Vi låtsas att de inte finns så försvinner de nog

Hyenan på bilden ska ses som en illustration och han har bett oss poängtera att han inte har något med TV4 att göra.I dag publicerar TV4 en väljarundersökning som man beställt från opinionsföretaget Novus Opinion. I undersökningen får sverigedemokraterna 3,1 procent av väljarstödet, en ökning med 0,3 procentenheter från förra mätningen från samma opinionsinstitut, då partiet fick 2,8 procent.

Det anmärkningsvärda i sammanhanget är att man måste gå in på TV4:s hemsida och ladda ner själva statistikdokumentet som pdf för att få veta att sverigedemokraterna faktiskt finns särredovisade i mätningen. Ty ingen annan stans, varken i TV4:s egen artikel om mätresultatet eller i TT-meddelandet i samma ämne, som reciteras av snart sagt samtliga massmedier, nämns sverigedemokraterna.

En uppgång med 0,3 procentenheter är kanske inte så anmärkningsvärd vid första anblicken, men faktum är att detta, givet att siffran faktiskt speglar en reell uppgång, motsvarar en ökning av vårt väljarstöd med mer än 10 procent från föregående mätning.

Två enklare reflektioner finns här att göra för de skamlöst verklighetsförvanskande tanterna och farbröderna på TV4:

1. Skulle TV4 vara snabba som hungriga hyenor att skrika ut sverigedemokraternas resultat om partiet i stället backat med 0,3 procentenheter?

2. Skulle en tioprocentig ökning nämnas i den redaktionella texten om det inte handlade om sverigedemokraterna?

Asså, det här luktar så förbaskat mycket sovjetisk media 1940 så man måste hålla för näsan. Om ni vill bekämpa vårt parti så kan ni väl göra det öppet i stället för att försöka föra folk bakom ljuset och förneka våra framgångar?

Är TV4:s uppgift att förmedla nyheter eller är den att hålla etablissemanget om ryggen?

Kom igen TV4! Vi bangar inte för ärlig fight och saklig debatt – vi vet ju att vi är de goda och att vi har rätt – men att förvanska resultatet av opinionsmätningar i politiska syften är knappast ärligt eller sakligt.

Jag vet inte vad det idag ställs för krav på er journalistik ur ett juridiskt perspektiv, men jag lovar att det en dag inom en inte allt för avlägsen framtid kommer att kosta rejält att leka Pravda och samtidigt säga sig vara objektiv. Ingen rakryggad demokratisk regering borde tillåta att stora rikstäckande medier mobbar oppositionella! Kväsandet av dylika företeelser är en mycket viktig uppgift som alla vi demokrater har framför oss när det gäller stärkandet av demokratin i Sverige. Se det gärna som ett löfte.

Fotnot: Hyenan på bilden ska ses som en illustration och han har bett oss poängtera att han inte har något med TV4 att göra.

Annonser

11 Responses to Vi låtsas att de inte finns så försvinner de nog

 1. Josef skriver:

  Helt skruvad undersökning.

  Om man läser i pdf-filen så har ju sd minskat: http://gfx.tv4.se/images/database/FileStorage/Nyheterna/7fce3cbd-9cdd-41dc-8939-1f540b064267.pdf

  Var hittade du 2,9 till 3,1? Det är ju dessutom inte tre utan två tiondelar.

  Jag fattar ingenting.

 2. Josef skriver:

  Kolla förresten den osannolika ökningen i stöd för sd från vecka 20 till vecka 21. Undrar vad den beror på.

 3. Josef skriver:

  Om man bara räknar de intervjuer som gjorde vecka 21 så får sd 4,6 %…

 4. Kurtan skriver:

  Inte nog med att den uppenbart korrumerade och ryggradslösa svenska median inte värnar om demokratin med sina fula DDR tricks, utan de förlänger och förvärrar situationen i Sverige som i realiteten innebär fler oprovocerade misshandlingar, våldtäkter, rån, mobbning och allmänt förfall i samhället. Tänk på dessa människor !!

  Lovar att jag, och många andra, kommer att göra allt för att avslöja dessa förrädare så att de kommer att ställas till svars för sitt synnerligen odemokratiska svinaktigheter mot det svenska folket….

  Otroligt att de föraktar Sverige och svenskarna att de gömmer och förvrider sanningen på alla de vis de klart och tydligt gör..

  Skam på er !! Ni är inte journalister, ni är nyttiga idioter….

  MVH

 5. Håkan skriver:

  Undersökningen har nog ganska stor felmarginal när man går in på detaljnivå. Enligt undersökningen har SD starkt stöd i Stockholm men svagt stöd i Göteborg och Småland. Det är tvärt emot valresultatet och därför ganska orimligt.

 6. Josef:

  Mitt missstag. Det står i undresökningen att sd ökat med 0,3 procentenheter och nu ligger på 3,1, enkel matematik säger att det blir 2,8 för förra mätningen. Sen att jag var sjuk den dan vi hade subtraktion i skolan är ju bara att beklaga. Det är ändrat till 2,8 nu.

  Angående detaljer i undersökningen så kan jag bara konstatera att det är ganska krångligt med opinionsundersökningar, det kanske är därför det blir fel så ofta.

  Kontentan är fortfarande densamma. TV4 försöker dölja att vårt stöd ökar samtidigt som de är väldigt snabba att påpeka saker som de tycker ligger partiet till last.

 7. Frasse skriver:

  Bättre rapportering på denna sajt: (Skops väljarbarometer)
  http://www.privataaffarer.se/newsText.asp?src=pa&a=21237

  ”Socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet får tillsammans 49,5 procent av väljarstödet medan de fyra borgerliga partierna tillsammans får 45,9 procent.

  Sverigedemokraterna når en ny rekordnivå på 3,3 procent. ”

 8. Tore skriver:

  Jag var inne på Novus Opinion:s hemsida (trodde först att det var Synove) där jag kollade
  att SD hade 3,1 % enheter. Jag blev lite konfundersam i morse, så de blå hade 40 % och de
  röda kombatanterna 53,7 % enheter. Och märkte att det saknades 6,3 %. Dessa (Novus)
  har 3,2 % på annat parti, vilket jag inte tror ett skit på. Dessutom var ju tv och de andra
  PK alternativen snabba med att radera bort siffror och staplar, även om ej SD var angivet.
  Då det var tv4 som beställt denna skojiga prognos, är det lätt att misstänka oriktighet och
  ett bedrägeri i det hela, för att lura svenska folket…

 9. Björn skriver:

  TV4 är i vissa frågor så vinklade att jag anser att de inte är kapabla att förmedla nyheter överhuvudtaget då det kräver integritet.

  1) Hur ser deras sändningstillstånd ut i förhållande till den grundläggande samhällsservice de ska förse medborgarna med?

  2) Är det åtalbart att paketera propaganda såsom nyheter i fredstid?

 10. Tore skriver:

  Inte bara under krig, utan också under fredstid pågår en intensiv propaganda! Därför måste man noga överväga/kontrollera riktigheten i ett utgivet påstående, där misstankar om ett
  falskt yttrande lämnas/visas…

 11. Björn skriver:

  Är det OK för en sk nyhetsförmedling att ha som uttalat mål att utplåna ett politiskt parti, att systematiskt förtala och förtiga för att påverka opinionen i den riktning man finner lämpligt?

  På en fri och fungerande nyhetsmarknad skadas antagligen redaktionen själv mer än den skada man avsåg tillfoga genom filtrering och manipulation så det kanske är självreglerande?

  Men när alla säger exakt samma sak och oppositionen inte själv får uttrycka sig utan istället blir ”tolkad” av experter får jag känslan av att det börjar bli självuppfyllande.

  Har ”nyhetsredaktioner” något ansvar mot medborgarna över huvud taget?
  Finns det möjlighet för åtal i Sverige eller genom EU?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: