Marxism och islam

Från BrusselsJournal:

Marxists substituted God as the engine of history with the impersonal forces of class struggle, but their religion contains no afterlife. The reasons why Marxists find it easier to accept Islam than Christianity is first of all because they can continue their hatred for traditional Western culture under a different garb, but second of all because Islam, with its sharia and its desire to regulate all aspects of society in minute detail, has stronger emphasis on establishing its Paradise in this life as well, as opposed to Christianity.

Annonser

48 Responses to Marxism och islam

 1. robsten skriver:

  Accepterar Marxister islam mer än kristendomen? För det första finns det väl knappt några Marxister kvar, och de få som finns har väl aldrig hyllat islam vad jag vet (jag läser aldrig proletären men jag har svårt att tänka mig det). Tyvärr, de som i praktiken visar undfallenhet mot islam (enligt min bittra erfarenhet) är liberala multikultiförespråkare och socialdemokratiska sådana. Dessutom så har ickemarxister som Guillou, Sahlin, Gardell, Birgitta Ohlsson, Philsäter, Baksi, Pekgul, Fridolin och Bengt Westerberg lite större genomslag än de övervintrade marxister som trycker i någon garderob. De jag brukar bli anklagad för att vara islamofob kommer huvudsakligen från de sju riksdagspartierna, hur är det för er?

 2. Björn skriver:

  Har nog inte med acceptans att göra utan snarare ömsesidigt utnyttjande.

  Ska man erkänna att förd politik är olagligt initierad och att den kanske leder till katastrof?

  På slutet av en högkonjunktur när det fortfarande är möjligt att parera handlingarna från människor som Reepalu med extra miljarder kan samhällsomstörtande ideologier fortfarande injiceras i lagom stora doser för att skapa intressant turbulens.

  När pengarna tar slut kommer de skyldiga antagligen lämna skeppet Svea som råttor och
  skylla på SD eller Islam beroende på hur det blåser just då.

 3. Johan Andesson skriver:

  Marxister = kommunister = socialister…

  Och ja, den sörjan har definitivt uppvisat stor sympati med islam. De har alltid tagit ställning för sådana totalitära stater, för Hamas, Hizbollah, Saddam med flera. Det går givetvis längre än så, och Vänstern är de som är mest aktiva för mångkultur…alliansen mellan socialism och islam är mkt stark.

 4. Emil skriver:

  Med andra ord Islam vill ha det bra redan nu medans kristna vill ha det skit nu och få sitt paradis sen?

 5. anonym skriver:

  ”Och ja, den sörjan har definitivt uppvisat stor sympati med islam. De har alltid tagit ställning för sådana totalitära stater, för Hamas, Hizbollah, Saddam med flera.”

  Varför talar du hela tiden om islam, när det tycks vara islamism du vänder dig emot? Kom ihåg att SD värnar religionsfriheten, och då givetvis även för muslimer, varför det kanske vore klokt att formulera sig på ett sätt som inte gör att folk missuppfattar partiets position. Se på den utmärkte islamismkritikern Erixon; han gör alltid denna viktiga distinktion mellan islam och islamism.

 6. Emil skriver:

  Bra sagt anonym!

 7. Johan Andesson skriver:

  Anonym: Felet med det resonemang som förs när man talar om t.ex. islam är att fokus bara ligger på rent brottsliga aspekter av det tankesättet (terrorism, hedersmord etc), och om det försvann (brottsligheten) skulle allt vara bra. Men så är inte fallet. Den oerhört viktiga kulturella aspekten förbises helt.

  Skulle ett Sverige bestående av 50% laglydiga och självförsörjande muslimer, med allt vad det innebär, vara ok? Om nej, varför inte? Jo antagligen för att somliga (såsom jag) finner ett värde i det svenska, den svenska attityden, kulturen, värderingar etc. Därmed blir islam (som radikalt skiljer sig från ett svensk och västerländskt tänkande) negativt oavsett om muslimerna i sig är laglydiga.

  Det handlar alltså om det samhälle man vill leva i, där aspekter som kriminalitet och ekonomi är viktiga, men så även kultur.

 8. Sven-Olof skriver:

  Dessutom är det väl mest i Sverige,Frankrike och Tyskland, som marxister och vänsterfolk gullar med Islamister?
  Kommer just från en resa i Ukraina. Där har jag kunnat konstatera att synen på Islam, och framför att Islamister är oerhört annorlunda. mot den i Sverige så förhärskande. Har efter att frågat ett antal personer kunnat konstatera att denna inställning dessutom var den allenarådande även under Sovjettiden. Skulle inte tro att det byggs många moskeer i Kiev.

  MVH Sven-Olof

 9. z999 skriver:

  Emil:
  ”Med andra ord Islam vill ha det bra redan nu medans kristna vill ha det skit nu och få sitt paradis sen?”

  Exakt, det är därför islamska samhällen är paradis att leva i nu och dom kristna är nästan omöjliga att leva i.

  När du nu har bott så länge i Thailand och pluggat så trodde jag att du hade fått upp någon känsla för att Thailändare är människor dom också, människor som lever under ett islamskt hot ifrån södra Thailand.

  Terrorismens ondska i världen är egentligen inte det största problemet med islam, det är de godas tystnad genom ständiga relativiseringar.

  Religionsfrihet låter fint men dom flesta verkar inte fatta vad det betyder. Den skrevs en gång i tiden därför att vi hade en statskyrka och att folk som inte ville vara ned i den inte skulle diskrimineras. Det var aldrig tänkt att folk skulle få tillåtas att klä ut sig till pajaser med turbaner och slöjor vid anställningsintervjuer och andra olämpliga tillfällen. Inte heller var den tänkt att börja tillåta djurplågeri vid slakt.

  I ett friskt samhälle så får folk tro vad dom vill, men det är väldigt sjukt om religiösa ska få bre ut sig på ett sätt medans andra får stå på tå vid sidan av och vara rädda för att kränka dom. Sen är det märkligt att ”flyktingar” från de teokratiska diktaturerna fortsätter att vara muslimer och komemr med en massa muslimska krav i de västerländer som de ”flyr” till. Hade vi tagit emot tyska flyktingar efter när tredje riket klappade ihop så hade väl dom fått byggnadstillstånd för koncentrationsläger i Sverige eftersom det är deras kultur.

  Och, som sagt, jag anser att folk får tro vad de vill (alltså äkta religionsfrihet), men kan dom inte anpassa sig till sekulariserade ateister så får dom ta konsekvenserna av det och avskärma sig från samhället.

  Muslimer som flyr från teokratiska diktaturer och fortsätter att vara muslimer i Sverige borde ställa sig frågan om de har problem eller om de är problemet.

 10. anonym skriver:

  ”Jo antagligen för att somliga (såsom jag) finner ett värde i det svenska, den svenska attityden, kulturen, värderingar etc. Därmed blir islam (som radikalt skiljer sig från ett svensk och västerländskt tänkande) negativt oavsett om muslimerna i sig är laglydiga.”

  Du menar alltså att en muslim inte kan anpassa sig till detta och att islam och dess trosbekännare därför ska särbehandlas eller förmås konvertera om du fick bestämma? Ditt resonemang om islam och muslimer går nog inte så bra ihop med varken ditt partis ställningstagande för religionsfrihet eller dess icke-diskrimineringslinje.

 11. Johan Andesson skriver:

  Varken religionsfriheten eller icke-diskriminering är hotad. Men religionsfrihet ska inte heller innebära undfallenhet. Sverige ska inte anpassa sig, formas eller låta sig påverkas bara för att en viss grupp använder de västerländska spelreglerna för sina ändamål. Det är ju helt ohållbart.

  De kan tro vad de vill, men bara för det ska samhället inte formas som de vill.

 12. z999 skriver:

  Anonym:
  ”Du menar alltså att en muslim inte kan anpassa sig till detta”

  Jag menar också att dom inte kan det. Och det beror mycket på att islam är en gärningsreligion, det handlar alltså inte bara om vad personen tror på.

  ”och att islam och dess trosbekännare därför ska särbehandlas eller förmås konvertera om du fick bestämma?”

  Nu var ju inte frågan till mig, men jag anser att svaret är att man slutar särbehandla muslimer som om det var psykfall. Måste dom ha slöja i alla lägen så får dom finna sig att behandlas på samma sätt som ett känt psykfall som ansåg att han måste ha sin stickade mössa på sig jämt. Arbetsgivare som har uniformsbestämmelser ska ha rätt att vägra ge muslimer arbete.

  ”Ditt resonemang om islam och muslimer går nog inte så bra ihop med varken ditt partis ställningstagande för religionsfrihet eller dess icke-diskrimineringslinje.”

  Jag anser att hans resonemang går väldigt bra ihop med SD’s ställningstagande för relgionsfrihet. Och det jag anser inte att det är diskriminerande att behandla muslimer som vuxna människor.

 13. robsten skriver:

  Johan, så det är inte Sahlin, Fridolin, Reinfeldt, Olofsson, Westerberg, Philsäter (med i Expos styrelse) Birgitta Ohlsson och de andra yrkespolitkerna som nu sitter vid makten som driver mångkulturprojektet, utan några förmenta marxister? ursäkta, jag är lite förvirrad, nu är det ju faktiskt alliansen med Reinfeldt och olofsson som sitter vid makten så då är allt lugnt då, vad skönt att höra, de har säkert lagt om hela månmgkulturprojektet och stoppat massinvandringen under denna mandatpersiod.

 14. z999 skriver:

  Säga vad man vill om den där lilla gruppen muslimer som är extremister, dom är våldsamt effektiva. Dom har bjudit US army motstånd i Afghanistan och nu i Irak så har kriget mot dom pågått snart längre än andra världskriget. Utöver det så har de hunnit med en massa terrordåd världen runt, icke att förglömma det största terrordådet i historien mot world trade center.

 15. Johan Andersson skriver:

  Robsten:

  Jag sa inte att liberalerna inte driver mångkulturen…utan jag har tvärtom tagit upp detta problem många gånger på denna bloggen som du säkert vet.

  Men Sahlin är ju å andra sidan socialist så hon passar in där i vilket fall.

  Nä, mångkultur driver både Alliansen och sossarna – det vet vi båda och jag har aldrig påstått annat. Men socialister har dock en mycket starkare tendens att vurma för islam.

 16. robsten skriver:

  Ja Sahlin är ju en erkänd islamofil, fy fan. Sannolikt så kommer hon aldrig att konvertera till islam utan är väl gissningsvis ateist. Hon tycker det är bra och spännande med islam som en motvikt mot den svenska ”tråkiga” kulturen. Så har vi också det socialdemokratiska kristna brödraskapet som flörtar ohämmat med islam, ett kristet brödrarskap, jag fattar ingenting egentligen, när skall KG Hammar ikläda sig en vit särk, turban och bedja mot Mecka, enbart för att bejaka och inte diskriminera islam? Och andra sidan har ju Reinfeldt sagt att den svenska kulturen är ”rena barbariet”. Tänkte på det ikväll när jag gick av en pendeltågsstation, på motstående perrong var det kanske 40 personer, ingen etnisk svensk. De gapade och skrek, uppträdde hotfullt, tog hela det offentliga utrymmet i besiktning, men det är den svenska kulturen som är barbari, right!
  En liten detalj bara, Sahlin är inte Marxist och vet förmodligen inte vad det är och har sannolikt aldrig läst en bak av Marx. I klassiskt mening är hon väl inte socialist heller, alltså förfäktar att samhället skall äga produktionsapparaten, det är få sossar som tycker det, om ens någon. Nu har ju begreppen ändrats och alla ord förflackas och ges ny betydelse, sossarna och V kallas ju ibland för ”socialistblocket”. Jag är dock en smula konservativ och föredrar ordens ursprungsbetydelse, det blir så lätt att man till slut inte har en aning om vad olika ord står för. Som exempel kan vi ta ordet fascist, det var ursprungligen en person som förfäktade och trodde på den politik Mussolini stod för, nu är det en person som vill ha en något striktare flyktingpolitik som får beteckningen fascist. En nazist var fordom en person som Hyllade korpralen från Österrike och hans politik, nu är det en person som vill bevara Sveriges kultur inför framtiden. Är man emot att vi tar emot 100.000 flyktingar per år så är man ”främlingsfientlig”, vi har all anledning att vara rädda om orden och dess betydelse, inte bara när det passar den egna politiken.

 17. Tore skriver:

  Mina vänner! Kiven icke. Islam är en religiös diktatur. Kristendomen är också religiöst, men
  demokratiskt förkunnat. Islamism är politiskt involverat! Därför är det oroligt i vår brutala
  värld. Jag brukar säga, först bland odemokratiska element kommer socialismen, med tanke
  på de sattyg som dessa har gjort mot en del av sin och andras befolkning, utan pardon. Nazisterna tog ju över mycket av det som socialisterna skapade, alltså nazismen som nummer två. Kommunister har tagit över från socialismen och efter 2 WW även nazismen. Islamister har i sin politiska världserövring, förutom spridandet av lögner och våldsamheter, efterapat socialismen och kommunismen (vapen och odemokratisk handlingskraft). Därefter har de spelat en avgörande roll under 2 WW fram till dags datum, en islamism som ohejdat rycker fram, med hjälp av ”blåögda” europeiska fundamentalister, som tror allt gott om detta sattyg…
  Visst ni om, att Fredrik Reinfeldt ej tillhör svenska kyrkan. (Hedning?) Han är Sveriges stats-
  minister, och 75 % av svenska befolkningen är av kristen stam…

  Ponera att Socialdemokratiska Partiet tar över makten år 2010 (Gud bevare oss!), kommer
  dessa att ledas av Mona ”Muslim” Sahlin, ej tillhörande svenska kyrkan (Hedning eller Muslim), med 6 aborter bakom sig, och då 75 % av Sveriges befolkning är kristna. Även om
  kristendomen ej bör framföras i politik, göres detta i våra församlingar (kyrkoråd mm).
  Därmed anser jag i demokratisk anda, att Sverige skall/bör ledas av en likasinnad ledare…

  EU är en odemokratisk makt. Agera för ett utträde. Då får vi det vi vill ha, självbestämmande.
  Lyssna ej på dessa , då det endast rör sig runt dessa makthavare (EU), ekonomiskt, samt när
  dessa pensioneras, ärver även deras avkommor stora ersättningar livet ut…

 18. robsten skriver:

  Jag vill inte kivas i onödan men vi beräknas ta emot 40.000 ”flyktingar” i år, till det kan vi räkna med den efterföljande anhöriginvandring, hur många av dessa som är muslimer kan väl var och en gissa själva, och det sker NU. Vi har en Alliansregering och de har nu suttit vid maktens taburetter i ett år nästan. Jag har inte sett några signaler om en förändrad flyktingpolitik, tvärtom de signalerar en fortsatt vansinnespolitik. Jag har sett ett enda uttalande av Billström som möjligtvis kan tolkas positivt, en förändrad anhöriginvandring, men efter det har det varit tyst om detta. Moderaterna på riksplanet propagerar fortfarande för en generös flyktingpolitik, samtidigt så tar moderatstyrda kommuner i princip inte emot en enda flykting, men i min hemkommun väller det in nyanlända flyktingar, tyvärr har jag inte råd att flytta till Djursholm. Även om jag hade råd till detta så har jag intresse och känslor för nationen Sverige, det verkar inte moderaterna och Alliansen ha. Vi håller på att få ett reservatsverige där vi skapar etniska reservat bakom skyddade murar (bildligt eller bokstavligt) där de lite mer välbesuttna svenskar bor, utanför dessa murar kan de hämta billig arbetskraft eller gå på någon spännande utländsk resturang och känna på det multikulturella ”smörgåsbordet”. Mitt engagemang gäller nationen Sverige och vår historia och vår kultur, jag kommer aldrig backa en millimeter från den ståndpunkten.
  Tyvärr så måste min analys landa i att rågången går mellan den politiska nomenklaturan och folket i viktiga frågor (de allra viktigaste) inte mellan de politiska blocken. bakom lyckta dörrar så är politikerna kompisar med varandra och beklagar sig över ”dumma väljare” som röstar fel och inte förstår saker och ting och inte är insatt i olika frågor. Vi borde aldrig fått rösta i EMU-frågan ty vi förstår inte så komplicerade saker, det är den uppfattningen som råder bland våra yrkespolitiker, det har Anders Isaksson belyst i sin böcker och han har ägnat hela sitt yrkesliv åt detta. Reinfeldt och Sahlin har mer gemensamt med varandra än vad någon av dem har med folket och vanliga människor, de står ju båda bakom denna vansinnespolitik som förs just NU. det är just denna politik jag vill ha ett snabbt stopp på men jag kan ta mig fan inte se något ljus i tunneln, kan någon annan det?

 19. Emil skriver:

  ”När du nu har bott så länge i Thailand och pluggat så trodde jag att du hade fått upp någon känsla för att Thailändare är människor dom också, människor som lever under ett islamskt hot ifrån södra Thailand. ”

  Visst är dom människor här också, har jag sagt något annat? Även muslimerna här är människor.

  ”Det var aldrig tänkt att folk skulle få tillåtas att klä ut sig till pajaser med turbaner och slöjor vid anställningsintervjuer och andra olämpliga tillfällen.”

  Ja… vad ska man säga, moget värre z999.

 20. z999 skriver:

  Emils:
  ”Visst är dom människor här också, har jag sagt något annat?”

  Ja, man får (minst sagt) ett intryck av att du anser att det är viktigare att försvara islams rätt och rättigheter i samhället på övriga medborgares bekostnad.

  ”Även muslimerna här är människor.”

  Jo, fast dom ser sig också som allahs förlängda arm som ska kompensera allahs tillkortakommanden när det gäller att straffa de otrogna hundarna med fel religion.

  ”“Det var aldrig tänkt att folk skulle få tillåtas att klä ut sig till pajaser med turbaner och slöjor vid anställningsintervjuer och andra olämpliga tillfällen.”

  Ja… vad ska man säga, moget värre z999.”

  Det är trettiosju år sedan jag hade något behov av att verka mogen. Men anser du alltså att det är viktigt att beskydda religiösa människor från verkligheten, en verklighet där det kan vara direkt olämpligt att bära slöjor? Du har möjligen inte sett sällskapsresan med Lasse Åberg? En klassiker är ”…finns det svenskt kaffe på grisfesten?”, vilket syftar på hur löjeväckande det kan bli när överbekväma människor reser till ett annat land och som inte klarar av att kompromissa med nånting från hemlandet. Muslimerna har infört en ny dimension i det och när det gäller muslimerna så är de tyvärr inte lika roliga som Lasse Åberg.

  Att man är flexibel är något som brukar vara populärt att uppge när man ska söka jobb i Sverige. Utom om man heter muhammed och råkar vara muslim, då är det istället arbetsgivaren som ska vara flexibel och anpassa sig efter en massa nycker.

 21. anonym skriver:

  ”Sverige ska inte anpassa sig, formas eller låta sig påverkas bara för att en viss grupp använder de västerländska spelreglerna för sina ändamål. Det är ju helt ohållbart.”

  Nu var det ju inte det frågan gällde, utan att det tycks som att du anser att muhammedanska trosbekännare inte kan anpassa sig så länge de är muslimer. Stämmer det? Det torde i sådana fall bli svårt att förena med ditt partis ställningstagande för religionsfrihet och icke-diskriminering.

 22. Emil skriver:

  z999 jag vet inte vad du har för erfarenhet av muslimerna i Thailand men antagligen så måste det vara riktigt negativt. Dra inte alla människor över en kant, jämför inte muslimer över hela världen med varandra.
  Har du träffat eller pratat med någon muslim härifrån? Jag antar att du har det.

  Du har nog fått fel uppfattning om mig, jag tror inte att alla muslimer är änglar. Jag håller med dig om att folk som kommer till Sverige måste anpassa sig efter Sverige precis som jag anpassar mig här borta. Om du har varit i Bangkok någon gång så vet du att muslimerna här lever med alla andra människor utan bekymmer.

  Kan man säga att alla kristna är arslen på grund av det som hände i nord Irland?

 23. z999 skriver:

  Emil:
  ”z999 jag vet inte vad du har för erfarenhet av muslimerna i Thailand men antagligen så måste det vara riktigt negativt.”

  Om vi säger så här, ingen muslim har någonsin kommit med nånting positivt, vare sig i Thailand eller någon annanstans.

  ”Dra inte alla människor över en kant, jämför inte muslimer över hela världen med varandra.
  Har du träffat eller pratat med någon muslim härifrån? Jag antar att du har det.”

  Ja, det har jag faktiskt. En muslimsk thailändsk kvinna som gift sig hit med en svensk man. Det var faktiskt den första riktigt otrevliga thailändare som jag träffat. Nu är ju thailändska muslimer endast runt 5% av befolkningen i Thailand men det är tydligen tillräckligt för att ge problem.

  ”Du har nog fått fel uppfattning om mig, jag tror inte att alla muslimer är änglar. Jag håller med dig om att folk som kommer till Sverige måste anpassa sig efter Sverige precis som jag anpassar mig här borta.”

  Det är ju trevligt om folk anpassar sig. Men när antalet som ska anpassa sig börjar närma sig de siffror vi har i Sverige (450.000-500.000) så räcker det egentligen inte om de anpassar sig. Att jag accepterar svenska lagar och regler (skrivna och oskrivna) beror på att jag har en förståelse för tankesättet i Sverige, inte på att jag anpassar mig till något som känns avigt.

  I en mindre omfattning så spelar det kanske inte så stor roll om man har människor som måste anpassa sig, men för Sveriges del så handlar det inte precis om någon mindre omfattning.

  ”Om du har varit i Bangkok någon gång så vet du att muslimerna här lever med alla andra människor utan bekymmer.”

  Dom har gjort det tidigare, ja. Men i våran värld där avstånden krymper så krymper avstånden till arabvärldens muslimer. Och islam är det som blir det sammanhållande kittet för muslimen, inte att han är thailändare.

  ”Kan man säga att alla kristna är arslen på grund av det som hände i nord Irland?”

  Svårt att jämföra eftersom de inte slogs för samma mål som muslimerna idag gör, det var inte religionen som var det övergripande. IRA motiverade aldrig sina aktioner med katolicismen och hade aldrig som mål en teokratisk diktatur. Sen, dessa stridigheter var begränsade till Irland, vilket också gör att det inte går att jämföra. Det sammanhängande kittet för IRA’s del var inte katolicismen. Trots uppdelningen i katoliker/protestanter så är det ganska historielöst att jämföra med muslimer i Thailand. Proportionellt så är stridigheterna i Thailand värre, det är nästan otroligt hur en så liten grupp muslimer redan nu har lyckats åstadkomma så mycket elände i landet.

 24. robsten skriver:

  Nordirland (så stavas det) och den konflikt där var väl typexempel på en kulturell, nationell och etnisk konflikt, kelter mot anglosaxare, de slogs naturligtvis inte om vilken religion som var sann, utan om vilka som skall styra området. Båda parter var förövrigt kristna.
  När det gäller anpassning så finns det en mer subtil och implicit sida av saken som jag regelbundet tar upp. Jag var på Skansen i dag för att titta på vargungarna som fötts under våren, samt att titta lite på vår fina svenska kultur (ja, jag vet att jag tjatar). Inga vargar syntes eftersom det var fel tid på dagen och lite väl varmt. Dessutom var det en muslimsk storfamilj där, det var systrar, bröder i olika storlek samt en del vuxna med dunkelt släktskap till barnen, för mig i alla fall. De gapade och skrek och skulle låta som en varg, de skrämde bort allt vad djurliv hette med sitt skrikande och gapande, inga svenskar gjorde så, de gick undan och tyckte det var otrevligt. Jag bröt mot en regel och gick över en nyplantering som man inte fick gå igenom, jag var så sugen och fota en varg, jag vet jag gjorde fel. Svenska familjer gick förbi och talade om för sina barn att så som den där vuxna mannen gör får man inte göra, det står en skylt där. Jag fick dåligt samvete och gick slokörat tillbaka, man vill ju inte vara ett dåligt föredöme. Sedan komden muslimska familjen och skövlade fram som en elefanthjord, tramapde ner allt nysått, jag sade inget då jag ju själv hade gjort samma fel.
  Inne i vargrummet kan man ibland titta på vargar genom en glasskiva, jag satte mig därinne för att i lugn och ro se om någon varg tittade fram, efter en minut kom den muslimska familjen dit och förde sådant liv så de flesta svenskar där gick ut. Därefter blev de förbannade på att ingen varg tittade fram. En pojke frågade mig
  -varför ingen varg tittade fram, jag sade att
  -de vilar sig nu mitt på dagen, pojken sade,
  -men vi har ju betalat!.
  Det vet inte vargarna om, sade jag
  -men vi har ju betalat pengar, återigen pojken
  – men det skiter vargarna i, de är inga jävla cirkusdjur, utbrast jag som började bli irriterad på allvar.
  När jag så kom till vicenterna var familjen där, de hördes på långt håll, när jag stegade fram såg jag en av de mindre barnen i familjen kasta sten på vicenterna, jag sprang fram och röt åt honom, -det där ger du fan i! varpå han svarade -gubbjävel, naturligtvis.
  jag menar att det är denna typ av bristande anpassning som är minst lika allvarlig spm den typ media tar fram. De tar liksom det offentliga rummet i besittning, de gör saker som vi som blivit socialiserade här (det är ju det som det hänger på, inga gener) inte gör.
  Jag kräver lika mycket av muslimska familjer som jag gör av svenska, inga svenska barn får kasta sten på djuren i Skansen, de gör det bara inte, men denna familj gjorde det, och så kan man ta upp exempel efter exempel. Jag är rätt trött på detta, jag kräver en helt annan ”vardagsanpassning” från dem som väljer att komma hit.
  Ledsen att det blev lite långt detta.

 25. Johan Andersson skriver:

  Robsten: Beteendet du beskriver känner jag igen alltförväl. Det är t.ex. den sortens annorlunda attityd jag bl.a. syftar på när jag säger att inte bara kriminaliteten och ekonomin spelar roll, utan även kulturella (och däri inräknat attityd etc).

  Den sortens beteende som Robsten beskriver slår sällan fel när man har med vissa kulturella företeelser att göra. Och det gör mig förbannad var gång…

 26. robsten skriver:

  Yes, skönt att man inte är ensam då, ibland undrar man om man är ensam om att reagera på detta.

 27. z999 skriver:

  Emil, en sak till bara-
  ”Kan man säga att alla kristna är arslen på grund av det som hände i nord Irland?”

  Jag dömer inte ut islam och muslimer enbart på grund av vad som händer i södra Thailand, därför (också) så blir din fråga helt fel. Fast jag kan förstå greppandet efter halmstrån i jakten efter att försvara islams härjningar i södra Thailand.

 28. Hagen skriver:

  Anonym: Stadig flere ser at det er liten eller ingen forskjell på islam og islamisme: Se for eksempel Søren Espersen sin kronikk i JP for noen dager siden hvor han tar opp dette temaet: http://jp.dk/meninger/kronik/article983742.ece

  Hvor der er muslimer er det islamisme, og skal vi stoppe islamismens videre fremmarsj må vi stoppe den muslimske innvadringen.

  Ellers tror jeg ikke marxister har så mye mer sympati for islamister enn kristne. Her i Norge er for eksempel Klassekampen, venstresidas største dagsavis med sterke marxistiske innslag, en av de sterkeste kritikerne av islamisme, og den er faktisk også en av de avisene som i praksis setter ytringsfriheten høyest, og tillater en forholdsvis åpen debatt om innvandring og islam i sine spalter. Hav denne ene avisen gjør sier selvfølgelig ikke så mye om marxister generelt, men mitt inntrykk er ikke at det er de som er de verste.

 29. z999 skriver:

  Anonym:
  ”Nu var det ju inte det frågan gällde, utan att det tycks som att du anser att muhammedanska trosbekännare inte kan anpassa sig så länge de är muslimer. Stämmer det?”

  Enligt vad media rapporterar om muslimer i Sverige så stämmer det. Samt vad som står på svenska muslimers hemsida och vad imamer brukar uttrycka när de kommer till tals i TV.

  ”Det torde i sådana fall bli svårt att förena med ditt partis ställningstagande för religionsfrihet och icke-diskriminering.”

  Men är det helt omöjligt att ens tänka tanken att man behandlar muslimer som vuxna människor som får ta ansvar för sitt handlande som alla andra? Eller är islam en sjukdom och dom kan inte hjälpa att de måste käka halalslaktat kött och bära slöjor?

  Religionsfrihet kan bara betyda att var och en får tro vad den vill och ska inte diskrimineras för det den valt att tro på. Det är det enda rimliga jag kan tänka mig när det gäller religion.

 30. Emil skriver:

  Sorry för felstavningen Nordirland ska det vara. Det var tråkigt att att höra Robsten, jag hoppas att du får en bättre dag idag än den du hade på skansen.

  z999 så du anser alltså att det inte finns en enda muslim på hela jorden som gjort något gott?
  Måste vara tråkigt att leva som dig, att städigt vara negativt inställd till 1,2 miljarder människor låter inte så kul.

 31. Johan Andersson skriver:

  Emil: Det handlar för det första inte om att leta undantag och sedan använda det som ”bevis” för att i detta fallet muslimer är lika bra eller dåliga som alla andra (anektodisk evidens). Det är helt irrelevant om någon muslim, någonstans någongång gjorde något ”gott”. Vad som spelar roll är det större sammanhanget, dvs det generella beteendet.

  Du ser det som negativt att vara negativ till 1,2 miljarder människor. Jag ser det som negativt att inte se faran för vårt samhälle och världen, att inte ha självbevarelsebedriften att kämpa för bevarandet av vårt samhälle.

  Och en sak till; kul eller inte – man måste göra det rätta. Det var säkerligen inte speciellt kul att dra ut i krig mot Hitler, men man gjorde vad som krävdes – precis som det ska vara.

 32. z999 skriver:

  Emil:
  ”z999 så du anser alltså att det inte finns en enda muslim på hela jorden som gjort något gott?”

  Ja, ungefär så kan man se det. Men problemet är det onda de har bidragit med. Speciellt i Sverige då för min del eftersom jag bor här. Och om du inte kan nämna någon muslimsk organisation som jobbar idéellt för att folk (icke-muslimer) ska få det bättre så tror jag att du skriver mot bättre vetande.

  ”Måste vara tråkigt att leva som dig, att städigt vara negativt inställd till 1,2 miljarder människor låter inte så kul.”

  Tjaa, jag har det ju bättre än de där 1,2 miljarderna du nämner. Jag slipper leta efter något kulturkristet land att fly till.

  Sen, angående de där löjliga hårklyverierna med att skilja på islam, islamister och muslimer. Det finns ingen klar distinktion mellan utövarna på det sättet, det är bara ett påhitt av islamofiler i västvärlden.

 33. Emil skriver:

  z999 sa:”Om vi säger så här, ingen muslim har någonsin kommit med nånting positivt, vare sig i Thailand eller någon annanstans.”

  Är jag den enda här som tycker att det är det är ett rätt klumpig kommentar? Visst man kan tycka att muslimer överlag är otrevliga, eller hur ni nu uppfattar dem, men att säga att det inte finns en enda ”bra” muslim är rätt extremt, är jag den enda som tycker så?

  ”Du ser det som negativt att vara negativ till 1,2 miljarder människor.”
  Klart jag gör!

  Det vissa här inte verkar förstå att är att bland dessa 1,2 miljarder människor så finns det även bra folk, visst jag gillar inte heller islamister som stödjer terror men det finns även i de muslimska delarna av världen vanligt folk som bara vill leva ett normalt liv. Jag är ingen expert på religion men jag har rest tillräckligt mycket i mitt liv för att se att många muslimer är som oss andra.
  Ni gnäller på att media ger en vriden bild av er, kan det inte vara så att de gör det även med resten av världen?

 34. Emil skriver:

  z999 sa:”Om vi säger så här, ingen muslim har någonsin kommit med nånting positivt, vare sig i Thailand eller någon annanstans.”

  Är jag den enda här som tycker att det är det är ett rätt klumpig kommentar? Visst man kan tycka att muslimer överlag är otrevliga, eller hur ni nu uppfattar dem, men att säga att det inte finns en enda ”bra” muslim är rätt extremt, är jag den enda som tycker så?

  ”Du ser det som negativt att vara negativ till 1,2 miljarder människor.”
  Klart jag gör!

  Det vissa här inte verkar förstå att är att bland dessa 1,2 miljarder människor så finns det även bra folk, visst jag gillar inte heller islamister som stödjer terror men det finns även i de muslimska delarna av världen vanligt folk som bara vill leva ett normalt liv. Jag är ingen expert på religion men jag har rest tillräckligt mycket i mitt liv för att se att många muslimer är som oss andra.
  Ni gnäller på att media ger en vriden bild av er, kan det inte vara så att de gör det angående andra saker också?

 35. robsten skriver:

  Det här är en större diskussion som kanske har börjat i fel, ände Emil, det är nog svårt att vrida den rätt nu. Ingen har ju (vad jag förstått) ifrågasatt religionsfriheten. Det jag och många andra egentligen är rädda för att islam får större och större betydelse och makt i vårt land och närområde. På detta sätt blir vi drabbade som absolut inte vill leva under islamiska lagar eller kultur. Ingen av oss här skulle förmodligen drömma om att försöka införa kristendomen i muslimska länder, de får tro på vad de vill och ha vilken kultur de vill. Saken är den att vi också vill leva i vår kultur, PRECIS som de får göra i muslimska länder. Nu har vi krav från imamer om särlagstiftning för muslimer i Sverige, bara kravet är en mycket kraftig varningsklocka.
  Grunden till allt detta är en alltför stor invandring, det kan vi inte komma ifrån. Därför vill jag ha en restriktiv flyktingpolitik, skulle vi haft det från början skulle vi inte ens behöva hamna i dessa diskussioner.
  Dessutom har vi för låga krav på anpassning för de som kommer hit, det börjar t.o.m. representanter från de etablerade riksdagspartierna erkänna (märk väl). Om du tar det beteende jag beskrev från Skansen, hur tror du alla andra ”etniska” svenskar tänker? Tror du muslimerna själva tjänar eller förlorar på ett sådant beteende? Vill man vara riktig elak skall man inte säga något och låta dom fortsätta med detta beteende, då blir de ju illa omtycka av flera, eller hur?

 36. z999 skriver:

  Emil, det är ingen slump att muslimer är som de är. Islam skiljer sig från kristendomen på det sättet att koranen anses vara direkt nedtecknad av Gud och inbjuder inte till tolkningar på det sätt bibeln gör. Profeten muhammed var ju inte bara pedofil utan även analfabet och kunde därför inte skriva ner koranen. Både islam och kristendomen är moneteistiska religioner, men islam skiljer sig och betonar den moneteistiska delen mycket skarpare än kristendomen. Bland annat märks det när muslimer anser att det är grov hädelse att säga att Jesus är Guds son. Islam skiljer sig sedan också helt från kristendomen i synen på synd. Inom islam finns ingen förlåtelse genom Jesus liksom, men man kan uppnå förlåtelse genom att exempelvis krascha flygplan i skyskrapor och därmed döda något tusental personer i kriget mot de som anses hota islams existens (jihad).

  Protestanter har två heliga sakramenten, katoliker har väl sju tror jag. I islam finns bönen och fastan som muslimen uppmanas att inte kompromissa med, möjligen fastan om det är av hälsoskäl. Många muslimer sjukskriver sig i Sverige i inledningen på ramadan. Just detta att handlingarna betonas inom islam istället för tron som inom kristendomen är en del av förklaringen till muslimernas sjuka beteenden. Djupt religiösa människor har ibland perioder då de tvivlar starkt på både Gud och sig själva. I dom perioderna så kan vissa religösa uppleva sig själva som den uslaste syndaren i hela världen. I kristendomen tar de flesta så hjälp av Jesus genom bön, i islam så utmynnar det i handlingar, ett terrordåd ses som ett enkelt sätt att rena sig inför allah.

 37. anonym skriver:

  ”Hvor der er muslimer er det islamisme, og skal vi stoppe islamismens videre fremmarsj må vi stoppe den muslimske innvadringen.”

  Du får föra din kamp mot muslimsk invandring om du vill, det är dock inte SD:s linje. SD:s linje är en omlagd invandrings- och integrationspolitik efter danskt mönster.

 38. anonym skriver:

  ”Enligt vad media rapporterar om muslimer i Sverige så stämmer det. Samt vad som står på svenska muslimers hemsida och vad imamer brukar uttrycka när de kommer till tals i TV.”

  Tycker du att det är så konstigt då? Sverige har sedan mer än 30 år tillbaka frångått assimileringslinjen och främjat just detta. SD vill återgå till denna och då får man ju förutsätta att även muslimer anses anpassningsbara.

  ”Men är det helt omöjligt att ens tänka tanken att man behandlar muslimer som vuxna människor som får ta ansvar för sitt handlande som alla andra? Eller är islam en sjukdom och dom kan inte hjälpa att de måste käka halalslaktat kött och bära slöjor?

  Religionsfrihet kan bara betyda att var och en får tro vad den vill och ska inte diskrimineras för det den valt att tro på. Det är det enda rimliga jag kan tänka mig när det gäller religion.”

  Johan utpekade islam och muslimer som något negativt och satte dem i motsatsförhållande till ”den svenska attityden, kulturen, värderingar etc.”. Och negativa saker brukar man ju vilja motverka eller eliminera. Hur kan man då vara trovärdig i värnandet av religionsfrihet när man vänder sig mot människor just på grundval av deras religionstillhörighet?

 39. Johan Andersson skriver:

  Den svenska kulturen etc är inte detsamma om den muslimska kulturen. Alltså står de skilda från varandra. Därmed inte sagt att de inte kan tro på islam, utan endast att deras tro inte har någon rätt att diktera villkoren här i Sverige.

 40. z999 skriver:

  Anonym:
  ”Tycker du att det är så konstigt då? Sverige har sedan mer än 30 år tillbaka frångått assimileringslinjen och främjat just detta.”

  Nu missade du lite av vad jag skrev, jag menade att muslimerna är ett internationellt problem och alltså inte bara ett problem i Sverige och alltså beror inte problemet på vad vi gjort eller inte i Sverige.

  ”SD vill återgå till denna och då får man ju förutsätta att även muslimer anses anpassningsbara.”

  Alla människor väljer själva om de är anpassningsbara eller inte och SD’s ideal, som Johan med flera har uttryckt det, handlar om att de får välja själva på att antingen anpassa sig eller om de inte anser att de kan det att de åker hem eller till något annat land. Det handlar inte om att SD ska anpassa dom (hur det nu skulle gå till).

  ”Johan utpekade islam och muslimer som något negativt och satte dem i motsatsförhållande till “den svenska attityden, kulturen, värderingar etc.”.”

  Det anser jag också.

  ”Och negativa saker brukar man ju vilja motverka eller eliminera. Hur kan man då vara trovärdig i värnandet av religionsfrihet när man vänder sig mot människor just på grundval av deras religionstillhörighet?”

  Jag kan inte se någon motsats i det Johan säger. Du får ha vilken tro du vill. Om du sedan anser att din gudom har såna krav på dig att du inte kan anpassa dig till övriga i det svenska samhället så får du ordna det själv. Du behandlas alltså som en vuxen människa oavsett vilken tro du har.

 41. anonym skriver:

  ”Den svenska kulturen etc är inte detsamma om den muslimska kulturen. Alltså står de skilda från varandra.”

  Jaha? Du talade ju om religionen islam och dess trosbekännare.

  ”Därmed inte sagt att de inte kan tro på islam, utan endast att deras tro inte har någon rätt att diktera villkoren här i Sverige.”

  Nej, hur skulle den kunna göra det?

 42. z999 skriver:

  Anonym:
  ”“Den svenska kulturen etc är inte detsamma om den muslimska kulturen. Alltså står de skilda från varandra.”

  Jaha? Du talade ju om religionen islam och dess trosbekännare.”

  Eh, tappade du fokus eller nåt Anonym?

  ”Nej, hur skulle den kunna göra det?”

  Hur de ska kunna diktera villkoren i Sverige? Dom har ju redan gjort det i mindre skala hittils, men det kommer mer och mer vartefter de ökar i antal. Jag har vuxit upp på den tiden då det fanns c:a 5000 muslimer i Sverige (källa, tidiningen metro). På den tiden så visste inte jag ens om att det fanns muslimer i Sverige. Idag är det c:a 100 ggr fler och nog märks det.

 43. anonym skriver:

  ”Nu missade du lite av vad jag skrev, jag menade att muslimerna är ett internationellt problem och alltså inte bara ett problem i Sverige och alltså beror inte problemet på vad vi gjort eller inte i Sverige.”

  På vilket sätt är alla muslimer ett ”internationellt problem”?

  ”Alla människor väljer själva om de är anpassningsbara eller inte och SD’s ideal, som Johan med flera har uttryckt det, handlar om att de får välja själva på att antingen anpassa sig eller om de inte anser att de kan det att de åker hem eller till något annat land. Det handlar inte om att SD ska anpassa dom (hur det nu skulle gå till).”

  Vad det handlar om är givetvis att SD avser att skapa incitament för invandrare att anpassa sig. Vad är det för övrigt som säger att en invandrare som inte ser sig som anpassningsbar ”åker hem eller till något annat land”?

  ”Det anser jag också.”

  Så smickrande…

  ”Jag kan inte se någon motsats i det Johan säger. Du får ha vilken tro du vill. Om du sedan anser att din gudom har såna krav på dig att du inte kan anpassa dig till övriga i det svenska samhället så får du ordna det själv. Du behandlas alltså som en vuxen människa oavsett vilken tro du har.”

  Du menar att utpeka en hel religion som något negativt står i samklang med värnandet av religionsfrihet?

 44. z999 skriver:

  Anonym:
  ”På vilket sätt är alla muslimer ett “internationellt problem”?”

  🙂

  ””Vad det handlar om är givetvis att SD avser att skapa incitament för invandrare att anpassa sig. Vad är det för övrigt som säger att en invandrare som inte ser sig som anpassningsbar “åker hem eller till något annat land”?”

  Folk brukar flytta på sig om de inte trivs, glöm inte bort att många muslimer tar sin religion på allvar på samma sätt som andra religiösa. Om en muslim eller någon av annan religion inte anser att han kan utöva sin religion i Sverige så är det väl naturligt att se sig om efter ett annat ställe? Amishfolket (USA)är ett bra exempel, dom har tagit konsekvenserna av sin syn på kristendomen och har flyttat till egna communityn. Fast dom tillhör den toleranta religionen kristendom och skulle kanske inte ens komma på tanken att komma med en massa krav på de utanför sin religion.

  ”Du menar att utpeka en hel religion som något negativt står i samklang med värnandet av religionsfrihet?”

  Ja, eftersom rätten att ha åsikter om olika religoner finns kvar (gäller demokratiska länder med yttrandefrihet). Även om du verkar tycka att religoner ska heligförklaras på något sätt så är religionen bara åsikter för den som inte har samma tro och det måste de religiösa acceptera, alternativt ta konsekvenserna själva av att de inte accepterar det.

  Problemet med den svenska varinaten av religonsfrihet är att den är anpassad till svenska kristna med svenska värderingar och svenska ateister med svenska värderingar samt svenska katoliker, ortodoxa, asatroende som också har svenska värderingar.

 45. anonym skriver:

  ”Om en muslim eller någon av annan religion inte anser att han kan utöva sin religion i Sverige så är det väl naturligt att se sig om efter ett annat ställe?”

  Vi har ju religionsfrihet i Sverige, så utövandet av religion torde inte bli något problem.

  ”Ja, eftersom rätten att ha åsikter om olika religoner finns kvar”

  Att ha åsikter är en sak, att stämpla en hel religion och dess utövare som något negativt en annan, särskilt om man representerar ett parti som värnar religionsfriheten.

  Tyckte du verkligen att din retorik om muslimerna som ett ”internationellt problem” var rolig?

 46. z999 skriver:

  Anonym:
  ”Vi har ju religionsfrihet i Sverige, så utövandet av religion torde inte bli något problem.”

  Väldigt många muslimer anser att det finns många problem med att kombinera sin tro med det svenska samhällssystemet. Du kanske såg den muslimska kravlistan för ett tag sedan?

  ”Att ha åsikter är en sak, att stämpla en hel religion och dess utövare som något negativt en annan, särskilt om man representerar ett parti som värnar religionsfriheten.”

  Jag representerar inte SD, men jag anser inte att det är något problem ändå. Att vi numera har problem med islam vs relgionsfriheten beror inte på att så många svenskar har funnit islam förträffligt och konverterat utan beror på den enorma massinvandringen. Det är ett skapat problem som aldrig borde ha uppstått. Men tyvärr har vi haft ansvarslösa politiker i ledningen…
  Med SD’s politik så kommer många problem med islam att tona ner vartefter.

  För mig är inte islam mer storslaget än scientologerna eller moonsekten eller jehovas vittnen, jag anser inte att jag har något speciellt skäl att vara extra underdånig mot islam bara för att politikerna i riksdagen anser att man ska vara det.

  ”Tyckte du verkligen att din retorik om muslimerna som ett “internationellt problem” var rolig?”

  Det var det att du ifrågasatte det som jag tyckte var kul.

 47. anonym skriver:

  ”Väldigt många muslimer anser att det finns många problem med att kombinera sin tro med det svenska samhällssystemet. Du kanske såg den muslimska kravlistan för ett tag sedan?”

  Och? Vad får dig att tro att dessa kommer att lämna landet?

  ”Att vi numera har problem med islam vs relgionsfriheten beror inte på att så många svenskar har funnit islam förträffligt och konverterat utan beror på den enorma massinvandringen. Det är ett skapat problem som aldrig borde ha uppstått.”

  Vad är det för problem ”med islam vs relgionsfriheten” som du ser?

  ”Med SD’s politik så kommer många problem med islam att tona ner vartefter.”

  Som t ex vilka problem?

  ”Det var det att du ifrågasatte det som jag tyckte var kul.”

  Ok, du utgår alltså från att alla ser muslimerna som ett ”internationellt problem”?

 48. z999 skriver:

  Anonym:
  ”Och? Vad får dig att tro att dessa kommer att lämna landet?”

  Intervjuer med olika muslimer som jag läst och sett på TV samt en del kommentarer på islamistiska sidor om hur de ser på Sverige. Fast det är naturligtvis ett långt steg att gå till handling från ord.

  ”Vad är det för problem “med islam vs relgionsfriheten” som du ser?”

  Kompromisslösheten grundad på att muslimerna ser koranen som bokstavligen guds ord till skillnad från kristna bibeln som är nedtecknad av människor, om än under uppenbarelse. Sen att det som föreskrivs i koranen på flera punkter bryter mot svensk lagstiftning. Sen att det islam är en gärningsreligion där handlingarna är viktiga för muslimen, i kristendomen betonas tron på Gud och att den tron ska genomsyra handlandet.

  Islamisternas syn på människor utanför de egna leden. Krav på att människor utanför de egna leden ska känna till att pedofilen muhammed inte får avbildas.

  Närheten till våld och situationer där de uppmanas till våld till och med. Religionsfriheten bygger på tanken att religiösa kan kompromissa med icke-religiösa och att majoritetens villkor måste råda.

  Kraven på en annan syn när det gäller slakt av djur och att samhället ska anpassas till deras syn på det vilket innebär att renlighet och minskat lidande för djuren inte längre är någon ledstjärna vid slakt.

  ”“Med SD’s politik så kommer många problem med islam att tona ner vartefter.”

  Som t ex vilka problem?”

  Antalet muslimer kommer att minska samt att samhället inte längre kommer att gå med på alla specialkrav från muslimerna.

  ”“Det var det att du ifrågasatte det som jag tyckte var kul.”

  Ok, du utgår alltså från att alla ser muslimerna som ett “internationellt problem”?”

  Nej, långtifrån alla, men för mig är det så självklart och då är det kul att någon uppfattar allting helt motsatt.
  US army spred innan irakkriget propagandan att det bara är en mindre grupp extremister som är problemet och att de skulle välkomnas av alla andra muslimer i Irak som befriare. Och dom har väl lyckats rätt väl med den propagandan?
  Myten om en liten grupp extrema muslimer var nödvändig för att dölja hur stor och långvarig krigsinsats som skulle behövas.
  Samtidigt så var USA rätt medvetna om att risken för terrorism är beroende av antalet muslimer man har i landet, därför så utvisades c:a 16.000 muslimer som vistades illegalt i USA efter wtc-dådet. Före wtc-dådet så sågs inte dessa som något större problem och USA la ner minimalt arbete på att få ut dom ur landet.
  England har inte gjort samma sak som USA utan har till och med importerat nya muslimer som arbetskraft vilket betalades nyligen (du har läst om de senaste terrordåden i England antar jag?).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: