Vittne berättar: Media konspirerar mot sd

På plats på riksårsmötet i Karlskrona fanns över 40 ackrediterade journalister som sprang runt och försökte så sig några saftiga scoop. Allt eftersom mötet fortlöpte och enigheten i partiet visade sig vara större än någonsin började vissa journalister fundera på hur de ska kunna framställa oss sverigedemokraterna så dåligt som möjligt.

Enligt ett av ombuden hade fyra journalister samlats utanför konferenslokalen. De kom snabbt igång med nedanstående diskussion utan att märka att ett av våra ombud stod precis intill:

Hur ska vi bete oss här nu för att vi inte ska framställa SD att de får sympatier… Om vi tar en bild  på Jimmie och så lägger vi en annan bild på en ung invandrartjej så vi kan få en vinkling så att vi inte framställer dem som bra eller goda…

Expressen intervjuade samma ombud och blev upplyst om ovanstående sammansvärjning, men det rapporteras ju givetvis inte i deras tidning.

Annonser

13 Responses to Vittne berättar: Media konspirerar mot sd

 1. Tore skriver:

  Det finns all anledning att vid en ”direktsändning” påpeka vad som händer. Detta borde
  Jimmie tagit upp under det pågående årsmötet innan det avslutades. Att media förfalskar och
  lägger och förvränger en bild och ett tal, är vi alltid utsatta för. men till sådant som nu förekommit, bör vi kunna utnyttja till 100 %. Det borde vara allas fördel att inneha en liten bandspelare, typ sådan som polis använder vid förhör eller dylikt. Då tänker jag mest på de,
  som är förtroendevalda…i kommun eller landsting. Ingen kan då påstå att de ”inget sagt”…
  eller att det är lögn. Spelaren kan ”läggas” dold.

 2. z999 skriver:

  Tore, det finns ofta den möjligheten i många mobiltelefoner idag.

 3. Tommy F skriver:

  Ska den historien få någon ”kick” så måste namnen på journalisterna fram!

 4. Björn skriver:

  SD´s problem är inte vassa argument från meningsmotståndare utan att tillräckligt många inom media tummar på sanningen för att det ska bli självuppfyllande.

  Vilken påverkan hade media av valresultatet 2006?

  Vad är medias främsta syfte?

 5. Umebon skriver:

  Eftersom media till stor del består av socialister och andra vänsterelement kommer de att göra allt för att socialodemokraterna skall få tillbaka makten. Media har givetvis insett att SD i riksdagen innebär rubbad maktbalans vilket skulle vara förödande för Mona Muslim & Co. Jag tror bara att vi håller huvudet kallt och jobbar på i samma hårda tempo så kommer det ge resultat. Ingenting kan stoppa SD från att komma in i riksdagen 2010 förutom inre stridigheter.

  Reepalu desperat: http://sydsvenskan.se/malmo/article239829.ece

 6. Karl Larsson skriver:

  Just det, ha hela tiden i åtanke att media gör allt för att få sd att framstå i dålig dager. Ett färskt exempel är telegramrubriken som snurrade i morse i SVT24:s slinga. Det var bara en rubrik, någon förklarande text dök aldrig upp. Rubriken löd: ”Sd: Vi är inte kvinnofientliga”.

  Ungefär som om många tyckte att sd var kvinnofientliga, och att partiet därför borde dementera påståendet. I stället kunde ju rubriken lytt: ”Sd: Vi är det bästa partiet för kvinnor”, vilket ju också hade stämt mer med verkligheten. Sd är det enda partiet som tar det så kallade hedersvåldet på allvar. Jag har svårt att se något som är lika angeläget för kvinnor att angripa, men de andra partierna gömmer sig – rädda för rasistspöket som de är.

  Jag vet inte om någon sd-are uttalade orden ”Vi är inte kvinnofientliga”, men om det skulle vara så, ett råd till nästa gång: Tänk positivt, säg i stället ”Vi är det bästa politiska alternativet för kvinnor, de andra partierna tar inte kvinnoförtryck på allvar”, eller något liknande.

  Ge inte PK-media ett fritt straffslag. För de kommer att utnyttja det, det finns en anda inom journalistkåren att sd bör hindras från framgång.

  Om någon missat det, läs Gudmundsons utmärkta rapport från den 17 april om Publicistklubbens möte ”Publicistklubben förkortas PK”. Där berättas bland annat om journalisten Niklas Orrenius på Sydsvenskan som medvetet ljög om sd för att ge en sämre bild av partiet. Orrenius sa att hans agerande låg helt i linje med en ”redaktionell tradition på Sydsvenskan och, vågar jag påstå, på de flesta andra nyhetsredaktioner”.

  På bloggposten berättas också om att Expressen inte tog in ett stort grävjobb om vänsterextremismen sedan man funnit att det fanns flera kopplingar till den egna redaktionen…

  http://gudmundson.blogspot.com/search?updated-max=2007-04-22T20%3A31%3A00%2B02%3A00&max-results=20

 7. Umebon, tack för länken.

  Samtidigt som detta öppnar fältet för Sd, vilket givetvis är positivt, så måste detta väcka stor vrede hos varje tänkande människa. Visserligen är invandringspolitiken inte i första hand en kommunpolitisk fråga, men hade Malmös politiker haft lite ryggrad och ansvarskänsla så hade de rivit upp (eller åtminstone vägrat förlänga) sina vettlösa avtal med integrationsverket.

  Malmös styrande politiker är fullständigt likgiltiga för sin kommuns framtid. De bär ett tungt ansvar för de framtida problem som de nu lägger grunden till – problem som kommer ta generationer att reparera om det överhuvudtaget är möjligt. Deras namn kommer att bindas vid skampålen i framtidens historieböcker, sannolikt tillsammans med deras överordnade på riksnivå.

 8. Karl Larsson,

  Jag läste också om ”Sd: Vi är inte kvinnofientliga”. Inte ett ord verkar ha sagts om att riksårsmötet faktiskt avslutades med en framställning om det kvinnliga nätverk som bildats inom partiet. Det vågar man tydligen inte skildra, av rädsla för att en sådan positiv nyhet skulle kunna locka fler kvinnor till partiet.

 9. Björn skriver:

  Patrik
  ”Malmös styrande politiker är fullständigt likgiltiga för sin kommuns framtid”
  Inte då!

  I Malmö gör man sig inga illusioner av att lösa några problem längre utan målet verkar vara att försätta så många andra kommuner som möjligt i liknande tillstånd genom ramavtal.

  Fördelen med det är att Malmös katastrofpolitik förvandlas till en riksangelägenhet och I.R. kan återgå till att bygga luftslott med andras pengar och peka sitt långa finger efter de som vågar kritisera.

  För att rentvå sitt namn räcker det med att I.R. antyder hur rasistiskt Sverige i själva verket är för då slipper alla inblandade ta ansvar samtidigt som de får en ny större påse pengar till sitt förfogande så de kan börja sin verksamhet på nytt.

  Man kan säga att I.R. säkrar Sverige genom att säkra sin egen fortlevnad så hans drivkraft inte går förlorad. Så nog finns det planer alltid.

 10. Grue skriver:

  Svart på vitt: Sd särbehandlas negativt.

  Ur P1 morgon:

  ”Gunnar Nygren, medieforskare SU:

  Vår undersökning visar att dom särbehandlades starkt negativt. Det var inget annat parti som fick så mycket negativ bevakning. JAg tror inte att det påverkade deras valresultat överhuvudtaget. Det kan t o m ha varit bra för det stärker deras image av ett outsiderparti som står utanför etablissemanget och som då tilltalar en del väljargrupper.

  P1: Tycker du att Sd särbehandlas positivt eller negativt?

  Kajsa Lindhof, Expo: Jag är ingen forskare så jag har inte den totala bilden framför mig men jag tycker nog att jag har sett flera exempel på väldigt snälla artiklar om Sd.

  P1: Så du tror att medierna är snällare mot Sd än mot t ex Moderaterna eller Socialdemokraterna?

  Expo: Inte snällare medvetet kanske, men okunnigare, vilket ger en snällare bevakning .”

  http://sr.se/cgi-bin/p1/program/inde…programID=1650

  Svart på vitt, Sd bevakas elakare. Expo förnekar förstås vetenskapliga fakta.

 11. Ligur skriver:

  Skulle inte riksårsmötet i kortad version sändas i tv i veckan? DÄR är jag rädd att det kommer att klippas duktigt för att framställa SD som ett insnöat enfrågeparti… Och det finns naturligtvis ingen möjlighet för någon SD-repressentant att få se det innan det sänds? Jag har mycket svårt att tro att någon skulle få göra en opartisk framställning av mötet, det vore ju som att ge SD en lång reklamfilm…

 12. Mörkertid skriver:

  ”Kajsa Lindhof, Expo: Jag är ingen forskare …”

  Nehej? Vad gör du då i en forskningsstiftelse? Eller var det en tidning som passade bäst just nu? En halvstatlig myndighet förra veckan, kanske? En politisk kampanjorganisation finansierad med skattemedel nästa?
  Svårt det där. Skulle vara skönt om de kunde bestämma sig en gång för alla vad de egentligen är. Expo är nog Sveriges ledande kameleontgruppering. Man är helt enkelt vad som låter bäst vid varje givet tillfälle.

  Det där med att SD särbehandlas negativt kan nog upprepas tusentals gånger utan att det går in i skallen hos de medvetet, eller omedvetet, indoktrinerade.
  Forskning är ju dessutom inte Expos starka sida, eller kunskap om hur den rent praktiskt är tänkt att fungera heller för den delen. Oavsett vad de nu råkar kalla sig den här veckan.

 13. […] på vänsterpartiet (7 av 10 röstar på vänsterblocket, endast 1 av tio på moderaterna) – att övriga journalister aktivt konspirerar för att vrida och vända på sanningen – att vänsterextremister tillåts utöva politiskt […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: