Barometern: TT skapar opinion

PropagandaAlltid trevligt att återkomma till TT och hur den organisationen förmedlar sina ”nyheter”. Idag läser jag en text i Barometern där TT får skarp kritik för hur de rapporterar; de jämförs med vänstergrupperingar som Arena, ETC och vänsterbloggare.

Är det möjligen en ledare i Östra Småland? Nej. Är det något ur Arena eller ETC? Nej. Är det någon till dessa kretsar kopplad bloggare? Nej. Är det en miljöorganisation som står som upphovsman till texten? Nej.

Det är en text publicerad av Tidningarnas Telegrambyrå, TT …

Det är svårt att veta vad som går snett, då TT väljer att publicera texter under vinjetten analys, när de rätteligen skulle höra hemma i ledarfacket – om TT hade haft någon sådan rubricering, vill säga.

Att TT:s skribenter inte bättre förstår att skilja mellan objektiv analys och ren ledartext, gör mig mycket skeptiskt till TT:s kvaliteter. Jag hyser föga förhoppningar om att Owe Nilsson, som skrivit analysen, kommer att replikera till denna tidning. Men man kan ju alltid hoppas, att TT som företag gör det.

Om man slår samman att:
– nyhetsförmedlingen förvrids av TT
– var tredje journalist röstar på vänsterpartiet (7 av 10 röstar på vänsterblocket, endast 1 av tio på moderaterna)
– att övriga journalister aktivt konspirerar för att vrida och vända på sanningen
– att vänsterextremister tillåts utöva politiskt våld

Ja, då börjar vi förstå varför vårt land är i det sorgliga skick det är…

Annonser

18 Responses to Barometern: TT skapar opinion

 1. Hans-Olof Andersson skriver:

  Jag tycker att den ende av tio journalister som röstar på moderaterna är en väldigt tragisk person också. Finns det någon siffra på hur stor andel som är sd:are?

 2. Ted Ekeroth skriver:

  Nej, jag känner inte till någon sådan siffra… Kanske en tusendels promille eller nåt =)

  Moderaterna är tragiska, ja, men ville bara visa åt vilket håll det lutar.

 3. vmm skriver:

  TT verkar inte gilla SD. Så här inleder dom en artikel 6:e maj i år:

  ”Vid Sverigedemokraternas (SD) riksårsmöte finns få valbara kvinnor.

  Ombuden ska också ta ställning till mycket osentimentala invandrarpolitiska motioner samt ett i övrigt väldigt tunt realpolitiskt program”

  Att säga att SD har ”mycket osentimentala invandrarpolitiska motioner” och ”ett i övrigt väldigt tunt realpolitiskt program” kallar jag inte direkt objektivt nyhetsmässigt utan signalerar ganska tydligt vad man tycker om SD.

  (artikeln inte underskriven utan bara undertecknad ”TT” och införd i flera dagstidningar)

 4. Ted Ekeroth skriver:

  Jo, det är vanliga knep som TT ofta kör med, inte bara i inrikespolitiska sammanhang; värdeord för att betona det ena eller det andra eller insuinera något som de vill ha sagt.

 5. Robsten skriver:

  En annan märklig grej jag upptäckte i kväll var den oerhört massiva övervikt för socialdemokratiska bloggar som kommer upp på ”bloggar.se”. När man sätter en etikett så skall det listas bloggar när man klickar på en viss etikett som innehåller ett visst ämne. jag klickade på skoj på politik, det kom bara upp socialdemokratiska bloggar, vad jag upplevde i alla fall. Det vore bra om fler testade detta och kom med sin uppfattning. Jag själv kommer aldrig upp fast jag vet att jag etiketterat ett ämne flera gånger.

 6. Ted Ekeroth skriver:

  Det är samma sak som tidningar gör; de som refererar till bloggar (med t.ex. Twingly) har ju blockat ”obekväma” bloggar så att de inte listas, där ibland denna blogg.

 7. Robsten skriver:

  Ja, de har väl i vanlig ordning blockerat ”främlingsfientliga” medier i demokratins och yttrandefrihetens namn. Men på bloggar.se har de diskriminerat en massa bloggar, jävligt märkligt faktiskt. Jag har suttit och klickat på ämnen nu och det är oerhört ofta samma bloggar kommer upp. Det är Bloggen Bent,(c) Stockholm enligt Ankarsjö, (c), Jinge (v) och Johan lundberg (S). Dessa fyra bloggare har en oerhörd övervikt när man klickar olika politiska etiketter, det är inte rimligt, något måste vara fel. Klickar man på politik fick man bara upp vänsterbloggar, något är fel här.

 8. Robsten skriver:

  Ja, man skall kanske inte hetsa upp sig för småsaker. Ingen idé att jag kladdar vidare med dessa etiketter i alla fall. På bloggtoppen ligger oerhört många systemkritiska/SD bloggar väldigt långt upp, ingen kan göra något åt det. På nätet härskar vi, det skall vi fortsätta göra också. Det skulle vara bra om SD kom ut med någon form av tidningspublikation också om pengar börjar strömma in, det är väl förknippat med stora kostnader förstås.
  En annan tanke jag har (jag kommer att ta upp det på min blogg) är att systemkritiska bloggar tar upp alla de enskilda utvisningsfall som media under 80 och 90-talet vältrade sig i och körde samma gråtvals varje gång. Detta var ju ett verktyg att göra hela politiken mer generös, måste ha varit. I bland var det uppenbart att avvisningsbesluten var riktiga, i något fall hade de ljugit i sin ansökan t.e.x. Den enda bild som förmedlades var medias starkt vinklade bild, det måste finnas en motbild mot denna i framtiden. Där kan vi alla dra ett viktigt strå till stacken.

 9. Ted Ekeroth skriver:

  Tidningspublikation = SD-Kuriren … Den kommer ett antal gånger per år =)
  Men du menar dagligen lr?

 10. Mörkertid skriver:

  En ny tidningspublikation, förutom den som redan existerar, känns onödig. Internet är det medium där människor kan söka fritt och bilda sig en egen uppfattning om saker och ting, utan ett lätt rödrosa PK-täcke över allt, och det är också där som SD kommer att ha sin arena.

  De som inte vill veta något fortsätter att läsa kvällstidningarna och de som tror att de vet något fortsätter att läsa morgontidningarna.

  TT är inte så mycket att göra något åt mer än att påpeka deras konstanta mix av felaktigheter och partsinlagor. Flödet av kommunister och aningslösa och okunniga värderelativister från journalistutbildningarna verkar ju aldrig sina.
  Att införa ett intagningstest på högskolorna där man testar grundläggande kunskaper om demokratin, dess historia och dess förutsättningar, kunde kanske vara en väg att vandra för att balansera omvärldsuppfattningen.

 11. Knute skriver:

  I de flesta europeiska länder har det varit en balans mellan vänster och höger, utom i Sverige. Socialdemokraterna har varit dominerande så länge att anställda i alla ämbetsverk och offentliga institutioner (inklusive partier och media genom partistöd och presstöd) har blivit tvungna att tänka socialistiskt, till stor skada för demokratin.

 12. Grue skriver:

  Robsten/ Fan vad trött man blir. Inte ens bloggosfären lämar Stasi ifred. Man borde börja mejla dom egentligen – får se om jag orkar det. Mejlar till höger och vänster mest hela dagarna om medieförtrycket.

 13. Tore skriver:

  I den svenska vänstervridna mediavärlden finns inget nytt att rapportera…Denna uppfattningen har många svenskar uppfattat. Hela händelsen kallas indoktrinering, skapad
  för länge sedan av Socialdemokraterna…

 14. Björn skriver:

  Knutte har helt rätt tycker jag, självbevarelsedriften för partiet har blivit det primära på bekostnad av Sverige.

  Grue lägg inte tid på döva öron!
  SD växer så att det knakar. Överallt stöter man på folk som allt mer öppet tar ställning för SD. Tala med dem istället för med bödeln och dödgrävarna då kommer varje brev du skickar att uppskattas och kanske leda till nya kontakter istället för att systematiskt raderas.

 15. Grue skriver:

  Björn/ Ligger nåt i det. Och ja, dom flesta av mina brev förblir obesvarade. Tar det som en intäkt på att jag har rätt…

  Brukar hänga på Flashback och där är det mycket stor andel Sd:are (även om andelen skulle vara ännu större om Sd tog bort kontroversiella förslag som idéerna om internationell adoption, förbud mot osvenska byggnader, etc. – dom flesta är mest sura på invandringspolitiken). Finns det några andra forum där det så att säga finns fler att omvända?

 16. z999 skriver:

  Jag anser att du gör ett jättebra jobb Grue. Klart att du ska ta det obesvarade som ett bevis på att du har rätt, den som tiger samtycker.

  Här diskuteras det SD ibland-
  http://karinlangstromvinge.blogspot.com/

 17. Robsten skriver:

  Nu har det hänt igen. Jag Z och Grue argumenterade av hjärtans lust i en artikel av Kielos där hon kallade SD, och alla med liknande åsikter för rasister upprepade gånger. Jag vill nog påstå att vi gemensamt sågade motståndarna jämnsmed fotknölarna, jag själv skrev väl smmanlagt ett par A4 sidor. I stället för att argumentera själv tog Kielos bort hela artikeln, hon har själv publicerat en artikel där hon ville ge råd till Sahlin hur hon skulle argumentera, det gjorde hon inte själv heller när det kom till kritan. Jag vill betona att Z, grue och jag höll oss till all möjlig nätetikett, inga invektiv, inga personliga påhopp (jag hånade Kielos, det sved nog, men det var innaför nätetikettens råmärken), detta var kul, synd att det tog slut så fort. Håll ögonen på Kielos, hon har stor läsekrets.

 18. Björn skriver:

  Grue
  Självklart är det allt annat än positivt när en ”nyhetsförmedling” inte klarar av att ge svar på tal de är nog själva smått förtvivlade över detta faktum.

  Vad som är mycket värre är att genomförda förändringar i Sverige verkar vara initierade på falska grunder ”informationen” stämde inte.

  Ska du lägga tid på att skriva till dessa banditer se då till att alltid skicka en kopia till något kansli så att ditt brev blir diariefört. Då kan man om 50 år se din kommunikation, det blir så mycket svårare att förneka dess existens då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: