I mörkret smids planerna…

I tysthet sitter just nu Tysklands förbundskansler och nuvarande EU-ordföranden Angela Merkel och smider planer inför ett kommande möte på Midsommarafton, rapporterar DN om idag. Tanken är att den på is lagda EU konstitutionen skall paketeras om och få medlemsländernas regeringar att acceptera den, utan att folket skall få lägga sig i.

Lite symbolfrågor slumpas, såsom förslaget om en EU-hymn och gemensam flagga, ordet ”konstitution” stryks, EU:s utrikesminister får en ny titel och paragrafen om att EU-rätt gäller över nationell rätt kanske stryks (den gäller ändå redan).

Men vad betyder allt detta ompaketerande egentligen?

Grundförslaget om en gemensam konstitution lades främst för att underlätta för makthavarna i Bryssel att driva igenom beslut, samt att kunna agera som en aktör i utrikesfrågor och juridiska beslut. Med den nya konstitutionen skulle inte enskilda nationer kunna lägga in vetorätt mot frågor som straffrätt och invandring, något som vi i Sverigedemokraterna känner är en självklarhet! Vidare skulle den nya konstitutionen betyda att de stora EU-länderna (Storbritannien, Frankrike, Tyskland mfl) skulle få ökad makt gentemot mindre medlemsländer, såsom Sverige och Polen.

Tony Blair vill ha ett fin slutkläm på sin mandatperiod, Angela Merkel är högt respekterad inom EU och Frankrikes Sarkozy som fortfarande känner sig styv i korken efter segern i det franska valet vill ha en snabb uppgörelse. De tre mäktigaste EU-länderna förväntas klubba igenom detta förslag som kommer förvärra den ojämna maktbalans som redan råder inom EU mellan makthavare och väljare.

Det är dags att syna EU-projektet nu. Jag kan tänka mig att stanna kvar i EU så länge det är ett strikt mellanstatligt samarbete mellan självständiga nationer, men minsta försök till överstatlighet måste stoppas! Om kärnan i demokratin är folkstyre, vad är då vitsen med att flytta makten så långt ifrån folket att alla chanser att påverka politiken försvinner?

Annonser

16 Responses to I mörkret smids planerna…

 1. Joe falk skriver:

  http://www.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,69779655_852__,00.html

  ytterligare en liten avskärmning kan läsas här

 2. Tore skriver:

  Nu gäller det att strida energiskt. Följande innehåll har prioriterats i Konstitutionens innehåll:

  § Regler för hur EU skall styras.
  § EU får en president och en utrikesminister.
  § Vetorätten avskaffas på flera områden.
  § EU:s militära samarbete stärks.
  § Stadga om juridiskt bindande rättigheter för medborgare.
  § Går igenom bestämmelserna för EU:s olika sammarbetsområden, t ex jordbrukspolitik,
  handelspolitik och euron.

  DN skriver följande om tänkbara förändringar:
  Lyfta ut texten till Stadga om grundläggande rättigheter och lämna bara kvar en kort hänvisning.
  Ta bort den uttryckliga hänvisningen till att EU-rätt står över nationell rätt.
  Ta bort titeln ”utrikesminister” men behålla funktionen.
  Ut med hymnen, flaggan, mottot, samt ordet ”konstitution”.
  Dessutom en taktisk förändring: Ge britterna undantag från gemensamma regler om brottsbekämpning.

  Dessutom skriver DN, att Sverige gillar den liggande texten, fast de ej klubbat den i parlamentet.
  Det sista stycket visar, att ”riksdagen” kommer att gå vid sidan av svenska folkets intressen
  genom att ej förorda ”folkomröstning”.

  Och du Robert Boström, läs igenom din läxa noggrant. Detta som visas är bara att dölja det
  som vi kämpat mot och nog borde vi demokratiskt i en sådan stor ”affär” ha en allmän folk-
  omröstning i denna fråga, inna vi stänger in oss på ”livstid”…

 3. Tore skriver:

  Förresten hade ett oppinionsinstitut redovisat lite över 90 % till de etablerade partierna. De
  felande % nämndes inte. Kan tro att Mona ”Muslim” blivit hysterisk, enligt de uttalanden som
  nu gjorts av henne. Som bekant ”är ju hennes tänkande inte de största egenskaperna”, hon
  besitter…Börja agera nu, svenska folk, och visa var vi hör hemma…

 4. Luckey skriver:

  Vad menar hon?

  ”Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin vill ha ett mer politiserat EU, där ideologi står i centrum.”

  Är inte demokrati så viktigt längre?
  Jag trodde att EU var en demokratisk församling som följdaktligen borde ha en ideologi motsvarande dess väljare. Fungerar demokratin så behöver man ju inte anstränga sig för att hitta en ideologi då varje delegat som sitter i församlingen förespråkar en idelologi som tilltalar ett antal väljare.

  Men visst, att tvinga på folk en ideologi har ju praktiserats framgångsfullt både i Kina och Ryssland. De som inte antar ”rätt” ideologi efter en vistelse i arbetsläger vid treriksröset där man får hugga ved och klyva sten, ja dem får man väl helt enkelt skjuta.

 5. Fänrik Stål skriver:

  Säger bara en sak:

  Krossa EU nu!

 6. Toppaluan skriver:

  God dag.

  Jag har, i likhet med stora delar av Sveriges befolkning, INTE några invändningar mot Sverigedemokraternas invandringspolitik. Men, partiets europapolitik är trams.

  Sverigedemokraterna vet att det går hem i stugorna med ”Nej till EU” – men det är inte en realistisk strategi i Sveriges intresse. Det är en direkt Sverigefientlig politik, i alla avseenden.

  Som jag har skrivit tidigare: Nya tider, nya stormakter, nya unioner. Med andra ord, nya geopolitiska spelregler.

  Utan den Europeiska unionen har Sverige och Europa inte en chans i framtiden. Om man inte inser det, då har man en absurd verklighetsuppfattning liknande den som etablissemanget har avseende invandringen.

  Nationalism och regionalism, i betydelsen sund kulturell medvetenhet, berikar Sverige och Europa i sin helhet. Men, nationalstaten i politisk/juridisk mening är en synnerligen fyrkantig skrivbordsprodukt (och dessutom en relativt ny idé), som inte gagnar Sverige.

  Observera. Det betyder naturligtvis inte att den Europeiska unionen inte kan eller ska kritiseras, men det är en annan sak.

  Inte ens Europas ”stormakter” kan hantera den nya geopolitiska verkligheten ensamma. Att den rödgröna vänstern inte begriper det är en sak, men så enkelt är det.

  Partiets nationalromantiska politik avseende den Europeiska unionen är inte enbart ett direkt svek mot Sverige, utan gagnar dessutom nya stormakter, islamister och andra fientliga krafter som har allt att vinna på ett svagt EU.

  Eller som en del uppenbarligen anbefaller – ingen union alls, eller åtminstone inte Sveriges medlemskap. Nej till EU, nej till NATO, nej till euron. Stugsittarkonservatism.

  USA, Tyskland och Schweiz är exempel på federationer. Medborgarna identifierar sig med sina respektive länder, men federalismen är samtidigt inte ett hot mot den regionala kulturella medvetenheten (i exempelvis USA:s delstater eller Schweiz kantoner, eller dessa delstaters och kantoners mindre enheter), precis som det inte skulle vara ett hot mot den nationella kulturella medvetenheten i ett federalt Europa.

  Notera. Jag vurmar INTE för ett federalt Europa, MEN jag utesluter inte heller att det kan vara ett alternativ – i någon form. Nya tider, nya stormakter, nya unioner, nya geopolitiska spelregler, och nya utmaningar.

  Som sagt, jag har INTE några invändningar mot Sverigedemokraternas invandringspolitik, men det är dags att tänka om avseende den Europeiska unionen, och hur den ska styras.

  Ha det bra.

  / Toppaluan

 7. Tore skriver:

  Toppaluan, du är tramsig. Vi kan här i Skandinavien bilda en egen union, (påverka) och se
  hur Norge fullt klart gjort sina framsteg, utan att tillhöra EU. Frau Merkel, vet hur hon skall
  kuva de olydiga, och hennes ”spel” har precis börjat. När hon är färdig, kommer vi småtting-
  ar inte ha ett dugg att komma med. Njut av din lilla tid i frihet och yttrande, du har kvar, med
  din filosofi. Jag tror vi är många som delar min uppfattning. Att dessutom ha en folkomröstning
  i denna stora fråga finner jag självklart, likt den som ”avgjorde myntets framtid”. Sannolikt
  kommer även denna folkomröstning bli ogiltig, enligt nuvarande förslag av Frau Merkel…
  Ajöss…Toppaluan…ha det själv bra!

 8. z999 skriver:

  Toppaluan:
  ”USA, Tyskland och Schweiz är exempel på federationer. Medborgarna identifierar sig med sina respektive länder, men federalismen är samtidigt inte ett hot mot den regionala kulturella medvetenheten (i exempelvis USA:s delstater eller Schweiz kantoner, eller dessa delstaters och kantoners mindre enheter), precis som det inte skulle vara ett hot mot den nationella kulturella medvetenheten i ett federalt Europa.”

  Det går inte att jämföra på det sättet. USA har en gemensam valuta och det finns en union inplanterad i folket också på ett naturligt sätt. De har en mer gemensam historia och synsättet är delvis mer gemensamt.

 9. Emil skriver:

  Tore menar du att vi i skandinavien ska bilda våran egna union och tro att den skulle ha något att säga till om?

  Sverige behöver sitt medborgarskap i EU för framtiden, särkilt nu när Amerika ”försvagas” och EU börjar bli den nya storekonomin. Folk börjar ju sälja av dollar för att investera i euron. Detta tyder på att euron stärks. För övrigt kommer ju euron att vara en av den stabilaste valutan eftersom så många länder är med och påverkar.

 10. Knute skriver:

  Sarkozy sa i sitt invigningstal som president att han ville ta ifrån EU-kommissionen makt och ge tillbaka till staterna. Men det var tydligen bara prat.

 11. z999 skriver:

  Emil:
  ”Tore menar du att vi i skandinavien ska bilda våran egna union och tro att den skulle ha något att säga till om?”

  Om man inte har något att säga då utan tycker att andra länder har rätt att sköta sig själva? En skandinavisk union som Tore föreslår är överlägset bättre än hafsverket EU som saknar målinriktning och är allmänt oförutsägbart (=instabilt).

  ”Sverige behöver sitt medborgarskap i EU för framtiden, särkilt nu när Amerika “försvagas” och EU börjar bli den nya storekonomin. Folk börjar ju sälja av dollar för att investera i euron. Detta tyder på att euron stärks. För övrigt kommer ju euron att vara en av den stabilaste valutan eftersom så många länder är med och påverkar.”

  I området som jag bor i så fanns det för några år sedan ett gäng bedragare som hade samma försälljningstaktik som du och övriga EU-förespråkare har. Taktiken gick ut på att stressa kunden att tro att han står inför sitt livs erbjudande och stressen är avsedd att motverka kloka och genomtänkta beslut. En del vaga löften om fantastisk rikedom i framtiden och det motsatta om man inte hänger på.

  Och om du frågar mig och en del mer seriösa experter än du som du tycks ha rådfrågat så är dollarn fortfarande en framtidsvaluta, mycket beroende på att USA har skött sin ekonomi bättre.

  Jag tror att EU kommer att vara den direkta orsaken till nästa storkrig i Europa, lite grann av samma anledning som att det alltid brukar bli bråk om man tvingar ihop folk utan att de får någon riktig chans att säga vad de tycker.

 12. Tore skriver:

  Jaha Emil…min vän z999 tar ordet ur mun på mig, helt förståeligt. Jag förmodar att det är du, ”Som bor i Thailand”, som nu ”flytt” från terrorismen i söder. Nog tror jag dessutom, om vi fick de nordiska länderna på denna vision, så är den överlägsen, mot det som väntar i EU,
  även om vi nu kan via internet beställa våra ”järn”, utan att den konfiskeras av tull och stat…
  Eftersom du går i skola i Thailand, med kunskap ”ekonomi”, är det väl bäst du stannar kvar där, då de ekonomiska förutsättningarna bör vara mer gynnade där, än i EU framöver, samt
  nu när dina ”muslimer” i söder har en obehaglig förmåga att radera bort människoliv…Jag menar, att den thailändska ekonomin är väl baserad på turismen, eller hur.

 13. Emil skriver:

  Hej Tore, jag förstår inte hur muslimerna i söder är relevanta i denna tråd men om du vill snacka om Thailändsk ekonomi så gör det nånstans där det är relevant.

  Varför tror ni att länder som England, Tyskland, Frankrike, Finland och Italien är med i EU?
  Tycker ni inte att det är bra att vi kan handla tullfritt mellan länderna i EU? Jag tycker bara att det är synd att vi inte gått med i EMU också, för Tore du vet väl att det kostar pengar för företagen i Sverige när de måste köpa varor från andra länder och måste växla pengar?

 14. Tore skriver:

  Hej lille Emil. Det är väl bra om Thailand får en bra ekonomi, med allt som hänt och händer där
  då många svenskar besöker dig i ditt närområde. Dessutom förstår jag att du ej följer upp
  ordentligt, om det som händer här i EU. Kan det vara för ”risk för arbetslöshet”, om du åter-
  kommer och givetvis en viss patriotism avseende din utbildning. Att du tycker det vara synd,
  att vi inte gått med i EMU, har ju vissa ”intelligenta frågor och svar” avgivits, och med en betryggande majoritet bakom, fanns det ju ingen tvekan. När det gäller valet till EU, var
  däremot valet en marginell skillnad. Därför har det skapats en oro bland ”de förlorande”,
  att all makt avgörs i bl a Bryssel och att lilla Sverige, skall hålla ”käft”. När du nu väl lär dig
  ekonomi, bör du nog komma med bättre övertygande än det du ovan nämnt, för att över-
  tyga oss ”ovetande” och negativa till EU, hur du skall kunna påverka oss på ett intelligent
  sätt. Dessutom var det trevligt att du nämner ditt namn, efter mitt påpekande, en gång i tiden…
  Förresten när det gäller de som gick med EMU, så klagade befolkningen, att det blev
  avsevärt dyrare. Och om jag vill åka/köpa varor i England t ex, så måste jag ändå växla till
  deras pund. Vi är ju dock några som inte vill ha med EMU att göra, förståndigt nog…Och idag
  skall vi också sätta ett rött kryss på dessa sedlar, av en viss anledning. Jag förväntar mig ett ”blått” kryss på motsvarande fält, som åminnelse att återgå till nationell valuta…

 15. Emil skriver:

  Hej Tore, visst skulle det vara bra om Thailand får en bra ekonomi och väldigt bra om Sverige också får det bättre.

  Jag gnäller inte över att vi inte gick med i EMU eftersom det var folkomröstning och det blev som det blev, tycker bara att det var synd.

  Sen är euron en rätt ny valuta så det är klart att allt inte blivit perfekt ännu men JAG är övertygad om att det kommer att gynna dessa länder i framtiden då det blir billigare för företag att handla mellan dessa euro länder än vad det blir för Sveriges företag.

  Precis som du säger är jag ju inte examinerad ekonom än så länge, dock så har jag ju rätt till mina åsikter så jag räknar inte med att övertyga er utan bara säga vad jag tycker.

  För övrigt tycker jag det är gulligt att du kallar mig för lille Emil =)!

 16. Tore skriver:

  Jaha, du lille Emil, även en som den ”röde och den lille” agitatorn Padgroski, f d minister, hos
  f d familjen Persson, varnar skarpt att vi måste få tummarna ur arselet, innan Frau Merkel kör
  över vårt förnämliga, demokratiska och överlägsna valresultat…som tydligen EU fullständigt
  skiter i. Så är det med den demokratin, och all övrig demokrati framöver, ni okunniga…

  Sen tror jag inte ett skit på att EU:s valuta i framtiden skulle bli stabil och välgörande för
  länder inom EMU. Dessutom är inte ”utvidgningen av Europa” färdig och stabil. Dessutom
  som jag tidigare förtäljt, kommer små skitländer som Sverige och Co, inte att få ett ord i laget.
  Det är och förblir ”de stora” som kommer att bestämma vårt livsöde, och om Turkiet också beblandas, blir det dessutom totalt kaos…

  Dessutom har jag en militär bakgrund, och konstaterar dessutom att den upplösning av svenskt försvar som nu pågått, gör att vi idag ligger sämre till, än vad vi gjorde under 2 WW. Därmed har vår ”alliansfrihet” och neutralitet totalt försvunnit. Om det blir oroligt i världen, ligger vi sannolikt mycket dåligt till. Att lita på EU, torde för mig vara mycket naivt. De stora
  kommer sannolikt ha fullt själva att bestyra. Idag har nedrustningen endast glatt den
  ”kommunistiska och socialistiska” ohyran, och därmed har detta skapat en osäkerhet bland den övriga svenska befolkningen. Ett typiskt ”split upp”…

  Det var väl många ”dessutom”som här ovan framkom, men om du är förnufftig och förstår vad jag menar, kommer även Sverige som nation, kulturtillhörighet och oberoende, totalt
  upplösas. Det är detta, som gör mig heligt förbannad, att en del personer endast tänker på sig själv, och ej på våra kommande generationer, med ett fritt, och ett oberoende Sverige…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: