16% vill se SD i riksdagen!

En färsk opinionsmätning som ska publiceras senare i sommar visar också att 16 procent av över 1000 tillfrågade tycker att det vore bra om sverigedemokraterna kommer in i riksdagen i samband med valet 2010. (Källa)

Annonser

18 Responses to 16% vill se SD i riksdagen!

 1. Björn skriver:

  Borde vara 100%

 2. Björn skriver:

  ”hur bemöter vi högerpopulismen?”
  Ger sken av att uppriktigt söka svaret på en viktig fråga men är snarare retorik då man endast letar i gatlyktans sken. Lobbyverksamhet, politiskt våld och likriktning i media kan man inte längre förbise, ens om man är blind.

 3. Karl Larsson skriver:

  ”Lagen om anställningsskydd (LAS) låser många gånger fast människor i arbeten som de inte trivs med eller passar för. Trygghet är inte att vara fastlåst i ett jobb utan att det finns nya jobb att söka. Om det blir mindre komplicerat än idag för arbetsgivarna att säga upp personer kommer också fler företag att våga nyanställa och fler människor att bli anställda. Människor kommer också att våga byta till ett bättre jobb om de inte automatiskt hamnar sist på en turordningslista. Medbestämmandelagen (MBL) bör ersättas av en tvingande skyldighet för arbetsgivaren att i god tid informera de anställda om planerade förändringar.”

  Ovanstående stycke är hämtat från sd:s arbetsmarknadspolitiska handlingsprogram. Det är förmodligen detta facket och socialdemokraterna siktar in sig på när de ska angripa sd ur ett fackligt perspektiv.

  Som jag ser det blir det inga problem att avvärja de attackerna. Resonemang liknande det som står i sd:s handlingsprogram har jag hört hur många gånger som helst, i flera olika branscher. Det är så här snacket går, helt enkelt. Det finns många som vantrivs med sina jobb, men inte vågar ta steget att byta, just på grund av LAS och turordningsreglerna. I stället sjukskriver man sig…

  Så fortsätt bara enligt sd:s vanliga devis: ”Vi säger det du tänker”.

  När s och facket plockar fram åsiktspiskan och förbjuder sina medlemmar att tänka själva kommer ännu fler LO-medlemmar att gå över till sd.

 4. T.L. skriver:

  Alltså, vad kan man säga. Jag har inte läst något annat som har haft så mycket skitsnack skrivet i ett å samma stycke som det här.
  Att dem årkar hålla på, är ju obegripligt. Jag pratar ju självklart om dem som har skrivit artikeln på SVD.
  Man blir så less på sånt där. Men visst, dem får gjärna hålla på så där, för det gynnar bara oss/SD i längden. Vet många som har hoppat över till SD från andra partier, bl.a. från sossarna på grund av deras ignorans och ständigt skitsnack.
  En på mitt jobb som har varit sosse under hela sin rösträttstid (han är ca 50), bytte rakt av från sossarna till SD efter debatten mot Mona Sahlin som hölls för några månader sen. Han sa att han helt enkelt hade fått nog av deras strunt och lösaktiga löften, samt deras ständiga skitsnack. Han nämde även att han tyckte att SD hade en sund och vettig invandringspolitik och han tyckte även att Jimmie Åkesson verkade vara en lugn, vältalande och påläst kille som skulle kunna platsa som statsminister sen.
  Så man får väll ändå säga dåra, efter allt prat hit å dit om vem som skulle ha vunnit debatten, att det var vi/SD.
  Jag kan även stolt säga, att på mitt jobb, utav dem som jag vet om, så är vi 4 stycken som röstar på SD. Men jag tror att det är bra många fler.

 5. Blade skriver:

  Ja, borde vara 100%. Men som nu är och vad som som ligger bakom de andra 84 procenten. De är ju inte heller någon cementerad massa , även om PK har ett starkt grepp där.

 6. Robin Andersson, SD Örebro skriver:

  ”Han menar att sverigedemokraterna är skickliga på att lansera sig som ett vänsteralternativ men sedan leverera en högerpolitik. Dessutom bryter de mot den ­hederskodex som finns bland de etablerade partierna att i stort hålla sig till sanningen.” – Från artikeln…

  De etablerade partierna hålla sig till sanningen? Tillåt mig skratta! Det är ju just de etablerade partierna som ljuger svenska folket rätt upp i ansiktet på en daglig basis.

 7. Björn skriver:

  Det är en simpel taktik att angripa en motståndare genom att ifrågasätta dennes existens
  snarare än att med argument föra sin sak.

  Många fegisar som avböjt debatt med SD har haft en standardförevändning i stil med att de inte vill legitimera etcetera etcetera. Jag tror helt enkelt att de själva vet att de inte har några argument som håller. Instämmer du inte till fullo?
  Publicera då hjärtans gärna dina synpunkter här så kommer du få svar på tal.

  Jag har inte sett den exakta frågeställningen men fick känslan av att SD´s plats i riksdagen ifrågasätts oavsett valresultatet. Är detta ytterliggare ett försök att påvisa att SD inte är ett giltigt alternativ?

  Varför frågar man inte något i stil med: ”Vilket parti skulle du rösta om det var val idag”?

 8. Sven-Olof skriver:

  Stilla er nu. Det är 16% som säger att de vill se oss i riksdagen. Det innebär inte att alla dessa 16% skulle rösta på oss i ett riksdagsval. Det de säger är att de frågor vi tar upp, är viktiga. 16% säger att vi behövs som en blåslampa i pk-röven.

  Men vi ligger fortfarande och pendlar strax under 4% spärren.

  Om man fråga väljarna hur många som tycker det är bra att miljöpartiet finns i riksdagen, svarar garanterat 50% ja. De har i senaste sifo 7,2 %.

  MYCKET hårt arbete återstår. Framför allt att rekrytera 600-700 nya politiker till valet 2010.

  Mvh Sven-Olof

 9. anders skriver:

  Kanske vore det lika bra att ni kom in och fick visa er inkompetens offentligt. Gillar också det underbara sektbeteendet, att ni anser att ni sett något som inga andra fattar, plus att alla bara ljuger om er. Hahaha, ni är så underbart patetiska.
  Har det inte slagit er att minst 84% gillar migration och mångkultur.
  Tycker ni skulle fått ks-ordförandeposten i landskrona.
  Hur länge hade ni klarat att leda en kommun?
  Fem minuter, kanske?

 10. D+T skriver:

  Anders! Intressant slutsats du drar att 84% ”gillar migration och mångkultur”. Det måste då betyda att 97% gjorde det i september vid riksdagsvalet? Vilken utförsbacke för ”godheten” på bara ett år? Naturligtvis är det inte så. Sd har ett dåligt rykte, delvis på grund av egna misstag och delvis på grund av desinformation från andra som är rädda om sin makt (och pengar). Många är dessutom rädda att säga sin mening i ”kontroversiella” frågor. Varför blir svensken tyst och tittar ner i bordet när de ”tabubelagda” frågorna kommer upp?

  Sd är fortfarande ett litet parti med små ekonomiska resurser och få ”proffspolitiker”. Detta är naturligtvis både en styrka och tillgång. Skulle vi ställas inför uppgiften att styra en kommun skulle vi säkert klara detta trots din uppenbara misstro.

 11. z999 skriver:

  Anders:
  ”Kanske vore det lika bra att ni kom in och fick visa er inkompetens offentligt. Gillar också det underbara sektbeteendet, att ni anser att ni sett något som inga andra fattar,”

  Jo, dom fattar, du ligger efter din tid. Klicka på nedanstående länk för att se hur till exempel moderaterna tänker tackla problemet med massinvandring:
  Klick

  Att moderaterna inte har gått ut tillräckligt offentligt med detta beror på att dom inte tror att antirasister som du förstår vilket problem det är med massinvandring.

  ”plus att alla bara ljuger om er.”

  Sen när då? Media har väl aldrig skrivit några lögner om någon någonsin?

  ”Hahaha, ni är så underbart patetiska.”

  Kul att lägga in en sån rad i den typen av inlägg du har skrivit här 🙂

  ”Har det inte slagit er att minst 84% gillar migration och mångkultur.”

  Det är rätt många i de andra partierna som inte tror på massinvandringsprojektet längre.
  Kunde inte du ge oss några exempel på mångkultur, du som har lite insikt?

  ”Tycker ni skulle fått ks-ordförandeposten i landskrona.
  Hur länge hade ni klarat att leda en kommun?
  Fem minuter, kanske?”

  Alltså, hela ditt inlägg svämmar över i en övertro på auktoriteter och en tilltro till politiker som jag inte har sett på länge. Ett hälsotips från mig – upprepa följande 10ggr varje dag:
  Politikerna är bara människor.
  Det är tillåtet att tänka själv i Sverige.

 12. Medlem skriver:

  Bästa Anders,

  Du gillar tydligen något sektbeteende? Jag, som är medlem i Sverigedemokraterna tar avstånd från all destruktiv sekterisk verksomhet. Därimot håller jag med dig om att det är bra att Sverigedemokraterna ser ut till att med styrka kunna komma in både riksdag, landsting och kommuner vid nästa val. Det är säkert riktig som du skriver att en viss inkompetens kommer att visas också bland sverigedemokrater i det politiska arbetet. Denna inkompetens kommer med största sannolikhet vara infinitesimal i jämförelse med den inkompetens som representanter från andra politiska partier briljerar med. Snälla du, kan du utveckla dina meningar omkring orden ”något”, ”inga andra”, ”alla” och vad det är de ljuger om? Och nej, sverigedemokrater har inte, som du tycks ha, en lidelsefull tro på att 84% av tillfrågade i ett representativt urval gillar självmordsbombare, stening av otrogna kvinnor, könsstympningar, straffbefriade våldtekter på personer utanför egna sekten, religiöst tvång särskilt mot barn, korsvis avkapning av en arm och ett ben som straff för stöld, att djur ska slaktas så att de blöder langsamt till döds, att en radikal demografisk ändring i Sverige tills ursprungsbefolkningen är bortträngd är ett absolut mål och så vidare och så vidare.
  Sverigedemokraterna klarar att leda en kommun, ett landsting eller Sverige så länge som det skola behövas, men jag tror fem minuter är lite snålt tilltaget för att rätta till alla de stora skador som Mona och Fredrik mycket effektivt fortsätter att påföra det svenska samhället.

  Med vänliga hälsningar
  Medlem

 13. z999 skriver:

  Deja Vu känsla.

  Jag har en fördom mot antirasister att de alltid kliver in på diverse forum och skriver ner någon sammanfattning av vad de tror att politikerna vill att dom ska tycka. Eftersom rappakaljan de hävt ur sig aldrig går att försvara så brukar dom försvinna rätt snabbt och vad som kvarstår är ett dåligt intryck av antirasister samt en radda välgrundade åsikter från diverse svenskvänligt folk, ofta med källhänvisningar.

  OK om det är så på nätet, men jag blev väldigt förvånad när debbaten mellan Mona Sahlin och Jimmie Åkesson var och att den följde samma mönster. Jimmie Åkesson hänvisade till undersökningar och Mona Sahlin till gissningar.

 14. skånepåg skriver:

  > Anders

  Hoppas att du blir en flitig gäst här på bloggen. Har alltid undrat hur en dhimmi tänker. Det här är lärorikt!

 15. […] i riksdagen efter valet 2010. Något som redan har noterats i två partikamraters bloggposter här och […]

 16. Johan G. skriver:

  Stackars Anders. Jag tror han satt i elevrådet i skolan, och lyssnade skarpt på allt som lärdes ut. Och när det var dags för inbjudan in i vuxenvärlden med dessa så kallade ”val” inom skolan, så röstade han säkert på moderaterna eller socialdemokraterna, eftersom de verkade ju bedriva en jättebra politik. De var ju överallt för att visa upp sig! Och inte nog med det, man fick ju sådana här knappar man kunde fästa på tröjan….whooo!

 17. jag och min flickvän har bestämt oss för att ansluta oss till SD och ge våra röster nästa val!!
  hoppas innerligt att sd tar sig in i riksdagen, socarna har kört sverige i botten med sin invandringspolitik, moderaterna gör ett bättre jobb men det är fortfarande inte tillräckligt.

  lycka till med 16%! (men vi hoppas väl på mer?!)

  mvh alexander g

 18. VERKligen skriver:

  Hur kan man vara så låg utbildad, korkad och trångsynt så att man röstar på sd?

  Tänk efter igentligen, hur många av er har inte fått ”jobbet” som invandraren tog? Hur många % av er väljare jobbar igentligen? 20% eller?

  Problemet är inte invandrarna, problemet är att människor som er här, OFTAST värderar är sjävla mycket mer än ”svart skallen” på andra sidan gatan.
  Läste tex idag att er kassör Ted Ekeroth fick Herzl Award för sitt pro-israeliska arbete. Vad kul, men Ted, säg till mig,
  Hur kan man vara en sådan idiot att man motarbetar islamism?
  Det är dina egna ord idiot. Sköt dig själv och låt andra tro på vad dom vill.
  Hur kan man motarbeta något som funnits i över 1400 år? Och som flera miljoner människor tror på.
  Jag vill aldrig se idioter som er i riksdagen, och låta sånna lågutbildade människor styra detta land. Vi såg ju vad som hände med tyskland när en grupp outbildade människor styrde där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: