De ängsliga moderaterna

Gästskribent: Hans-Olof Andersson

fredrikreinfeld.jpg

Förr hade vi röda socialdemokrater; men även mindre socialistiska socialdemokrater, så kallade gråsossar. Nu har vi även blåsossar! De leds av en slipad taktiker som heter Fredrik Reinfeldt.
Moderater älskar att tro på sin egen myt om sin kompetens. Vi har massor av ekonomer! Vi kan det här, vi har varit med! Vi har dyrast kostymer! Vi kan sänka skatterna utan att förklara hur vi skall spara!
Är det någon som är tveksam inför vår väldigt, väldigt enkla framtidsvision, vårt mångkulturella paradis där alla bara vill tjäna pengar och konsumera, så råder vi dem att sluta tänka, falla på knä vända… mot sin egen navel, kanske; och i all evighet mumla det heliga ordet.
Ja, ni vet förstås vad det finaste ordet för en moderat är? Ordet som tar bort all ångest inför en ogreppbar värld. ”Tillväxt”, förstås.
Hemma har jag en liten rockslagsknapp. Jag fick den en gång av en filosof, en filosof som många av er moderater har haft som föredragshållare på era företag. ”Tillväxt är cancercellens stridsrop” står det på den.

De moderna moderaternas problem är deras oförmåga att skilja på moraliska problem, och enkelt kvantifierbara målsättningar. De förstår inte att allt inte går att räkna ut; att man ibland måste bli djup, och söka förståelse genom att leva sig in i hur andra människor tänker och känner och vad de tror på. Att förstå är grunden till allt. Att förstå tar tid. Det kräver också ödmjukhet.

Ja, alltså ni måste förstå; jag har varit moderat själv en gång. Alltid en humanist och djuping, men moderat. Jag kan en del ekonomi. Jag vet att vi behöver tillväxt (nu sa jag det) för att kunna upprätthålla samma konsumtionsnivå med en allt mer åldrad befolkning. Hur mycket tillväxt vi kommer att behöva för att finansiera det mångkulturella projektet tror jag inte ens moderaterna har räknat på. Nej, just det, det är ju lönsamt i er värld. Moderaternas tillväxtprojekt kommer att haverera, om deras analyser inte är sanna.

Det är sant att produktiviteten ofta ökar med ökad konkurrensutsättning. Det kan finnas kvar flera bokstavliga eller de facto-monopol i den offentliga sektorn som borde konkurrensutsättas.
Men jag har sett folk slås ut i konkurrensen, fastna i missbruk, för att jobbet knäckt dem. Och det är lätt att tala om konkurrens när man tjänar som de flesta moderater gör. Det finns de som inte förstår att det finns folk i Sverige som arbetar för några tior i timmen! Priset för att bekämpa arbetslösheten på det moderata sättet, blir att många får löner och arbetsförhållanden som i praktiken är slaveri!
Vad som behövs för att klara av nuets och framtidens enorma utmaningar, är förmåga att analysera psykologiska och kulturella fenomen i samhällsprocessen. Men för det krävs en öppen, statusbefriad nyfikenhet, ett gediget arbete med att sätta sig in i andra tankemönster än de egna. Moderater kommer aldrig att förstå varför människor från främmande kulturer ofta har så svårt att komma in i det svenska samhället. Det arbetet gör man inte, man sätter ingen stab på att förstå till exempel tankemönstren inom islam, inom afrikanska kulturer, och inom andra kulturer som nu snabbt växer inom sveriges gränser. Man tycks tro att vi fortfarande befinner oss i sextiotalet, då den mesta invandringen till Sverige kom från närliggande länder, till exempel Finland.
I moderaternas världsbild är historia och kulturell kunskap irrelevant. Inom företagstänkande sträcker sig historien sällan längre än några VD tillbaks. Vad som eventuellt kan ha förevarit dessförinnan är blott kuriosa, några föremål ur teknikhistorien som kanske pryder sekretararlobbyns vägg.

Vem kan påstå annat än att moderaterna de senaste tjugo åren har präglats av något annat än ängslighet? Beträffande fusket med bidragssystemen, något man faktiskt har vågat ta upp, så förstår man inte att många människor mår så dåligt på sina arbetsplatser att de helt enkelt inte klarar att gå dit. Skolan är en sådan arbetsplats, men det typiska för moderater är att blunda för hoten, våldet, och den grova skadegörelsen som ökar lavinartat på våra skolor. De flesta moderater med barn i skolåldern har nog med pengar för att flytta när den lokala skolan börjar förfalla.
Detta är moderaternas moraliska förfall. Eskapismen, oförmågan att bryta de trygga tankemönstren; det desperata fasthållandet vid de fraser och floskler som utgör det sociala kittet i den egna kretsarna. Det finns inte en moderat som talar svenska. Man talar moderatiska.

Vårt parti, sverigedemokraterna, finns till för att det finns folk som bryr sig om andra människor på allvar. Vi vågar analysera det moraliska förfallet, räddhågsenheten i Sverige, och erbjuda ett verkligt alternativ till de etablerade partiernas oändliga trohet mot sin egen karriärism.

Moderaterna är till och med för fega för att ställa upp mot Sverigedemokraterna i öppen debatt. Hur ska någon som inte ens vågar stå för sina åsikter öppet kunna leda regerandet av Sverige? Vilket skämt!

Annonser

11 Responses to De ängsliga moderaterna

 1. robsten skriver:

  Jag skrev en lång kommentar och så försvann allt med något strul med servern, grrrrrr..Bra artikel i alla fall.

 2. Rasmedveten skriver:

  Bra inlägg. Jag har själv umgåtts med diverse moderater (av den nyliberala sorten) och verklighetskontakt existerar ej.

 3. Tomas skriver:

  Fantastiskt bra! Det är pga ovanstående jag inte kan vara moderat.

 4. robsten skriver:

  På TV3 tar de just nu upp detta med bidragsfusk, det är ändå väldigt upprörande fall som vi får se där fullt arbetsföra människor lurar till sig miljonbelopp, dessutom jobbar de extra som flyttjobbare, fast de skall vara invalider i princip. Dessutom är det tydligen vanligt med att nya medborgare får pensioner skickade utomlands fast personen i fråga är död. Det tappar ju allas våra skattepengar i ett svart hål, pengar som skall gå till vård, polis och hjälp till de som verkligen behöver. Detta måste bekämpas och i den frågan har moderaterna en poäng onekligen, även sossarna reagerade till slut men alldeles fösent enligt mig i alla fall.

 5. robsten skriver:

  Nästa insider kommer nästa torsdag och skall handla om Rosengård, missa inte det;-)

 6. z999 skriver:

  ”Moderater älskar att tro på sin egen myt om sin kompetens. Vi har massor av ekonomer! Vi kan det här, vi har varit med! Vi har dyrast kostymer! Vi kan sänka skatterna utan att förklara hur vi skall spara!”

  Vad var det som skapade det japanska undret ekonomiskt på sin tid? Vad är det som har gjort att Indien är ett av de få länder som under min livstid gått från uland till iland?

  Svaret är att man har främjat teknisk utveckling i båda fallen. Moderaterna gör tvärtom och går in och subventionerar tjänstesektorn. I den moderata fantasivärlden är städning hemma tydligen produktivt och något som ska främjas av staten. Meningen är förståss att dölja arbetslösheten, speciellt den bland invandrare. Japan gjorde på sin tid tvärtom egentligen, man främjade produktiva teknikföretag och städningen hemma fick väl folk sköta bäst f-n de ville.

 7. Rasmedveten skriver:

  Japp, grunden till allt välstånd är att producera någonting. Att förvandla inert materia till användbara resurser som gynnar människors liv. Kort sagt att sänka entropin inom ett givet system. Att bara titta på hur BNP växer är således dåraktigt. Men ack så typiskt för vår tids själlösa elit av administrativa automatoner som saknar all tillstymmelse till dygd, estetik och ande. En grundläggande tanke inom den indoeuropeiska kulturen är ju att ekonomin är underordnad högre ting. Således är samtliga sju grenar av riksdagshydran folkförrädare, då se sätter efemära ting som ”tillväxt” (även om marxisterna på ytan formulerar det lite annorlunda) högre än sitt eget folk. Jag hoppas inte att ni i Sd sugs ner i samma malström…

 8. Käre Hans-Olof Andersson,
  de ord som du skrivit tar jag direkt till mitt hjärta! Jag är själv en ”gammal Moderat” med de orden menar jag faktiskt det. Jag fick uppstötningar redan förra mandatperioden, men att inrikta dig på ett annat parti, som nu jag gjort ….SVERIGEDEMOKRATERNA…. kommer jag aldrig att bli ledsen för. Jag ser verkligen fram till de nya generationer som jag är mentor för här mitt område, och jag ser deras glöd vara demokratiska och fullfölja dina plikter emot fosterlandet.

  För framtiden Sverigedemokraterna in i Riksdagen 2010!

  Per Olov Olsén
  Torsby

 9. Käre Hans-Olof Andersson,
  de ord som du skrivit tar jag direkt till mitt hjärta! Jag är själv en ”gammal Moderat” med de orden menar jag faktiskt det. Jag fick uppstötningar redan förra mandatperioden, men att inrikta dig på ett annat parti, som nu jag gjort ….SVERIGEDEMOKRATERNA…. kommer jag aldrig att bli ledsen för. Jag ser verkligen fram till de nya generationer som jag är mentor för här mitt område, och jag ser deras glöd vara demokratiska och fullfölja dina plikter emot fosterlandet.

  För framtiden Sverigedemokraterna in i Riksdagen 2010!

  Per Olov Olsén
  Torsby
  Sverigedemokraternas Kommunfullmäktigeledamot i Torsby Kommun

 10. z999 skriver:

  Per-Olov:
  ”För framtiden Sverigedemokraterna in i Riksdagen 2010!

  Per Olov Olsén
  Torsby
  Sverigedemokraternas Kommunfullmäktigeledamot i Torsby Kommun”

  Det tål att upprepas. 🙂

  …jag tror att det börjar bli lite dålig bandbredd i förhållande till antal besökare?

 11. Tore skriver:

  Vi är nog många här, som en gång varit moderater. Men, men fanns det någon anledning att
  inte gå till Sverigedemokraterna, efter senaste årens käbbel och vänsterstyrning, och med ett
  SD som tar tag i det som är fel för Sverige och dess befolkning?…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: