserna för all invandring.”

  Inte? Det är faktiskt bara en åsikt liksom.
  Är det här som Anonym skriver något som officiella SD representanter håller med om?

 74. Tore skriver:

  Rasmedveten på punkt 26…Beklagar att världen består mer än att blogga i semestertid…

  Hos Kurt Lundgrens eminenta blogg, under rubriken ”KD kvinna vill ej sjunga nationalsången”
  2007 jun 23 @ kl 11:45 står följande:

  ”Roger Scrutoms neologism för ringaktning av egen kultur och nation är oikofobi…
  Vår främste företrädare av detta är Mona Muslim. Nu har hon ett midsommarfirande att
  skämmas för – den gamla sexfaldigt aborterande raggarbruden (som talar som en fjortis sade
  visst träffande någon häromsistens)”

  Han vet mer än jag vet, men är man osäker får du väl fråga henne, och se om hon kan tala sanning, denna ”kvinna av synd och skam”. Dessutom umgås jag inte med sådana kvinnor…

 75. Valiant skriver:

  Vilken diskussion egentligen, tog inte länge innan det spårade ur…

 76. z999 skriver:

  Valiant:
  ”Vilken diskussion egentligen, tog inte länge innan det spårade ur…”

  Ja faktiskt. Det påminner väldigt mycket om när jag och min fru brukar bråka om något och det slutar någonstans med att bråket till slut börjar handla om något som hennes morsa har sagt i ett annat bråk som egentligen tog slut för flera år sedan. Den röda tråden i dom bråken brukar hålla i snitt 5 minuter, möjligen har vi något rekord på nästan en kvart, men inte längre.

 77. Rasmedveten skriver:

  Tore: OK, reagerade starkt på detta. Ser mig inte som rabiat i frågan, men 6 ABORTER?!!! Kvinnan lider av sinnesrubbning…

 78. T.L. skriver:

  Morgoth
  Börjar gilla dig mer och mer faktist. Du verkar ha en del bra åsikter och tankar än vad jag först trodde, även fast jag fortfarande tycker att du är ute på hal is när du väljer att förespråka ND istället för SD.

  Magnus Svensson
  Varför antyder du att det är fel av Morgoth när denna skriver, dem, när det är en korrekt skriven benämning!?
  Vad vill du att Morgoth ska skriva istället, dom!? Om du nu är så lärd inom det skrifliga språket, så borde ju du sannerligen veta om att, dom, endast är ett vardagligt ord i tal och inte bör skrivas på detta sätt, ej heller uttalas i mer seriösa diskussioner/konversationer.

  Du gör ju bort dig hela tiden, du debatterar emot Morgoth som en simpel kommunist förespråkare, som aldrig har några fakta baserade/konkreta svar/motsägelser att komma tillbaka med och väljer istället att undvika ämnet och komma med falska påståenden.

  Ta och skärp till dig nu och dra upp byxorna, det där inget sätt att te sig på för en SD:are (om du nu är det)!

 79. Magnus Svensson skriver:

  TL

  Dem/de – tills du lär dig applicera dem rätt – shut the fuck up!

 80. Morgoth skriver:

  T.L: Bry dig inte om Magnus Svensson. Du ser ju vilken låg kvalitet han är av. Varför är jag ute på hal is när jag förespråkar ND?

 81. T.L. skriver:

  Morgoth
  Så som jag ser det, så räcker inte ND:s politik till att styra och föra ett helt land, dem har en fin grund och ide för sitt parti (om att värna om folk och land, samt dess kultur och traditioner, men det räcker inte i det långa loppet. Jag anser även att dem inte har någon direkt bra ledare för att kunna utföra deras jobb på ett bra sätt (som Jimmie Åkesson). Samt att jag tycker en del av deras punkter verkar vara kopierade av SD:s program.

  Jag har inget emot att se dem i riksdagen, men inte som det ledande partiet – för det tycker jag inte att dem håller till. Men det anser jag att SD gör!
  Men med SD på topp och med kanske ND strax under ser jag nog som något rätt så positivt. Då får vi en välorienterad och stabil politik, men ett stort inslag av nationalism som värnar om dem Svenska kulturbanden och det Svenska levnadsättet, samt att det Svenska och det Svenska folket sätts i fokus – precis så som det ska vara.

 82. Morgoth skriver:

  SD:s assimilationsvurmande duger inte till någonting om du frågar mig.

  ND har funnits i fem år medan SD har funnits i tjugo år. Ge ND lite tid så tror jag att vi kommer att besegra SD utan tvekan.

 83. Magnus Svensson skriver:

  TL

  De/dem – kolla upp grammatiken är du snäll 😉

  (Detsamma gäller dig Morot lille)

 84. Morgoth skriver:

  Magnus, mår du bra? Allting verkar inte stå helt rätt till.

 85. z999 skriver:

  Magnus, jag citerar Robert Boström från artikeln –
  ”Till och med bland andra nationella väljare finns det dem som menar att SD har blivit hopplöst liberala och politiskt korrekta för att vi inte längre anser att det”

  ”väljare finns det dem”

  Det skulle ha varit ”väljare finns det de” enligt dig, eller?

  Kul diskussion för deM som anser att inlägg som rinner iväg och småningom drunknar i en blogg ska korrekturläsas som om det var en bok som skrevs.

  Magnus, har du inga invändningar mot Morgoths åsikter annars? Eller skriver han så förträffligt att det inte går att säga emot honom? Du påbörjade något om etnopluralismen men som tyvärr mynnade ut i ett meningslöst trams bara.

 86. Magnus Svensson skriver:

  Dem Morot:

  Elaborera…

 87. Magnus Svensson skriver:

  z999:

  Men gudars etnopluralism är ju just det, trams…

  Fatarr uuu!!!!

  (felstavning ja jävflar)

 88. z999 skriver:

  Magnus:
  Grattis Magnus! Du har hittat Morgoths svaga punkt, han har tydligen svårt för idioter. Nu kan du sitta och reta honom i timtal med svårbegripliga meningslösheter.

 89. z999 skriver:

  Magnus, etnopluralism fanns som lära långt innan ND fanns och även innan Morgoth fanns. Om du vill mosa idén med etnopluralism så ansträng dig, om du inte tycker det är värt besväret blir det en annan sak förståss.

 90. Morgoth skriver:

  Nåja, det är inte varje dag man får en svenskalektion av en komplett idiot.

 91. Magnus Svensson skriver:

  z999:

  Dags för de taktlösa invektiven således, ja du får ursäkta att jag inte är en i skaran utav er andra bonnrasister som röstar på ND och som framhåller undermänniskoargumentet att raser inte skall beblandas med varandra. Ett som ni tycks tro smart sätt att sublimt säga detsamma som nazisterna sade på sin tid = etnopluralism.

  Etnopluralism är inget annat än ren stupiditet, att olika raser har rätt att leva sitt liv i enlighet med sin egen ras sätt att leva. Ja det är väl typ så tongångarna går – och det är så infantilt att det torde få de naturliga kräkreflexerna hos varje intellektuell, likväl som normalbegåbad, att reagera. Inte minst torde de reagera på ett så fäaktigt budskap som etnopluralismen emedan världen idag trots allt ser ut som den gör .

  Rasmixningen är i full gång och det finns inget ni kan göra för att stoppa den och varför ni skulle vilja det är för mig en gåta…? Världens problem (och då i synnerhet Sveriges emedan det är här vi lever och verkar) är inte särskilt kopplad/e till etnisk problematik utan snarare till mångkultur.

  Men om du är av en annan åsikt z999 – så förklara du gärna för mig hur du tänkt dig att den etnopluralistiska ideologin skall kunna implementeras i dagens samhälle!!!

 92. Sven-Olof skriver:

  Åhåjaja… Fattar inte att Blogginnehavarna tillåter ND: sektisterna att kapa bloggen i artikel efter artikel, och fylla kommentatorsfunktionen med i stort sett samma inlägg 20 ggr.

  Mvh Sven-Olof

 93. z999 skriver:

  Sven-Olof:
  Bot och bättring är på väg.

  Magnus:
  ”Dags för de taktlösa invektiven således,”

  Kör hårt 🙂
  …fast jag tror knappast att du ser dig själv som idiot ändå (väl?).

  ”ja du får ursäkta att jag inte är en i skaran utav er andra bonnrasister som röstar på ND och som framhåller undermänniskoargumentet att raser inte skall beblandas med varandra. Ett som ni tycks tro smart sätt att sublimt säga detsamma som nazisterna sade på sin tid = etnopluralism.”

  Tro det eller ej, men jag har faktiskt förståelse för att etnopluralism uppfattas på det sättet. Jag anser mig inte vara etnopluralist, men det finns en del saker i mitt sätt att se på saker och ting som gör att jag funderar på var jag egentligen står när det gäller det här. Till att börja med så anser jag man inte har någon moralisk rätt att behandla andra människor illa på något sätt med hänvisning att de skulle tillhöra någon speciell grupp (gäller alltså alla typer av människor som skiljer sig från mig, sexuell läggning och allt sånt inräknat).

  Men om jag har åsikten att det är bra för landet om så många som möjligt delar en gemensam historia som är kopplat till landet, då hamnar jag ju lite bland etnopluralisterna, eller hur? Eftersom det i Sveriges fall är så kopplat till etnicitet. Däremot så anser jag inte att alla i landet absolut måste dela samma historia. Jag har för några år sedan sett hur åldringar i Sverige vårdas av vårdpersonal som inte har en aning om åldringarnas historia får en tomhet i blicken när de försöker diskutera gamla svenska artister och fenomen som är typiskt svenska eftersom vårdarna inte har en aning om vad åldringen snackar om.

  Nyligen så har vi sett i nyheterna hur somaliska flickor har misshandlat svenska åldringar på ett synnerligen brutalt sätt, detta är alltså flickor från en kultur där åldringar ses som nästan heliga.

  Och om man kollar på andra sidan atlanten, vad som egentligen stoppade den utbredda rasismen i USA ända fram till 60-talet var att svarta och vita började dela en gemensam historia, speciellt under vietnamkriget. Medborgarrättskämparna i USA hade talat helt för tomma öron om det inte hade funnits någon gemensam utgångspunkt.

  På det sättet så tycker jag att etnopluralisterna får in en poäng därför att de skapar samhällen med en gemenskap mellan folk, fast jag förstår din kritik av etnopluralismen och visst finns det en oerhört stor risk att etnopluralismen kommer att både dra till sig och utveckla nazism. Särskilt om det börjar ses som en väg att få rasism rumsren. Nazisterna i Sverige är trots allt negativa till etnopluralism eftersom det bryter mot deras sätt att värdera raser olika. Alltså (lite förenklat) det krävs en germansk ras för att utveckla en germansk kultur (så långt är det lika) men sedan ser nazisterna den germanska kulturen som överlägsen och att den universellt sett har ett större värde för naturen.

  ”Etnopluralism är inget annat än ren stupiditet, att olika raser har rätt att leva sitt liv i enlighet med sin egen ras sätt att leva. Ja det är väl typ så tongångarna går – och det är så infantilt att det torde få de naturliga kräkreflexerna hos varje intellektuell, likväl som normalbegåbad, att reagera.”

  Jo, fast om man kollar ytligt på en del fenomen och händelser (som dom har gjort som har utvecklat etnopluralismen en gång i tiden) så får dom vatten på sin kvarn på grund av vissa saker. Svarta i USA har utvecklat till exempel hip-hop som har rötter från Afrika. Musikaliskt så har svarta varit rätt överlägsna vita i USA, men bara inom musikstilar som ligger nära musik som finns i Afrika. OK, jag vet att det finns en massa socio- orsaker till det, men ändå liksom. Detta stärker etnopluralisternas uppfattning att det är människan som skapar kulturen och inte tvärtom.

  ”Inte minst torde de reagera på ett så fäaktigt budskap som etnopluralismen emedan världen idag trots allt ser ut som den gör .”

  Jag brukar säga att människans livsstil gör etnopluralismen omöjlig och att den tappar värde som lära. Alltså värde som någon human lära, det går ju alltid att använda den i rasistiska sammanhang förståss.

  ”Rasmixningen är i full gång och det finns inget ni kan göra för att stoppa den och varför ni skulle vilja det är för mig en gåta…?”

  Svarslös, nästan. Rasmixning för (vad jag vet) de bättre anlagen vidare (förmåga att stå emot sjukdomar med mera), jag hoppar över det där med att de ”vita” anlagen skulle försvinna. Kulturmixning däremot har en tendens att utveckla de sämsta sidorna hos människan och sätta dåliga normer.

  ”Världens problem (och då i synnerhet Sveriges emedan det är här vi lever och verkar) är inte särskilt kopplad/e till etnisk problematik utan snarare till mångkultur.”

  Jo, det är sant. Det handlar väl om en övertro på mångkulturen också. Många antirasister tror ju på fullt allvar att pizza (amerikansk snabbmat) är en effekt av mångkulturen. Jag ser det som att rotlösa människor överöses med amerikansk ersättning för kultur egentligen. Och det kunde vara positivt om det ledde till ett enande av synsättet, men amerikansk kultur har inte den ambitionen (och påstår inte att den har det heller).

  ”Men om du är av en annan åsikt z999 – så förklara du gärna för mig hur du tänkt dig att den etnopluralistiska ideologin skall kunna implementeras i dagens samhälle!!!”

  Det kan jag faktiskt inte svara på, men Morgoth har idéer om det. Men om invandringen drastiskt minskar så är jag åtminstone nöjdare än nu. Visst skulle jag kunna räkna upp fördelar med ett etnopluralistiskt samhälle, men det blir bara teoretiskt och meningslösa gissningar. Om jag däremot ska räkna upp nackdelarna med ett mångkulturellt samhälle så är det betydligt lättare och dessutom baserat på praktiska erfarenheter.

 94. Morgoth skriver:

  Magnus Svensson: Hur etnopluralismen ska implementeras i dagens samhälle?

  Först arbetar den nationaldemokratiska regeringen för att bibehålla och utöka den etniska segregationen. Sen påbörjar vi ett återvandringsprogram för främst de utomeuropeiska invandrarna.

 95. z999 skriver:

  Då vet du de Magnus…

 96. Emil skriver:

  Men för sjutton z999 pizza är för i h_lvete från ITALIEN!!!!! Har man lyckats missa detta så förstår jag att du tänker som du gör, du kan ju inte veta smack om andra kulturer.

 97. z999 skriver:

  Emil:
  ”Men för sjutton z999 pizza är för i h_lvete från ITALIEN!!!!! Har man lyckats missa detta så förstår jag att du tänker som du gör, du kan ju inte veta smack om andra kulturer.”

  Jag har ätit sån pizza som som är från Italien (Neapel faktiskt) och den har mycket lite med att göra med den pizza som förekommer i varenda amerikansk collegefilm bland annat. Även hiphop brukar räknas upp när mångkulturen nämns, hiphopens födelsestad är New York.

 98. Magnus Svensson skriver:

  Tack för ditt svar z999

  Morgoth:

  ”Den nationaldemokratiska regeringen” finns inte och kommer aldrig att finnas, det troligaste är att ni lägger ner efter nästa val då ni antagligen får t o m mindre röster än i 2006-års val (=2000 st).

  Men låt oss säga att ND växte till det dubbla = 4000 röster vid nästa val, vad spelar det för politisk roll…? Samt ytterligare dubbelt = 8000 röster vid nästa val igen…? Fotfarande helt utan politiskt inflytande alltså.

  Och detta samtidigt som etniska mixningen är i full gång, svenska kvinnor med afrikanska män, svenska män med thailändskor – svenskar (män som kvinnor) med adoptivbarn – samt med partners de träffat i utlandet el. via internet, adoptivbarn med varandra etc etc

  Samt samtidigt som massinvandringen troligtvis fortgår ännu ett stycke till – och den lär inte kunna dämmas av förrän Sverigedemokraterna får något inflytande.

  SD kommer (som sagts tidigare) att få inflytande eftersom de flesta svenskar inte önskar någon etnopluralism och eftersom vi ändå lever i en demokrati – nej det de flesta svenskar önskar är ett stopp på massinvandringen och ett stopp för mångkulturen och ett stopp på etnomasochismen = en multietnisk monokultur.

  SD är alltså ett politiskt svar på detta och SD rättar sig efter folkets vilja – SD är kort och gott ett demokratiskt parti som vill reagera enligt folkviljan!

 99. z999 skriver:

  Vad jag tror är att de flesta svenskar vill se ett svenskt samhälle med en västerländsk inriktning (kultur alltså). Vad vi ser idag är drösvis med invandrare som har precis noll känsla för det, och sen finns det en massa svenskar som tar det svenska som så självskrivet att de inte kan tänka sig ett Sverige med sharialagar. Det finns invandrare som anser att det svenska i Sverige är värt att bevara och det är väl dom som SD vänder sig till.

  Det viktiga för SD’s del tror jag är att SD är politiskt korrekt för folket, och sedan politiskt inkorrekt för riksdagspartierna.

 100. Morgoth skriver:

  Nej, det gör den inte, men jag trodde det var uppenbart att jag pratade om framtiden. Jag tror att ND får fler röster iofs, men att det går dåligt för oss ett tag med SD är inte så konstigt. Men i slutänden besegrar vi SD.

  Jag förstår inte vart vill du komma. Ja, partiet är litet, men det blir ju knappast större bara för att jag följer den som är starkast för tillfället. Fast man kan ju vända på det, vad gör det att SD kanske tar sig in i Riksdagen nästa val? Vilka partier kommer att genomföra SD: s begränsningar i invandringspolitiken? Är inte då lika bra att SD lägger ner sitt hopplösa parti och ansluter sig till Folkpartiet? De vill ju i alla fall ha några saker som SD också råkar vilja ha. Dessutom sitter dem i regeringen.

  Ja, mixningen är i fullgång och ND är det enda parlamentariska partiet som oroas av det så det gör mig ju extra angelägen om att hjälpa ND.

  Jag tror nog inte att du förstår varför man bildar ett politiskt parti och varför man blir politiskt aktiv, jag blev i alla fall aktiv för att jag vill att mina åsikter ska genomföras i Sverige och inte vad folket råkar tycka just nu. Du gör det för att du är feg och bekväm av dig, inget annat.

  Socialdemokraterna höll på i 40 år innan de fick makten, med många metoder som ND arbetar efter, och när de tog makten så har de behållit den med få avbrott sedan 1932.
  Men de fortsatte att kämpa för vad de trodde på oavsett ifall väljarna råkade rösta liberalt just då och det lönade sig. Jag kan se dig framför mig i det framtida nationaldemokratiska samhället. Folket är fritt och dess överlevnad säkrad och där står du ensam och försöker förklara för dem att deras existens är odemokratisk och inte solidarisk mot de ”färgade” svenskarna.

  Sverigedemokraterna vill kanske begränsa invandringen men de vill samtidigt öka invandrarnas möjligheter att komma in i samhället genom att ”bli svenskar”. SD går inte ens halvvägs när man måste gå hela vägen med invandringsstopp från främst utomeuropeiska länder, segregation och repatriering. Gör man inte det så måste man betraktas som en motståndare till det svenska folket och till all nationalism. Du kan också förklara för mig vad vi svenskar ska med demokrat till ifall vi inte existerar.
  Nationaldemokraterna kan inte acceptera att SD gör så och sedan blockerar för radikalare alternativ för det lär dem göra. SD kommer att bekämpa sina rivaler hårt och det vinner inte ND och inte vårt folk på i längden.

  Haha, lustigt är ju att det är just den där multietniska monokulturen som SD kämpar för. Folket kommer att slita sig loss från SD:s svek och föra riktiga nationalister till makten, var så säker!

  Vänta lite nu, är det demokrati att ett parti inte väljer åsikter efter vad dem själva tycker utan anpassar sig efter vissa åsikter? Det låter som diktatur i mina öron. Fast nu tror ju inte jag att SD:s vilja att blanda klasser med både svenskar och invandrare för att förbättra assimilationen är vad svenskar vill. De flesta jag har pratat med tycker tvärtom att ND:s förslag är bra. De vet tyvärr bara inte att SD är emot det.

 101. Magnus Svensson skriver:

  ”i slutänden besegrar vi SD”

  När når ni denna slutända tror du…? Och hur ser Sverige ut rent etniskt, när ni når denna slutända tror du…? Hur många är inte redan idag tillsammans med individer som tillhör annan etnicitet – eller har anhöriga som är det – eller har adopterat något barn – eller har anhöriga som gjort det.

  Hur påverkas den svenska etniciteten utav massinvandringen – dessa massor som mixar sig med varandra och med ”svenskarna” – vart skall du repatriera resultatet utav denna etniska såväl som kulturella mixning…? Barn utan kulturella rötter och utan hemland…?

  Samt slutligen vad skall göras med Sveriges adoptivbarn…? Skall de gå på speciella ”bastardskolor” och skall de ha gula stjärnor på sig…? För att undvika att de mixar sig med din rasrena svenska befolkning…?

 102. Magnus Svensson skriver:

  “i slutänden besegrar vi SD”

  Vad baserar du det på…?

 103. Morgoth skriver:

  Ja, det är svårt att svara på men kan vi visa att vi är ett alternativ till SD inför 2010 så behöver det inte ta allt för lång tid.

  Så länge majoriteten ger ND sitt stöd så är det ganska ointressant för mig hur många som har partners av annan etnicitet. Men jag tvivlar på att det kommer att utgöra en jätteenorm del av befolkningen eftersom segregationen inte tycks minska.

  De ska repatrieras till de länder de kom ifrån naturligtvis.

  Sveriges adoptivbarn lär få stanna och de kommer inte att utsättas för någras raslagar.

 104. Magnus Svensson skriver:

  Tja, eftersom det är uppenbart att vi lever i helt olika verkligheter, avslutar jag nu debatten för min del.

 105. z999 skriver:

  Magnus:
  ”Tja, eftersom det är uppenbart att vi lever i helt olika verkligheter, avslutar jag nu debatten för min del.”

  Skillnaderna i synsättet är väl för stora, om man säger så. Och det kan ju vara bra för läsare av sdbloggen att se det, om dom nu trodde att det skulle vara samma sak att rösta SD som på ND.

 106. z999 skriver:

  Den här diskussionen visar väl också att ND inte är någon soptunna för SD? Det är egentligen inte liberaliseringen av SD som får över anhängare till ND därför att de som ansluter sig till ND har en helt annan syn på invandring och har lite andra kriterier för varför de vill stoppa invandringen. Bland de som har kickats ur SD och som gått över till ND så har åtminstone en av dom offentligt sagt att han ändå var på väg till ND i alla fall. Vad jag menar är att ND har lyckats spalta upp de åsikter som dessa personer hade redan långt innan de blev kickade.

  Kom att tänka på att i Tyskland så är det motsvarande till ND som går framåt och motsvarande till SD (nåja, nästan då) som går bakåt. Det är väl inte helt riktigt kanske eftersom likheterna inte är helt perfekta.

  I alla fall, jag tror att personer som anser att SD liberaliseras gagnar sig själva bäst om de försöker att påverka partiet och först om de känner att det är omöjligt att påverka att de då byter parti till ND. Bestämmer man sig för att rösta på något av de ”högerextrema” partierna så bör man ta reda på ordentligt var de står. Till skillnad från riksdagspartierna är de väldigt tydliga med det så det är inte något oöverkomligt problem.

 107. Morgoth skriver:

  Magnus Svensson : Ja, slumra in i Matrix igen du.

 108. z999 skriver:

  Morgoth:
  ”Magnus Svensson : Ja, slumra in i Matrix igen du.”

  🙂

 109. Magnus Svensson skriver:

  z999:

  Du är ett kräk, hoppas vi träffas irl någon gång!

  Morgoth:

  Gasen i botten 😉

 110. Magnus Svensson skriver:

  Tack och lov att SD gjort upp med krypto-nazister som er, som startat ND, och att partiet nu strävar ut i det normala politiska landskapet.

  För, för mig är det uppenbart att ni inom ND eftersträvar precis detsamma som NSF! Ni är allesammans krypto-nazister med en uppenbart dold nazi-agenda. Och det som eftersträvas är en rasren nationalstat och även om ni inte säger att det är så – så står likväl gasning utav adoptivbarn och judar etc etc på agendan, det kan man lätt läsa mellan raderna.

  Morgoth är ärlig med detta emedan z999 kryper krälar och svajar än hit än dit – men i slutändan applåderas likväl Morgoth och hans gasning!

  För att prata med Morgoth:

  ”Ja det må låta rått, men så är det”

 111. Morgoth skriver:

  Magnus, du drunknar i konspirationsteorier, du måste få luft.

  Du är inte riktigt riktig i huvudet. Du har inga som helst bevis för något av det du säger men du fortsätter likväl hävda det. Det är exakt så de politiskt korrekta fåren resonerar.
  Det spelar ingen roll vad du säger, Sverigedemokraterna är ändå rasister. Man kan ju läsa mellan raderna!

  Ja, det som står mellan raderna är väldigt olika från person till person och Magnus är uppenbarligen analfabet.

 112. Morgoth skriver:

  Hursomhelst så kan jag nog utropa mig till segrare i den här debatten med gott samvete!
  Seger!
  Och att det var så lätt att besegra honom trots att han lät riktigt smart med sin fina svenska!

  Veni, vidi, vici!

 113. z999 skriver:

  Magnus:
  ”Morgoth är ärlig med detta emedan z999 kryper krälar och svajar än hit än dit – men i slutändan applåderas likväl Morgoth och hans gasning!”

  Smileyn som jag skrev till Morgoths inlägg betydde enbart att jag tyckte att han uttryckte sig kul, inte att jag höll med honom. Men ok, jag kanske skulle skrivit något också, synd att du misstolkar det eftersom jag tycker att du har tagit dig tid att skriva ordentliga inlägg här.

  När jag skrev att den här diskussionen klargjorde de stora skillnaderna mellan SD och ND så anser jag att jag ger cred till dig och dina inlägg. Du har ju klargjort SD’s ståndpunkt i förhållande till ND’s. Jag tror att de flesta SD’are anser att du skött det bra.

  ”z999:

  Du är ett kräk, hoppas vi träffas irl någon gång!”

  Och slåss, eller? Visst kunde vi göra det, men du förstör din egen argumentation i den här kedjan då.

 114. Magnus Svensson skriver:

  z999:

  Slåss…? Nä det är väl sådant ND:are ägnar sig åt, nej jag tänkte väl mest att vi kunde språkas vid litet ordentligare då 😉 I mina ögon är du dock lite väl slibbig, så jag tror jag står över.

  Morgoth:

  Visst vann du, du säger ju det 😉

  (En sista liten sak bara, jag repeterar, jag talar för mig själv och inte för SD!)

 115. z999 skriver:

  Magnus:
  ”Slåss…? Nä det är väl sådant ND:are ägnar sig åt,”

  I alla fall så har ju nuvarande partiledaren varit åtalad (men friad faktiskt).
  Och diverse våldsamheter från Tor Paulsson höll ju på att däcka hela partiet för några år sedan, fast på något sätt så redde de ut det mot alla odds.
  Fast annars så stämmer det att ND har inte valt någon antivåldslinje…och detta är ytterligare en sak som jag anser att man ska undvika att diskutera därför att pk-median vill gärna utmåla SD’are som misshandelsbenägna. Tänk dig en urspårad diskussion här där båda sidor letar efter ”bevis” för att anklaga varandra för att vara våldsamma, det vore att hjälpa pk-sidan.

  ”nej jag tänkte väl mest att vi kunde språkas vid litet ordentligare då 😉 I mina ögon är du dock lite väl slibbig, så jag tror jag står över.”

  Fast det kunde ju vara kul, jag skulle ha en bättre chans då att komma till min rätt. Slibbig? Ja, jag kan förstå att jag ger det intrycket ibland. Utom när jag diskuterar med antirasister.

  ”(En sista liten sak bara, jag repeterar, jag talar för mig själv och inte för SD!)”

  Eh, det kanske jag också borde ha tänkt på i en del jag skrivit. Är du inte ens medlem?

  ”Morgoth:

  Visst vann du, du säger ju det”

  Jag var nästan säker på att du skulle kontra med siffror från förra valresultatet när jag såg det där. Men du väljer alltså att vara…eh, ödmjuk.

 116. Måns skriver:

  Intressant att höra lite ND-åsikter, det finns flera bra poänger och vissa delar imponerar faktiskt. Det är dåligt av Magnus att ta till snack som att man kan läsa om gasning, raslära och folkmord mellan raderna. Att säga så är ju att själv utföra precis samma unkna projicering av åsikter som media så länge utsatt SD för.

  Dock är jag övertygad om att NDs åsikter är för radikala för att få något genomslag bland de stora massorna. SD har efter en viss liberalisering, vissa skulle väl kalla det urvattning, lyft sig och är på väg mot riksdagen. För vissa har kanske denna kursändring inneburit stora uppoffringar och för andra mindre men hur som helst har detta varit nödvändigt. Även om man helst skulle vilja ha en hel kaka är det väl för tusan bättre med en halv kaka än ingen alls? Som jag ser det finns det bara ett sätt att opponera sig mot detta resonemang, nämligen tron på att det verkligen är möjligt att få hela kakan någon gång i framtiden, dvs. att ND verkligen får något inflytande någon gång i framtiden. Jag är fullkomligt säker på och övertygad om att så inte blir fallet. Därför väljer man den halva kakan nu istället för att vänta förgäves på den hela.

  Utan att på något sätt rasiststämpla tycker jag för övrigt att sista stycket ur en bloggpost av z999 på https://www.blogger.com/comment.g?blogID=35255357&postID=3462513259663609845 väcker funderingar:

  ”Och angående raser och alla rasers påstådda likheter och att det inte finns några skillnader. Bland vissa raser så är kusingifte djupt införlivat i livstilen. Är dom raserna då lika välutvecklade som andra raser där det inte förekommer?”

  Så ”raser” där kusingifte förekommer är inte lika välutvecklade? Utan att på något sätt förespråka kusingifte, vars eventuella avkomma löper 2-2,5 gånger högre risk för att utveckla missbildningar, måste jag belysa en historisk aspekt. Kusingifte var nämligen länge vanligt i Sverige och legaliserades efter 1845. Kusiner som ville gifta sig skickade dessutom i äldre tid in en ansökan till konungen som regelmässigt beviljades, 100000-tals svenskar är därför ”inavlade” på detta sätt. Vid en närmare genealogisk undersökning kommer man också i många fall hitta så kallade anförluster, t.ex. att en förfader på mödernet befinns vara samma person som en ”annan” person på fädernet. Alltså en form av inavel. Som kuriosa kan nämnas att norske kung Harald mormors föräldrar (Fredrik VIII och Lovisa) är de samma som hans farfars föräldrar. Hans föräldrar var alltså kusiner. Till det kommer sedan ytterligare släktskap mellan olika av hans förfäder.

 117. Morgoth skriver:

  Och vilka garantier har vi för att SD faktiskt får makten? Inga. ”Vi skulle komma in i Riksdagen 2006”, lovades jag, det var bergsäkert. Jojo…

  Nej, det är inte bättre med en halv kaka eftersom både halvorna är ett måste. Att bara ta en halva är i det stora hela som att offra båda som jag ser det.

 118. z999 skriver:

  Måns:
  ”Så “raser” där kusingifte förekommer är inte lika välutvecklade?”

  Ja, eller är dom det? Har inavel någon betydelse? Tanken var att belysa ett fenomen bland folk i mellanöstern som egentligen är kulturellt betingat men som påverkar det genetiska inom rasen, vilken ras de nu kan anses tillhöra.

  ”Utan att på något sätt förespråka kusingifte, vars eventuella avkomma löper 2-2,5 gånger högre risk för att utveckla missbildningar, måste jag belysa en historisk aspekt. Kusingifte var nämligen länge vanligt i Sverige och legaliserades efter 1845.”

  Det är ett tag sedan och det var definitivt inte lika vanligt som i mellanöstern (arabländerna) och Turkiet.

 119. 16 % närdå ??? skriver:

  Boström talar om att det är lätt att avfärda kritiker. Istället borde han och SD ägna energin åt att förstå vad som kan göra att SD får de där 16 procenten. Tyvärr kommer inte SD att nå dit därför att man är mer engagerad av att hindra debatt om det och att det egentligen handlar om att det är fel på SD eftersom man envisas med en linje som bara stöds av 2-3 procent.

 120. Gunnar skriver:

  Visst är det lätt att plocka bort kritiska inlägg, redaktionen ?
  Att avfärda kritik mot sd och stänga in sig i sin syn på att sd är framgångsrikt ? Men att göra något som bidrar till att lyfta sd är inte så lätt, trots att man vet bäst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: