Handläggare berättar: Asylsökande ljuger väl inte…eller?

 Handläggare berättar:

Följande hände förra veckan:

En kvinna greps för att hon försökt betala en bussbiljett med en falsk 50-eurosedel. När hon kom in till polisstationen uppvisade hon ett hemlandspass från Nigeria och ett uppehållstilltånd från Spanien. Kvinnan ansågs identifierad med dessa handlingar. Ärendet föredrogs för åklagaren som ej fann något skäl till att anhålla kvinnan. Några poliser  ägnade sig därefter åt att kontrollera hennes ID-handlingar. Det upptäcktes då att uppehållstillståndet var förfalskat. Det fanns också anledning till att tro att passhandlingen inte tillhörde kvinnan. Ärendet drogs på nytt för åklagaren som beslutade sig för att denna gång anhålla kvinnan.

Ett par dagar senare gick ärendet upp inför häktningsdomaren. Kvinnan hade under tiden som hon satt anhållen erkänt att uppehållstillståndet var förfalskat och att passhandlingen var ”lånad”. Hon var asylsökande i Spanien. Häktningsdomaren frigav kvinnan med hänvisning till att hon ansökt om asyl. Migrationsverket ville inte ta kvinnan i förvar med hänvisning till att hon ansökt om asyl. Kvinnan kunde därför lämna domstolslokalen som en fri person.

Vem bryr sig om att kvinnan inte var identifierad. En asylsökande ljuger väl inte, eller……?

Annonser

6 Responses to Handläggare berättar: Asylsökande ljuger väl inte…eller?

 1. Robban skriver:

  Men fick hon inget straff for att prangla ut falska sedlar? Det hela later mycket later mystiskt. Det borde leda till flera ars fangelse.

 2. T.L. skriver:

  Hon hade förfalskade pengar, som hon även försökte använda. Hennes uppehållstillstånd var förfalskat. Sen så skulle hennes passhandling varit ”lånat”. Hur i allsindar kan man låna en passhandling!?
  Hon är inget annat än en svindlande, bluffmakande och en lurendrejande skojare, som inte är något annat än bluffmakere. Nåt annat än att bli häktad, avtjäna sitt straff, sen bli utvisad, skulle vara absurt. Det hon har gjort, är att ha gjort sig skylldig till ett flertal brott. Hur kan man släppa ut en sån på gatan igen utan vidare!?

 3. Ted Ekeroth skriver:

  Det är helt sinnessjukt hur det går till i dessa domstolar. Varför är det på detta sätt? Verkar som om Migrationsverket driver sin egen agenda. Och varför släpptes kvinnan pga hon sökt asyl? Blir man immun mot åtal då?

 4. Tore skriver:

  Det är ju inte första gången någon mutar någon ”tjänsteman”…

 5. Anders skriver:

  Ursäkta, hur lång tid tar det innan man får sin kommentar inlagd här? Jag skrev för två dagar sedan. Den har inte dykt upp än. Undrar varför det tar sån tid, för det finns kommentarer på andra bloggar här som publicerats så sent som idag den 23 juni. Mvh Anders

 6. Anders skriver:

  Nu kom min fråga visst in direkt, kanske det berodde på att jag skrev en annan e-postadress?

  Då provar jag igen och skriver min kommentar:

  Kvinnan borde minst av allt få straff för att försökt betala med en falsk 50-eurosedel, tycker jag i alla fall. Därefter skulle hon utvisas. Har jag förstått det hela rätt, att häktingsdomaren frigav kvinnan för att hon sökt asyl i Spanien? Migrationsverket ville inte ta henne i förvar pga detsamma? Fast kvinnan bör ju ha sökt asyl även i Sverige eftersom hon kom hit.

  Kvinnan hade falska handlingar som uppehållstillstånd från Spanien samt även ”lånat” pass. Hur kunde hon få lämna domstolen som en fri person?
  Är inte ovan nämnda brott skäl nog att straffa och utvisa kvinnan? Betyder det nu att kvinnan går omkring som en fri person någonstans i Sverige, trots att hon faktiskt gjort sig skyldig till förfalskning av både sedlar (eller brukande av falska sedlar), passhandlingar och uppehållstillstånd. Hur är detta möjligt? Fast i Sverige är väl allt möjligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: