Även Dala-Demokraten ger SD bra siffror

I ännu en tidningsfråga får SD mycket bra siffror; Dala-Demokratens läsare ger SD 12%, strax efter (m) på 13%.

Annonser

18 Responses to Även Dala-Demokraten ger SD bra siffror

 1. Tore skriver:

  Det var tusan…nu 13 % hos Sveriges mest vänstervridna tidning. De är nog rädda för, att bli
  av med ”presstödet”…Jag har en tid proklamerat, att vi (SD) har ett mycket hög t mörkertal,
  bland den svenska befolkningen…

 2. Björn skriver:

  Kan det vara så att vissa av SD’s sympatisörer av gammal vana klickat på ”annat” eller ”vet ej” då det är vedertaget att man ska nedvärdera och förringa SD som alternativ?

  Tore, jag tror snarare att presstödet åker om de inte snabbt lyckas fixa till siffrorna till godkända nivåer.

 3. T.L. skriver:

  Vi ligger nu på 14 % med bara Sossarna framför oss!

  Det här har inte nåt med ämnet att göra. Men har ni sett artikeln om Mona Sahlins desperata ljugande och falska utlåtanden på Aftonbladet till att försöka få tillbaka sina ”väljare”. Rent patetiskt helt enkelt, anser jag. Här här är adressen: http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1058391,00.html

 4. Ligur skriver:

  ”artikeln om Mona Sahlins desperata ljugande och falska utlåtande”

  Jag fattar inte vad gammeltackan pysslar med!? Ska hon göra frågan om Zlatans ”svenskhet” till sitt mantra?? I stället för att åka land och rike runt och mjölka ur något så tramsigt så kunde hon väl lika gärna komma med lite vettiga argument? Mattias Karlsson har redogjort mycket klart för hur den ”skandalösa” frågan om Zlatans svenskhet kom till. Men man hör ju vad man vill höra och eftersom Sahlin är en gammal skvallerkärring så tycker hon väl att det är synd att förstöra ett gott skvaller med lite bakgrundsinfo… Vad jag är less på denna människa…

 5. Håkan Liljeberg skriver:

  Nu är det 15%. Framgången med 1:e majtåget i Tomelilla, kan ha gett utslag. Rent taktiskt var det ett genidrag. Det såg ut som sossarna svek gräsrötterna, men istället ryckte sverigedemokraterna ut för att en småstad inte skulle bli utan 1:e majtåg. Sossarna gav upp en småstad, men det finns alltid oss i Sd att tillgå som värnar om småfolket.

  Skyltarna citerades i Sydsvenskan som t.ex.: ”Allah ska inte med”. Jihad-Nuder och Muslim-Mona såg ut som de hade svalt en citron. Vilket billigt trick av Mona med att kalla 1:e april för moderaternas dag. Har hon inte större retoriska poäng än det så kommer hon inte att gå långt.
  Vi får vara beredda på liknande påhopp som s-kvinnan i Tomelilla som påstod att vi illegalt använde Folkets Hus asfaltparkering för tågets början. En parkering måste anses som allmän plats!?

  Vi måste utarbeta en policy för hur vi skall bemöta fler av socialdemokraternas lögnaktiga påhopp. Desperationen växer ju större opinionsiffror vi får. Inför valet 2010 kan vi vänta oss många felaktiga påhopp och lögner, och vi måste ha en plan klar hur vi skall bemöta dem…Vem som helst i partistyrelsen måste kunna ha fullmakt att meddetsamma säga: ”Vi skall undersöka det här, men om vi kommer fram till att det inte stämmer så kommer vi att stämma motparten för Falsk Tilllvitelse.” Att vara förberedd är en halv seger!

 6. Mona är plump och fantasilös, och det gäller överlag och inte bara när hon bemöter Sd.

  Att tjata om Zlatans svenskhet kommer inte att hjälpa henne. Saknar man riktiga argument så är man rökt i längden. Opinionssiffrorna för S har sett bra ut ett tag, men i dagens Skop var de nere på jorden igen (Sd fick förresten 3,2%… rekord i Skop tror jag faktiskt 🙂 ).

 7. Blackfootnation skriver:

  Med bara en aning så lite konspirationstänkande kan man ju undra hur det ligger till i realiteten egentligen??
  I de flesta av landets ”tidningar” erhåller SD runt 15% i dessa ”spontana opinionsundersökningar”. Men vid de så kallade ”giltiga” undersökningarna hamnar SD vid 4% spärren eller under.
  Vad har partiet för siffror egentligen?? Och är det någon mer än jag som är fullt övertygad om valfusket i detta land är väl utbrett och väl organiserat??

 8. Tore skriver:

  Tyvärr tror jag att folk är rädda för att visa sina sympatier för SD officiellt. När opinionsinsti-
  tuten ringer upp personen, är det ”avslöjade”, men när undersökningen sker genom tidning-
  arnas undersökning, är det ”trycka på knappen” okänd…
  Sannolikt har SD idag i-närheten av 15 %. Den tolkningen har jag haft en längre tid… Det norska opinionsinstitutet, som hade SD ”över kvalgräns” använde sannolikt en annan typ
  av undersökning, än den svenska. Vad som mig är förvånande är, att SD ej arbetar mer för
  information och förbättrande av de svenska pensionärerna, som idag är de som får mest
  stryk…ekonomiskt. Dessa är ju en massiv målgrupp, som har mycket att klaga över…igår
  och idag.

 9. Mörkertid skriver:

  Ledsen, men jag tror ni får hålla i hästarna lite. Det enda som den här typen av internetundersökningar bevisar, som jag också har skrivit tidigare, är att SD-anhängare i relativt hög grad är ”nätaktiva”, får god och snabb information för att söka sig till undersökningarna i fråga och dessutom är relativt sett väl motiverade för att bry sig om dem.
  Samtidigt är det ju ingen nackdel att partiet får goda resultat i dem.

  Sedan, för att anknyta till Håkan Liljebergs inlägg här ovan. Partiet måste verkligen bli mer aktiva på att bemöta alla dessa ogrundade anklagelser som fyller tidningarna dag efter dag. Man kan inte bara ta emot hur mycket skit som helst, för då skapar man bara en acceptans för det ovärdiga språk som SD:s motståndare lagt sig till med. Man måste påvisa att anklagelserna är ogrundade och dessutom gå vidare med anmälningar i en del fall.
  Man ska inte, som en folkpartisk riksdagsledamot gjorde för några veckor sedan, få breda ut sig i en stor debattartikel i en av landets största landsortstidningar och påstå att Nationalsocialistisk Front är en samarbetspartner till SD.
  Visst, det är en skandal att tidningen accepterar en sådan skrivning, men blir det inga följder så kommer det också att ses som en ”sanning” av dem som inte förstår bättre.

 10. z999 skriver:

  Tore, på tal om pensioner så väntas en smäll för 70-talisterna.
  http://www.st.nu/asikter/debatt.php?action=visa_artikel&id=635066

  Och jag vill också passa på att fråga en av de frågor som oroar mig själv mest för framtiden. Med tanke på den stora arbetslösheten bland invandrare, kommer vi i framtiden att ha tillräckligt många skattebetalande pensionärer för att täcka den ökande kostnaden för invandringen?

 11. Robsten skriver:

  Håller med Mörkertid här, att vi skulle gått från 2.93% från valet till 12% är ju inte riktigt realistiskt, att M dessutom skulle halkat ner till 13% visar ju att det inte är pålitliga siffror.
  Varje gång någon skriver skit i tidningen gäller det att begära genmäle, oftast får man ju inte det, inte ens när von Essen kommer med bevisligen felaktiga fakta i DN, men någon gång blir skammen för stor och plötsligt så får men genmäle. En enda gång räcker för att de värsta avarterna av pajkastning skall bedarra antagligen.
  Undrar förresten om man inte kan anmäla DN när de vägrar genmäle samtidigt som de bevisligen publiserat oriktiga uppgifter. Von Essen påstod att kuriren publicerat flera av Jyllandspostens Muhammedteckningar, alla här vet att detta är fel. Åkesson begärde genmäle men fick det inte, t.o.m. jag blev förvånad, hur i helvete kan de vägra när de explicit publiserat oriktiga uppgifter?

 12. Ang. anmälningar så har jag själv varit inne på den möjligheten i ett konkret fall nyligen, gällande Lars Ohlys brutala personangrepp mot Jimmie Åkesson efter Sahlindebatten. (Ohly kallade bl.a. Åkesson för en ”qvisling”).

  När det gäller juridiska åtgärder från Sd’s sida, tror jag att det krävs ett samlat grepp och troligen att vi koncentrerar oss på de stora dragen och viktigaste frågorna. Jag tror t.ex. inte det skulle vara någon dum idé att ta hjälp av jurister för att dra igång en stämning mot Transportarbetarförbundet, som genom sina kollektiva uteslutningar av sverigedemokrater begår flagrant brott mot FN’s deklaration av de mänskliga rättigheterna.

  Bl.a:
  Ur artikel 2:
  ”Var och en är berättigad till alla de rättigheter och friheter som uttalas i denna förklaring utan åtskillnad av något slag, såsom på grund av ras, hudfärg, kön, språk, religion, politisk eller annan uppfattning, nationellt eller socialt ursprung, egendom, börd eller ställning i övrigt. ”
  Ur artikel 23.4:
  ”Var och en har rätt att bilda och ansluta sig till fackföreningar för att värna sina intressen. ”

  Källa: http://www.unhchr.ch/udhr/lang/swd.htm

  Är inte detta ett väldigt tydligt bevis på att Transport bryter mot de mänskliga rättigheterna när de sparkar ut sverigedemokrater utan individuella hänsyn? Värdet för Sd av en fällande dom mot Transport, vore omätbart stort och en prestigeseger i den tyngre skalan. Är det fler än jag som hemskt gärna skulle vilja se ett sådant fall i rätten?

 13. Robsten skriver:

  Kanske Patrik, men hur mycket skulle ett genmäle i DN debatt där Von Essen blev avklädd vara värd? För folks uppfattning och hur andra debatörer skulle agera i framtiden?

 14. Det skulle vara värt mycket att få klä av Von Essen i DN Debatt, givetvis. Ju mer vi syns och ju bättre argument vi för fram, desto bättre är det för Sd.

  Jag kom dock in på ett litet annat spår ang. det som tidigare skrevs här om anmälningar. En fällande dom mot Transport enligt vad jag skrev, skulle vara en monumental händelse. Det skulle innebära upprättelse för Sd och förnedring för socialdemokratin.

 15. Tore skriver:

  Z999…detta har jag poängterat länge, när dagens ungdomar går i skolan tills de ”nästan” är
  pensionsfärdiga. Som f d tjänsteman har jag bra pension, men det som också retar mig mest,
  förutom den årliga minskningen av pensionen, är att ”änkepensionen” tog sossarna bort 1990, med hjälp av borgarna, trots att i ATP avtalet stod att denna del ”ärvdes av make eller
  maka. Det ”inkomstprövades” därefter och idag gäller visst ”en femårsregel”. Alltså rent djävelstyg av sossarna, som bröt mot ingångna avtal. Dessa maktmissbrukare skiter fullstän-
  digt skrivna avtal, då dessa kommer att leva i en bekymmersfri ålderdom. Och nära 50 % av
  den svenska befolkningen, har ”hål” rakt igenom huvudet. Och hyllar dessa maktgalningar, tills det är dags för dom själva att få sin ”ålderspension”. Och Mona ”Muslim” skrattar åt dessa, bakom sin gardin…
  Varje torsdag, sedan 10 år!!!, demonstrerar änkor och änkemän på Mynttorget i Stockholm
  klockan 1300 – 1330, för rätten till pension, som sossarna tog bort. Striden gäller att ”staten”
  skall betala tillbaka änkepensioner som konfiskerades under åren 1997 – 2002, alltså under
  socialdemokratiskt ”herravälde”. Visst kan man lita på sossarnas budskap…eller hur!

 16. T.L. skriver:

  Dom fyra största partierna just nu i undersökningen är som följer:

  S – 22 %
  SD – 16 %
  M – 12 %
  V – 10 %

  Så vi ligger på en rätt stark andra plats just nu med bara S framför oss och i den tidigare tidningsundersökningen – som hölls av SVD om jag mins rätt – hamnade vi också på en andra plats, fast med M framför oss. Även i den låg vi på runt 16 %.

 17. Håkan Liljeberg skriver:

  Nu är jag väldigt orolig. Man oroar sig,..16%, jag blir orolig. Hur skall Göran Greider, den rödaste av sossar, chefredaktör på Dala-Demokraten, ställa sig inför detta. Förmodligen mår han mycket dåligt. Att en oponionsundersökning skall visa bra siffror för SD just i hans tidning..!

  Mörkertid:
  Partiet har verkligen blivit mer aktiva på att bemöta ogrundade anklagelser som fyller tidningarna. Men inget är så bra så det inte kan bli bättre.

  Patrik:
  ”Jag tror t.ex. inte det skulle vara någon dum idé att ta hjälp av jurister” Jo, du, vi har Centrum för Rättvisa. De kan vi använda för att se om de är beredda att försvara oss som alla andra mot mydigheter . Vi skulle kunna stämma Transportarbetarförbundet, som genom sina uteslutningar av sverigedemokrater begår brott mot FN’s deklaration av de mänskliga rättigheterna.

 18. T.L. skriver:

  Vi (SD) ligger nu på 17 %.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: