3,0% i senaste Temo

Sverigedemokraterna får 3,0% i senaste Temo. Förra mätningen visade 2,9%.

Se DN.

Annonser

17 Responses to 3,0% i senaste Temo

 1. Blade skriver:

  Just med minst 3,0 uppfylls det här från publiceringsregler Synovate Temo väljarbarometer, om det håller i sig ett par mätningar till.
  ”2. För att ett parti ska finnas med som ett förkodat svarsalternativ i partivalsfrågorna krävs att partiet är representerat i den politiska församlig som väljarbarometern avser ELLER att partiet erhållit minst 3,0 procent i tre på varandra följande mätningar eller 4,0 procent i två på varandra följande mätningar.”
  http://www.temo.se/Templates/Page____195.aspx

  Då ska då sd finnas med som förkodat alternativ. Sd har annars legat lågt hos Temo i mätningarna efter valet , jämfört med andra institut (runt 2,5%, 2,7 och inte 2,9% i förra mätningen förresten). Kanske kan det bli en förändring efter det.

 2. Håkan skriver:

  3,0 är rekord i en Temo

 3. Robert Boström skriver:

  Vad spelar det för roll med 2.9, 3.0 eller ens 3.9% i några sketna undersökningar hit och dit? Med 4% får vi vadå, 16 mandat i riksdagen? Knappast något att välta och stjälpa regeringar med. nej, när vi ligger runt 7-8%, då kan vi börja jubla.

  Om SD skall kunna nå riksdagen 2010 med bra resultat (mer än 4-5%) så är det helt upp till att de borgerliga partierna sköter sig under sin mandatperiod. De gånger socialdemokraterna har återtagit makten efter borgerligt styre så har de kommit tillbaka fruktansvärt hårt.

  Risken finns att de borgerliga misslyckas att visa några positiva resultat, och då kommer socialdemokraterna öka rejält och då spelar inga ynkliga 4% någon roll. Just nu, enligt TEMO, leder den socialistiska oppositionen i riksdagen med hela 11%, och skulle SD nå riksdagen i ett sånt läge med 4% så kan inga oheliga allianser i världen omöjligen stoppa ett (S)ahlinskt styre.

 4. Ola skriver:

  För att på allvar spela roll i rikspolitiken måste Sd bli tungan på vågen mellan blocken. Och för det krävs nog minst 6-7%. Att komma över spärren 2010 och få 4% det fixar nog Sd. Att få högre siffror än så kräver mer av partiet. Man måste lyfta fram fler personer i media än Åkesson och man måste ha en mer heltäckande politik.

  Det återstår mycket arbete innan ni kan korka upp champagneflaskorna 2010.

 5. Björn skriver:

  Robert!
  Alla etablerade partier har haft och får kontinuerlig bevakning av media och det ljugs inte hejdlöst om dem eller deras företrädare. Att SD trots det går framåt är mycket glädjande.

  Förd politik fram till nästa val har liten eller ingen betydelse för hur det ska gå för SD.
  Moderater och sossar kör blint på i sitt race. Vad som krävs är att folk slutar finansiera politikernas ”vansinnesfärd över det svenska landskapet” och för att det ska ske måste det rapporteras om tillståndet i landet, inte hur det borde vara.

  Det går inte längre att dölja konsekvenserna av den katastrofpolitik som förts av till exempel Reepalu och snart kommer räkningen eller åtminstone delar av den upp på bordet. Hade media fungerat hade det aldrig gått så långt som nu. Vår gemensamma kassa håller på att tömmas och kanske på ruinens brant kan svaren de ansvariga lämnar vara mer korrekta än politiskt korrekta vilket banar väg för ansvarsfull politik från SD.

 6. Björn skriver:

  Ola
  En fyrdubbling av SD skulle göra oss större än mp och vp tillsammans. Min personliga åsikt är att det kunde ha uppnåtts redan idag bara nyhetsrapporteringen fungerat i Sverige.

 7. Johanna skriver:

  Alla övergrepp från media bör rapporteras till Demokratiinstitutet (www.demokratiinstitutet.se). De har tidigare belyst medias opartiska bevakning av SD.

  Det finns flera skäl till varför 3,0 i Temo ändå innebär att SD är i riksdagen.

  1. Innan valet fick SD aldrig mer än 2,0 procent vad jag kan minnas i någon opinionsundersökning. Det innebär att ca 0,5 till 1 procent bör läggas på vad SD får av ett opinionsinstitut.
  2. Det finns en chans att SD får över 12 procent i Skåne eller Blekinge vilket även det ger riksdagsrepresentation trots att SD inte når över 4 procent i riket.

 8. Grue skriver:

  Har frågat om det förut, men varför går det inte att länka till Flashback för? Finns massa bra grejer där som brottsstatistik hos invandrare mm.

  Johanna/ Du menar partiska.:)

  I artikeln under skrev jag ett inlägg om opinionsundersökningarna och underskattningen av Sd. Jag tror också att Sd underskattas, men det är viktigt att inte slå sig till ro för det.

 9. Umebon skriver:

  Precis som Åkesson sade vid riksårsmötet måste nu målet vara att bli 3-4 största parti vid riksdagsvalet. Endast då har vi chansen att påverka ordentligt. För att detta skall uppnås krävs att fler personer får mediaträning så att vi kan möta den våg av anklagelser som kommer att ösas över oss ju närmare valet vi kommer. Sedan är det givetvis också viktigt att fler träder fram och vågar kandidera ute i kommuner och landsting. Målet måste ju vara att komma in i minst 200 kommuner.

 10. Joakim Lindrot skriver:

  förresten, är det inte dags att uppdatera listan med Radio SD-program?

 11. Sven-Olof skriver:

  Klarar vi 6-7 % 2010 vore det fantastiskt.. men då måste vi klara detta först!

  http://sdblogg.se/archives/sverigedemokraterna/684

  I annat fall har vi inget i riksdagen att göra

  MVH Sven-Olof

 12. Thoralf A skriver:

  Jag har sagt det tidigare.
  För att nå 6 procent i valet krävs ”bara” att alla som röstade på SD 2006 övertalar/övertygar en person till att rösta på SD. Svårare än så är det inte!!
  Men för att detta skall bli verklighet krävs det att fler personer på lokal nivå träder fram och tar debatten med de så kallade etablerade politikerna genom att skriva insändare eller att göra egna lokala flygblad och diskutera med sina grannar och vänner.
  Att vara sverigedemokrat skall vara lika naturligt som att vara t.ex. kristdemokrat eller miljöpartist.

  VI SKALL INTE SKÄMMAS ÖVER ATT VARA SVERIGEDEMOKRATER.

 13. Det var väldigt mycket prat här om procent. Vad jag väntar på är att FÖRBEREDELSERNA inför nästa val skall börja….

  Det är snart ”bara” tre år kvar till nästa val. Det är NU förberedelserna för det stora klivet måste börja: på lokal, regional och nationell nivå.

  Semestern efter valet är slut. Det är nu det måste börja.

 14. Grue:
  Jag länkar till Flashback ”integration och invandring”, det går utmärkt…

 15. Björn skriver:

  Jag instämmer med Sven-Olof , sympatierna finns där men de politiska företrädarna är ännu för få.

  Problemet finns i alla partier och beror kanske på att politiker uppfattas som självgoda idioter som vill leka Sims2 med vårt samhälle. Vidlyftiga planer ska genomföras till varje pris, tyvärr saknar vi reset-knappen i verkligheten.

  Jag tror att man måste tycka det är roligt att styra och ställa med människors liv för att hitta motivation att beblanda sig med dessa typer. Kommer du in i politiken för att göra ”det rätta” att ”förändra” osv. ja då kan du dra åt helvete.

  Jag själv påverkar dagligen och tänker utöka min ”verksamhet” men det politiska systemet med dagspress experter osv. känns som ett riggat spelbord där jag inte tänker bränna mina surt förvärvade slantar.

 16. T.L. skriver:

  Thoralf A

  Håller helt med, det är absolut det viktigaste just nu för att SD ska kunna få fler röster, att få andra till att bli SD sypatisörer och rösta på SD.

  Jag drar mitt strå i stacken och har fått ett antal att bli SD anhängare och dom som bara har varit halvgs SD förespråkare har jag pratat med och fått dom till att bli helt SD.

  Jag tycker heller inte man ska ge sig med dom ignoranta som vägrar att öppna sina ögon för verkligheten. Flera stycken som jag har pratat med, bl.a. en hel del på mitt jobb, som verkligen har varit trångsynta (sånna som inte ens vill lysna på vad man säger), har jag bara fortsatt att prata med om t.ex. hur samhället ser ut, dem problem som vi står inför idag, samt information om SD m.m. m.m. Tillslut så sätter det sig, för man kan inte ungå och förbise fakta hur länge som hellst.

  Om alla gör detta som är SD förespråkare, så kommer vi utan tvekan nå soliga dagar under nästa val (för om alla lyckas få en var att bli SD, så dubblas resultatet).

  Dom som jag anser man speciellt ska prata med, är dom nyaste rösterna som kommer att komma till stånd i nästa val (dom som fyller 15 innan Augusti i år).

 17. Björn skriver:

  Sven-Olof,
  Som jag ser det finns det tre arbetsområden.

  1) Partipolitiskt arbete med siktet inställt på att bli företrädare för SD.
  2) Gräsrotsaktivism såsom Thoralf och T.L. förespråkar.
  3) Nyhetsförmedling, förutsättningar för kommunikation och distribution.

  Jag gör mig bättre annorstädes än i politiken men om ingen annan kliver fram tvingar mitt samvete mig ändå in i partipolitiskt arbete.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: