Schweiz och multikulturalism

fantastiska_schweiz.jpg”Det finns ett djupt rotat motstånd i det schweiziska samhället mot multikulturalism”, enligt FN.

                                                                              – SvD 13 maj 2007
 

Annonser

11 Responses to Schweiz och multikulturalism

 1. Grue skriver:

  En sak ni borde skriva om: Evin Rubars utmärkta dokumentär igår kväll om hur svenska myndigheter struntar i slagna invandrarbarn av rädsla för att bli kallade för ”rasist”. Mycket intressant och anti-PK-program.

  Det läskiga är att detta mycket välgjorda program – på alla sätt hundra ggr bättre än Josefsson pajaskonster som skapade ett mediadrev – tigs ihjäl av medierna. PK-media förnekar sig inte.

 2. Frasse skriver:

  Grue: Vilken kanal? Vilket programm? Jag hittar det inte…

 3. Valiant skriver:

  Tipsar om ett program på BBC Panorama BBC: ”White Fright”.

 4. z999 skriver:

  Nån av SVT kanalerna.

 5. Ted Ekeroth skriver:

  SVT2 gick det på. Handlar delvis om Röda Korset som inte vågade ta upp att många invandrarkulturer uppmanar till våld mot barn och är kraftigt överrepresenterade i våldsbrott mot barn. De var, enligt uttalande från Röda Korset, rädda för att bli kallade rasister.

 6. Anna skriver:

  Debatt mellan Evin Rubar och Barnombudsmannen Lena Nyberg.

  Så här krystat kan det låta, i en debatt med titeln ”Invandrarbarn och aga”, när man till varje pris försöker hålla linjen att ”inte peka ut en speciell grupp”.

  Snacka om att undvika ämnet!

  http://www.sr.se/cgi-bin/p1/program/index.asp?programid=1650

 7. z999 skriver:

  Anna, det där beror på antirasisters inställning till icke-svenskar, den inställning som gör det möjligt att blunda för att barn blir misshandlade.
  Antirasister talar ofta om integration i ordalag som man normalt använder på djur. Man skyller invandringsproblemen på svenskarna, vi har varit för dåliga på integration. Påminner inte det om hur man talar om hundar som är aggressiva att det beror på ägaren och inte på hunden? När det gäller hundar kan det äga berättigande att uttrycka sig på det sättet, men när det gäller människor…?

  Deras religion (islam) ses som nedärvd, en genetisk skillnad från oss andra och därför så räknas de in som en folkgrupp. Bland människor så ses annars religionen som ett personligt ställningstagande som individen själv får anpassa efter de som inte delar hans eller hennes tro. Kolla själv någon gång hur antirasister använder en måttstock för människor och en annan måttstock för icke-västerlänningar när det gäller vilka beteenden som kan accepteras.

 8. Kvalle i Mossatresk skriver:

  Plötsligt har förlåten till det heliga templet remnat. Det behövdes bara en Eurovision Song Contest som gick de multikulturella emot så vips! kom sverigedemokraten i dem omaskerad i ljuset.

  Hela den välputsade samlingen av rubrikapor: Lindarv(Ner med järnridån igenför fan!), Rerrelle, Christer Björkman och fela homogänget står som en man upp mot de efterblivna och politiserande östeuropeerna och Turkiet.

  Aftonbladets nöjesprofil Karolina Fjellborg tycker: … undrar jag över gränsdragningen Europa – Asien. Det finns ju en del tveksamma fall, som Georgien, men Armenien och Israel är solklara asiatiska länder så vad gör de i Eurovision Song Contest? OCH VILKA SKA MED HÄRNÄST? PAKISTAN?

  Ja, he,he, hon kunde ju börja fundera över vad Turkiet gör i EU. Och Nordafrika. Mindre Asien är inte Europa.

  Det behövdes alltså en misslyckad festival för att nationalisten skulle komma fram, och fernissan var tunn. Tungomålstalande byttes snabbt mot vad de egentligen känner.

  Kristian Luuk beskrev vad det egentligen handlar om: -Jag tror inte det spelar så stor roll huruvida man är grannländer. Det har med rötter och kultur att göra. Ett förkättat konstaterande i andra sammanhang, där i varje fall våra rötter inte existerar.

 9. Fröken Sverige skriver:

  Valiant: Sett programmet nu. Skrämmande..men inte förvånande. Alla tre avsnitten finns i min blogg nu.

  /FS

 10. Tore skriver:

  Såg den där ”Wallanderfilmen” Afrikanen den 13 maj. Tror ni inte, att en knäppgök från Säter-
  sjukhuset för störda personer, att det påpekades, eftersom han var misstänkt för mord på en afrikan, att denne tillhörde VAM och var medlem hos Sverigedemokraterna!…
  Så här är det mina damer och herrar, överallt hittar pöbeln något djävelstyg, osanning och
  mycket irriterande, för att påverka de okunniga, som har ”hål i huvudet”…
  Och så denne ”kommunisten” Wallander, skrivklåda har han tydligen, då han kunde nämnt
  ”mördargänget” kommunisterna istället för oss oskyldiga…
  Att det förekommer aga och mord bland ”de mångkulturella” är ju bevisat. ”Men detta är ju
  deras kultur, som inte vi kan göra något åt”, hör man överallt hos de muslimska lobbyisterna.
  På Expressens ledarsida (2) tisdagen den 15 maj, skriver Ann-Charlotte Marteus om ”Sveket mot invandrarbarnen”. Det är en direkt kommentar till söndagens ”Dokument innefrån”, och
  där ”BO” Lena Nyberg får sig en känga…väl behövligt.

 11. Sympatisør skriver:

  Sveitserne går inn for å forby minareter.
  Direkte demokrati i praksis:

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6676271.stm

  ”They claim the minaret is not necessary for worship, but is rather a symbol of Islamic law, and as such incompatible with Switzerland’s legal system.

  Signatures are now being collected to force a nationwide referendum on the issue which, under Switzerland’s system of direct democracy, would be binding.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: