Demokrati när det passar ens syfte

Nalin Pekgul i Aktuellt den 22 april 2007 angående Sverigedemokraternas problem att hålla riksårsmöte:

För mig känns det faktiskt lite bra, att samhället så totalt tar avstånd från deras värderingar och vill inte ha med dom att göra.

Ytterligare en i raden av politiker som anser att demokratiska rättigheter exklusivt är till för dem med de ”rätta” åsikterna. Signifikant för den ”demokratiska” vänstern i detta land.

Att vi har extremistgrupper som ringer och bombhotar de hotell vi bokar är tydligen inte intressant. Snarast anses väl dessa vara demokratins försvarare. Sällan har det varit tydligare att hela vänsterblocket verkar i symbios med vänsterextremisterna.

Frans Johansson

Annonser

9 Responses to Demokrati när det passar ens syfte

 1. Ett fruktansvärt uttalande. Vad Sd borde göra nu är att kräva Socialdemokraterna på en offentlig och förbehållslös ursäkt och att de vidtar åtgärder mot Pekgul.

  Pekgul och hennes uttalande borde oavsett vilket hängas ut i våra flygblad framöver. Svenskarna har rätt att få veta vad Socialdemokraterna och deras företrädare står för.

 2. Håkan skriver:

  Jag såg intervjun och jag tycker det är märkligt att en kurd som som kommit till Sverige inte tycker att svenskar ska få hålla möten. Hennes åsikter måste vara något hon har fått med sig från hemlandet. Är det verkligen en sån kulturberikning vi vill ha.

  (Utanför ämnet: Sydsvenskan hade en stor artikel om Åkesson idag trots att Reinfelt sagt att inte en millimeter uppmärksamhet till. Kommer Reinfelt att ta Sydsvenskan i örat?)

 3. Umebon skriver:

  Pekgul fattar inte att hennes uttalande får för henne motsatt effekt. Sd kommer att få minst 6% vid nästa riksdagsval bara partiet håller ihop. Ingenting kan nu stoppa inmarschen i riksdagen. Sedan är ju hennes uttalande förkastligt men helt i linje med den odemokratiska syn som hennes parti har.

 4. Spiritus skriver:

  Hon är en Kurdisk extremist som kom till Sverige bara för att hon hatar sitt hemland så mycket att hon inte kan bo kvar där. Hon måste vara omgiven av Kurder som bara talar Kurdiska för att känna sig hemma.

  Att hon sen bekämpar svenskars rätt till att hyra lokal i Sverige kan väl ses som lite absurt, med tanke på hennes bakgrund.

 5. Knute skriver:

  Det finns många krypto-islamister i de tre vänsterpartierna.

  Det som förenar socialister och islamister är att i deras världsbild finns inga win-win-situationer, livet är ett nollsummespel. Brödet du äter har du alltid tagit ur munnen ur någon annan. Att västvärlden är rik beror på att vi koloniserat och sugit ut de fattiga folken, inte att vi uppfunnit och producerat något själva. Vilken rövarmentalitet!

 6. Frasse skriver:

  Knute: Tankvärt resonemang. Jag har själv funderat i de banorna vid flertalet tillfällen. Tillexempel är det omöjligt att förklara för en sosse att det kan finnas skatter som är rent skadliga för landets ekonomi. Endast överklassen kan ju resonera så korkat, enligt de verklighetsfrånvända välviljetyckarna!

 7. Kvalle i Mossatresk skriver:

  Med ”samhället” menar Petgul den politiska härskareliten, inte du och jag.

  Reinfeldt och Putin är ledare för de två ”samhällen” i Europa idag där oppositionen inte kan samlas utan att stormtrupper ingriper.

  Både Putin och Reinfeldt tiger och låter det ske.

  Är egentligen någon förvånad? Nää!

 8. Tore skriver:

  Denna människa, Nalin Pekgul, begriper inte bättre. Hon är ju inte ”svensk” utan kurd, enligt
  en journalist som frågade henne hur det kändes att vara svensk…Hon tar tydligen seden med
  sig, och inte som normala människor, ”ta seden där de är”… Inte konstigt att sossarnas
  ”ladies” äe som de är…

 9. Björn skriver:

  Flera företrädare för oppositionen tar öppet avstånd från demokrati och har satt sig själva i en situation där de saknar täckning för ord såsom ”argument”, ”fria val” och ”demokrati”

  Vad ska de här människorna göra? Erkänna att de hade fel och tappa ansiktet?

  Knappast, vad är det då för alternativ som återstår?

  Jag såg en film igår som skulle kunna ha hetat ”Socialdemokraterna & Co” där jag fick flera uppslag:

  1) spring efter råttorna och sök en väg ut
  2) spela musik, tänk på annat
  3) möt ödet som en gentleman med en cognac i handen
  4) gå och sov, allt är säkert bra imorgon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: