Handläggare berättar: Våldsman frigavs när han sökte asyl

Handläggare berättar:

Hejsan. Här kommer en ny historia.

För några månader sedan greps en man i Stockholm av polisen för ett mindre brott. Han saknade pass och andra ID-handlingar. Mannen talade bra engelska och gjorde gällande att han var från Liberia. Eftersom brottet, narkotika-eget bruk, ansågs sakna straffvärde  tog utlänningspolisen i Stockholm över ärendet. Han togs i förvar jämlikt utlänningslagen. Det fattades också ett avvisningsbeslut. Mannen placerades i Migrationsverkets förvar i Märsta i avvaktan på att avvisningsbeslutet skulle kunna verkställas.

Efter ett par dagar försökte mannen sätta fyr på förvarslokalerna. En smärre brand utbröt. Den lyckades dock släckas av brandkåren. Mannen förflyttades då till Migrationsverkets lokaler i Örkelljunga. Väl där och ett par dagar senare rymde han från förvaret.

En månad senare blev en kvinna svårt misshandlad i en park i Malmö. Mannen och några kamrater till honom hade iakttagits i närheten. Någon av dessa eller alla hade varit med om misshandeln. Det gick dock inte att bevisa att mannen varit delaktig i misshandeln. Mannen togs på nytt i förvar. Han placerades i en häkteslokal. Mannen hade aldrig ansökt om asyl. Efter någon vecka fick mannen besök av en tjänsteman från Migrationsverket. Efter det besöket ville mannen ansöka om asyl. Polisen tvingades, enligt lagstiftning, underrätta Migrationsverket om händelsen. Migrationsverket tog över ärendet.

Den första åtgärd som Migrationsverket gjorde var att frige mannen. Denne går nu omkring på våra gator som en fri man medan Migrationsverket handlägger asylärendet.

Lite fakta om en del av de asylsökande:
För något år sedan beslutade polismyndigheterna i Sverige att hårdsatsa mot grov brottslighet. Man Y-märkte ett antal personer. Y-märkningen är en klassificering av brottslingarnas farlighet(förenklat). Omkring 300 personer Y-märktes direkt. Ca 90% av dessa är av utländsk härkomst.
Polismyndigheterna registrerar varje dygn antalet personer som frihetsberövats av en eller annan anledning. Omkring 80 % av dessa är av utländsk härkomst(gäller i södra Sverige)

Det var allt för denna gång

Annonser

10 Responses to Handläggare berättar: Våldsman frigavs när han sökte asyl

 1. Ola skriver:

  Skrämmande läsning! Mest skrämmande är den totala tystnaden i mainstreammedierna om detta. Borde inte det svenska folket få kunna debattera saken?

 2. morten dreyer skriver:

  Det mest skrämmende ved indslaget er den svenske befolknings accept af situationen.
  Hvornår vågner I op ?

 3. Anders skriver:

  Jo visst borde vi få veta och debattera just sånna här saker. Men det är locket på som gäller. Journalisterna håller på att avveckla det svenska samhället genom sitt åsiktsmonopol och hindrande av demokratisk debatt.

 4. Göran skriver:

  ”Die dummen Schweden” i all sin prydo. Patraskets lycka och fosterlandets undergång.

 5. Tore skriver:

  Mycket märkligt, att han inte anhölls för mordbrand. Att ej media meddelar detta, börjar bli en vana att höra! Att han sen rymde förvånar cmig ej. De släppte väl honom som de brukar göra med denna typ av ”klienter”…

 6. Hagbard skriver:

  Vi måste se positivt på vad han tillför Sverige, tex. narkotikabruk, mordbrand och misshandel. Visst är det unikt och underbart?

 7. Johan Andesson skriver:

  Informationen att 80 – 90% av de Y-märkta är av utländsk härkomst…inte svårt att gissa vilken härkomst eller.

 8. Umebon skriver:

  Mycket dåliga siffror, antalet asylsökande ökar kraftigt under första halvåret. Runt 9000 irakier och en hel del somalier sammanlagt över 17 000 asylsökande. Det framgår dock inte hur många som hade giltiga flykingskäl. Se följande länk:

  http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_16041812.asp

 9. Karl Larsson skriver:

  Johan Andersson, varför inte kontakta Evin Rubar på SVT om denna historia?

  Hon är ju faktiskt något så ovanligt som en modig journalist, jag tror faktiskt hon skulle kunna tänka sig att göra en dokumentär om migrationsverket och deras tjänstemän som så gärna bistår kriminella invandrare med råd om hur man undkommer straff eller utvisning från Sverige.

  Janne Josefsson skulle nog inte våga göra en liknande dokumentär, han låter sig nog skrämmas av rasistspöket, men Evin Rubar är ju av kurdisk härkomst, så hon behöver inte vara rädd för detta annars så mäktiga andeväsen i media-Sverige. Betänk dessutom att Rubar gjorde dokumentären Könskriget där hon sågade kvinnojourerna för deras manshat – och fick hela feministmaffian emot sig. Kan väl knappast finnas tydligare tecken på modig personlighet?

 10. Johan Andersson skriver:

  Jo, kanske man kan göra. Jag har föga hopp dock om att Rubar är intresserad av att ta upp dessa nyheter eller ”läckor”…

  Om du tror hon är intresserad kanske jag kan höra mig för…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: