Nej till rasistiska friskolor!

Skola och utbildning ligger mig varmt om hjärtat, jag studerar på universitet till gymnasielärare och jag extraknäcker ibland som fritidspersonal. Det är därför med stor bestörtning som jag fick ett nyhetstips i min epost om att Nationaldemokraterna vill öppna en ”helsvensk skola” för svenska barn. Förslaget har fått hård kritik och samtliga partier i kommunfullmäktige uppmuntras att rösta ned förslaget, och så bör även Sverigedemokraterna göra!

För er som inte känner till nyheten så vill Nationaldemokraterna öppna en ”helsvensk förskola” i Uppsala. Projektet ligger i idé med ND:s utbildningspolitiska program där rena apartheid-skolor skall inrättas, etniska svenskar skall ha rätt till ”helsvenska klasser och på sikt helsvenska skolor” heter det. Givetvis vill ND ”förbättra” för barn med invandrarbakgrund, men jag kan inte på några sätt se hur en ännu starkare segregerad skola skall leda till förbättrad assimilering av våra invandrare.

Det är viktigt för Sverigedemokraterna som det enda riktiga nationaldemokratiska partiet i Sverige att markera mot ND:s rasist-skola och andra segregerande projekt i samhället, för det är precis vad alla med normal intelligens uppfattar förslaget som, rasistisk förskola. Sverigedemokraternas handlingsprogram för Skola och Utbildning nämner följande:

Ensidig politisk propaganda, vilken blivit allt vanligare i den svenska skolan av idag, skall inte bara motverkas utan vara förbjuden. Indoktrinering hör inte en demokratisk skola till.

Något annat än just politisk indoktrinering kan man inte vänta sig från en nationaldemokratisk skola, speciellt inte eftersom partiet påstår att de ”redan har egna förskolelärare”. Jag är av fast mening att utbildningen måste ske helt utan politiska och religiösa förtecken, i offentlig regi, för att demokratifostrandet skall få bäst effekt. Samtidigt ser jag blandade klasser med både ”helsvenskar” (för att använda ND:s egna vokabulär) och invandrarbarn som det bästa sättet att underlätta assimilationen. Precis av samma anledning som jag är emot muslimska friskolor så är jag emot politiska friskolor, oavsett ideologi, eftersom det endast indoktrinering och segregering kommer bli resultaten.

~ ~ ~

* Det är min personliga åsikt att Nationaldemokraterna döljer sin rasism bakom fina ord som ”etnopluralism”. Att förespråka skolor för endast etniska helsvenskar är rasism och apartheid, hur gärna man än vrider och vänder på orden.

Tillägg 15:e juli 2007

Jag är väl medveten om att jag har annorlunda åsikter än partiet ang. friskolor, men det tror jag inte är något större problem för mitt fortsatta engagemang i SD, vi är inte direkt det första åsiktsheterogena partiet i Sverige. Eftersom jag utbildar mig till lärare ligger skola och utbildning mig varmt om hjärtat, och jag menar att följande bör gälla skolor:

1) Staten har det övergripande ansvaret för skolan, precis som handlingsprogrammet säger. Det är min fasta övertygelse att en gemensam skola, med lika undervisning alla, motverkar konflikter mellan olika etniciteter, klasser och religioner. Detta tillsammans med en hanterbar nivå på invandringen kommer skynda på assimilationen av de elever av utländsk bakgrund.

2) Den obligatoriska skolgången, 1:an till 9:an ser jag helst är gemensam, dvs utan friskolor. Efter högstadiet avslutande väljer man ändå gymnasieskola utifrån olika inriktningar, så då är det här inget större problem för friskolor att etablera sig. Dock skall detta vara villkorat (se punkt 3)

3) Det skall finnas möjlighet för friskolor, även om jag är starkt skeptisk till det och att jag vill se det hårt villkorat. Det är främst religiösa och politiska friskolor jag vänder mig emot, eftersom det finns starka misstankar att det kommer leda till indoktrinering. Friskolor drivna av företag, yrkesutbildningar, ser jag inget problem mot eftersom deras syfte är sponsrat av ett företag. Givetvis får det inte vara vilka företag som helst, jag behöver nog inte förklara varför en Atlas Copco-skola är okej och en ”Allah Självmordsutrustning AB” inte är okej?

Med dessa tre kärnpunkter i min syn på friskolor så kanske jag har gett en bättre inblick varför jag är så kritisk mot friskolor, varför jag är så konsekvent i min kritik mot både muslimska och nationaldemokratiska friskolor. Jag tycker det är smått lustigt att många har dubbat mig till ”liberal” när jag snarare är konservativ, ruskigt konservativ i vissa fall. Jag tror på en stark stat, och i det ingår en skola starkt knuten till staten. Låter knappast som liberalism i mina öron. Sen kan jag förstå att många föräldrar inte vill placera sina barn i invandrartäta skolor, att det råder smärre kaos i många sådana är ingen hemlighet, men det är inga problem vi löser genom att kasta in handduken och flytta våra barn någon annanstans. Därför blir jag helt ärligt förbannad på NDs förslag som bara går ut på fortsatt segregation.

Annonser

183 Responses to Nej till rasistiska friskolor!

 1. vmm skriver:

  Det är hög tid att införa ett förbud mot att politiska partier får inrätta friskolor.

 2. z999 skriver:

  I USA’s sydstater så hade man ända in på 60-talet skolor som var uppdelade i svarta och vita. Då handlade det om svarta som inte frivilligt hade kommit till USA. I Sverige så är inte situationen jämförbar och dessutom så har inte ND laglig rätt att vägra invandrare att gå i skolan och dom har inte heller intresse av det.

  Citerar Vavra Suuk:
  ”Vad gör ni om ett invandrarbarn skulle vilja går i er förskola?
  – Vi kan inte neka. Men det är lika otroligt som att ett svenskt barn skulla vilja gå i en muslimsk förskola, säger Vavra Suk. ”

  ND’s skola (om den nu blir av) vore en utmärkt skola för invandrare som vill bli svenskar, men som Vavra säger så kommer det säkerligen inte att inträffa.
  En skola utan mångkulturtrams och genuspedagogik låter helt underbart. Jag anser att genus”vetenskap” bygger på teorier som är mycket närbesläktade med den rasbiologi som en gång bedrevs av sossarna. Det handlar om att bestämma resultatet innan forskningen är klar och forskare som kommer med fel resultat får negativa stämplar på sig.

 3. robsten skriver:

  Håller helt med Boström att vi inte skall införa denna typ av ”etniska” skolor, naturligvis. Tycker dock inte vi skall börja anklaga ND för rasism, vi behöver inte säga någonting om det, överlåta det på andra som villigt ställer upp. Det blir lite löjligt om det politiska och mediala eliten skall anklaga oss för rasism samtidigt som vi i vår tur anklagar ND för samma sak, det måste helt enkelt framstå som löjligt för en utomstående betraktare. hela det etablerade samhället skriker ”rasist” åt SD, så vänder sig då SD åt det lilla ND och skriker samma sak, nä, inte bra eller taktiskt. Liknelsen med A-lagaren på sin parkbänk som skäller på narkomanen ligger också nära tillhands, (för en oinvigd allmänhet) och så vill vi inte ha det.

 4. MA skriver:

  ND har samtidigt velat förbjuda institutioner som vårdhem och skolor med profil för andra än svenska grupper, nämligen ett ålderdomshem för judar. Visserligen finns det många skolor och hem på många håll med finsk profil, men man kampanjade mot ett hem för äldre judar i Stockholm. ND verkar kristallklart vara ”NSF light” eller nåt likannde. (Hur stämmer förresten etnopluralism med att de ville förbjuda hemmet för judar kan man ju undra, men att ND:arna skulle ha kapacitet att vara logiska är kanske att begära för mycket. Eller deras moral kanske snarare saknar logik!)

 5. Robert Boström skriver:

  robsten,

  jag har inte mycket över för ND, faktum är att jag tycker lika illa om dem som jag gör om extremisterna på vänsterkanten, om inte mer. ND fyller ett bra syfte, att vara soptunnan för de stackars förvirrade idioter som gått på medias lögner om att SD skulle vara ett rasistiskt parti.

  NDs rasism (under namnet etnopluralism) är noggrant dokumenterad, av dem själva. Som MA fyller i, ND har också reagerat på ett judiskt ålderdomshem, officiellt sett för att man ”tyckte det var diskriminerande” men sanningen är att det mesta judiskt ses med ytterst suspekta ögon på.

 6. robsten skriver:

  Yes, och då kan vi tala om det också, i sakliga termer. Vi tycker visst att det är Ok med ett judiskt ålderdomshem (hmm….skulle man då som ND:are kunna föreslå ett svensk ålderdomshem och vad blir skillnaden, slår mig nu faktiskt) utan att använda vissa otroligt missbrukade ord. Vi står för vår politik, låt nomenklaturan upptäcka skillnaden.

 7. robsten skriver:

  Alltså, det är själva sättet att argumentera som inte är bra, man använder värdeladdade ord i stället för att föra en saklig diskussion. Skall vi göra exakt samma sak som nomenklaturan gör mot oss? Tvärtom, vi skall föregå med gott exempel och föra all politisk diskussion i sakliga termer.

 8. robsten skriver:

  Det är något annat som också ”pinglar i bakhuvudet” en liten känsla bara. var skall man lägga huvudenergin och huvudintresset? Skall man ägna sin energi åt rätt udda grupper som marxisterna i SKP eller ND, det är väl ändå rätt marginella grupper, hur många väljare kan vi sno av dessa partier? Får vi bättre renommé av den mediala eliten för att vi ägnar intresse åt dessa grupper? Möjligtvis, jag är dock osäker. Att någon gång markera både åt det ena eller andra hållet är ju helt OK, men hur mycket intresse jämfört med den flyktingpolitik som sker just NU skall man avdela för detta ändamål? Vi beräknas ta emot 40.000 flyktingar i år, mer än på mycket länge, sedan kosovakrisen om jag minns rätt, det är jag väldigt orolig för. Är det inte dags att ägna detta faktum lite intresse?

 9. z999 skriver:

  Jag är också rädd att man hamnar i en önskediskussion för de etablerade partierna, en diskussion om rasism där allting bara handlar om att markera skillnader mellan de partier som vill minska invandringen.

 10. Björn skriver:

  ”Energiresonemanget” som Robsten för verkar sunt men rättviseaspekter kan grumla effektivitetstänkandet. Det är OK att starta alla möjliga föreningar och sammanslutningar baserade på etnicitet och härkomst och dessutom erhålla bidrag med enda villkoret att det inte gäller svenskar eller att bevara Sverige.

  I stället för att tillåta ND att starta sin ”kulturförening” borde klickar i alla dess former motverkas aktivt. Jag tror att det är väldigt viktigt att visa människor att folket inte stödjer våra politikers och lobbyisters syn på den totala kravlöshet av anpassning i samband med invandringen.

  I stället för att aktivt ta del av och bygga samhället så förskansar man sig i klaner och andra stenålderslika strukturer där enda målet är att öka sitt relativa antal snabbare än andra
  etniciteter. Våra kära politiker gör Sverige till en skådeplats för en uråldrig kapprustning.

 11. Rasmedveten skriver:

  Man ska alltså inte få lov att diskriminera folk på sin egen mark?

 12. Rasmedveten skriver:

  Alla som använder rasist-kortet i en debatt är automatiskt diskvalificerade. Se så, sluta nu kräla i stoftet för dylik slavmoral! 😉

 13. MA skriver:

  Det känns iofs inte som att man kan driva ”blandat” eller ”klaner” in absurdum. Forskning har också visat att det är viktigt för människor att ha identitet och stöd från dem som man delar bakgrund med. Inte minst därför torde de med t ex finländsk bakgrund i Sverige till samma orter, bostadsområden, ålderdomshem mm. Att driva någon linje idealistiskt extremt vore fel. Men däremot kan man ju ha en lag som inte förbjuder att någon ”avvikare”, t ex icke-finne eller icke-jude söker sig till en institution som är eller blivit profilerad. Just sådan är ju lagen för specialiserade friskolor, men inga Muslimer söker sig till kristna friskolor och vice versa, så det där sköter sig självt. Vill man ha en svensk skola får man alltså inte förbjuda andra att söka sig till den, och inte diskriminera dem med annat än att den som ska gå där får finna sig i att äta enbart klassisk svensk husmanskost och sjunga nationalsången klockan 08:00 varje morgon, eller vad de nu kan tänkas ta sig till för att göra skolan svensk (förutom allt det naturligt svenska i svenska skolor).

  Robert hade ett rätt bra argument, att om judar kan ah ålderdomshem så kan också svenskar ha separata sådana. Friskolor tillåter vi ju med arabisk kulturell profil t ex. Men, som sagt, man får inte enligt skollagen säga nej till de som vill gå på en friskola så som den ser ut. Den individuella diskrimineringen får de som väljer att söka en profil — ett säreget alternativ — själva stå för genom att söka till alternativet.

  Så ser i alla fall lagen ut nu, och den är ju relativt bra (fast skolprofiler som, likt t ex islamiska skolor runt om i världen, kan tänkas ha hatisk undervisning mot andra religioner och/eller folk måste naturligtvis hållas ett extra öga på).

  Detta var min tekopp…

 14. MA skriver:

  Rasmedveten: De flesta med ickesvenska gener är oändligt mycket smartare än du! T o m alla de där som arrangerat terrordåd i London, Madrid mm. Hur känns det?

 15. MA skriver:

  Förresten, lite till: Så knäckfrågan är alltså om ND vill att skolledningen ska kunna stoppa personer med ickesvensk bakgrund. Det går inte an enligt lagen, men en skola bör naturligtvis kunna vara svensk om nu arabiska skolor får finnas.

 16. robsten skriver:

  Yes, men kan jag tillbringa min ålderdom på det judiska ålderdomshemmet?

 17. Rasmedveten skriver:

  MA: jag har 136 i IQ. Det är dock inte relevant. Jag är inte rasmedveten av intelligensskäl.

 18. Rasmedveten skriver:

  Jag är t ex mycket väl medveten om att ashkenazi-judar och nord-mongolider slår oss vita i IQ-tester.

 19. Daniel Ekman skriver:

  Har muslimer rätt att starta friskolor etc så varför ska inte svenskar också ha samma rätt???

  utan att gilla ND´s övriga politik speciellt mycket, så borde det ligga i begreppet demokrati

  att även svenskar tillåts starta en friskola.

  Det är ju knappast en fråga om som Boström utmålar det – svenska småungar som utbildas
  enligt någon ”Hitler-Jugend” stil.

  Man kan nästan tro att artikeln Boström skrivit är från någon vänsterbloggare.

  ytterst märkligt att SD-are reagerar på samma sätt som vänsterfalangen i denna fråga.

  Frågan är i övrigt en ren fråga om demokrati – ska vissa folkgrupper ha ”sär-rättigheter” ska

  andra också ha det.

 20. Björn skriver:

  Problemet är att etniska organisationer vanligtvis är exkluderande genom sina språk och traditioner. De behöver inte vara tydliga som ND och konkret förbjuda andra att delta.

  Var uti består fördelen att samla människor på en plats som inte har gemensamma värderingar, religioner eller ens språk?

  Ingen vet hur detta kommer sluta men våra kära politiker spelar roulette med allas vår framtid och det ska de ställas till svars för oavsett.

 21. z999 skriver:

  När svenskarna blir en minoritet i Sverige så kommer nog ND’s förslag att verka naturligt, tll och med pk kanske.

 22. z999 skriver:

  Vi har egentligen redan nu ett väldigt icke-svenskt beteende i skolvärlden. I det område som jag bor i så deltar inte flickor med muslimsk bakgrund i sexualundervisning och i gymnastik. För föräldrar som vill ge sina barn sunda svenska värderingar så ter sig nog ND’s förslag ganska lockande. Egentligen är ND’s förslag en reaktion på ett väldigt sjukt samhälle. Ska det verkligen behövas starta upp svenska skolor i Sverige?

  Vavra Suuk från ND säger att det ska vara en skola för svenska barn men han vet att enligt lag så kan de inte neka utländska barn att söka sig dit. Men det finns grund för det han säger. En del badanläggningar i Sverige har uppdelade män och kvinno-dagar på grund av vissa kulturers sjuka inställning till hur män och kvinnor ska umgås, eller inte umgås alls egentligen.

 23. Björn skriver:

  Om SD säger det du tänker så gör ND det politikerna säger…

 24. DNA skriver:

  Robert, hur är dina politiska kunskaper egentligen.

  Att du är liberal på gränsen till en parodi är en sak, men vad är det för ”rasistiskt” med en förskola med inriktning på svenskar?

  Har du aldrig tänkt att gå med i något parti som vägrar erkänna att det ens finns svenskar egentligen?

 25. Hagen skriver:

  Unnskyld meg, men hva er det største problemet i Sverige: At et lite ubetydelig etnopluralistsik parti ønsker å åpne en egen skole, eller at svenske myndigheter gjennom innvandring og flumliberalisme totalt har ødelagt den svenske offentlige skolen???

  Dette innlegget til Boström føyer seg bare inn i rekken av anti-nasjonale pk-innlegg fra denne figuren, og jeg skjønner ikke at han i det hele tatt får slippe til på SD-blogg. Slenger han ikke om seg med rasisme-beskyldninger, så fordømmer han Le Pen eller kritiserer SD sitt prinsipprogram. Med venner som han trenger SD ingen fiender.

 26. Sorgligt skriver:

  Otroligt vad politiskt korrekt man helt plötsligt har blivit! Är detta ett försök att vinna lite röster från ”vanliga” svenskar, eller håller SD faktiskt på att bli ett helt ”vanligt” parti som motverkar de mindre?

  En sak är säker. Ni behöver inte gå mycket längre än såhär för att SD ska förlora de väljarna som faktiskt hjälpte er upp till 3%. Själv funderar jag faktiskt på att rösta på ND i nästa val, inte för att jag tycker att Jimmie Åkesson har gjort dåligt ifrån sig, utan för att jag anser att svenskheten är värd så oändligt mycket mer än vad ni visar.

  MVH

 27. Janne skriver:

  Håller helt med Hagen här ovan. Det var bara dumt av Boström att skriva inlägget över huvud taget. Det kan nämligen tolkas helt uppåt väggarna åt båda håll: SD är helt plötsligt PK och i riksdagspartiernas ledband vilket kanske tillfredsställer en del. Alternativt så kan man oxo tycka att SD sviker sina åtaganden – att slåss för svenskarnas rättigheter i Sverige. Jag är absolut ingen ND-anhängare men jag kan samtidigt tycka att om vissa etniska (än så länge) minoriteter ska få öppna dagis och ålderdomshem så är det ju högst märkligt om man inte får ha ett svenskt dito??
  Bortsett från det så tror jag som vissa andra här att det är bäst att låta bli att kommentera ND & Co. längst ut på högerkanten. Vi har nog häcken full med att visa våra svenska väljare vad våra riksdagspartier håller på att ställa till med!

 28. DNA skriver:

  ”Unnskyld meg, men hva er det største problemet i Sverige: At et lite ubetydelig etnopluralistsik parti ønsker å åpne en egen skole, eller at svenske myndigheter gjennom innvandring og flumliberalisme totalt har ødelagt den svenske offentlige skolen???”

  Bra skivet Hagen, du är tillskillnad från Boström nationalist!

 29. Morgoth skriver:

  Ja, ifall SD inte utesluter Boström så har dem visat sitt rätta ansikte återigen.

  Nu är det varje nationalists plikt att bekämpa Sverigedemokraterna med samma glöd som han/hon bekämpar Socialdemokraterna och Moderaterna.

 30. z999 skriver:

  Janne:
  ”Bortsett från det så tror jag som vissa andra här att det är bäst att låta bli att kommentera ND & Co. längst ut på högerkanten. Vi har nog häcken full med att visa våra svenska väljare vad våra riksdagspartier håller på att ställa till med!”

  Taktiskt sett så är det nog helt riktigt och SD måste vara taktiskt. Det kunde vara ok att ta bråk med ND om SD visste att de behandlades juste av media, annars inte.

  Sen, att Robert tar strid mot etnopluralism och ND’s bevarande av olika etniciteter är verkligen ingen hemlighet eller något nytt. Men innan Robert kritiseras alltför mycket så tänk på att helheten i hans åsikter är faktiskt nationalistiskt. Skillnaden mellan mig och Robert är att han har en mycket större tilltro till att icke-europeer skulle kunna ta till sig svensk kultur och svenskt synsätt. Robert kämpar inte för ett etniskt homogent Sverige, däremot så tror jag att hans åsikter leder till ett sånt Sverige. De som inte har ett svenskt synsätt (kultur) inom sig kommer inte att trivas i Roberts Sverige tror jag, Robert å sin sida är öppen för att ge dem chansen. I vilket fall så skulle det Sverige som Robert vill ha vara tusenfalt bättre än dagens Sverige. Vad man saknar i inläggen som skrivs här är den humor som Robert brukar ha i sina inlägg på sin egen blogg. En höjdare var när han travesterade Linda Rosing efter valet ”…jag är nöjd med mitt resultat”. Det var väl menat som humor, Robert? 🙂

 31. z999 skriver:

  Morgoth:
  ”Ja, ifall SD inte utesluter Boström så har dem visat sitt rätta ansikte återigen.”

  Jag tror knappast att SD utesluter Bodström för kritik av huvudkonkurrenten.

  ”Nu är det varje nationalists plikt att bekämpa Sverigedemokraterna med samma glöd som han/hon bekämpar Socialdemokraterna och Moderaterna.”

  Jag är lite rädd för att det tänkandet kommer att leda till den nuvarande politiken kan fortsätta. Energin och huvudkritiken måste riktas mot riksdagspartierna ändå. Däremot så kan det inför valet bli tydligare att det är stor skillnad mellan SD och ND och att en röst på SD inte bara är en röst på det starkare alternativet utan en röst på något helt annat.

 32. Morgoth skriver:

  z999: Jag förstår hur du tänker. Många invandrare lär fly landet med Roberts politik men på ett sätt är det värre.
  Blandklasser med svenskar och invandrare är värre än dagens segregation.

 33. z999 skriver:

  Ursäkta felstavningen av Roberts efternamn.

 34. z999 skriver:

  Morgoth:
  ”Blandklasser med svenskar och invandrare är värre än dagens segregation.”

  …undviker att svara på det på den här bloggen. 🙂
  Den ”färgade” befolkningens kommentarer om Colin Powell i USA bekräftar annars att det ligger mycket i vad du säger Morgoth. Och då har ändå ”färgade” en längre historia i USA än vad icke-europeer har i Sverige. Sen kan man förståss undra hur mycket det går att jämföra Sverige med USA.

 35. Hagen skriver:

  Morgoth: At du vil at alle nasjonalister skal bekjempe SD er minst like dumt som det som Boström skriver. SD er det absolutt beste redskapet for å redde Sverige, og ND vil alltid forbli et miniparti uten reell politisk innflytelse.

 36. Morgoth skriver:

  Hagen: Rädda Sverige? Hur räddar vi Sverige genom att blanda klasserna? Hur räddar vi Sverige genom förbättrad assimilation?

  SD är inte nationalistiskt längre därför måste dem bekämpas. Ja, ND är ett miniparti men det blir definitivt inte större om vi satsar på SD istället.

 37. z999 skriver:

  Hagen:
  ”At du vil at alle nasjonalister skal bekjempe SD er minst like dumt som det som Boström skriver. SD er det absolutt beste redskapet for å redde Sverige, og ND vil alltid forbli et miniparti uten reell politisk innflytelse.”

  Fast SD har ett ansvar som förpliktar. Slätar man ut budskapet innan man ens nått riksdagen för att passa in så fyller man ingen funktion längre. Jag vet att SD driver en linje att hålla ute extrema personer och extrema åsikter, men budskapet måste hela tiden vara tydligt.

 38. Hagen skriver:

  z999: ”Fast SD har ett ansvar som förpliktar. Slätar man ut budskapet innan man ens nått riksdagen för att passa in så fyller man ingen funktion längre. Jag vet att SD driver en linje att hålla ute extrema personer och extrema åsikter, men budskapet måste hela tiden vara tydligt.”

  Det er jeg 100% enig i.

 39. robsten skriver:

  Ursäkta Morgoth men är huvudmotståndaren SD och inte den politiska elit som just nu verkar (det har i dag kommit lite glada signaler faktiskt) ge frikort till 40.000 nya ”flyktingar” som sedan skall ha sina anhöriga, allt från barn till gammelmormor med sig hit, menar du verkligen det? Maken till självdestruktivitet och idioti har jag aldrig skådat, så vi skall falla varandra i strupen medan den politiska nomenklaturan kan fortsätta med sin vansinnespolitik? Ge dig nu för fan! det är det värsta jag hört. Är prestige och partier viktigare för dig än nationen Sverige?
  För mig är saken glasklar, Sverige och dess folk i första hand, prestigen kastar jag på soptippen, vi har helt enkelt INTE RÅD MED DET. Ni är inga huvudmotståndare vad mig anbelangar, jag tänker fortsätta att arbeta för en ändring av denna vansinniga flyktingpolitik vi just nu har, ni får arbeta på ert håll efter bästa förmåga, jag är för en annan variant men mina huvudmotståndare är sahlin, Olofsson och de som är på god väg, eller redan lyckats inför det multikulturella samhället. Jag tänker inte falla er i strupen, jag tänker använda min energi på ett effektivare sätt för det svenska folket, så hur skall ni ha det?

 40. Morgoth skriver:

  Nej, det menar jag inte. Reinfeldt och Sahlin är fienden nummer ett, naturligtvis.
  Men eftersom SD verkar äcklas lika mycket av svenska förskolor som etablissemanget så måste SD också betraktas som en fiende. SD är ju dessutom det parti som tar Nd-röster.

  Nej, nationen Sverige är viktig för mig, och det är därför som jag inte kan acceptera partier som vill blanda svenskar och invandrare för att antingen integrera dem eller assimilera dem.

 41. Jag håller med Robert B i sak, om än jag anser att några invektiv (av snarlik sort som Sd brukar utsättas för från det 7-hövdade riksdagspartiet) gott kunde ha strukits.

  Vi bör betrakta Nd som politiska meningsmotståndare, i grunden på samma sätt som andra politiska meningsmotståndare. Vi bör granska och kritisera dem och ge vår syn på varför deras politik inte fungerar eller skulle fungera.

  Även jag anser att Sd bör ta tydligt avstånd från Nd’s förslag om dessa etniska skolor. Detta är ett gyllene tillfälle att visa på den väsensskilldhet mellan Sd och Nd som Pk-etablissemanget inte förstår, eller ”vill” förstå. Nd’s förslag vore att sticka huvudet i sanden och kapitulera inför ett problem istället för att lösa det. Förslaget skulle (om det infördes i större skala) cementera Sverige som ett multietniskt och segregerat land. Istället bör vi, vilket Sd gör, bejaka invandrares möjlighet till försvenskning och assimilering i det svenska samhället. Jag förstår Nd’s problem med det synsättet, eftersom partiet omfamnar en rasmässig syn på svenskhet. I mitt tycke är det en ytlig och tragisk syn på svenskhet, vilket är något alltför ädelt för att reduceras till en människas utseendemässiga egenskaper.

 42. Robert Boström skriver:

  Rasmedveten,

  Precis som att du förväntar dig att gäster i ditt hem skall uppföra sig så väntar sig nog gästerna att inte få sig en smäll på käften så fort de kommit innan för dörren, inte sant?

  Daniel Ekman,

  Jag ogillar friskolor överhuvudtaget, vare sig de är muslimska, kristna eller nationaldemokratiska. Den obligatoriska skolgången (1-9 klass) skall vara i offentlig regi, kommunalt styrd. Gymnasieskolor kan dock få vara fria.

  Det är inte konstigt att jag skriver om ND, jag tror stenhårt på demokrati och lika rättigheter för alla, och därför är det för mig beklämmande att läsa om ND:s apartheid-skolor. ND verkar tro att en skola blir helt automatisk bara för att det bara går ”helsvenska” barn där, men där har de fel, det krävs kompetens för att driva en skola. Den kompetensen tvivlar jag att någon inom ND besitter…

  DNA,

  Kan du inte skriva under vid ditt riktiga namn, eller vågar du inte? Jag stödjer din kamp mot Funebos ”objektiva granskning av SD”, men när det kommer till nationalistisk ideologi så är du ett ruttet ägg som passar bäst hemma i det parti som du idag tillhör efter att ha blivit utesluten ur SD (och vi vet båda vilket det är, eller hur J.W?)

  Hagen,

  Om vi ständigt ska marginalisera oss till radikala förslag samt se fullfjädrade rasister och antisemiter som potentiella allierade, så kan vi lika gärna lägga ner allt, för det kommer leda oss käpprätt åt helvete. ND uteslöts ur SD av en anledning….

  Janne,

  Detta är det enda inlägget (vad jag kan minnas) jag skrivit på sdblogg om Nationaldemokraterna. Den externa kampen mot riksdagspartierna sker ständigt, men även den interna kampen behövs. Det finns tydligen fortfarande SD:are som ser ND som allierade och ideologiskt närbesläktade, men det är vansinne. Sverigedemokraterna står upp för demokrati och lika rättigheter för alla, ND bevisar ständigt i uttalanden att de inte gör det.

  Morgoth,

  För att ha uttalat sig positiv om Svenska Motståndsrörelsen, så tycker jag du har visat ditt rätta ansikte, och kan enbart hålla tyst.

  z999,

  Tack för dina vänliga ord och att du har hållit lynchmobben undan en liten bit. Du har helt rätt i din analys av mig; jag har aldrig kämpat för ett etniskt homogent Sverige, och jag kommer aldrig göra det heller. Min stora hjärtefråga är kulturell homogenitet, att alla svenskar (invandrare som ”helsvenskar”) skall dela en gemensam värdegrund i stort. Svenskhet sitter i hjärtat och huvudet, inte i blodet eller i hudfärgen. Ironiskt nog så visar DNA, Morgoth och ND ett stort mått av osvenskhet genom sin intolerans mot andra etniciteter.

  Och givetvis var det menat som humor 😉 Här på sdblogg har vi däremot Linus Den Förbannade Sverigedemokraten, och hans nivå kan jag inte tävla mot, det skulle bara göra mig till en blek, dålig kopia.

 43. Robert Boström skriver:

  Patrik, SD Ängelholm

  Att kalla NDs förslag för ”rasistiskt” är det enda rätta. Varför försöka dra till med eufemismer för något som är så uppenbart? Det vore som att kalla Ku Klux Klan för en ”etnopluralistisk frikyrklig organisation”…

  Jag är ruskigt trött på den beröringsångest som existerar i SD just kring ordet ”rasism”. Jag vet, vi har fått ta emot oförskämt mycket skit från riksdagspartierna, men det diskvalificerar väl knappast oss från att själva döma andra? Vi är snabba med att döma ut partier som socialistiska/kommunistiska, men så fort man viskar fram ”ND är rasistiska” så blir folk livrädda. Vad är ni rädda för egentligen? ND lockade 3000 röster i senaste valet, vilka (om några) av dessa vill vi övertyga till 2010?

 44. Rasmedveten skriver:

  Jag vet var JAG står men jag vill ändå mana till besinning. Vi måste backa upp omkring Sd just nu, av taktiska skäl. Det är surt, men så är det.

 45. Rasmedveten skriver:

  Precis som att du förväntar dig att gäster i ditt hem skall uppföra sig så väntar sig nog gästerna att inte få sig en smäll på käften så fort de kommit innan för dörren, inte sant?
  Jag förstår inte din allegori? Jag är givetvis gästri mot mina gäster men jag reserverar mig rätten att inte släppa in folk, helt baserat på mitt godtycke.

 46. Rasmedveten skriver:

  Att kalla NDs förslag för “rasistiskt” är det enda rätta. Varför försöka dra till med eufemismer för något som är så uppenbart? Det vore som att kalla Ku Klux Klan för en “etnopluralistisk frikyrklig organisation”…
  Vad är rasism egentligen? Är det att förespråka rätten till vart folks identitet och hemland? Är det att se ner på andra raser? Är det att ens erkänna förekomsten av raser? Är det att propagera för en strikt vetenskaplig hållning till eventuella mentala skillnader mellan raser? Och så vidare…

 47. Robert Boström skriver:

  Rasmedveten,

  Att skillnader mellan olika etniciteter i mentalitet, hudfärg, testosteron-halt skall berättiga negativ särbehandling av folk, det är rasism.

  Genom att bara heta ”rasmedveten” så markerar du ganska klart och tydligt att du aldrig skulle släppa in någon i ditt hem ifall de var av annan hudfärg än dig själv.

 48. Rasmedveten skriver:

  Att skillnader mellan olika etniciteter i mentalitet, hudfärg, testosteron-halt skall berättiga negativ särbehandling av folk, det är rasism.
  Har du släktingar? Skulle du säga att du särbehandlar dem? Eller struntar du helt i att ni är av samma blod och delar en gememsam historia?

  Genom att bara heta “rasmedveten” så markerar du ganska klart och tydligt att du aldrig skulle släppa in någon i ditt hem ifall de var av annan hudfärg än dig själv.
  Trams. Jag har inget emot människor av annan ras, faktum är att jag gärna har dem som vänner. Föredrar om de själva är etniska nationalister så klart, så man har samma syn på världen. Förespråkar ej någon total repatriering heller, vi kan gott ha lite etniska minoriteter här så länge de inte blandar sig med oss. Och nej, jag tycker inte Sydafrika var någon bra modell.

 49. Rasmedveten skriver:

  Ni kanske borde ha något slags PK-undersökning om vem som är mest mångkulturell. Jag käkar falafel varje dag, lyssnar på algerisk rai-musik, gillar arabisk kultur, stödjer Malcolm X:s idéer, tror på jämställdhet och är allmänt positiv till diverse asiater. Går i tankar om att skaffa palestinasjal också 😀

 50. Morgoth skriver:

  Robert Boström:

  Jag har aldrig varit en anhängare av SMR, de hotar andra nationella med skjutvapen och beter sig som simpla tjuvar. Däremot försvarade jag SMR när de angrep rödingar under FM. Visst, våld bör väl kanske undvikas men ska nationella kunna hålla ordentliga demonstrationer så kan vi inte låta rödingar kasta ägg och spotta på oss.
  Men vem försöker jag övertyga? Du skulle antagligen hellre gå i Pridefestivalen än i Folkets Marsch.

  Rasmedveten: Keep up the good work!

 51. Morgoth skriver:

  Patrik,SD Ängelholm: Nej, varför skulle ND vilja ”lösa” problemet? ND är inte intresserade av att assimilera invandrarna, hur det nu ska gå till, utan ND vill bara kunna skicka hem dem så lätt som möjligt. Vårt folk ska leva!
  Nej, du har rätt. Svenskhet är för ädelt för att degraderas till den mångetniska sörja ni föreslår.

 52. Hagen skriver:

  Boström: Jeg ser IKKE rasister og anti-semitter som potensielle samarbeidspartnere, og har heller aldri støttet det. De bør holdes langt vekk fra partiet, og ikke tillates å bli medlemmer.

 53. Jonas skriver:

  Svenska föräldrar skall alltså inte få välja att placera sina svenska barn i svenska skolor.

  Nu har ni iallafall tappat min röst. Och ni lär tappa fler om ni fortsätter den här vägen.

 54. z999 skriver:

  Robert Boström:
  ”Det vore som att kalla Ku Klux Klan för en “etnopluralistisk frikyrklig organisation”…”

  🙂
  Frikyrkligt samfund, inte organisation.

  ”Jag är ruskigt trött på den beröringsångest som existerar i SD just kring ordet “rasism”. ”

  Ett fel som SD har gjort i det fallet är att man har låtit motståndarsidan i alldeles för hög grad få tolka ordets innebörd. Istället för att hänvisa till vad ordet betyder egentligen så är det alldeles för ofta som all energi läggs på att bevisa att man inte är rasist. Diskussionerna går ofta förbi varandra eftersom motståndarna har en annan betydelse av ordet. Jag tror på att ignorera det när motståndarna använder ordet rasist i enskilda debatter, om det inte handlar om att de ska ”bevisa” att SD är rasister.

  Ett fel med ordet är att man låtit alla negativa tolkningar vara normbildande och det beror på att samtliga rasläror som har fått fäste hos folk har haft tillägget att andra raser än ens egen har man rätt att behandla illa. Motvärnet mot det har blivit kryptiska läror om att inga raser existerar inom arten människa. Jag tror att man hade tagit udden av det hela om man istället hade bestämt sig för att raser visst existerar inom arten människa, men man har ingen rätt att behandla illa bara för det. Det är ganska uppenbart att många forna rasister i USA’s sydstater inte har brytt sig speciellt mycket om ras, det viktiga har varit att få ge sig på svarta handgripligen mest baserat på att de ser annorlunda ut och för att få leva ut dåliga sidor av sig själv och ändå framstå som en vettig(?) person eftersom man är rasist.

  Alexandra Pascalidou (och nej, hon är inte gift med Robert Boström!) utbrast en gång ”Men! Ska man se rasism som civilkurage?!”. Detta eftersom invändningar mot invandringspolitiken är civilkurage, och i hennes värld så är kritik av invandringspolitiken rasism.

  Jag har valt att använda ordet på det sätt som mångkulturalisterna gör, alltså kallar jag mig för rasist i diskussioner och motståndarna för antirasister. Den linjen kan inte SD välja. Men istället för att reagera med ilska så fort meningsmotståndare använder det som epitet på en så tycker jag att det är bättre att de får förklara vad de egentligen menar först.

  Man ska komma ihåg också att raser existerar inom alla levande arter för att människor har ett behov av att kategorisera för att kunna föra meningsfulla samtal. Det är liksom ingen absolut sanning. Och börjar man värdera raser så är man väldigt långt ifrån någon universell sanning.

 55. Robert Boström skriver:

  Rasmedveten,

  Är du lika rasmedveten utanför internet? Och vad har falafel, arabisk kultur och Malcolm X med saken att göra? Att du kan räkna upp lite symboliska handlingar väger knappast upp att du värderar människor utifrån deras etniska ursprung. Etnisk bakgrund är HELT OVÄSENTLIGT för mig, och inget mål med den politik jag vill föra.

  För att uttrycka mig så du kanske förstår bättre: kan man lära en neger att sitta?

  Morgoth,

  Du låter precis som rödingarna själva nu, vet du det? Våld är en arbetsmetod som är lika omöjlig i politiskt syfte som etnopluralism och andra rasistiska läror.

  Och ja, jag går hellre i Pride Festivalen än i Folkets Marsch (om jag måste välja nån av dem). Demokratin måste ALLTID komma först.

  Varken jag eller Patrik förespråkar en ”mångetnisk smörja”, men vi förespråkar inte heller rasism apartheid. Det finns en mittväg, mellan de två extremerna, men ser man allt i svart och vitt så kanske man inte borde pyssla med politik.

  Hagen,

  Så vad är problemet? 🙂 NDs rasism och antisemitism är väldokumenterad. Att någon inom SD vågar påstå detta bör inte vara ett problem för någon, eftersom SD är ett parti som står upp för demokrati och lika rättigheter för alla.

  Jonas,

  Ingen som påstått, men om du tror att det är det jag försöker säga med artikeln så kanske du aldrig borde röstat på SD i första taget?

  z999,

  Klart det finns olika raser och etniciteter även bland oss människor, men har det någon politisk betydelse? Inte det minsta om du frågar mig.

 56. robsten skriver:

  Jag tänkte inte skriva någon mer kommentar för att inte elda på brasan s.a.s. Men skriver ändå en sista kommentar i ämnet då jag börjat läsa att denna debatt börjat sprida sig till andra bloggar. Jag är rent ”instinktivt” emot alla etniska former av skolor, jag är, konsekvent nog, emot de muslimska skolor som också bildats och som rönt kritik t.o.m. från den mediala eliten av vårt samhälle, det kan inte vara ett steg i någon integrationsprocess att driva dessa skolor och förkunna sharialagar (seså, låt oss inte vara SÅ naiva) under hela barnens uppväxt. Vi har ETT samhälle och en lagstiftning i detta land. Där är jag överens med dig Robert så vitt jag kan se i alla fall. Samtidigt slog du Robert, i nästa andetag, ett slag för judiska ålderdomshem. Jag har egentligen inget emot judiska ålderdomshem, om Whabbaiterna startar ett eget ålderdomshem i Karesoando så bryr jag mig inte så mycket om det heller, så länge de finansierar det hela själva, men att det kan bli principiella problem är lätt att se, skall vi inte tillåta etniska skolor men tillåta etniska ålderdomshem? Nästa steg vet alla vad som blir, nämligen muslimska ålderdomshem, jag vill inte finansiera dessa med mina skattepengar i alla fall. Sedan kommer vi till nästa fråga, svenska ålderdomshem, vi har redan nu (och det har redan stått om det i våra PK-riktiga rikstidningar märk väl) en situation där det talas alla språk på våra ålderdomshem och på långvårdsavdelningar föutom svenska, så hur ställer vi oss till det?
  Ja, jag kan hålla med om mycket av det du skriver Robert ovan här (54) men ett par kommentarer bara, du skriver,
  ” Ett fel som SD har gjort i det fallet är att man har låtit motståndarsidan i alldeles för hög grad få tolka ordets innebörd. Istället för att hänvisa till vad ordet betyder egentligen så är det alldeles för ofta som all energi läggs på att bevisa att man inte är rasist”
  jag har varit inne i hundratals debatter och min erfarenhet är det så att när man just ”hänvisar till vad ordet betyder” så försöker man tala om att man själv inte är rasist, det är s.a.s. samma process. Jag brukar påtala det orimliga i att alla som är emot en av världens generösaste flyktingpolitik atomatiskt skulle definieras som rasist, då skulle ju alla våra grannländer vara ”rasistiska”
  Jag tycker ändå att man skall använda ett så oerhört missbrukat ord med yttersta försiktighet, dels för att det just är missbrukat, vi kan inte vrida klockan tillbaka, dels för att man faktiskt riskerar att använda just de metoder som PK-eliten använder sig av mot oss. Även om det i första läget är rätt att använda ordet så är det kanske inte det femte gången man använder det. varför inte helt sakligt säga att ”jag tycker inte olika raser har olika mycket människovärde”, det blir fler ord än det enda ordet ”rasist” men är bättre, det finns en anledning till att nomenklaturan avänder ordet ”demokrati” i stället för det styltigare ”folkstyre”, och då menar jag inte för att det är styltigare.
  Sedan, (nu tjatar jag, jag vet) så sitter vi och diskuterar ”rasism” som nomenklaturan älskar att prata om, vi också tydligen, och ålderdomshem. Det är inget fel, absolut inte, vi måste bli ”bredare”, men just nu så har vi en alarmerande flyktingsituation, mer flyktingar än på 15 år knackar på vår dörr. Det finns en liten chans till omsvängning i regeringens politik, det skulle få enorm betydelse för den fråga som ligger alla varmt om hjärtat här, men inte har vi ägnat denna så viktiga fråga något intresse. jag tror man huvudsakligen skall ägna sitt intresse åt var man står, tala om var man står, och kanske inte så mycket markera var man INTE står, då riskerar man att hamna just i sådant här som vi just nu hamnat i.

 57. robsten skriver:

  Jo en absolut sista sak (jag lovar), vi kan inte lägga hela vår energi på att ”minskat träffytorna”, vi har gjort det i hög grad, med framgång, utan tvekan. Nomenklaturan HAR svårt att få in rasistköret i debatten, alltfler använder sig inte av ordet när de debatterar med oss, det är oomtvistliga fakta. Men det finns en gräns när man måste tala om vad man vill, och inte bara tala om vad man INTE är. Vi kan inte ängsligt oroa oss för om nomenklaturan får korn på oss om vi inte markerar där och där och åt det hållet, det räcker med att tala om vad man är för och därigenom markera gränserna vad man inte är för, ”vi är för det och det men naturligtvis INTE det”, då har man gjort sin markering. Den taktik som var rätt i går är nödvändigtvis inte rätt i dag.

 58. Hagbard skriver:

  Jag antar att du Robert har ditt partis stöd för vad du skriver och det gör mig inte speciellt glad

 59. Rasmedveten skriver:

  Jag tänker inte sitta här och leka bajskrig med småborgare…

 60. Robert B,

  Att ställa upp på någons uttryck i sak är inte detsamma som att ställa upp på varje detalj i ordvalet. Vi uttrycker oss olika och tur är väl det?

  Glöm beröringsångest kring begreppet ”rasism”, möjligen inte inom alla delar av Sd, men åtminstone när det gäller mig. Det är väl solklart att Nd har en rasistisk syn. Förnekar de det ens själva? Är det snällare att skriva att Nd har en ”rasmässig” syn, än att skriva att de har en ”rasistisk” syn? Kärt barn har som bekant många namn, även om det är samma skit.

  2006 fick Nd som du sa 3000 röster. Sd fick 163000. Ändå har vi inte besegrat Nd. Det blir en viktig men svår utmaning för Sd i valet 2010, att utmanövrera Nd i t.ex. Södertälje.

 61. robsten skriver:

  En ännu svårare och viktigare utmaning är att utmanövrera Sossarna och multikultiliberalerna.

 62. Absolut är det så Robsten. Den kampen känns det som om man för dagligen.

 63. robsten skriver:

  Javisst är det så Patrik, det är det man sysslar med. Jo det slog när jag var borta från datorn en stund (hjärnan fungerar bäst då) är hela artikeln egentligen en testballong?

 64. Thess skriver:

  Detta håller jag verkligen INTE med om! Varför skulle man inte kunna ge svenska barn en egen skola, dagis m.m att gå i, utan rasblanding. Jag säger inte detta för att jag ogillar andra folkgrupper utan för att vi svenskar har rätt till en egen skola.

  Varför får då utländska barn egna skolor, varför får muslimerna egna moskeér i sverige?!
  Kan du svara på det?

 65. Håkan Liljeberg skriver:

  Att öppna ett svenskt dagis, är en utmärkt idé. De säger ju klart att det är öppet för alla. Dock tänker man inte ta med multikulturella frågor. Det här är något som Sd borde ta efter. Det säger sig självt att Nd inte är renodlat rasistiska, när deras talesman heter Vavra Suk. Om muslimerna har skolor med islamsk inriktning, borde inte en renodlat svensk skola väcka uppmärksamhet..!? Man silar mygg och sväljer kameler..

 66. Ronny Halmstad skriver:

  Gillar att det är högt i tak vad gäller de interna åsikterna i sd, även när det gäller vår profilfråga och jag kan förstå att det väcker känslor. Både de känslor som Robert Boström ger uttryck för i artikeln och det som läsarna skrivit (i negativa ordalag) som kommentarer på densamma. Här får ni mina åsikter.

  Visst är jag för en demokratisk skola där varje barn får utvecklas efter egen förmåga och ta ställning till saker genom att exponeras för fakta, inte vinklingar av dessa. Men ”sanningen” och fakta är mer abstrakta i praktiken än vad gemene man tror och jag föredrar om mina barn får en vinkling av svensk kultur och historia än den multikulti indoktrinering som pågår i dagens skolor, där sverigedemokraterna i många fall inte ens får sätta sin fot i egenskap av Sverigedemokrater.

  Men jag tycker att det till viss del är bra att NDs förslag läggs fram. Det provocerar kanske de etablerade partierna att se allvaret med att ha friskolor som sysslar med någon som helst form av indoktrinering i Sverige. Det borde förstås provocera ännu mer med en muslimsk friskola i Sverige, men som vi alla vet är alla medel tillåtna i kampen om vem som är mest ”tolerant” och därmed minst ”rasistisk”. Det är naturligtvis därför mycket värre med en skola i NDs regi än en som lär barn att ta avstånd och hata allt svensk och västerländskt i islams namn.

  Jag håller alltså med dig Robert men jag tycker att detta debattinlägg är mer än nog nerlagd energi i det här fallet. Riktar hellre min konstruktiva vrede mot diverse andra friskolor i Sverige som faktiskt redan existerar. Sedan provoceras jag faktiskt bra mycket mer av dom (läs: muslimska friskolor) än av NDs skola, även förutsatt att denna skulle finnas. Man står väl sig själv och de sina närmast antar jag, om man nu måste välja mellan två dåliga ting. Sedan tycker jag för övrigt att svensk kultur och historia borde ges bra mycket mer utrymme i den allmänna skolan. Att stärka den svenska identiteten hos barn, oavsett bakgrund, är givetvis en bra grund för gemensamma värderingar senare i livet.

  Sedan håller jag absolut inte med dig om att jag tycker lika illa om ND som om ”vänsteraktivisterna” som hotar demokratin handgripligen varenda gång någon som inte tycker exakt som dom vädrar sina åsikter, men det är en helt annan historia.

 67. Professorn skriver:

  Vad gör Hitlerbilden där Robert? Betyder den att judar och muslimer som bedriver etniska dagis i Sverige idag är nazister? Eller är det bara svenskar som blir nazister vid ett sådant önskemål?

  Kristina Jönsson som bor i Rosengård, vars barn Niklas och Jenny är de enda svenskarna i respektive klass, utsätts dagligen för övergrepp pga de är svenskar. Kristina röstar därför på SD för att få andrum, att barnen ska vara hela människor i vuxen ålder och inte evigt förnedrade och söndriga. Hon vill ha ett dagis för svenskar, men det unnar du henne inte, för då smäcker du upp en bild på Hitler och säger ”din nazist vi vill inte ha apartheid här”.

  Otroligt sorgligt och pinsamt. Många sa att detta var vad SD verkligen bestod av men jag själv blev lurad. Om inte SD går ut och stöder ett sådant här hälsosamt förslag, efter detta som tyder på motsatsen, så var det sista halmstrået med SD en synvilla.

 68. DNA skriver:

  Jag är djupt rör över Boströms spekulationer om min/vår idenititet, tyvärr är det lika felgissat som Tommy Funebos pinsamma försök.

  Precis som Funebo verkar du vara mer intresserad av spekulationer än politik, lika bra det då du bevisligen inte riktigt behärskar politik.

  Och Robert, skall du försöka få människor uteslutna om SD röstar för detta förslag (vilket ju man måste göra om man vill följa sina program)?

 69. DNA skriver:

  Hagbard:
  ”Jag antar att du Robert har ditt partis stöd för vad du skriver och det gör mig inte speciellt glad”

  Det skall du inte vara speciellt säker på, DNA har aldrig hört om något stöd för sådana här utspel inom SD.

 70. Lars Andersson skriver:

  Det här trodde jag aldrig om Sverigedemokraterna, jag fick faktiskt en chock när jag läste detta. Visserligen har man hört från andra nationalister att SD blivit liberalare och inte tar så mycket i den etniska frågan, men nu har man gått ett steg för långt.

  SD har förlorat min röst samt arbete och jag får väl nu se mig som ”politisk vilde”. Dock ligger nog ND närmast till hands även om det tar emot så mycket skit som man hört/snackat själv om dem på möten osv.

  Aldrig mer att jag närvarar på ett SD-möte, delar ett SD-blad eller ens talar väl om SD. Det här går emot allt vad jag står för.

  Och ni ska kalla er nationalister och Sverigevänner? Skamligt!

 71. Mikael Widmark skriver:

  Jag vet inte om det här är ärligt menat eller bara tänkt att vara ett patetiskt försök att vinna trovärdighet som ”antirasister”. Om det är det senare är ni både patetiska och mer än lovligt naiva. Ni kommer aldrig kunna komma bort från ”rasist”-stämpeln innan ni helt abdikerar inför etablissemangets krav.

  Är detta ärligt menat då är det ännu värre. Det innebär att ni uttryckligen förespråkar inte bara tvångsintegration, utan även att ni vill frånta föräldrar makten att bestämma över sina föräldrars skolgång. Något som för övrigt om vi vill anknyta till Hitler var en ledande inriktning i hans skolpolitik då han förbjöd hemundervisning och alla friskolor som inte ställde upp på statens linje.

  I praktiken är kommunala skolor en enda stor propagandamaskin för den antisvenska linjen. Att ni tycker dessa är OK samtidigt som ni vill ha hitleristiska inskränkningar av prosvenska skolor är faktiskt inget annat än ondskefullt om det är ärligt menat.

  Jag hoppas därför att du är en patetisk och ohederlig hycklare i denna fråga.

 72. Mikael Widmark skriver:

  ”ni vill frånta föräldrar makten att bestämma över sina barns skolgång.” skulle det naturligtvis vara i andra meningen i andra stycket.

 73. Morgoth skriver:

  Men herregud Boström, jag skämtade bara!

  Men du skulle alltså hellre, som konservativ, gå i en parad som vill upplösa kärnfamiljen och släppt in barn på sjuka aktiviteter än att gå i ett nationalistiskt firande.

  Ärligt talat, fyfan!

 74. Robert Boström skriver:

  Hagbard,

  Det gör mig extra glad att veta att jag kan skrämma bort väljare med etnisk homogenitet som huvudfråga från SD.

  Patrik SD Ängelholm,

  Jag anser att det inte får finnas några tvivel för en nationaldemokratisk väljare när det kommer till riksdagsval, att SD är det enda nationalDEMOKRATISKA partiet i Sverige med en möjlighet att påverka politiken. Jag ser det som SDs skyldighet att upplysa dessa väljare om att ND är inget annat än en ulv i fårakläder, rasister med fin retorik.

  Thess & Håkan Liljeberg

  Jag gillar inte friskolor överhuvudtaget, vare sig de är nationaldemokratiska eller muslimska. Friskolor späder bara på segregeringen, mellan religioner, klasser och etniciteter. där har du mitt motstånd.

  P.S Vavra Suk kom till Sverige som 8-åring från Tjeckien. Hade det inte varit för hans namn så hade inte en käft gissat på att han inte är född i Sverige.

  Professorn,

  Jag hittade inga bra apartheid-bilder, men bilden gick tydligen hem hos er läsare…

  DNA,

  Att du blev så upprörd att du valde att besvara anklagelserna bevisar bara min teori om vem du är…håll dig att hacka på Funebo, ni kan ha eran lilla Vendetta för er själva.

  Lars Andersson,

  Om du vore sverigedemokrat på riktigt så kan du kontakta mitt partidistrikt, SD Örebro, så får de väcka uteslutningsärende om de tycker jag har misskött mig. Något säger mig dock att det inte kommer hända. Vid närmare eftertanke, snälla gör det, jag skulle vilja se hur du ska motivera min uteslutning…för att jag inte tror på 100% etnisk homogenitet som det ultimata målet?

  Mikael Widmark,

  Detta handlar inte det minsta om att försöka vinna etablissemangets gunst, eller att försöka fjäska väljare. Jag vägrar sitta tyst och låta fullfjädrade antisemiter och rasister dra igång förskolor utan mothugg. Kommunala skolan har stora problem med sitt svenskförakt, men skulle några apartheid-skolor jämna ut det? Knappast…

  Den kommunala skolan garanterar samma undervisning för alla, friskolor gör inte det, därav mitt motstånd.

 75. Robert Boström skriver:

  Morgoth,

  Det är ett riktigt pest eller kolera-val, men jag kommer då aldrig gå sida vid sida med nationalsocialister och annat pack.

 76. Magnus Svensson skriver:

  Eloge till dig Robert för detta ideologiska ställningstagande!

  Jag har själv kommenterat det hela här:

  http://sivispacemparabellum.wordpress.com/2007/07/07/oskorei-bekanner-farg/

 77. Robert Boström skriver:

  Tackar Magnus Svensson för ditt stöd

 78. Blot-Sven skriver:

  RASMEDVETEN: Du ger helt klart intryck av att vara den intressantaste människan på detta forum, en sådan som man gärna skulle vilja sitta med länge och resonera. har du någon mail-adress man kan kontakta dig på? Skulle gärna vilja fördjupa denna diskussion på en plats där sådana imbeciller som Robert Boström inte kan komma med billiga försök till svarsinlagor!

  Hälsningar,
  en riktig SVENSK av den gamla stammen

 79. Rød patriot skriver:

  ”Jag gillar inte friskolor överhuvudtaget, vare sig de är nationaldemokratiska eller muslimska. Friskolor späder bara på segregeringen, mellan religioner, klasser och etniciteter. där har du mitt motstånd.”

  Ovæntat bra før att komma från en Sd:are. Till de som kritiserar Robert før det dær: Det ær inte liberalt! Det ær snarare røtt. Høgerpartiet Sd brukar inte visa dylik insikt.

 80. Robert Boström skriver:

  Blot-Sven? Som i ”Blot und boden”?

 81. Tore skriver:

  Robert Boström! du har raderat en partibroders åsikter, eller!…

 82. Anonym skriver:

  Till Robert Broström:

  Du använder samma typ av ohederliga debattknep som de politiska korrekta. När Håkan Liljeberg skriver att

  ”…Det säger sig självt att Nd inte är renodlat rasistiska, när deras talesman heter Vavra Suk…”

  så passar du snabbt på att (eftersom du ju anser ND vara ”rasistiska”) dra upp som argument att

  ”P.S Vavra Suk kom till Sverige som 8-åring från Tjeckien. Hade det inte varit för hans namn så hade inte en käft gissat på att han inte är född i Sverige.”

  (Jag antar att du försöker få det till att i o m att Vavra ser svensk ut, trots sin invandrarbakgrund, så kvarstår möjligheten att ND faktiskt är ”rasistiska”.)

  Men Robert, min kära politiska korrekta ”anti-rasist”, hur var det nu, vad var det du hade skrivit i kommentar nr 55;

  ”Etnisk bakgrund är HELT OVÄSENTLIGT för mig”

  Men om den etniska bakgrunden är helt oväsentlig för dig, varför tar du då ens upp som argument, det faktum att Vavra Suk, trots sin invandrarbakgrund, ser ”svensk” ut?

  Det ska bli intressant att se dig lirka dig ur denna lite pinsamma situation.

  Mvh

  En före detta SD:are

 83. Korrupto skriver:

  ”Du har helt rätt i din analys av mig; jag har aldrig kämpat för ett etniskt homogent Sverige, och jag kommer aldrig göra det heller.”

  ”Och ja, jag går hellre i Pride Festivalen än i Folkets Marsch (om jag måste välja nån av dem).”

  Herregud, vad är detta för galning? Ser jag mer av sånt här extremistiskt vansinne från Sverigedemokraternas sida blir det utan tvekan en nationaldemokratisk röst för min del år 2010.

 84. z999 skriver:

  Fast i förlängningen av det här, någonstans måste SD försvara kulturnationalismen vs. den nationalism som ND företräder. Jag tror att många väljare kommer att ha svårt att uppfatta skillnaden och det beror inte på SD eller ND utan på själva verkligheten så som jag tror att många väljare uppfattar den. Om man bortser från alla orsakssammanhang så är det ju så att vita (räknar in även en del mörkare europeer) har utvandrat till USA och Australien till exempel och skapat enastående samhällen. Svarta däremot utvandrar till samhällen där de ska tas om hand (integreras eller assimileras) och har inte på något påtagligt sätt bidragit till utvecklingen. Jag tror att det där ligger i bakhuvudet på många utan att de erkänner det, även antirasister.

  Om man delar upp världens folk efter kulturella mönster så kommer det ändå att bli en uppdelning som är snarlik den uppdelning som personer inom ND skulle göra. Det öppnar för att det skulle kunna innebära att slutresultatet av ND’s och SD’s politik kommer att upplevas som rätt så nära varandra, trots att SD inte vill dra några skiljelinjer mellan etniciteter. När jag skriver ”rätt så nära” så betyder det ändå enorma skillnader i praktiken.

  Jag tror att rasism och synen på rasism i framtiden kommer att behöva diskuteras både inom SD och ND, NSF har inte samma problem. Jag tror inte att det kommer att räcka med att säga att man tar avstånd från rasism utan att man verkligen klargör vad tar avstånd från också. Om både SD och ND tar avstånd från rasism så tror jag att många väljare vill veta mer exakt vad man tar avstånd från.

 85. Robert Boström skriver:

  Tore,

  Jag har inte raderat några inlägg. Blot-Svens inlägg var dock lockande att ta bort, men han gör sin egen sak mer skada än vad han kan göra mig med sitt inlägg.

  Anonym,

  Situationen är inte det minsta pinsam. Jag ser inte Vavra Suk som invandrare, däremot försökte Håkan Liljeberg göra en poäng av att ND inte kan vara rasistiska för att de ”faktiskt har en invandrare i partiet”. Som att några invandrare skulle kunna ge ett rasistparti legitimitet…ND kan komma tillbaka när de har en svart partiledare.

  Korrupto,

  Det glädjer mig, du kan hälsa de andra dryga 2000 som kommer rösta på ND 2010, för mer än så kommer det inte bli.

  z999,

  ND kommer aldrig ta avstånd från rasism, det är vad hela deras ideologiska grund bygger på. SD har däremot ett gyllene läge att markera mot andra nationella,allmänna väljare och etablissemanget att en nationaldemokratisk politik är möjlig utan raslära och främlingsfientlighet.

 86. z999 skriver:

  Robert:
  ”ND kommer aldrig ta avstånd från rasism, det är vad hela deras ideologiska grund bygger på. ”

  Dom har den etniska nationalismen inskriven i partiets stadgar och det är en helig princip för dom men om du frågar folk från ND så säger de inte själva att de är rasister. Jag tror att många kommer att uppfatta det som att om SD kan ta avstånd från rasism så kan även ND göra det.

  ”SD har däremot ett gyllene läge att markera mot andra nationella,allmänna väljare och etablissemanget att en nationaldemokratisk politik är möjlig utan raslära och främlingsfientlighet.”

  För inte så länge sedan spaltade SD upp vem som ska anses vara svensk, detta på c:a två rader. Jag tror att SD skulle behöva något i stil med det när det gäller avståndstagandet från rasism. Helst så att det inte kan sammanblandas med antirasisternas avståndstagande som innefattar en underdånighet mot den förda invandringspolitiken.

  Sen är det väldigt beklagligt att varenda raslära måste vara uppbyggd på splittring och hat mot andra raser. Delen ”-ism” betyder ju egentligen bara lära, men det är precis som att bara för att man hittar olikheter hos folk så måste det direkt leda till att man börjar hata dom.

 87. Rasmedveten skriver:

  Blot-Sven: Det finns ett helt gäng som tänker som jag 🙂 Surfa in på m o t p o l . n u vetja…

  Verkar som om sdblogg censurerar vissa adresser…

 88. Johnny skriver:

  Varför posta ett blogg-inlägg om ett tomte-parti som ingen tar på allvar? Pinsamma blogg-kommentarer kommer som ett brev på posten.

 89. DNA skriver:

  Förutom att du gissar fel på vilka DNA är så går du alltså emot SD:s partilnje här – vi är knappast emot friskolor!

  Så SD måste givetvis rösta för detta dagis i Uppsala om program skall följas.

 90. Anonym skriver:

  Till Robert Boström:

  Du skrev att

  ”Situationen är inte det minsta pinsam. Jag ser inte Vavra Suk som invandrare, däremot försökte Håkan Liljeberg göra en poäng av att ND inte kan vara rasistiska för att de “faktiskt har en invandrare i partiet”. Som att några invandrare skulle kunna ge ett rasistparti legitimitet…ND kan komma tillbaka när de har en svart partiledare.”

  Du verkar totalt omedveten om hur paradoxalt du resonerar. Eftersom du säger att etnisk bakgrund är totalt oväsentlig för dig, då spelar det ju ingen roll ifall inga svarta, arabiska eller vad det nu månde vara för folk, har sökt sig till ND, eller är partiledare för ND. Enligt ditt sätt att resonera på så skulle ju en invandrad svart analfabetisk person från Ougadouga i Burkina Faso kunna vara lika mycket svensk som du och jag. Du är ju lika hycklande som etablissemanget när du först deklarerar att etnisk tillhörighet är totalt oväsentligt för dig, men i ND:s fall så minsann kan du kosta på dig att påpeka ev brist på svarta (=utomeuropeiska) aktivister. Oj då helt plötsligt var det väldigt väsentligt för dig. Vet du vad det är, hyckleri!

  Dessutom är det ju helt logiskt att det inte är så att ND har en svart partiledare, i o m att ND är etnopluralister och vill föra en politik där olika etniska grupper bor var för sig i sina egna hemländer. Jag menar, eftersom i princip alla invandrare tjänar (ekonomiskt eller ur annan synpunkt) på att föra sin tillvaro i Sverige, vem fan av dessa skulle då få för sig att bli aktiva inom ND (förutom ifall man är adopterad, vilket det dessutom finns redan som aktivister inom ND, och det vet jag själv då jag känner två stycken).

  Vidare skriver du att

  ”ND kommer aldrig ta avstånd från rasism, det är vad hela deras ideologiska grund bygger på. SD har däremot ett gyllene läge att markera mot andra nationella,allmänna väljare och etablissemanget att en nationaldemokratisk politik är möjlig utan raslära och främlingsfientlighet.”

  SD har ingenting längre att göra med nationaldemokrati. Ni försöker ju t o m att dölja era tidigare band till Rudolf Kjellen (nationaldemokratins upphovsman) genom att om jag inte minns fel, sluta sälja hans böcker, samt att inte längre nämna honom som influens och ledstjärna (i alla fall att han har varit det tidigare) i partiets officiella textdokument.

  Rudolf Kjellen försökte förena den radikala konservatismen med en antimarxistisk form av socialism, med nationalismen som band, närmast i tysk katedersocialistisk efterföljd.

  (Katedersocialism kallas den konservativa och nationalistiska strömningen inom den tyska nationalekonomin under 1800-talets avslutande decennier. Den opponerade sig framför allt mot den s.k. manchesterliberalismen, och framhöll istället statens betydelse för det ekonomiska livet; detta kunde t.ex. även innebära nationaliseringar av såväl naturtillgångar som bankväsende. Katedersocialismen ivrade för en, i samhällsbevarande syfte, utvecklad socialpolitik och det s.k. sociala kungadömet. Dess idéer kom till stor del också att genomföras under Otto von Bismarcks regim.)

  Det finns ytterligare hur mycket exempel som helst på hur dagens SD (speciellt efter Åkessons övertagande) totalt har brutit dess nationaldemokratiska band.

  Nu vill jag däremot fråga dig några intressanta frågor Robert Broström:

  1. Anser du att det är helt i sin ordning ifall Sveriges befolkning om ca 20 år (eller 50, eller t o m 100 år) kommer att till över 50 % etniskt (=rasligt) bestå av folk med svart eller arabisk (eller utomeuropeisk överhuvudtaget) etnisk bakgrund (det spelar i detta scenario ingen roll ifall alla pratar klockren svenska och äter sill och nubbe, och dansar och sjunger små grodorna)?

  Och håller du med om det vetenskapliga påståendet att när en mörk (med mörk behöver inte nödvändigtvis avses en afrikan (=neger) utan kan även avses t ex indier, mellanösternfolk osv) befolkning/minoritet i ett ”vitt” land som Sverige, kommer upp i 30 % av befolkningen (egentligen räcker det med mindre än 30 % men vi tar i lite för säkerhets skull) och fortsätter att bebo landet (och därmed även sakta men säkert blanda sig genetiskt med den ”vita” befolkningen), så kommer den oundvikliga konsekvensen i längden bli att den vita befolkningen utrotas/försvinner (du får kalla det för vad du vill) helt enkelt av den enkla anledningen att mörkare gener rent biologiskt är s k dominerande, medan ljusa gener är s k recessiva?

  (Ett tips från mig bara; gör inte bort dig nu genom att påstå att detta med mörka/ljusa gener och dominanta/recessiva inte skulle stämma)

  Om du håller med mig (och vetenskapen för övrigt) i detta påstående, då undrar jag, är det då i sin ordning ifall det skulle fortlöpa så, eller är det åt helvete fel? Finns det ett egenvärde i att vi nordeuropeer/skandinaver finns kvar rent etniskt?

  Fråga 2: I din tankevärld och dina tankebanor, är det möjligt/förenligt på något vis, att hålla gränserna stängda för såväl sydeuropeer som utomeuropeer (undantaget turister med tillräckligt mycket pengar för sin vistelse, och som ej är brottsmisstänkta som ju gärna får komma hit i viss utsträckning, med visum som sträcker sig låt oss säga 21 dagar, samt undantaget en viss kvot på ca 100 personer per år av gäststuderande), och samtidigt EJ vara ett ”rasistiskt” land och folk?

  Med vänliga hälsningar

  En före detta SD:are

 91. Anonym skriver:

  Jag måste lägga till i fråga 2 till Robert Boström, att i mitt scenario så skulle EJ en svensk kunna ta hit en sydeuropeisk eller utomeuropeisk man/fru, ej heller någon utomeuropeisk adoption skulle förekomma.

  U-landshjälpen skulle kunna vara på samma nivå som idag, och naturligtivs skulle man arbeta för s k ”safe havens” dvs att man låter folk med flyktingbehov bo i närliggande (lugna/ofarliga) länder/områden sett ur förhållande var dom kommer ifrån för område själva.

  Mvh

  En före detta SD:are

  PS: om du inte kommer på något vis (oavsett ev avsikter/orsaker till att man skulle ha dessa kriterium) där dessa kriterium EJ skulle anses ”rasistiska” i dina ögon, kan du då vara vänlig att redogöra för ifall det i så fall istället finns scenarion där man har en flyktingpolitik (och hur den politiken i så fall skulle se ut, dvs hur många man i så fall skulle ta in per år, och ifall man skulle prioritera vissa folk hellre än andra i o m en lättare assimilering) som gör att den etniska befolkningen i Sverige EJ förändras på lång sikt (detta inkluderar ju dessvärre att 90 % av alla dagens utomeuropeiska invandrare måste skickas tillbaka eller till s k safe havens).

 92. Rasmedveten skriver:

  Före detta SD:are: det är lönlöst. Du kommer ingenvart med argument.

 93. z999 skriver:

  Rasmedveten:
  ”Före detta SD:are: det är lönlöst. Du kommer ingenvart med argument.”

  Det är ju en offentlig diskussion med flera läsare. Jag tror inte på att varken Robert eller före detta SD’are ens hoppas på att övertyga varandra när de står så långt ifrån varandra. Det är ju inget bråk mellan parterna utan i såna här diskussioner så ska man tänka på andra läsare av debatten lika mycket som att tänka på den man skriver till. Du själv har säkerligen bidragit till att påverka folk i olika riktningar.

 94. Rasmedveten skriver:

  z999: ja, det är iofs sant! Tack!

 95. Robert Boström skriver:

  DNA,

  Vi? DU är med ND…du blev utkastad ur SD. SD står för en öppen svenskhet, vet du inte det?

  En före detta SD:are,

  Innan jag svarar på dina frågor, romarna räknade på 100-talet efter kristus att alla de germanska folkslagen skulle dö ut kring ca 200-talet, nu sisådär 1800 år senare så finns vi fortfarande kvar. På 30-talet sa man att Sverige skulle bli en judisk lydstad inom 20 år. 1979 hävdade rasisterna att inom 20 år skulle ”en turk vara statsminister och en neger utrikesminister”. Ändå sen 200-talet före kristus har man alltså oroat sig över att vita människor ska dö ut.

  1) Rent principiellt så spelar det mig ingen roll om Sveriges befolkning om 20, 50 eller 100 år är 50% etniska icke-svenskar. Jag tror inte detta kommer ske dock, och även ifall det skulle hända så vill jag att dessa 50% är kulturellt lika mycket svenskar som de etniska svenskarna.

  2) Om segregeringen i Sverige fortsätter i samma takt så kommer Sverige behöva ett temporärt invandringsstopp inom kort, och det kommer inte vara rasistiskt. Skillnaden ligger i motiven, jag förespråkar ett temporärt invandringsstopp för att ekonomin inte hänger med samt att den svenska kulturen utarmas. ND däremot, vill stoppa invandringen av rasistiska skäl, för att de anser att ”den svenska folkstammen beblandas”.

 96. Anonym skriver:

  Till z999 och Rasmedveten

  Jag tror inte heller att Robert kommer bli övertygad eller få en Aha-upplevelse. Jag vill bara ställa honom mot väggen, så att förhoppningsvis fler som läser här inser det orimliga i hans åsikter, och kanske även beslutar sig för att utnyttja sina röster interndemokratiskt inom SD för att radikalisera SD. Eller så kanske folk går ur SD och in i ND istället.

  Mvh

  En före detta SD:are

 97. Rasmedveten skriver:

  1) Rent principiellt så spelar det mig ingen roll om Sveriges befolkning om 20, 50 eller 100 år är 50% etniska icke-svenskar. Jag tror inte detta kommer ske dock, och även ifall det skulle hända så vill jag att dessa 50% är kulturellt lika mycket svenskar som de etniska svenskarna.
  Äntligen sluter du göra vad politiker brukar göra, och går istället till kärnan av dina åsikter och erkänner vad du står för. Tack för det!

 98. Morgoth skriver:

  Robert Boström: Diit argument med romarna har jag bemött tidigare men jag gör det igen.
  Romarna hade knappast någon uppfattning om hur många germaner som fanns i Nordeuropa, de trodde dessutom innan slaget i Teutoburgerskogen att de skulle erövra den germanska världen men ockupation fick ett hastigt slut vid Rhen och Donau. Hade romarna däremot erövrat Germanien hade deras beräkningar mycket väl kunnat stämma.

  Idag däremot väller det in etniska främlingar i Nordeuropa och vi vet hur stora invandrarbefolkningarna är. Det är skillnad. Den här gången är det på allvar.

  Tja, vi har en neger som migrationsminister i alla fall.

 99. Sven-Olof skriver:

  Robert Boström. jag har läst, men tidigare undvikit att ge mig in i denna debatt. Av 2 skäl.

  1. Finns ingen som helst anledning att sparka åt höger i det här fallet. Nd är och förblir en liten, politisk sekt. Vi vill inte rekrytera några före detta ND:are till vårt parti. Och ärligt talat vore det nog bra om en å annan ”Sverigedemokrat” omvärderade sin partitillhörighet, och drog dit de hör hemma. Alltså onödigt att överhuvud taget ge dem detta forum.

  2. Jag har en enda gång blivit hotad, sedan jag tog ställning, och engagerade mig i Sverigedemokraterna. Inte av Afa, inte av någon annan obskyr vänsterorganisation. De som hotade mig gjorde det med utgångspunkten att jag är rasförrädare, då jag lever med en kvinna av slaviskt ursprung, och således har en son, som i deras ögon är ”halvblod” Jag kommer aldrig att acceptera deras ståndpunk. De får kalla mig rasförrädare och Pk hur mycket de vill. Epiteten är smickrande i jämförelse med att kalla sig Nationaldemokrat.

  Mvh Sven-Olof

 100. Anonym skriver:

  Till Robert Boström:

  Du glömmer bort en väldigt viktig faktor här, det är att mina farhågor inte är grundade i någon sort irrationell och ovetenskaplig grund, utan tvärtom har en vetenskaplig grund där man så att säga kan ”väga och mäta” (alltså detta med mörka/ljusa gener och dominant/recessiva egenskaper, i förhållande till hur många vi svenskar är, i förhållande till hur mycket utomeuropeisk invandring vi har och hur mycket vi med ditt synsätt kommer ha i framtiden) och komma fram till det scenario jag målade upp.

  Och du gjorde dessutom precis bort dig i o m att du alltså förnekade det vetenskapliga faktum att, med dagens flykting- och invandringspolitik, vi vita/nordeuropeer/skandinaver kommer försvinna/dö ut/utrotas inom loppet av 5-10 generationer.

  Svara istället på min fråga; håller du med om det vetenskapliga påståendet som jag tidigare lade fram, eller ej?

  För övrigt så, utan att jag själv anser mig vara nationalsocialist, hade ju uppenbarligen nationalsocialisterna rätt i att många länder i väst skulle bli judiska ”lydstater” inom 20 år. I Sverige så tillkom ju efter judiska påtryckningar 1948 lagen om hets mot folkgrupp, som var ett lag skräddarsydd av judiska lobbygrupper. Och du likväl som jag vet ju att man idag i dom flesta länder i väst riskerar att åka i fängelse ifall man kritiserar sionism och judiska gruppers göranden, för hårt (eller den av WW2:s vinnare skrivna historiken, där historierevisionister ju uppenbarligen vill påpeka annat, som då blir på bekostnad av en viss etnisk grupp). Det värsta exemplet torde ju vara historierevisionisten Ernst Zündel som ju först har suttit 4 år utan juridisk prövning, och sedan blev dömd till ytterligare 5 år, och får EJ räkna av tiden han innan suttit häktad. Och du vet likväl som jag att ca 85 % av all media idag i väst är ägd av personer ur en viss specifik etnisk grupp.

  ”lydstat” kan alltså ta sig olika uttryck. Det kan ju ske på ett mer sofistikerat och sublimt sätt som du säkert förstår.

  Och angående att ”1979 hävdade rasisterna att inom 20 år skulle “en turk vara statsminister och en neger utrikesminister” så var dom väl inte helt ute och cyklade, eller hur? Vi har ju redan haft en turkisk skolminister, Ibrahim Baylan, samt har för närvarande en integrations- och jämställdhetsminister som är ”blåsvart” afrikan vid namn Nyamko Sabuni. Vänta 10-20 år till så. Och glöm inte alla övriga framträdande partimedlemmar med utomeuropeisk bakgrund i de sju riksdagspartierna, samt tjänstemän, proffessorer, utredare m m som t ex Masoud Kamali bara för nämna ett exempel. Och sedan vet ju du likväl som jag hur mycket av våra svenska traditioner, rättigheter m m som har försvunnit eller ändrats på, bara för att inte ”såra” eller ”vanhedra” våra kära kulturberikare. I många skolor sjunger vi inte längre nationalsången. Elever får ej ha svenska flaggan på sina kläder, eller ord som ”stolt svensk/100% svensk/, får ej lyssna på oskyldig vikingarock. I många badhus så har man varit tvungen att ändra så att vissa dagar får endast män vara där och vissa andra dagar så får endast kvinnor vara där. Vi svenskar samt det svenska språket existerar inte heller juridiskt i vårt eget land, däremot existerar alla övriga etniska grupper och språk juridiskt sett i vårt land. Lagen om hets mot folkgrupp gäller inte mot svenskar m m. Alltså jag skulle kunna sitta och skriva en bok på 1000 sidor om alla exempel, och du vet precis vad det handlar om.

  Ledsen att säga det, men dina argument suger. Tror du på det du själv säger, eller är du bara intellektuellt ohederlig?

  ”Rent principiellt så spelar det mig ingen roll om Sveriges befolkning om 20, 50 eller 100 år är 50% etniska icke-svenskar”

  Drar du gränsen någonstans? Är det okej alltså ifall 100 % är etniskt icke-svenskar om 250 år?

  Var det ok förresten att indianerna, aboriginerna, maorierna m m i princip utrotades/trängdes undan?

  ”Om segregeringen i Sverige fortsätter i samma takt så kommer Sverige behöva ett temporärt invandringsstopp inom kort, och det kommer inte vara rasistiskt. Skillnaden ligger i motiven, jag förespråkar ett temporärt invandringsstopp för att ekonomin inte hänger med samt att den svenska kulturen utarmas. ND däremot, vill stoppa invandringen av rasistiska skäl, för att de anser att “den svenska folkstammen beblandas”.”

  Vet du vad jag tycker är intressant? Om vi inte hade några utomeuropeer i vårt land, då skulle knappt ordet rasism finnas till, för om Sverige består av endast svenskar (och samer och finnar. Zigenarna och judarna anser jag däremot skulle antingen få möjligheten att bo i Israel och Indien, eller få etniska egna enklaver i Sverige) så skulle ju inte ens möjligheten till rasism finnas? Möjligheterna till att bli ”rasistiskt bemött” osv existerar ju inte ens ifall folk lever inom sina egna grupper och inom sina egna geografiska områden/enklaver.

  Intressant förresten att du säger att man kan ha ett (temporärt) invandringsstopp utan att det är rasistiskt, utan att det hela beror på vad själva motivet är bakom det hela. Kan du då ge något exempel på ett scenario där dom etniska grupperna EJ blandas och lever var för sig, MEN DÄR MOTIVEN TILL DET EJ ÄR RASISTISKA?

  Jag tror inte du kan det, men överbevisa mig gärna.

  Du måste ju förresten vara ”kulturrasist” eftersom du INTE vill att den svenska kulturen ska utarmas (för att använda ytterligare ett av dina egna uttryck; ”beblandas”)? Vad menar du egentligen. Vår svenska kultur är väl inte bättre än någon annans kultur?

  Var nu en äkta man och svara på alla frågor jag har ställt till dig. Du glömde även några under kommentar nr 90 och 91. Jag tror att väldigt många som läser här vill veta hur du ställer dig till mina frågor, och du måste väl själv hålla med om att det är bra att du liksom visar var SD står nu för tiden, eller hur?

  Mvh

  En före detta SD:are

 101. Anonym skriver:

  Till Robert Boström:

  Jag undrar förresten på vilket sätt ND är antisemitiska. Ok för att Svenska Motståndsrörelsen är antisemitiska i den meningen att det känns som att dom drivs av mycket hatkänslor (vilket dock inte gör deras påpekanden, avslöjanden, och journalistisk kring judiska lobbygruppers och sionisters ofta suspekta göranden och ofta till nackdel för oss etniska europeer, mindre korrekt för det), vilket även till viss del kan sägas om Nationalsocialistisk Front, men att påstå att ND skulle vara antisemiter?

  Som Oskorei påpekade så håller du nästan på att knipa PK-medaljen av Mona ”Muslim” Sahlin.

  Kan du ge lite exempel på hur ND är antisemitiska är du vänlig. Kan du även ge DIN definition av vad antisemitism är.

  Mvh

  En före detta SD:are

 102. Tore skriver:

  Friskolor var visst ämnet! Om folket vill starta friskolor, må så ske. Men skollagen måste följas.
  För inte så länge sedan, fick visst ett par muslimska friskolor nobben. Rätta mig om jag har fel! Friskolor skall vara partipolitiskt obundna. Då faller de flesta av ovanstående kommentarer, som nu här blivit en långkörare. Skollagen följes till den ändras. Punkt slut!
  Något liknande hade jag skrivit, som försvann, kanske överhettning i ämnet!…

 103. z999 skriver:

  Jag anser att alla skolor i Sverige ska ha samma värderingar som den nationaldemokratiska idén , förutom att det ska vara skolplikt för alla barn att gå i en sådan skola. Respektlösa individer från mellanöstern som anser att det är ok att öppna muslimska skolor borde helst flytta till något muslimskt land. Jag förstår att socialbidragen lockar och att det kan kännas skönt att bo i ett land där majoriteten av befolkningen är svenskar som inte är uppfostrade i samma anda som diverse självmordsbombare, men känner man sig ideligen kränkt av att ha svenskar omkring sig och är allmänt negativ till svensk kultur så borde man kanske tänka efter lite.

 104. Anonym skriver:

  Det kan ju bli så att lagen faktiskt tolkas så att ND som parti inte får starta en friskola, men ifall det blir så, så kringgår man ju den lagen enkelt genom att man får starta upp (endast på papper) en organisation/stiftelse som kallar sig typ ”Svenska Kulturbevararna” (dåligt namn kanske?) och så startar dom helt enkelt upp en friskola, och så får ju ND skriva om det och så vidare, så att folk ändå förknippar det med ND.

  Mediahororna kommer ju även utan att veta det, hjälpa till genom att skriva att skolan egentligen är en skola i regi av ND. Detta gör ju att fler oinvigda kanske får upp ögonen och sätter sina barn där (inte för att dom nödvändigtvis till en början stödjer ND, utan bara för att dom vet att i denna skola så kommer inte deras barn att kallas för ”svennehoror” eller åka på stryk för sin etniska bakgrund.

 105. T.L. skriver:

  Det enda som jag har att tilläga här, är att det var ett stort mistag av Robert Boström att använda sig av ordet, rasism. För det hör helt enkelt inte ihop med detta, rasism har inget att göra med uteslutning av andra etniska grupper i skolor.
  Sen så tycker jag att vissa här har varit alldeless för hårda mot Robert Boström, men visst ska kritik för det han skriver framföras, men på en inteligent nivå, annars så är ju kritiken meningslös.
  Sen slutligen, om det ska finnas nån form av nån etnisk skola, hem eller vilket som, så ska det väll ändå vara en Svensk, för det är ju ändå i Sverige som vi bor i. Men eftersom det är just i Sverige som vi bor i, så skulle ju det vara en välldigt onödig sak att införa. För det ska nämligen inte behövas, för allt här ska vara Svenskt av naturen, utan att vi ska behöva göra privata skolor för oss o.s.v. för att det ska kännas Svenskt eller för man ska kunna känna sig som hemma. Den riktiga frågan och dem väsentliga handlingarna som man måste utföra, är att ta itu med dem katastrofala och kritiska invandrarproblemen som vi står inför idag. Som är själva anledningen till att vi inte kan känna oss som hemma, att det känns som man inte är i en Svensk skola eller att det ens känns som man är i Sverige längre.

  Att införa Svenska etniska skolor skulle ju vara som att säga att man inte årkar bry sig längre, att man struntar med att ta itu med problemen och istället försöka anpassa sig till dem och det är då igen lösning till något bättre.
  Det skulle istället bara visa oss som svagare och i längden göra allt värre än vad det redan är.

  Så det är ju självklart ett stort NEJ till att införa särskilda skolor o.s.v. för oss etniska Svenskar och ett stort JA till att ta itu med problemen som hotar att undanröja våran Svenskhet och våran Svenska identitet till intet.

 106. Anonym skriver:

  Till T.L.

  Svenska skolor som ND vill ha är ju bara en tillfällig lösning/”avbelastning” tills partier kommer till makten och repatrierar vår kära ”kulturberikare”.

  Mvh

  En före detta SD:are

 107. Anonym skriver:

  Jag skrev under kommentar nr 100 bl a följande:

  ”Intressant förresten att du säger att man kan ha ett (temporärt) invandringsstopp utan att det är rasistiskt, utan att det hela beror på vad själva motivet är bakom det hela. Kan du då ge något exempel på ett scenario där dom etniska grupperna EJ blandas och lever var för sig, MEN DÄR MOTIVEN TILL DET EJ ÄR RASISTISKA?

  Jag tror inte du kan det, men överbevisa mig gärna.

  Du måste ju förresten vara “kulturrasist” eftersom du INTE vill att den svenska kulturen ska utarmas (för att använda ytterligare ett av dina egna uttryck; “beblandas”)? Vad menar du egentligen. Vår svenska kultur är väl inte bättre än någon annans kultur?”

  Jag vill bara klargöra för läsarna att när jag i dessa meningar använder ordet ”rasist/rasism” så gör jag det utifrån Robert Boströms egen politiskt korrekta definition, samt så vill jag påpeka att det jag skriver i de tre sista raderna (som börjar med ”Du måste ju…) inte är mina reella åsikter utan är endast en ironisk (men likväl seriös i den meningen att jag vill ha svar på den) fråga till Robert Boström.

 108. Reaktion skriver:

  Sådana här utspel är bara bra, det kommer att utgöra bra ammunition i kampen mot Sverigedemokraterna. Som debatten går här verkar det som om SD inte står främmande inför tvångsintegreation och bussning av elever med ”utländsk bakgrund” till svenska skolor. Jag har en känsla av att många av de 160 000 som röstade på SD kommer att ha svårt att se det positiva i en sådan politik.

  Det enda vi behöver göra är att på ett pedagogiskt sätt förklara för svenskarna vad ”assimilation” egentligen betyder och hur det är tänkt att gå till.

 109. robsten skriver:

  ”Att införa Svenska etniska skolor skulle ju vara som att säga att man inte årkar bry sig längre, att man struntar med att ta itu med problemen och istället försöka anpassa sig till dem och det är då igen lösning till något bättre.
  Det skulle istället bara visa oss som svagare och i längden göra allt värre än vad det redan är.”

  Här har T.L. en poäng, rent instinktivt så tolkade jag också det som att ge upp. slutgiltigt.

 110. robsten skriver:

  Förövrigt har vi redan etniska skolor, det går inga svenska elever i skolorna i Fittja eller Alby, det är t.o.m. så att kurderna bor i vissa områden och turkar i andra kvarter och återigen chilenarna har sina områden. Det är redan etniskt segregerat, grattis alla mångkulturförespråkare. Segregeringen i övrigt är muslimerna experter på, sällskapar deras dotter med en ”Svenne” blir det ett jävla liv, vi är ”enligt vissa i alla fall” smutsiga otrogna hundar (som tydligen inte är ett populärt djur i vissa områden).
  Förövrigt tycker jag att alla bloggare här skall skriva om det kommer fler artiklar om irakflyktingarna och de regler som skall gälla, det gäller att anlägga lite moteld mot förespråkarna. Glöm inte att Twinglypinga era artiklar.

 111. z999 skriver:

  T.L, du har en fantastiskt bra blogg tyckte jag. Intressanta åsikter sprungna ur ett helt eget tänkande. Naturligtvis påverkas min åsikt om dig av vad jag själv tycker, men saken är den att du har satt ord på tankar som jag själv har men som jag inte har kunnat formulera lika bra.

  Det jobbiga med din blogg är att man måste ha ett win-id för att kommentera, men för att du ska veta att i alla fall jag läser där så får du en kommentar här istället.

 112. z999 skriver:

  Robsten:
  ”Här har T.L. en poäng, rent instinktivt så tolkade jag också det som att ge upp. slutgiltigt.”

  Jag håller också med och det kanske framgick lite av det i mitt inlägg innan om min syn på svenska skolor i stort. Men jag anser också att ND i högsta grad ska fortsätta att driva sitt förslag ändå, dels därför att jag tror att det kan skapa en bra debatt om skolor öht i Sverige.

 113. robsten skriver:

  Jepp, i vilket fall skall vi nog inte koncentrera oss på dem för att ”markera”, det behövs inte. Vi skall inte börja göra cirkuskonster för att någon infantil mångkulturalist förhoppningsvis inte skall kalla oss rasister, vi har redan uppnått målet ”med att minska träffytorna”. men det är nog dags att avsluta den diskussionen nu, detta är väl den längsta tråden (usenetspråk) hitintills på denna blogg, or what? Jo, förresten, du kan ha en poäng med att det sätter strålkastarljuset på det helvete vi börjar närma oss, men jag skulle aldrig själv föra fram detta krav, men väl belysa situationen i dagens skolor som börjar bli AKUT kaotisk, (vi måste nog också förstå bakgrunden till detta desperat förslag och inte bara sitta på våra höga hästar). Men jag avslutar denna diskussion nu för min del, ni vet vad jag tycker.
  Jag skall också börja läsa T.L:s blogg, han har så kort namn (sign) så man tänker inte på att klicka på den ultrakorta länken, att du inte tar ett klatchigt namn som ”Haukr” eller något T.L.? Jag börjar tröttna på ”Robsten”, men det är försent att ändra nu, det är ju något inarbetat om man säger så. Ha det gött bröder och systrar;-)

 114. Anonym skriver:

  Jag vill att Robert Boström, om han är en rakryggad och intellektuellt hederlig karl (vilket jag betvivlar, men jag kan ju ha fel) gärna tar och svarar på mina frågor.

  Mvh

  En före detta SD:are

 115. Robert Boström skriver:

  Morgoth,

  Det själva faktum att vi har en ”neger” som migrationsminister stör dig som sjutton va? Romarna gjorde fel beräkningar när de stod på toppen av sin makt, vad säger att historien inte kommer återupprepa sig? Eller är alla ”etniska främlingar” i hemlig konspiration att ta kål på alla vita, arier eller vad du helst vill kalla det?

  En före detta SD:are,

  Som du kanske märker så är det över 100 kommentarer på denna artikel, jag kan omöjligen svara på allt. Vill du ha mer utförliga svar så kan du skicka ett mail till mig (robert@sdblogg.se) så ska jag ta mig tid att besvara dem där, och inte här i tråden.

  DETTA GÄLLER ALLA ER ANDRA SOM VILL DISKUTERA MIN SYN PÅ ETNICITET, RASBLANDNING ELLER DET RASISTISKA PARTIET ND: NI ÄR VÄLKOMMA ATT MAILA MIG PÅ robert@sdblogg.se FÖR JAG TÄNKER INTE BESVARA MER HÄR I TRÅDEN!

  Tore,

  Precis, friskolor var ämnet. Jag gillar inte friskolor från första början, och minst av allt de med tydliga religiösa och politiska kopplingar. Missförstå mig inte, jag avskyr alla tankar på muslimska friskolor och det var en dokumentär inte allt för länge sen på SVT om missförhållanden på dem, Evin Rubar var det väl som låg bakom den? Socialdemokraterna ville för några års sen starta en friskola, och precis som att jag var kritisk till den så är jag kritisk att Nationaldemokraterna ska öppna en friskola. Till skillnad från alla godtyckliga uttalande från skenheliga etnopluralister så håller jag en konsekvent linje i mitt motstånd mot friskolor.

 116. Therese skriver:

  Hur arg kan man inte bli!! Är man nationell om man har dessa åsikter?
  Ser du dig själv som det eller?!

  Själv så tycker jag att det är en självklarhet att ND vill starta friskolor och dagis mm åt våra svenska barn.
  Varför får då de utländska barnen ha egna skolor, dagis mm och varför får muslimerna bygga egna moskéer i SVERIGE?! Låter det rätt att dem ska göra så i vårt land!!
  Hur orättvist låter det inte?

  Jag röstade på SD i valet, då tycker jag att SD var bra och hade en nationell tanke, men nu är ju partiet helt blåst, ingen nationell tanke över huvudtaget, partiet har ju förändrats och gått i de andra riksdagspartiernas fotspår!!

  Hälsningar/ En tjej som tror

 117. T.L. skriver:

  z999
  Tackar för kommentarerna! Dem uppskattas högt! Ska se om det finns nåt som jag kan göra för att ändra det där med win-id, så att det går för alla att kommentera där.

  robsten
  Har faktist tänkt på att ändra mitt alias här, men känner som du, att det redan är för etablerat, samt att jag vill ha något som är så personligt och seriöst som möjligt utan att avslöja allt för mycket om vem jag är. Så jag tycker att mina initialer passa bra till det. Men kanske kan man lägga till nåt efter det, får se.

 118. anonym skriver:

  ”DETTA GÄLLER ALLA ER ANDRA SOM VILL DISKUTERA MIN SYN PÅ ETNICITET, RASBLANDNING ELLER DET RASISTISKA PARTIET ND: NI ÄR VÄLKOMMA ATT MAILA MIG PÅ robert@sdblogg.se FÖR JAG TÄNKER INTE BESVARA MER HÄR I TRÅDEN!”

  Frågan är varför du överhuvudtaget låtit dig föras in i en sådan diskussion. Det ser i varje fall inte så snyggt ut med alla dessa inlägg från rasister och antisemiter som tillåts ligga kvar och där en del påstår sig ha varit SD:are… I övrigt håller jag med Sven-Olof. Det finns ingen anledning att ge den lilla kvasi-nazistiska rasistsekten ND någon som helst uppmärksamhet för deras sjuka politiska utspel, det är precis vad de är ute efter och har utnyttjat till fullo här.

 119. Robert Boström skriver:

  Therese,

  Jag citerar från min egen presentation på Redaktion-sidan:

  ”Demokrat, nationalist, socialkonservativ med Edmund Burke, Russel Kirk och Otto Von Bismarck som de stora politiska förebilderna. Kämpar för ett västerländskt, kulturkristet Sverige och vill se en demokratiskt och diskrimineringsfritt land, oavsett om det är män eller kvinnor, arbetare eller kapitalägare, svenskar eller invandrare.”

  Jag försöker, till skillnad från godtycklig etnopluralism, hålla en konsekvent linje i mitt ställningstagande. Jag ogillar ALLA former av friskolor, och helst skulle jag vilja se att den obligatoriska skolgången (1-9:an) var strikt hållen till de kommunala skolorna, och ska de finnas så får de absolut inte vara politiskt eller religiöst färgade.

 120. Anonym skriver:

  Robert Boström skrev:

  ”Som du kanske märker så är det över 100 kommentarer på denna artikel, jag kan omöjligen svara på allt. Vill du ha mer utförliga svar så kan du skicka ett mail till mig (robert@sdblogg.se) så ska jag ta mig tid att besvara dem där, och inte här i tråden.”

  Kan du svara per mail så kan du väl lika gärna svara här förresten. Jag ser inte vad det är som gör att du kan svara över mail, men ”omöjligen” kan svara på det här i kommentatorsfunktionen på din egen blogg? Snacka om dålig undanflykt.

  Mvh

  En före detta SD:are

 121. anonym skriver:

  ”Jag försöker, till skillnad från godtycklig etnopluralism, hålla en konsekvent linje i mitt ställningstagande. Jag ogillar ALLA former av friskolor, och helst skulle jag vilja se att den obligatoriska skolgången (1-9:an) var strikt hållen till de kommunala skolorna, och ska de finnas så får de absolut inte vara politiskt eller religiöst färgade.”

  Detta är ju dock inte det allvarligaste med ND:s apartheid-dagis. Signaturen ”En före detta SD:are” har redan påpekat vad förslaget i längden syftar till: ”Svenska skolor som ND vill ha är ju bara en tillfällig lösning/”avbelastning” tills partier kommer till makten och repatrierar vår kära “kulturberikare”.” Det blir därför minst sagt skrattretande när signaturen ”DNA” påstår: ”Så SD måste givetvis rösta för detta dagis i Uppsala om program skall följas.” Mig veterligen går inte SD:s program ut på att skapa segregation syftande till framtida etnisk rensning av Sverige…

 122. Björn skriver:

  Anonym
  Jag har varit bortrest över helgen och har inte tid och lust att läsa igenom flera hundra inlägg i olika trådar. Kan jag som SD-sympatisör besvara någon av dina frågor eller vill du bara veta vad RB tycker?

 123. Robert Boström skriver:

  En före detta SD:are,

  Nej, det är ingen dålig undanflykt. Samla alla dina frågor i ett mail så kan jag besvara dem åt dig. Här orkar jag inte göra det eftersom diskussionen har hamnat alldeles för långt ifrån huvudämnet, att jag inte gillar friskolor, och har du inte fattat nåt än på 100 kommentarer så kommer du inte göra det på 200 eller 300 kommentarer. Antingen skickar du mail eller så får det vara.

  Mvh Robert

 124. Robert Boström skriver:

  anonym,

  Precis! ND:s förslag går endast ut på att späda på segregationen mellan olika grupper (i det här fallet olika etniciteter) och det går tvärtemot vad SD står för: assimilering och en gemensam kultur. Tror man på assimilering så måste den gälla ND med, etnopluralisterna måste assimileras in i den svenska kulturen, som är känd för sin tolerans och demokratiska anda.

 125. Rød patriot skriver:

  Bra svar Robert i inlægg 95! Att folk inte førstår att man sliter sønder folkgemenskapen med friskolor och segregation!

  Att det fortfarande finns folk som ær så låsta vid etnicitet/ras 2007… Dæremot har vi problem med bristande førankring i vår kultur och dålig assimilering av nytillkomna.

  ”Idag däremot väller det in etniska främlingar i Nordeuropa och vi vet hur stora invandrarbefolkningarna är. Det är skillnad. Den här gången är det på allvar.”

  Folkstrømmarna in i nordeuropa ær knappast større idag æn de var under de stora folkomflyttningarnas tid. Skillnaden ær att de i dag hanteras sæmre och gørs passiva och føga produktiva genom vår usla invandringspolitik.

 126. Fire in the hole skriver:

  Robert Boström:

  Man kan se detta på två olika sätt.
  1. Det ska inte behövas några etniska friskolor i ett fungerande land, därför är det som ND gör principiellt fel.
  Men.
  2. Eftersom Sverige idag ser ut som det gör med skolor, fack, ungdomsorganisationer osv. som drivs av politiska partier och olika etniska grupper så är det helt ok att även ND hoppar på tåget.

  Däremot att snacka om ”rasistskolor” är hur sjukt som helst och binder enbart ris åt egen rygg eftersom SD i stort sett dagligen blir påhoppade att vara rasister och nazister i slips. ND är varken mer eller mindre rasistisk än SD. Skillnaden är att dom är mer radikala men har en något bredare politik. Det betyder inte att jag gillar ND, men å andra sidan är jag inte SDare heller, även om ni fick min röst i valet.

  SD eller SDare har överhuvudtaget ingenting att vinna på att spela ”rasistkortet” mot andra oppositionella partier och organisationer oavsett om det gäller ND, Nordiska Förbundet, NSF eller andra.
  Det är bara att försöka smöra med etablissemanget och vad får dom som tack för det?

  Du skriver i inlägg 5 ”jag har inte mycket över för ND, faktum är att jag tycker lika illa om dem som jag gör om extremisterna på vänsterkanten, om inte mer.”
  Min spontana reaktion på det är att du då kanske har valt fel parti. ND är precis som SD ett demokratiskt nationalistiskt parti och exakt lika ”rasistiska” eller ”orasistiska”. Skillnaden är som jag skrev att ND är lite mer radikala.

  ”ND fyller ett bra syfte, att vara soptunnan för de stackars förvirrade idioter som gått på medias lögner om att SD skulle vara ett rasistiskt parti.”

  Är dina löger bättre? Du verkar vara bitter och fortfarande inte ha kommit över splittringen 2001 med det efterföljande XD-kriget som handikappade båda partierna när SD kallade ND för nazister och ND kallade SD för liberaler och allt möjligt. Var det något av partierna som vann på detta? Blev det ena eller andra partiet mer eller mindre ”rasistiskt” i medias riksdagspartiernas ögon?
  Svaret är Nej! Det var bara typexempel på de två lopporna som bråkar om vem som äger hunden dom sitter på. Svaret är, båda kliar och båda vill hunden bli av med.

  Det är iaf bra att SD inte har hakat på de här dumheterna på hemsidan eller SD-Kuriren eftersom det absolut inte skulle stärka deras kort, varken bland väljare eller hos etablissemanget. Det bästa dom kan göra i den här frågan är att överhuvudtaget inte ta ställning. Det är ett annat parti och det berör inte SD.

 127. Rasmedveten skriver:

  ”Att det fortfarande finns folk som ær så låsta vid etnicitet/ras 2007”

  Det är för att vi inte är slavar under den linjära tidssynen där allt fortskrider mot den eskatoniska immanentiseringens Utopia. Myth of the eternal return ftw 😉

 128. Rasmedveten skriver:

  ”We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile.”

  Apropos Boströms fixering vid assimilering.

 129. Morgoth skriver:

  Röd Patriot: Hävdar du att Nordeuropa under antiken utsattes för en massinvandring av asiater, sydamerikaner och afrikaner på samma sätt som idag??

 130. z999 skriver:

  Röd Patriot:
  ”Folkstrømmarna in i nordeuropa ær knappast større idag æn de var under de stora folkomflyttningarnas tid. Skillnaden ær att de i dag hanteras sæmre och gørs passiva och føga produktiva genom vår usla invandringspolitik.”

  Du menar att vi borde kopiera den invandringspolitik som de hade i sydstaterna i USA förr i tiden? Jo, visserligen blev dom invandrarna aktiva och produktiva.

  Förresten, det är inte så att du ser invandrare som lägre stående djur på något sätt som vi (ägarna?) ska ta hand om genom vår invandringspolitik? Du ser dom inte som kapabla att ta hand om sig själva på något sätt?
  Och allt negativt med invandringen är alltså vårat fel? Ungefär som när vissa personer påstår att det inte finns några aggressiva hundar utan att det är ägarna som det beror på?

  Jag anser att röd patriots syn på invandring står något till höger om NSF’s inställning.

  Mina frågor riktas förresten till alla antirasister som anser att det är vi som ska ta hand om dom på något sätt.

 131. Tore skriver:

  Jag tror ND vill testa systemet. I Södertälje godkändes nyligen i Kammarrätten ett mål, ang
  en ”friskola” som fått nobben i ”lägre instanser”. I övrigt bör/skall skollagen följas. Det gör
  den inte hos flertalet skolor. Därav kommer ”förbannelsen” över denna lättsinthet, som idag
  präglar inte bara hos socialisterna, utan även hos ”alliansen”. Godnatt…

 132. Adulruna skriver:

  Beklämmande med tonen och bilden på Hitler (den var ytterst pinsam, skärpning Robert!).
  Att Nd’s friskola skulle vara ”apartheid” är ju dessutom trams. Eftersom lagen förbjuder dem att hindra folk från att gå i skolan på etniska grunder och Vavra i frågan om dagiset tillkännagiver vetskapen om detta, så blir det ju ett löjligt epitet. Sluta tramsa Robert! Eller menar du att det judiska ålderdomshemmet är gojhatande sionistiskt etnopluralistiskt sådant? Många judar är inte särskilt religiösa, ett judiskt ålderdomshem är främst kulturellt och i många avseenden även etniskt (dvs inrikningen är knuten kring en etnicitet). ND’s skola liksaså.
  Det är dock intellektuellt efterblivet av Nd om det är så att de kritiserar det judiska ålderdomsshemmet eftersom de själva vill ha dessa dagis/skolor på liknande grunder.

  Håller däremot med dig Robert i ditt motståndet till friskolor, jag tycker heller inte att vi ska ha dem (partilinje eller ej). Jag är därmed i konsekvenskens namn lika mycket emot muslimska, kristna, judiska och Nd’s svenska dagis och skolor. Jag håller även i princip med dig om att segregera skolor och dagis ytterligare är en dålig idé. Problemen måste lösas. Vi har redan problem med att svenskar flyttar ifrån områden med mycket invandrare och det skapas hela enklaver som i praktiken knappt går att kalla för sverige längre.
  Däremot har jag 100% full förståelse för de vanliga svenskar som är rädda om sina barn och inte vill ha dem i skolor där deras döttrar kallas för horor och antastas, där deras söner får sina mobiler stulna och misshandlas. Dessa människor har gett upp hoppet om att problemen kan lösas och vill rädda vad som räddas kan. Och de bryr sig mest om de sina och sig själva och saknar tron på de visioner som driver politiker. Vore jag 12 år gammal bodde i Södertälje skulle jag hellre gå i Nd’s skola och slippa riskera att bli misshandlad/hotad/bestulen. En krasst pragmatisk inställning. Nd har sett ett på vissa utsatta platser folkligt behov och fram tills att vi löst de oerhörda samhällsproblem som politikerna skapat (och häri har jag en 100% med Sverigedemokraternas partilinjes uppfattning). Visst kommer Nd’s skola att vara partisk och ha politisk indoktrinering (som så många andra friskolor och därav min största invändning), men kommer den i praktiken skada eleverna mer än den socialistpropaganda som t.ex. min generation fick nerkörd i halsen? Jag tror inte det. Så heder åt ditt initiativ till att problematisera Nd’s initiativ och att vara emot det som alla andra friskolor, men bespara oss den politiskt korrekta gråten och tönterierna med Hitlerbilder och annat trams, du gör ju dig bara löjlig med sådant.

  Ålderdomshem är en annan sak. Vuxna människor som vill betala för att tas hand om i privat regi ska kunna väja inriktning på detta och då får det vara både religiösa, etniska, extrempolitiska eller vad som helst, det är dessa människors ensak att enas kring en miljö som de vill åldras i. Därav missunnar jag t.ex. inte judar (ens på rent etniska grunder) att ha sina egna ålderdomshem. Om jag och 10 andra tjommar absolut vill ha ett ålderdomshem med garanterad frånvaro av t.ex. eskimåer, transexuella göteborgare och socialdemokrater (eller enklare; ett ålderdomshem exlusivt för manliga Brynäsfans med etnisk samisk härkomst), så ska ingen utomstående kunna hindra oss att göra det i ett fritt samhälle.

 133. Anonym skriver:

  Till Robert Boström:

  Jag får ta och maila till dig då eftersom du konsekvent tar bort (censurerar) mitt sista inlägg (med ganska avgörande frågor och argument), och inte heller svarar uttömmande på de övriga av mina frågor och argument.

  Men jag kommer att publicera ditt svar, och ifall du försöker smita undan genom att inte svara på det mail som kommer komma till dig, så kommer även det faktumet att publiceras (inte här alltså).

  Nu en fråga till dig som jag antar att jag ”får” ställa till dig:

  Hur ställer du dig till ifall SMR, NSF, ND, Nysvenska Rörelsen, NRP, eller bara någon rent opolitisk grupp, skulle starta upp ett motsvarande ”svenskt” (precis som det idag finns judiska, chilenska, muslimska osv) åldervårdshem?

  En annan sak jag tänkte på var hur du ställer dig till ifall det startades eftergymnasiala (för myndiga människor alltså) utbildningar (spelar ingen roll ifall det är folkhögskola, komvux, högskola eller vad det nu månde vara) som skulle ha en ”svensk” inriktning, och som i första hand (med tanke på att man ju inte får enligt lagen neka någon inträde förutsatt att personen uppnår betygkriterier) vände sig till svenskar, och som hade samma ”tema” i undervisningen som ND:s dagis/förskola/skola?

  Mvh

  En före detta SD:are

 134. Anonym skriver:

  En annan fråga Boström:

  Även om du inte vill svara och bemöta argumentationerna i det inlägget som jag försökt lägga upp några gånger nu, och som du nu några gånger har raderat (och hänvisar till att jag istället får skicka via mail till dig för att få svar på), kan du inte låta mig i alla fall lägga upp det så att folk i alla fall kan se mina frågor och argument riktade till dig, även om du inte kommer besvara det här på din blogg?

  Eller är du rädd att för att folk ska läsa mitt raderade inlägg och tänka att ”Fan, det där har ju ”En före detta SD:are” rätt i, och Boström har ju i så fall faktiskt fel”.

  Återigen, du behöver ju inte besvara mitt av dig raderade inlägg här på din blogg, men om du är intellektuellt hederlig så borde du ju i alla fall inte ta bort det, utan låta det ligga kvar, men hänvisa till att dina svar får jag och du ta per mail?

  Mvh

  En före detta SD:are

 135. Anonym skriver:

  He he kära Robsten,

  Så som jag ser det så är inte det primära problemet att ägaren till skolan ”argumenterar för att det rätt att stena otrogna och hugga händer av tjuvar (dock inte än i Sverige). Han anser att eleverna inte ska följa svensk lag när den strider mot koranen.”

  Det primära problemet är att han och hans kulturella och etniska fränder är här överhuvudtaget.

  Enligt mitt sätt att se på det så hade vi ju inte ens haft problemet här ifall utomeuropeer (och speciellt inte mellanösternfolk) ej hade tillåts in över Europas gränser.

  Mvh

  En före detta SD:are

 136. robsten skriver:

  ”Det primära problemet är att han och hans kulturella och etniska fränder är här överhuvudtaget.”

  Och om jag minns rätt, så har jag tjatat något alldeles innihelvete om de 40.000 nya aspiranter som står och knackar på vår dörr. ND representerade hos Oskorei visar fullständigt ointresse för denna fråga och vill bara sitta och navelskåda olika etniska perspektiv, så kom inte här och dra detta för fan:-Z

 137. Anonym skriver:

  Ursäkta Robsten,

  Jag har inte alltid full koll på vad ND gör och inte gör. Det är så många grupper man hela tiden ska hålla koll på så ibland fallerar man. Och om det är så att ND inte har uttalat sig om just dessa 40 000 irakier som vill in i just Sverige, så är det ju beklagligt. Men å andra sidan så säger ju det sig själv, i ND:s politik, att dom naturligtvis är emot det.

  Alltså, ang det sista du skrev, så har du alltså bara delvis rätt i att det handlar om etniskt navelskådande.

  Men du, i ärlighetens namn, 40 000 mer eller mindre, i förhållande till alla vi redan har. Spelar det stor roll egentligen?

  På sätt och vis, beroende på hur man ser det, så är det ju nästan bara bra att våra folkförrädiska politiker speedar upp förfallet, så att den dagen svensken reser sig, så blir det lättare att juridiskt och moraliskt (folkrättsligt snarare kanske?) motivera repatriering för hela bunten (eller till ”safe havens”) ju mindre tid alla ”kulturberikare” har hunnit varit i Sverige (inkl. ju färre generationer 2:a och 3:e osv generationens invandrare som har hunnit födas i Sverige fram tills dess).

  Cyniskt kanske du säger, realistiskt säger jag.

  Mvh

  En före detta SD:are

 138. Professorn skriver:

  Men Robert, du svarar ju inte på frågorna du får.

  Vad ska du göra med de judiska friskolorna?
  Ska du krossa dem också? Är du antisemit å det grövsta?

  Eller är det bara de svenska friskolorna du vill krossa?
  Är du bara antisvensk å det grövsta så vad gör du i SD, gå över till FP.

  Det bästa hade varit om SD satte ner foten och kastade ut sådana här infiltratörer.
  Det var pinsamt när de hade Funebo i toppen, nu har de en ny galning, att de inte har vett att rensa ut uppenbara infiltratörer som bara förstör för partiet.

 139. robsten skriver:

  ”Men du, i ärlighetens namn, 40 000 mer eller mindre, i förhållande till alla vi redan har. Spelar det stor roll egentligen?”
  Ja, det spelar en oerhört stor roll, flyktingmottagningen är mycket ojämna, kan vi kapa topparna så spelar det roll, absolut, du säger ju själv att de är för många, skall vi då rulla tummarna när de verkligen kommer, man kan inte visa totalt ointresse för dagsfrågorna, och sedan teorisera hej vilt när all skada redan är skedd, vad är det för jävla usel taktik?

  ”Men å andra sidan så säger ju det sig själv, i ND:s politik, att dom naturligtvis är emot det.”

  Det duger inte, underkänt. Vi måste försöka skrämma upp politikerna (det finns en realistisk möjlighet till det bedömer jag det som, det är därför jag går upp i varv) så de påverkas att strama upp politiken, de är livrädda för att tappa röster, mandat, att folk skall vakna, nå låt oss utnyttja det då i stället för att sitta och teorisera om en förlorad framtid.
  Om alla bloggar (av en viss åsiktsriktning) tog upp frågan om lagändringen och irakflyktingarna, så många som möjligt skrev till politiker och i media 8där man släpps fram) skrev på listor demosterarde vete fan allt, så ger det resultat. Tar vi emot dessa 40.000 med sina släktingar som kommer efter så är det ett svidande nederlag, utan tvekan. vad spelar det då för roll att du sitter och gnäller ”men de är ju för många” det är väl bättre att försöka göra något.

 140. Robert Boström skriver:

  Fire in the hole,

  ND är endast ett nationaldemokratiskt parti på pappret, de har flera gånger visat att de inte ställer upp grundläggande värderingar för en demokrati, såsom alla människors lika värda. De kör på parollen ”seperate but equal”, men det användes i Sydstaterna för att hålla svarta borta från att rösta, segregerade skolor etc. Nu har vi inte ens nämnt den utbredda antisemitismen inom partiet…

  Jag är inte bitter över splittringen mellan SD och ND, jag var inte medlem i SD då, och med facit i handen så var det nödvändigt, så SD kunde filtrera bort antisemiter och etnopluralister.

  Adulruna,

  Ålderdomshem har jag ingen åsikt om, men eftersom det är vuxna människor som själva bestämmer vart de vill hamna så känns det mindre angeläget att fördöma något av dem.

  Hitler-bilden må kanske ha varit lite väl provocerande, men det fick en önskvärd effekt och i den väcker en sinnesbild som jag tycker passar rätt bra in på ND:s förslag: det luktar brun gammal skåpmat. ”Rasist”-epitet tycker jag absolut är passande, eftersom jag anser att ND är ett rasistiskt parti, jag har inte slängt ut mig det för att låtsas provocera. ND förespråkar etnopluralism, och det är rasism i ordets rätta, icke-urvattnade, benämning.

  Fd SD:are,

  Jag har inte raderat några inlägg, men å andra sidan är jag inte ensam om att godkänna kommentarer här på bloggen, inte ens i mina egna artiklar. Antagligen har du skrivit något som någon annan inte tyckte var passande.

  ”Det primära problemet är att han och hans kulturella och etniska fränder är här överhuvudtaget.”

  Med det inlägget har du just punkterat all fortsatta debatt, och jag är innerligen trött på dina intetsägande kommentarer. Du har inte lyckats övertyga mig hittills och du kommer inte göra det i framtiden.

  Professorn,

  JAG ÄR EMOT ALLA SORTERS FRISKOLOR FÖR ÅLDRARNA 1-9! DET INKLUDERAR JUDISKA, SVENSKA, KRISTNA, MUSLIMSKA, FINSKA, SAMISKA, SOCIALDEMOKRATISKA, KRISTDEMOKRATISKA, NATIONALDEMOKRATISKA, SVERIGEDEMOKRATISKA, ETC

  (uttryckt mig tydligt nog)

  Alla ni som tycker att jag är ”såååå hemskt liberal” och galen, varför tar ni inte och mailar mitt distrikt, SD Örebro så får de väcka uteslutningsärende?

  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

  Moderingen av kommentarerna kommer härmed vara hårdare än tidigare. Jag är innerligen trött på allt tjafs och alla påhopp på mig och minsta antydan till det kommer raderas. Ni som tycker att jag är feg, PK eller vad ni vill kunde ha tänkt till innan ni valde att posta 100+ kommentarer skit. I fortsättningen diskuterar vi friskolor här, inget annat!

 141. Adulruna skriver:

  Tack för ditt svar Robert. Du har helt rätt i att censurera löjliga personliga påhopp här i tråden, dock tycker jag att en sak kvarstår att diskutera utöver rent friskolerelaterade frågor.

  Du skrev:

  ”Hitler-bilden må kanske ha varit lite väl provocerande, men det fick en önskvärd effekt och i den väcker en sinnesbild som jag tycker passar rätt bra in på ND:s förslag: det luktar brun gammal skåpmat. ”

  Precis samma typ av argumentering som används mot SD när vi kritiseras och de kallar oss nazzar. Något som en klar majoritet här har uppfattat och stört sig på. Vad är det som gör att ditt subjektiva tyckande att ND ”luktar brun gammal skåpmat” är korrekt och fel när Esbati eller Federly tycker så om SD? Du tappar trovärdighet när du är för godtycklig.

  I övrigt är vi överens om att ND är mycket vikiga – som SD’s soptunna. Dock anser jag mer objektivt att ND är ett parti som liknar SD för 10 år sedan, både i fråga om vilka som röstar på partiet, dess sammansättning av ledande personer och dess storlek. Genom att kalla ND för nazister ger du SD’s belackare för bara några år sedan helt rätt. Du påstår då att Åkesson, Jomshof, Söder, Karlsson, Leandersson och i stort sett alla andra i ledande positioner var en del av ett till stor del ”brunt” parti. Något som jag tycker att du i så fall bör ta upp på nästa Riksårsmöte. Vi kan väl inte ha en partiledning som under många år glatt jobbade ihop med ”bruna” etnopluralister?
  Detta är en viktig fråga, för det handlar om förtroende för dagens partiledning. är det som du säger, så finns det ju fog för att misstänka att partiets belackare på vänsterkanten som hävdar att partiet är ”samma facister fast i kostym” ju kan ha rätt – en i så fall minst sagt grov anklagelse från en partikollega.
  [Jag har haft förmånen att träffa och haft längre kontakt flera ledande inom partiet och vill därför understryka att ovanstående frågeställning är rent hypotetisk, jag har stort förtroende för partiledningen och har inga tvivel om deras intentioner och strävanden under partiets tidigare dagar].
  Det vore även intressant om du själv redogjorde varför du gick med i partiet när det tydligen fanns bruna spår kvar på den tiden.

 142. Jonas skriver:

  ”1) Rent principiellt så spelar det mig ingen roll om Sveriges befolkning om 20, 50 eller 100 år är 50% etniska icke-svenskar. Jag tror inte detta kommer ske dock, och även ifall det skulle hända så vill jag att dessa 50% är kulturellt lika mycket svenskar som de etniska svenskarna.

  2) Om segregeringen i Sverige fortsätter i samma takt så kommer Sverige behöva ett temporärt invandringsstopp inom kort, och det kommer inte vara rasistiskt. Skillnaden ligger i motiven, jag förespråkar ett temporärt invandringsstopp för att ekonomin inte hänger med samt att den svenska kulturen utarmas. ND däremot, vill stoppa invandringen av rasistiska skäl, för att de anser att “den svenska folkstammen beblandas”.”

  Grattis Boström, där tappade ni en väljare till…..

 143. Rasmedveten skriver:

  ND är endast ett nationaldemokratiskt parti på pappret, de har flera gånger visat att de inte ställer upp grundläggande värderingar för en demokrati, såsom alla människors lika värda. De kör på parollen “seperate but equal”, men det användes i Sydstaterna för att hålla svarta borta från att rösta, segregerade skolor etc. Nu har vi inte ens nämnt den utbredda antisemitismen inom partiet…

  Vad har du grund för din hypotes om alla människors lika värde? FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna…?

  Angående antisemitism så är det ett bekvämt tabu-ord för att slippa konfrontera obehagliga sanningar. Hur kommer det sig till exempel att en liten folkgrupp har så gott som totalt monopol på folkmord? Hur kommer det sig att denna folkgrupp har ett eget ord för antipatier riktade mot densamma, när alla andra folkgrupper får nöja sig med att vara utsatta för ”rasism”? (Någon som hört termerna anti-austroloid, anti-mediterranid eller anti-tungusid t ex?). Och hur kommer det sig att människor döms till långa fängelsestraff enbart för att ha ifrågasatt denna folkgrupp? Om dessa ”antisemiter” verkligen är så dumma i huvudet, varför då inte helt enkelt behandla dem precis som UFO-loger, Jehovas Vittnen, ROKS-kärringar, Flat Earth-society och dylika galningar? Vadan denna paniska hysteri?

 144. Rasmedveten skriver:

  Kul att ni ser ND som en soptunna. Man skulle kunna vända på steken dock – ND som la creme de la creme och ni som den småborgerliga träskbottensörjan 😀

 145. Rasmedveten skriver:

  Angående en viss Utvald folkgrupps monopol på folkmord: när får vi se en snyftfilm om de kambodjanska dödsfälten, Stalins avlivande av miljontals bönder eller ryssarnas övergrepp mot den tyska befolkningen efter WW2? Eller varför inte den miljon galler som slaktades av Julius Caesar för ett par år sedan?

  The whole of Gaul was now conquered for the second time. Six million people had been living in Gaul before Caesar arrived in 58; one million had been killed and one million had been sold as slaves when he left in 50. Caesar himself wrote in his Commentaries on the War in Gaul that peace had been brought to the whole of Gaul. It is not hard to see that this was the peace of a graveyard.

  Rent procentuellt slår det ju Hitler med hästlängder!

  Det är underligt hur världen fungerar ibland…

 146. Sven-Olof skriver:

  Politik är att förhandla, ställa krav, kompromissa och ingå överenskommelser.
  Politik är också att måla framtiden.
  Den kan målas vit och glädjande ljus, eller svart, dyster och mörk..
  I praken målas den i olika nyanser av grått.

  Väljer man att inte spela det politiska spelet, utan hårdnackat för sin linje.
  Om man inte kan kompromissa, förhandla, ingå överenskommelser, utan bara ställer krav.
  Ja då kan man vara helt säker på att framtiden målas i svartaste svart.
  Så hjälp nu alla till att måla framtiden ljusgrå.

  Om du väljer att sitta där i ditt hörn, kompromisslös.
  Med din vita färgburk oöppnad, oanvänd, bortkastad.
  Ja då ska jag måla även din framtid lite ljusare grå,
  för i mörkaste svart, vill ingen av oss leva..

  Mvh Sven-Olof

  Ps. Om du tolkar in någonting etniskt, rasistiskt i metaforerna svart och vitt, tyder det bara på din egen sjuka världuppfattning. mvhSven-Olof

 147. Rasmedveten skriver:

  Sven-Olof: jag har ju hela tiden framhärdat i att man måste vara taktisk och se på vad gynnar oss i längden. Även om jag föraktar Sd’s småborgerliga (brist på) ideal så kan jag mycket väl se er som det taktiska valet. Den synen börjar dock alltmer naggas i kanten.

  Och, förresten, om du vill utmåla mig och mina åsiktsfränder som hejdukar till Hin Håle själv, enbart för att vi besitter en grundläggande supra-individuell självbevarelsedrift, så får det vara din sak. I en annan tid skulle ni ses som samhällsomstörtande terrorister.

 148. Rød patriot skriver:

  Morgoth: Nej, uttryckte mig luddigt. Intresset før vår kalla del av værlden har aldrig varit særskilt omfattande. De som kommit hit har mest varit folk som vi haft nytta av, Valoner och liknande. Det jag syftade på var de stora folkomflyttningarna under antiken och tidig medelålder som drev genom europa och t.ex. nær det gæller romarriket Germanerna och Hunnerna etc.

  Morgoth/z999: Ja. Jag menar att vi har gått om møjlighet att behålla och rent av øka flyktingmottagandet (obs- EJ invandring, ens från EU) i Skandinavien. Vi ær inte direkt trångbodda. Jag menar att før att det ska vara møjligt krævs det en tydlig assimileringspolitik som gør dessa mænniskor till en del av samhællet istællet før att de sitter i førorterna och tuggar katt.

  z999: Førstår inte påhoppet om mænniskosyn. Till skillnad før många hær så tror jag att dessa mænniskor kan fungera i det svenska samhællet, men de behøver hjælp på traven. De har varit med om ohyggliga saker, tortyr, øvergrepp och diktatur. De ær nya i vårt øppna demokratiska samhælle och riskerar lite att bete sig som svenska ungdomar i spanien – øverrumplas av friheten. Det ær naturligt att de væljer minsta motstændets lag och bosætter sig i sødertælje och Malmø. Det finns massa sjyssta bonnhålor dær odsett før assimilering ær større, samt en och annan villaførort som också behøver av-segregeras! Dessutom kan man styra, folk från Bagdad till Stockholm och kurdiska bergstjommar till norrland.
  Många flyktingar ær mæn i sjysst ålder. De kan vi tjæna på att ta in, førstår inte varfør ett sådant konstaterande ær kontroversiellt- så længe vi væljer vilka som får komma utifrån flyktingskæl och inte utifrån vilka som ær bæst før oss.
  Ja- jag anser att det ær ægarnas fel, inte hundrasen, vad det nu har med saken att gøra.

  I sakfrågan: Friskolor ær en styggelse om man vill ha assimilering, minskade klassmotsættningar och folkgemenskap. Ålderdomshem ær lite en annan sak, inte minst av praktiska skæl- många ældre tappar inlærda språk och återgår till modersspråket. Dessutom- det gør inte så mycket om de ær segregerade, de ska ju inte arbete eller vara ute i samhællet mer ændå.

 149. Rasmedveten skriver:

  Rød patriot: jag tycker precis tvärtom. Assimilering är ett övergrepp på båda de kulturer som du försöker blanda. Det är som att äta hamburgare med vaniljglass – gott var för sig, ej gott blandat. Om jag fick bestämma i Sverige skulle vi ha något slags apartheid.

 150. Sven-Olof skriver:

  ”Rasmedveten”. Ditt sista inlägg talar för sig själv. I rest my case..

  Dags att Robert stänger detta fönster för extremism och rasism…

  Mvh Sven-Olof

 151. z999 skriver:

  Röd patriot, all diskussion i den här tråden är på väg att drunkna. Kom igen i en annan tråd så kan vi debattera där istället.

 152. Morgoth skriver:

  Röd patriot: Jag är inte intresserad av att få in invandrargrupperna i samhället – ointegrerade människor är lättare att skicka hem.

  Sven-Olof: Jag har mina misstankar om att ditt motstånd mot etnonationalism mycket grundar sig på det faktum att du har en fru från Ukraina (jag tror att det var du som hade det i alla fall). Nu ser varken jag eller ND direkt ukrainare som ett enormt problem så du skulle knappast skickas till koncentrationsläger.
  Ukrainare är väl dessutom till viss del ättlingar till vikingar.

 153. Hagen skriver:

  Dette skriver SD i sitt program om friskoler:

  ”Samtidigt som Sverigedemokraterna förespråkar att staten har det övergripande ansvaret för skolan i syfte att garantera en jämbördig skolgång, betonar partiet samtidigt den pedagogiska valfriheten, och menar att elever och föräldrar skall ges stora möjligheter att välja skola och skolform.

  Ett led i att öka valfriheten är att införa en nationell skolpeng, vilken skall täcka kostnaderna för utbildningen och följa den enskilde eleven till den valda skolan. Samtidigt som vi förespråkar ett system med friskolor vid sidan av den statliga är det av största vikt att sådana följer gällande målstyrning, inte minst vad gäller svenska normer och värderingar.

  Sverigedemokraterna vänder sig samtidigt emot friskolor baserade på ickekristen religiös grund då sådana försvårar assimilation. Vi motsätter oss även skattefinansierad hemspråksundervisning på skoltid, såvida den inte har som uttalat mål att leda till återflyttning till hemlandet. Övrig hemspråksundervisning skall i stället utövas genom invandrarnas egen försorg. ”

  Altså går SD inn for friskoler, og er kun motstandere til friskoler som er ikke-kristne. Dette viser vel en gang for alle at Boström er helt på kollisjonskurs med SDs egen politikk.

  Jeg visste ikke at dette stod i SDs program før jeg sjekket det, og synes det er ganske oppsiktsvekkende at Boström så klart går i mot hva partiet skriver i sitt program.

 154. Grue skriver:

  Kolla Monty Pythons Life of Brian om ”Judaea’s People’s Front” och ”People’s Front of Judaea” som bekämpar varandra snarare än romarna. Känns bekant på nåt vis.

  Och en för dig Morgoth – Gandalf säger i Vattnadal: ”While you fight, Sauron’s power grows stronger”.

  Så. ND kan nog fylla en funktion för Sd – det är aldrig bra att va det mest extrema partiet. Hursomhelst är fighter mellan Sd och Nd bara fåniga.

 155. Fire in the hole skriver:

  141 Robert Boström
  ”ND är endast ett nationaldemokratiskt parti på pappret, de har flera gånger visat att de inte ställer upp grundläggande värderingar för en demokrati, såsom alla människors lika värda. De kör på parollen “seperate but equal”, men det användes i Sydstaterna för att hålla svarta borta från att rösta, segregerade skolor etc. Nu har vi inte ens nämnt den utbredda antisemitismen inom partiet…”

  På något sätt känner jag igen orden. Det är nämligen nästan exakt så etablissemanget brukar beskriva SD.
  Sen kör du PK-devisen om demokratin värdegrund ”alla människors lika värde”. Jag uppmanar dig att läsa startsidan på websidan http://www.freewebs.com/friinfo (som jag är delaktig i).
  Demokratin dvs typen av stadsskick där folket styr har inga värdegrunder mer än sina grundläggande demokratiska regler. Men dessa inte om åsikter utan bara om hur en nation ska styras för att kallas demokratisk.

  Att SD och ND inte har likadana åsikter om vissa saker (även om det bara är marginella skillnader, ungefär som M, KD, FP och C) är en sak, därför är det två partier. Men det enda eller andra är inte mer eller mindre demokratiskt pga det. Båda utgår från folkstyre, alltså är dom demokratiska. Ett odemokratiskt parti är tex NSF. Riksdagspartierna är tveksamt demokratiska eftersom dom har blivit maktfullkomliga och korrumperade och inte längre ser skogen för alla träd och kopplat sin egen politik till demokratins grunder, vilket alltså är FEL!

  Det du gör här, Robert, är att hoppa på samma PK-tåg och kastar ur dig kvalificerade dumheter om vad som är demokrati eller inte. Om din politik skulle vara SDs så skulle SD blixtsnabbt malas ner i den politiska kvarnen och falla in i samma trall som de andra partierna om/när dom kommer in i riksdagen. Så låt oss hoppas att det inte är så.
  Något som talar för att det inte är så är att jag börjar tvivla på att du verkligen är SDare utan någon som vill slå splitt i den nationaldemokratiska oppositionen.
  Andra saker som talar för detta är dels det som Hagen skriver (#154) att dina åsikter går på ”kollisjonskurs med SDs egen politikk”, och dels att det inte går att hitta några länkar på SDs hemsidor till denna blogg, vilket tyder på att partiet Sverigedemokraterna inte ställer sig bakom det som skrivs här.

  Vad det gäller NDs påstådda antisemitism så stämmer det förvisso att dom är betydligt mer Israelkritiska än SD som nästan är naivt Israelvänliga. Speciellt Björn Söder med sitt ”proud friend of Israel” på sin hemsida.
  Jag önskar att nationaldemokratiska partier lade mindre kraft på andra länders angelegenheter och mer på det egna landet och att personer som Björn Söder skrev ”proud friend of Sweden” istället.
  Hur som helst anser jag att man ska få kritisera alla länder och alla folk och alla religionsgrupper utan att kallas ”anti-någonting” eller ”någonting-fob”. Splitten i ND efter Anders Steens sk ”antisemitismmotion” såg jag som enbart löjlig av flera anledningar:
  1. Den var riktad mot vänsterns och muslimers antisemitism som är äkta eftersom dom verkligen vill döda judar, och inte som nationalsocialister som mest ägnar sig åt att odla sina konspirationsteorier men knappast går ut på stan och ylar ”död och judarna”.
  2. Den hade sparkat undan benen på antisemitism-kören.
  Istället sparkade ND mer radikal medlemmar (läs ungdomarna) undan benen på det egna partiet.

  Vad det gäller etnopluralister. Så kan jag konstatera att viss etnopluralism är helt ok som när det gäller att man ska ha ett homogent samhälle. Men absolut etnopluralism = ”rassenrein” och det är att vara ute och cykla. De enda som står för absolut etnopluralism i Sverige idag är nog NSF, SMR och liknande. Men då talar vi som sagt inte längre om demokratiska partier.
  Det bör ju nämnas att ND precis som SD har personer i partiet med annan etnisk bakgrund än svensk vilket talar emot att dom skulle vara absoluta etnopluralister.

  Någon frågade någon gång att om både SD och ND satt i samma kommun eller i riksdagen, hur skulle samarbetet se ut?
  Vad säger du, Robert? Skulle du samarbeta eller skulle du behandla ND som riksdagspartierna behandlar SD?

  Kan också konstatera att Grue (#155) satte huvudet på spiken 🙂

 156. Morgoth skriver:

  Grue: Problemet är att idag betraktar inte jag SD och ND som Gondor och Rohan. SD är snarare en Gríma Ormstunga. Förrädare som försöker låta nationalistiska men som i själva verket inte är det.
  Vårt land räddas inte av halvmesyrer som SD.

 157. Ronny Halmstad skriver:

  ”Nu ser varken jag eller ND direkt ukrainare som ett enormt problem så du skulle knappast skickas till koncentrationsläger.
  Ukrainare är väl dessutom till viss del ättlingar till vikingar.”

  Morgoth: Den här frågan kan låta som en retorisk pk-fråga, men den är allvarligt menad och jag ställer den för att jag är nyfiken. Jag titulerar mig själv nationalist och Sverigedemokrat och har samtidigt en sambo som är andra generationsinvandrare från Grekland (hennes föräldrar kom till Sverige under -6o-talet). Har jag, enligt dig, någon rätt att titulera mig nationalist när jag polar med en tjej från sydeuropa, eller borde jag, enligt dig, falla in i ledet och hoppa på multikultitåget till helvetet?

 158. Ronny Halmstad skriver:

  SKa väl kanske också tillägga att min sambo ser sig själv som svensk, inte grek. Och hon skriver dessutom under på sd`s invandringskritiska politik. Och avighet mot islam…tja det sitter ju i benmärgen om man har grekisk härkomst efter 400 år av ockupation och givetvis ockupationen av Cypern på 70 talet.

 159. Morgoth skriver:

  Det kan jag omöjligt svara på framför en datorskärm.,Jag har sett greker som tycks ha väldigt olika härstamning.

  Att hon skriver under på sd:s invandringspolitik imponerar inte på mig kan jag lova. Det var den som fick mig att lämna SD.

 160. Morgoth skriver:

  Tja, jag väntar hellre 50 år på ett parti som verkligen vill låta Sverige förbli Sverige än tre år på att halvmesyrer som SD ska komma in i Riksdagen. Nu tror ju jag dock att ND kommer att nå Riksdagen betydligt snabbare. Men ND lär avgjort inte nå Riksdagen bara för att jag överger partiet.
  SD skiter i om svenskarna hamnar i minoritet eller inte så vad kan SD möjligtvis vara till för hjälp här?

  Tänk smart! Tänk logiskt! Tänk stolt! Tänk Svenskt! – Tänk, rösta ND!

 161. T.L. skriver:

  Om friskolor, http://www.aftonbladet.se/vss/stockholm/story/0,2789,1117884,00.html
  Kan detta vara en liten väckarklocka för alla propaganda spridare om att allt som har med invandrare att göra är så sött, gott och snällt!?
  Det är möjligt, för jag kan knappt minnas när den senaste gången faktist var som när median faktist klämde ur sig sanningen i en artikel när det har varit invandrare som det har gällt i en negativ riktning.

 162. Magnus Svensson skriver:

  Morgoth

  ”Tja, jag väntar hellre 50 år på ett parti som verkligen vill låta Sverige förbli Sverige än tre år på att halvmesyrer som SD ska komma in i Riksdagen. Nu tror ju jag dock att ND kommer att nå Riksdagen betydligt snabbare. Men ND lär avgjort inte nå Riksdagen bara för att jag överger partiet.
  SD skiter i om svenskarna hamnar i minoritet eller inte så vad kan SD möjligtvis vara till för hjälp här?

  Tänk smart! Tänk logiskt! Tänk stolt! Tänk Svenskt! – Tänk, rösta ND!”

  Sådan här tramsig högstadie-radikalism imponerar inte på vuxna människor, du är kort och koncist ”helt å banan” som vi säger nere i Skåne!!!

  Lille lille vän…

 163. Morgoth skriver:

  Ja, om det är ”högstadie-radikalism” att faktiskt argumentera för sin sak och ”vuxet” att bara komma med barnsliga påhopp och angripa en persons unga ålder i någon naiv vanföreställning att visdom och kunskap kommer av sig själva med tiden så ja, då bekänner jag min nog till ”högstadieradikalismen”.

 164. Magnus Svensson skriver:

  Nåväl vi fortsätter väl då, då, men låt oss hålla oss till en tråd – fortsättning följer alltså (om Robert tillåter) här:

  http://sdblogg.se/archives/sverigedemokraterna/701

 165. Cool skriver:

  ”Vad det gäller etnopluralister. Så kan jag konstatera att viss etnopluralism är helt ok som när det gäller att man ska ha ett homogent samhälle. Men absolut etnopluralism = “rassenrein” och det är att vara ute och cykla. De enda som står för absolut etnopluralism i Sverige idag är nog NSF, SMR och liknande. Men då talar vi som sagt inte längre om demokratiska partier.”

  Då vet du inte ens vad etnopluralism är för något. Både NSF och SMR har offentligt fördömt etnopluralismen som ideologi

 166. Anonym skriver:

  Till Robert Boström:

  Du har fortfarande inte svarat på frågan ifall de judiska grupper som vill ha judiska förskolor och skolor, är rasistiska?

  Mvh

  En före detta SD:are

 167. Patric Johansson skriver:

  När det gäller idén om en svensk skola så har jag svårt att förstå motståndet mot den. Särskilt om det kommer från Sverigedemokraterna. Varför skulle inte en sådan få finnas, om det finns allahanda andra etniska och religiösa friskolor? Är inte tvärtom en sådan i vissa avssenden nödvändig?

  Det är viktigt att Sd inte gör misstaget att behandla Nd på samma sätt som de klagar över att det politiska etablissemanget behandlar dem. Även om det finns vissa åsiktskillnader är Nd likaväl som Sd ett demokratiskt parti. Sd måste behandla Nd på samma sätt som de kräver att själva bli behandlade, annars gräver de sin egen grop!

 168. Svetik skriver:

  Hej alla glada,

  det var stormintressant samt lärorikt for mig att få läsa igenom er konstruktiva diskussion.

  Mvh

 169. Craney skriver:

  Ser absolut inget som helst fel med ett helsvenskt dagis eller skola. Nu får du fan i mig ge dig. Jag har förstått att du älskar att göra narr av ND/ NSF m.fl. men jag är helt övertygad att dom flesta svenskar vill att deras barn ska gå på svenska dagis. Lägg ner nu. Fattar inte att du får vara en del av dom annars utmärkta skribenterna på sdblogg. SKÄMS!

 170. anders skriver:

  1.Boström – läs Talmud.

  2. Låt dom få skolan . utvärdera sedan.

 171. kopper skriver:

  Detta är väl precis vad nd vill ,att skapa oro och försöka få över sd-are genom att de faller på eget grepp. Det finns ingen anledning att som företrädare för sd gå in och debattera mot en sådan skola. Det blir bara politiskt korrekt och löjligt ! Låt nd hållas, de kommer ändå inte in i riksdagen 2010 !

 172. Robert Boström skriver:

  Detta inlägg, ett urklipp från en mailkonversation som jag och Hagen inledde i samband med denna artikel, kommer bli mitt sista inlägg i frågan.

  Jag är väl medveten om att jag har annorlunda åsikter än partiet ang. friskolor, men det tror jag inte är något större problem för mitt fortsatta engagemang i SD, vi är inte direkt det första åsiktsheterogena partiet i Sverige. Eftersom jag utbildar mig till lärare ligger skola och utbildning mig varmt om hjärtat, och jag menar att följande bör gälla skolor:

  1) Staten har det övergripande ansvaret för skolan, precis som handlingsprogrammet säger. Det är min fasta övertygelse att en gemensam skola, med lika undervisning alla, motverkar konflikter mellan olika etniciteter, klasser och religioner. Detta tillsammans med en hanterbar nivå på invandringen kommer skynda på assimilationen av de elever av utländsk bakgrund.

  2) Den obligatoriska skolgången, 1:an till 9:an ser jag helst är gemensam, dvs utan friskolor. Efter högstadiet avslutande väljer man ändå gymnasieskola utifrån olika inriktningar, så då är det här inget större problem för friskolor att etablera sig. Dock skall detta vara villkorat (se punkt 3)

  3) Det skall finnas möjlighet för friskolor, även om jag är starkt skeptisk till det och att jag vill se det hårt villkorat. Det är främst religiösa och politiska friskolor jag vänder mig emot, eftersom det finns starka misstankar att det kommer leda till indoktrinering. Friskolor drivna av företag, yrkesutbildningar, ser jag inget problem mot eftersom deras syfte är sponsrat av ett företag. Givetvis får det inte vara vilka företag som helst, jag behöver nog inte förklara varför en Atlas Copco-skola är okej och en ”Allah Självmordsutrustning AB” inte är okej?

  Med dessa tre kärnpunkter i min syn på friskolor så kanske jag har gett en bättre inblick varför jag är så kritisk mot friskolor, varför jag är så konsekvent i min kritik mot både muslimska och nationaldemokratiska friskolor. Jag tycker det är smått lustigt att många, du bland andra, har dubbat mig till ”liberal” när jag snarare är konservativ, ruskigt konservativ i vissa fall. Jag tror på en stark stat, och i det ingår en skola starkt knuten till staten. Låter knappast som liberalism i mina öron. Sen kan jag förstå att många föräldrar inte vill placera sina barn i invandrartäta skolor, att det råder smärre kaos i många sådana är ingen hemlighet, men det är inga problem vi löser genom att kasta in handduken och flytta våra barn någon annanstans. Därför blir jag helt ärligt förbannad på NDs förslag som bara går ut på fortsatt segregation.

  mvh Robert Boström

 173. Anonym skriver:

  Till Robert Boström:

  Om Atlas Copco kan öppna en friskola på gymnasienivå enligt dig, då måste det ju vara okej om Nordiska Förlaget gör det då?

  Om det inte skulle vara okej för Nordiska Förlaget att göra det i o m att dom säkert enligt dig ”inte anser att alla är lika mycket värda”, är det då okej ifall flera föräldrar går samman, anställer behöriga lärare, och startar upp en motsvarandes ”svensk” skola á la ND, fast i detta fall på gymnasienivå?

  Mvh

  En före detta SD:are

 174. Morgoth skriver:

  Men Robert för Guds skull. Enligt ND så är det integrationen som är problemet så varför skulle vi inte vilja ha en ökad segregation?
  Du verkar tro att ND:s politik har sin grund i att vi anser integrationen och assimilationen misslyckad och ”gett upp”. Så är det inte.
  Vi ser just integrationen och assimilationen som det stora hotet mot vårt folk.

 175. z999 skriver:

  Kopper:
  ”Det finns ingen anledning att som företrädare för sd gå in och debattera mot en sådan skola. Det blir bara politiskt korrekt och löjligt !”

  Rätt.

 176. Valkyrian skriver:

  Heeej.
  Ser du dig själv som nationell när du skriver så här?

  Själv så tycker jag att det är väldigt bra att ND har kommit på att starta sådana skolor åt våra svenska barn.
  Varför får de utländska barnen ha egna skolor, och varför får muslimerna bygga egna moskéer i SVERIGE?!

  Hur orättvist är det inte i detta samhälle!

  /Ndaren

 177. Walter Rehagel skriver:

  ”SD och fri debatt” = en självmotsägelse.
  Därför kunde jag räkna ut med sin minst ädla kroppsdel att SD-censorerna skulle rata mitt bidrag. Men ingen skada är skedd, ty jag har med tiden gjort det till en vana att aldrig debattera med SD:are.

  Jag är varken SD:are eller ND:are utan – om jag överhudtaget måste katalogiseras – en person som enligt SD-estetik bör avfärdas som radikal. Ändå vill jag säga att kravet på svenska skolor och daghem för svenska barn är det i särklass bästa som ND har presterat under sin korta tillvaro.

  För att förklara vad jag menar vill jag uttala mig i mer generella termer:

  VARJE TAKTISK ÅRGÄRD ÄR BRA OM DEN FÖRTYDLIGAR OCH SKÄRPER REALT EXISTERANDE MOTSÄTTNINGAR I SAMHÄLLET.

  Den konflikt, som ND med sitt kloka drag har satt strålkastarljuset på, förtydligas och uppförstoras av systempartiernas närmast hysteriska reaktion. Vad den reaktionen säger är följande:

  Du får vara muslim och islamist. Du får vara bög, flata eller ha någon annan pervers preferens. Du får vara feminist, kommunist eller anarkist. Du får vara neger och kines. Men en sak får du icke vara: Du får inte vara svensk i Sverige, d.v.s. i det som delvis ännu är svenskens land.
  Du får heller inte fostra dina svenska barn till svenskar. Du får överhuvudtaget inte fostra dina barn på annat sätt än vad som är i överensstämmelse med statsmaktens generella enhetssocialisationskoncept.

  Frågan är nu om svensken vill acceptera detta närmast ofattbara förtryck eller om han vill vara vad som är hans mest grundläggande rättighet att vara: svensk. Men man blir inte svensk i icke svenska (eller t.o.m. antisvenska) miljöer. Man blir inte svensk i skolor eller på daghem som mer och mer förvandlas till utländska skolor och daghem. Man blir inte svensk utan band till sin egen tradition och kulturella identitet. Man blir inte svensk utan en svensk, kulturell miljö omkring sig.

  För Boström och hans populistiska gelikar är allt jag säger ”rasism”, och vartenda mening som jag har yttrat andas ”rasism.” Må de tycka det, men i mitt synsätt är Boströms ståndpunkt till ideologi översatt paranoia.

  Ett sista råd till censorerna innan jag tar på mig hatten och rocken. Radera mitt bidrag EFTER att ha läst och begrundat det. Debattera vill vi inte. Men vi kan ju ändå försöka berika varandra.

 178. hof skriver:

  Stäng ner den här blogg-frågan innan vi (SD) förlorar mer på
  den än vi redan gjort – jag är rädd för att det är ND som
  vunnit mest på att Robsten Bloggat om det här – ja ND har ju
  till och med länkat hit – det skulle dom inte ha gjort annars.
  Robsten, Patrik och andra SD-are – uttala er inte för mycket
  i frågor om ni inte är helt säkra på att ni har majoriteten i
  SD med er, särskilt inte om det handlar om frågor som drivs
  av andra Nationalistiska partier, några av er har gjort
  en liknande tavla förut, i till exempel Israel-Palestinafrågan.
  Vi ska inte lägga oss i vad ND gör, låt dom sköta sitt så
  sköter vi vårt, vi förlorar bara väljare på såna här utspel.

 179. hof skriver:

  Låt mig dock påpeka att det omöjligt kan vara Kultur-Nationalism att tro
  på ND:s eller andras Etniska Friskolor, men det är inte skäl nog att
  förbjuda en Enstaka ND-Svensk dito, istället skulle SD exempelvis
  kunna försöka få igenom att Starta en Svensk-kulturellt Homogen
  Friskola så får vi se vilket som fungerar bäst.

 180. hof skriver:

  Till Theres och andra som hotar sluta rösta på SD på
  grund av denna artikel, det som framförts av Robert Broström
  i denna blogg-artikel om förbud emot ND:s skola ÄR INTE
  FÖRANKRAD I SD SOM PARTI.

 181. Matte skriver:

  Det känns väldugt bra just nu att man lämnat SD och gått över till ND. Ni är ju som resten av skitpartierna.

 182. […] har tidigare kritiserat nationaldemokraternas förslag om att skapa apartheidskolor, då trodde jag det var ett […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: