Folkpartist tagen i örat

WhippedPå bloggar och i tidningar cirkulerar det rykten om att folkpartisten Essam El-Naggar vill att hans parti ska hjälpa sverigedemokraterna att hitta en lokal till riksårsmötet. Och så var det nog, i alla fall sa han igår detta:

Jag ska föreslå mina partikamrater i Stockholm att de ska hjälpa Sverigedemokraterna att hitta en lokal så att de kan hålla sitt årsmöte.

Men nu har någon med lite mer inflytande i partiet uppenbarligen sagt åt El-Naggar att denna vilja att visa respekt för demokratin och andra partier är oacceptabel. El-Naggar har plötsligt ändrat sig:

Varför hjälpa odemokratisk kultur som ligger långt ifrån oss?

Tråkigt att sådant ska hända. Och tråkigt att de stora medierna inte förmedlar nyheten om det märkliga åsiktsbytet.

Annonser

33 Responses to Folkpartist tagen i örat

 1. Karl Larsson skriver:

  I dagens ledare (070424) i Sydsvenskan (sid A4) under rubriken ”En klok röst i Uddevalla” uttalar sig ledarskribenten Kennet Andreasson till stöd för Essam El-Naggars inställning att sd måste kunna hålla riksårsmöte:

  ”Säkerheten i samband med ett politiskt möte måste kunna garanteras. Det är en av demokratins grundläggande uppgifter.”

  Faktiskt, en demokratisk strimma i denna i övrigt pk-styrda tidning. Trist bara att fp:s åsiktspoliser verkar ha tystat El-Naggar.

 2. En av mina första tankar när jag tidigare läste om Essam El-Naggars vilja att hjälpa Sverigedemokraterna, var just att han riskerar att råka illa ut för det han sagt.

  Han plötsliga tvärvändning tyder på att precis det har varit nära att ske, eller i värsta fall skett. I bästa fall rör det sig ”bara” om en sträng begärelse om rättning i ledet från Fp’s partiledning, ev. under hot om uteslutning. I värsta fall rör det sig om extremvänsterns fysiska hot mot honom och hans familj.

  Oavsett vilket så tror jag inte på något sätt att de senare uttalandena, i bjärt kontrast mot vad han tidigare sagt, speglar El-Naggars fria självständiga vilja.

 3. Jorma skriver:

  Vem ska man tro på? undrar om media tänker blåsa upp detta till samma höjd som i gårdagens artiklar?
  Ta er gärna tid att läsa detta:
  http://www.skd.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070424/KRONIKOR001/104240009/-1/Kronikor001

 4. Christian Svensson skriver:

  Jorma:
  Menar karln allvar? Stefan Bergmark på Skånska Dagbladet alltså.
  ”Vänsteraktivister sysslar inte med terror, våld eller hot om våld, …”
  Vilken värld lever han i?

 5. Sven-Olof skriver:

  Nu råder det snart ingen tvekan längre! Riksdagspartierna och media, låter militant vänsterextremism hållas, så länge målet för deras våldshandlingar är Sverigedemokraterna. Därmed sällar sig Sverige till den föga smickrande grupen av ickedemokratier, såsom Ryssland, Vitryssland, Cuba (vänsterns föregångsland) och Venezuela (Sydamerikas nästa Vänsterdiktatur.

  Jag måste tyvärr hålla med ”den onämnbare” som på sin blogg skriver att Sverigedemokraterna är naiva, om de tror att regeringspartierna och media kommer att ta sitt demokratiska ansvar.

  Mitt förslag är att vi åker till Almedalen under politikerveckan. Håller vårt RÅ under bar himmel, väl utannonserat och offentligt. Och släpper den demokratiska bomben i knät på Polisen, Säpo och Sveriges Regering. Dessutom dödar vi fullständigt Almedalsveckan, för övriga partier.

  MVH Sven-Olof Sällström, Östersund

 6. robsten skriver:

  Du Sven-Olof, direkt utan att fundera på det grundligt, ditt förslag är ju jävligt bra! Förtjänar verkligen att funderas vidare på. Kan redaktörerna kanske ta och förmedla ideen ”uppåt” i organisationen?

 7. Sven-Olof skriver:

  Du robsten. Det finns en ”twist” till. Går man tidigt ut med informationen, om att man ämnar lägga RÅ under Almedalsveckan, ja då tar det max 3 dagar innan man har en bra, säker lokal att vara i.

  Tror du Pk-isterna skulle låta Sd ta över deras omhuldade Almedalen?

  MVH Sven-Olof

 8. Ted Ekeroth skriver:

  Intressant tanke… =)

 9. Rune skriver:

  Sven-Olof:
  ”Mitt förslag är att vi åker till Almedalen under politikerveckan. Håller vårt RÅ under bar himmel, väl utannonserat och offentligt. Och släpper den demokratiska bomben i knät på Polisen, Säpo och Sveriges Regering. Dessutom dödar vi fullständigt Almedalsveckan, för övriga partier.”

  Kan du utveckla det lite mer Sven-Olof? Hur ser ditt scenario ut?
  Tanken verkar vara intressant men finns det några hakar?

 10. Det är en mycket intressant tanke, faktiskt… möte på Almedalsveckan – utomhus!
  Att vi skulle stjäla uppmärksamheten vore bara förnamnet… Polisen skulle ha fullt upp, för någon ”brutal vänsterslakt” av våra mötesdeltagare hade bara blivit för mycket för det svenska anseendet, det inser både polisen och regeringen.

  Men annars vet jag inte om jag håller med dig riktigt Sven-Åke. Läget är självklart inte bra, men den senaste tidens utveckling med dels debatter, dels öppet erkännande i media av Sd’s problem (och de skriver faktiskt ganska ofta sanningen att det handlar om rädsla av att hyra ut till Sd – inte enbart att vi inte är ”välkomna”), har givit partiet en aldrig förr skådad publicitet. I Skåne har vi dessutom haft polisbeskydd av i princip samtliga möten sedan Eslövsattacken i oktober -06.

  Det kommer aldrig vara lätt att vara sverigedemokrat, men fram till 2010 är den värsta perioden. Riksdagsinträdet kommer att ändra ekvationen en del och den önskan om ignorans av Sd som nu är rejält naggad i kanten, kommer att krackelera totalt.

 11. Sven-Olof skriver:

  Rune
  …Helst av allt i närheten av övriga partiverksamheter, men risken är ju uppenbar att vi inte får ”mötestillstånd” på allmän plats. Så jag ser framför mig, i naturen, använda allemansrätten. i demokratins namn. Det bästa vore kanske att betala någon markägare för att få rätten att sätta upp lite Universaltält (partytält modell större) som regnskydd och för förtäring. Kanske också fixa en ljudanläggning, och ta el från någon gård. Lite Cash lär nog orda
  den saken.

  Det bästa vore ett helt eget tältläger modell större. Men det stora problemet blir naturligtvis tillstånd från markägare och el. Inget som några tiotusentals kronor kan ordna.

  Skulle det krångla, kan vi samlas i någon naturbacke, och hålla mötet i det fria. Kan ingen hindra oss från.

  Som jag ser det, skulle bara tanken, och att öppet gå ut med planerna, snabbt fixa en lämplig stockholmslokal åt oss.

  Patrik. Ni i skåne har fördelen, av er styrka. Av kommersiella skäl kan tidningarna inte negligera Sd väljare. Vi här i norr får hålla tillgodo med EXTREMT RÖD press, och riksmedia..Thats it.

  Bilden varierar nog lite över landet.

  Ps, Om inte Almedalen funkar, står det en massa tomma hotell, runt om i fjällvärlden. Dit tar sig inte Afaiterna….Om de inte vill gå över fjället, poliseb har oftast bara en tillfartsväg att hålla ögonen på.. Måste vara någon fjällanlägning, som går halvknackligt, som vill ha in lite extra cash, så här efter säsong..

  Resekostnaderna kan man lösa med Gemensamma långfärdsbussar, från Södra delarna av landet. För övrigt har Kiruna, lika långt till Östersund, som ni i Skåne har 😉

  MVH Sven-Olof Sällström, Östersund.

 12. robsten skriver:

  Du har flera poänger Patrik, speciellt att medierna har ändrat sitt tonläge i reportagen i samband med lokalproblemen, jag skrev t.o.m. en bloggartikelm om det frapperande rättframma reportgage som SVT gjorde för ett tag sedan. Men nu måste det fanimig gå till handling också, ett parti MÅSTE ha ett årsmöte enligt stadgarna om jag fattat saken rätt.
  Man behöver inte ens ha mötet utomhus i Almedalen, man kan söka hyra en lokus där, blir det avslag så borde det få maximal uppmärksamhet i alla medier. Det demokratiskt undermåliga kommer stå i skarp relief samtidigt som de andra partierna får hålla sina propagandatal i fred, när SD inte ens får hyra en lokal. Nå då så, köp eller hyr ett stort tält (man vet aldrig med vädret) och håll mötet i Almedalen under den aktuella veckan. Blir det bråk så kan inte samhället i övrigt blunda längre, det torde vara omöjligt.
  Förövrigt tycker jag att partiet under alla omständigheter skall hyra in ett vaktbolag under mötet, åtminstone en tolv vakter behövs. Vi som inte skall med på mötet har ett ansvar för våra företrädares liv och hälsa. blir det dyrt ställer jag gärna upp med en banner på min blogg, jag skall skänka en slant också, men en vaktstyrka behövs för deltagarnas trygghet.

 13. robsten skriver:

  Blir det tal om otillgängliga fjällanläggningar så rekomenderar jag Bydalen. Den AFAit som tar sig dit är nästan att gratulera, vägen dit är lång, mycket lång och knappt farbar. Bydalen omges av Oviksfjällen, som Sven-Olof kan berätta mer om, inget fjäll som släpper igenom några bortskämda AFAiter. Ett utmärkt hotell finns (om jag minns rätt) med massvis av frisk luft och skog, det bör stimulera geniknölarna.

 14. Sven-Olof (kallade dig fel namn innan… skäms mig),

  Jag tror det stämmer som du säger att det är lite lättare för Sd i Skåne än norröver, av flera skäl. Media är lite kluvna här, även om det negativa förstås dominerar. (jag bytte faktiskt ett par ord och t.o.m. leende med en reporter på Helsingborgs Dagblad så sent som på kf-mötet igår… i det lokalpolitiska är de ofta rätt neutrala… sålänge vi inte tar upp något om invandringen förstås).

  Polisen verkar också mer likgiltig beträffande Sd norröver, än i Skåne.

  Ett annat förslag är att hålla riksårsmötet på någon större båt, antingen som vi hyr själva eller om möjligen t.ex. nån Finlandsbåt vågar ta emot oss? Säkerhetsläget är ju då rätt annorlunda mot att ha mötet på land.

  Vaktbolag kan vara ett alternativ om inte polisen ger tillräckligt skydd, men frågan är om inte polisen skulle betrakta ett Sd-riksårsmöte som ett av årets verkliga högriskmål. Det har inte så mycket med det politiska att göra utan med yrkeshedern, för allt annat vore ju grovt tjänstefel.

 15. robsten skriver:

  Jag funderade själv på en Ålandsbåt innan, avslog tanken då det blir för dyrt naturligtvis att hyra en hel båt. Hyr man en konferenslokal och åker tillsammans med publikum kan det nog bli ganska stökigt där också. Jag håller Almedalen som nummer ett och Åre/Bydalen som nummer två. Undrar förresten om Rosenön (eller vad det heter) på Smådalarö är tillfrågade, jag tror AFAiterna får svårt att ta sig bara dit, i alla fall märks det lång väg när de kommer med den lokala bussen.
  Vaktbolaget skulle vara ett komplement till polisen, inte ersätta den naturligtvis. Det brukar ta en fem-tio minuter innan polisen kommer, kanske längre. Vaktbolaget skulle s.a.s. ta första stöten så folk inte hinner bli skrämda eller få på käften innan lagens långa arm behagar komma. En del människor blir oerhört skrämda när det hettar till, man måste nog ta dem på allvar också.

 16. Jag var själv rejält uppriven just när glasrutorna for in en efter en på Eslövsmötet i höstas… var beredd att försvara mig fysiskt vid behov, var lite rädd att de skulle spruta in gas, o.s.v… men AFA-drägget vågade sig ju aldrig in. Efteråt gick det över fort för min del, blev aldrig någon direkt chock. Många andra mådde däremot hemskt dåligt.

  Säkerhetstänkande bör ha en självklar plats vid våra möten framöver, så att vi verkligen från vårt håll gör vad vi kan för att minimera riskerna.

 17. robsten skriver:

  Ja, jag var också med om när det hettade till en gång. Bland deltagarna satt gamla tanter och någon rullstolsburen. De blev vettskrämda! Ligisten som sprang längst in fäste blicken och uppmärksamheten på mig märkligt nog (jag tror jag ställde mig upp). jag tror dock inte att de skulle gett sig på tanterna och de lite äldre farbröderna, de fäste som sagt uppmärksamheten på de lite rörligare deltagarna.

 18. robsten skriver:

  Men det visar att det behövs någon form av komplementskydd, även om ingen blir skadad så blir folk så uppskrämda att de inte vågar delta någon fler gång, alltså, demokratin blir stympad.

 19. Magsnus skriver:

  Ni pratar om väktare, men visst har väl det fackförbund som organiserar dom flesta väktarna (Transport) sagt att dom inte tillåter sina väktare att bevaka SD-möten? Det är helt enkelt för farligt för väktarna. Deras medlemmar utsätts för stor risk. Men det finns säkert väktare som inte har kollektivavtal.

 20. Tore skriver:

  Med tanke på hur polisen i Skåne reagerade, och friade sig skälv, undrar jag om inte dessa
  agerar som tidigare, om mötet sker där. Eftersom du Sven-Olof i Östersund, har en ”planläg-
  gande” bakgrund, vore det en befriande upplysning, om du sonderade läget, och meddelade
  ledningen i partiet…om lokal, förläggning och utspisning. En annan sak…det har ju lagts ner
  en massa flygflottiljer med en ansenlig mängd utrymmen, i olika delar av Sverige, bl annat F 4
  i Östersund. Stora utrymmen, förläggningsplatser och godkända förbandskök. Dessutom kanske fortfarande inhägnat område…Statens vilande utrymmen kan hyras, Även statshuset
  i Stockholm, om de nu ej ändrat på detta…En liten tanke bara.

 21. robsten skriver:

  Letade efter en T-shirt med trycket ”Sverigedemokraterna” i SD-butiken, fattade jag rätt, finns det bara T-shirtar med trycket ”Röd dag 6 juni” i butiken? Vad fan är det för text (i sådana fall)? Jag vill ha en T-shirt i sommar med texten ”Sverigedemokraterna” tryckt över bröstet, nu får det fanimig vara nog.

 22. Mörkertid skriver:

  Jag tycker inte att SD-representanterna ska behöva fly ut på något fjäll eller någon militär anläggning. Ohlys och Sahlins maskerade polare ska synas ute i samhället, det är där deras närvaro gör mest intryck på allmänheten, oavsett vad media rapporterar eller låter bli att rapportera.

  Gamle Kd-aren Alf Svensson jiddrar i dagens Expressen om demokrati och en del andra ord som han har lite svårt att förstå. Han verkar lite småsugen på att få avslöja hur hemska sverigedemokraterna är så han kanske kan låna ut trädgården i några timmar någon fin sommardag.
  Som bonus kan han få sköta grillen och ta emot rånarluvorna i garderoben när de kommer på gästspel.

 23. T-shirt-intresserade: Kontakta Sd i Trelleborg!
  De har sålt Sd-t-shirts vid ett par av våra möten på sistone.
  Jag köpte själv en med blåsippa, texterna Sverigedemokraterna (enligt logo-typsnittet) och YTTRANDEFRIHET med stora bokstäver av dem… och jag köpte den på det AFA-angripna Eslövsmötet (oktober -06), vilket givit tröjan ett extra stort symbolvärde för mig.

  Ang. Expressen-artikeln:
  http://www.expressen.se/debatt/1.653116

  Alf Svensson borde begripa bättre än att sprida hat mot meningsmotståndare, vilket han gör när han liksom de andra i skocken kidnappar begreppet människovärde för att använda det som slagträ i debatten. Alf har själv utsatts för rätt mycket politiskt våld genom åren (… han slog t.o.m. ner en förmodad vänsterextremist i självförsvar vid ett tillfälle).

  Ang. hans listade frågor, följt av rimliga bemötanden (iofs mina personliga):

  1. Finns det någon nations- eller kontinentgräns som relativiserar eller graderar människovärdet? Svar: ja eller nej.

  Jag skulle nog vilja be om ett förtydligande av frågan. Den är ”bluddrig”, för att använda Alfs egen vokabulär. Svaret blir antagligen Nej.

  2. Finns det någon ålder eller hudfärg eller religion, som får dig att dela in människor i A- och B-lag? Svar: ja eller nej.

  Svar: Nej

  3. Innebär analfabetism eller usla språkkunskaper eller arbetslöshet att du klassificerar människovärdet? Svar: ja eller nej.

  Svar: Nej

  Är epitetet ”så kallad flykting” eller invandrare eller ”konventionsflykting” något som påverkar en persons människovärde? Svar: ja eller nej.

  Svar: Nej… gääsp

  Jag kan inte direkt säga att Alf Svensson bidragit till debatten på något särskilt halsbrytande sätt. Skulle Alf förresten vilja ställa samma frågor till regeringsföreträdarna i Danmark och Finland, med tanke på den flyktingpolitik de för?

 24. Marthin skriver:

  Det finns en viss blogg i flödeslistan på Motvärnet, som inte vill beblanda sig med Sverigedemokrater. Av ren princip, men framförallt pga bristande motivering om varför han vill bli borttagen, så stannar den i flödeslistan under hela betatiden!

  I övrigt kan det tolkas ungefär som; En politiker som önskar färre läsare av sitt budskap.

  Vidare så funderar jag på att göra en skrift med e-post korrespondensen som underlag. Det är nämligen något frukransvärt vad rädd man vara som riksdagskandiderande, för att synas länkad bland Sjufalangens opposition!

 25. robsten skriver:

  OK. Årsmötesfrågan är löst,
  http://www.sverigedemokraterna.net/index.php?action=fullnews&id=831
  Det blev inget fjällhotell, det blev inget Almedalen (kanske en bra idé likväl), skönt att frågan är löst i alla fall. Nu skall jag försöka fixa en juste T-shirt så jag kan provocera liberaler och vänsterflummare i sommar;-)

 26. Sven-Olof skriver:

  Tycker fortfarande att vi ska slå på stort till Almedalen.. försöka stjäla showen..

  MVH Sven-Olof

 27. Mörkertid skriver:

  Alf Svenssons inlägg är helt patetiskt.
  Först det här med att människosynen måste avslöjas. Jaha, ännu ett måste. Alla PK-muppar återkommer ständigt till dessa måsten; vi måste ta debatten, vi måste avslöja, vi måste än det ena och än det andra.
  Vore det inte mycket enklare om de faktiskt gjorde det de säger att de måste, om så bara en enda gång. Bevisa att ”massinvandringen” inte existerar, bevisa att alla beräkningar på eventuella ”kostnader” är felaktiga, bevisa att det är ”odemokratiskt” att försöka värna demokratin, bevisa att ”verkligheten” är något som bara politiker vet något om, och så vidare.

  Herr Svensson skjuter in sig på SD:s människosyn, och den ska naturligtvis avslöjas. Frågorna har redan postats här ovan och svaren är självklara. De är till och med så idiotiska att man skäms å hans vägnar. Utifrån de här frågorna kan han formulera slutsatsen att den som pratar om kostnader eller begränsningar av invandringspolitiken är odemokratisk.
  Jaha? På vilket vis skulle det vara odemokratiskt? Snälla, förklara.
  Om det nu är så odemokratiskt så kanske vi kan ordna en folkomröstning, den allra ärligaste formen av demokrati, eller hur Alf. Jag tror de allra flesta sverigedemokrater ställer upp på det. Gör du Alf? Om inte? Vad säger det om ditt demokratiska sinnelag?

  Men det blir värre. Han påstår, på fullaste allvar, att nationsgränser inte betyder något och att det är ett ”måste” att det är så. Okej, jag accepterar att mannen inte har läst en enda historiebok, suttit en enda minut på en föreläsning i statskunskap eller aldrig någonsin tänkt en tanke på den västerländska civilisationen, dess ursprung och dess betydelse för demokrati överhuvudtaget. Fast med den bakgrunden är det en gåta att han blev politiker.
  Samhörigheten och gemenskapen är ett av de allra viktigaste fundamenten för att människor ska acceptera ett socialt kontrakt och i förlängningen en politisk process, där man på ett fredligt sätt kan resonera och diskutera sig fram till en lösning för det gemensamma bästa.
  Det skiter Alf Svensson fullständigt i.

  Han skriver att demokratins viljeinriktning är odiskutabel, men hur kan han göra det när han inte ens förstått vad demokrati är, eller känner dess historia eller förutsättningarna för dess existens?

  Alf Svensson hjälper hellre 10 invandrare i Sverige än 1000 i Darfur, ty han är godare än de flesta och tycker man inte som honom är man inte bara ond utan också odemokratisk
  Där har vi Alf Svenssons uppfattning om människovärde i ett nötskal.

 28. Mörkertid, det sista du skrev är i själva verket ett mycket viktigt avslöjande. Jimmie Åkesson berörde det delvis också i debatten mot Mona Sahlin.

  Jag syftar på just detta att de (pk-politikerna) ägnar alla resurser och all uppmärksamhet åt den lilla spillra (ja, den är liten ur en världssynvinkel, men stor för ett litet land som Sverige), som lyckas ta sig innanför vårt lands gränser. De svagaste, som inte har resurser eller hälsa att resa över kontinenter för att finna lyckan, som blir kvar i misär i sina hemländer, skiter de högaktligen i.

  Människor är bara redskap för dem, att använda när det passar för att slå sig för bröstet och visa sig bättre än den ”rasistiske” svensken i gemen. Den ”generösa” flyktingpolitiken är deras lyckopiller mot dåligt samvete och Gud Nåde den som försöker ta det pillret ifrån dem.

  Om någon borde ta upp denna fråga i debatter med de självtillräckliga högdjuren från pk-partierna, inför öronen på svenska folket, så är det Sverigedemokraterna. Cynismen bakom den unika svenska massinvandringspolitiken borde hängas ut inför svenska folkets ögon och öron.

 29. Mörkertid skriver:

  Visst är det så, men lögnen är så omfattande att den fått ett eget liv och egna försvarsmekanismer. När man i den socialliberala sfären har försvarat den så länge börjar de till slut tro på den själva av ren slentrian.
  Sverige bidrog, exempelvis, till att skjuta UNHCR:s arbete i forna Jugoslavien i sank. UNHCR:s årskostnad för en internflykting i Jugoslavien var 932 kronor. Årskostnaden för varje asylsökande i Sverige var 91 250 kronor, nästan 100 gånger så dyrt.
  Trots detta avbröt Sverige samarbetet och kallade UNHCR:s arbete för ett misslyckande. UNHCR hade behövt 181 miljoner kronor för att klara sin budget och sin måluppfyllelse. Med den summan hade man kunnat klara överlevnaden för ytterligare 195 000 flyktingar i Jugoslavien. I Sverige räckte samma summa till knappt 2 000 människor.

  Visst är det skönt att kunna var så medmänsklig och så god som Alf Svensson. Bor man dessutom i Sverige behöver man inte stå till svars för idiotin.

 30. Håkan Liljeberg skriver:

  MARGOT WALLSTRÖM BORDE TAS I ÖRAT PRECIS SOM ESSAM.

  Hon kunde inte hålla sig, utan backar upp socialistkandidaten i franska presidentvalet PÅ SIN HEMSIDA. Det är så typiskt socialister. Deras partier går före landet och de ämbeten man upprätthåller. Wallström är EU-kommissionär för Sverige, inte för socialdemokraterna. Det är viktigt att hålla isär yrkes- och privatliv.

  http://www.svd.se/dynamiskt/blogg/did_14626525.asp?id=3574

  Källa: Erixon blogg

 31. ”Magsnus

  Ni pratar om väktare, men visst har väl det fackförbund som organiserar dom flesta väktarna (Transport) sagt att dom inte tillåter sina väktare att bevaka SD-möten? Det är helt enkelt för farligt för väktarna. Deras medlemmar utsätts för stor risk. Men det finns säkert väktare som inte har kollektivavtal.”

  Återigen… Säger bara återigen bevisar högerns män hur totalt okunniga de är om arbetsrätten. Spelar INGEN ROLL om väktarbolaget har avtal eller inte, förekommer ett reellt hot, vilket det knappast gör, det är bara ni som fantiserar om det, så kommer Arbetsmiljöverket (ett statligt verk som har till uppgift att övervaka arbetsmiljön för arbetstagare om ni inte visste det) att göra det facket skulle ha gjort istället. Banan på er, mörkermän!

 32. z999 skriver:

  Nicklas Eriksson:
  ”Ni pratar om väktare, men visst har väl det fackförbund som organiserar dom flesta väktarna (Transport) sagt att dom inte tillåter sina väktare att bevaka SD-möten?”

  Nej.

  ”Det är helt enkelt för farligt för väktarna. Deras medlemmar utsätts för stor risk.”

  Knappast. Det våld som de eventuellt kan utsättas för är mycket mindre än vad de kan råka ut för på andra jobb.

  ”Men det finns säkert väktare som inte har kollektivavtal.”

  Vem vill stödja sådant? Men det stämmer säkert med tanke på den arbetslöshet som skapats med massinvandringen så blir det naturligtvis fler människor som tvingas ta jobb med dåliga arbetsvillkor.

  ”Återigen… Säger bara återigen bevisar högerns män hur totalt okunniga de är om arbetsrätten. Spelar INGEN ROLL om väktarbolaget har avtal eller inte, förekommer ett reellt hot, vilket det knappast gör, det är bara ni som fantiserar om det, ”

  Snacka om att fantisera. Samtlig media har tagit upp hotet.

  ”så kommer Arbetsmiljöverket (ett statligt verk som har till uppgift att övervaka arbetsmiljön för arbetstagare om ni inte visste det) att göra det facket skulle ha gjort istället. Banan på er, mörkermän!”

  Du tycker alltså att det är ok att arbetsmiljöverket gör bedömningen demokratin inte klarar av trycket från de militant samhällskorrekta? Och sen snackar om mörkermän …:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: