Rosengård: Det är Sveriges fel!

Det är upplopp i Rosengård, byggnader bränns ner, folk blir misshandlade och ungdomar attackerar polis och brandkår. Vad är anledningen enligt Jamile Iskandar?

Men det finns inga jobb till de som är över 15 år, säger Jamile Iskandar. Tänk om de hade en praktikplats att gå till efter skolan, då hade de haft något att göra i stället för att bränna upp saker [min anm.]. Men det ska tydligen vara något speciellt med Rosengård, här finns inga jobb.

Alltså, om man inte har jobb så har man annat att göra – bränna ner saker? Förklaringen till det våldsamma upplopp som skedde är alltså att de inte hade jobb? Varifrån kommer dessa människor vars naturliga reaktion på arbetslöshet är att mordbrand och stenkastning?

Nej, dumma ursäkter behöver man inte leta länge efter i dagens Sverige…

Annonser

37 Responses to Rosengård: Det är Sveriges fel!

 1. z999 skriver:

  ”Alltså, om man inte har jobb så har man annat att göra – bränna ner saker?”

  Tjaa…jag är förresten ledig några dar nästa vecka…varför inte.

 2. Knute skriver:

  Dumt och demagogiskt att invandrarproblemen enbart skulle bero på klassamhället. Tyvärr är det den gängse förklaringsmodellen. Det är tabu att påstå att det har att göra med det mångkulturella samhället, dvs islam. Är det rasistiskt att undersöka om invandrares brottslighet beror på deras religion? Naturligtvis inte, men för de politiskt korrekta är det kartan som gäller, inte terrängen.

  Off-topic, men aktuellt: Sverigedemokraterna behöver livvakter för att genomföra sina möten. Många politiker har livvakter, så det är inget konstigt med det. Men kommunisterna vill inget hellre än att provocera fram våld i självförsvar, så det gäller att vara försiktig. Vänsterpartiet har utvecklat sig i odemokratisk riktning, såg och hörde ni Ohlys vansinnesutbrott under TV4-debatten?

 3. Fröken Sverige skriver:

  z999: Ja, det är ju verkligen ett normalt uppförande. Nu fylls svensk media om ”vad vi/politiker/alla borde göra för att förbättra för ”de stackars barnen” i Rosengård.

  Vi som bor i denna stad vet bättre. De kommer alltid hitta anledningar till att bränna, kasta sten, misshandla, kränka och råna. Det kvittar hur bra vi än uppför oss, så är det alltid en kniv man får i ryggen när man vänder sig om.

  Nu brann kanske några sophögar..men vad är det för ursäkt för allt annat som sker? När man kastar ner betongblock och kundvagnar på bilar på motorvägen? När man kastar sten på byggarbetare som renoverar ens skola, så de faller från byggnadsställningen och hamnar svårt skadade på sjukhuset? När man är åtta stycken som rånar en svensk och sedan hotar att skada personens syster om han anmäler? Eller när man cyklar förbi och kastar syra på en svensk kvinna med småbarn? Och vems fel är det när man hotar svenska tjejer med att man ska ”gängknulla henne så att hon spricker i alla hål”?

  Och när ska det börja talas om vad ”de” ska göra åt sina situationer? Totalt kravlöst som vanligt……vi ska istället fodra dessa omättliga kravmaskiner, om och om igen…

  Fy FAN rent ut sagt! (ursäkta språket)

  /FS

 4. z999 skriver:

  Fröken Sverige, jag bor i ett mångulturellt getto utanför Stockholm. Det är ungefär likadant här, kanske lite fler mord än i Rosengård.

 5. Fröken Sverige skriver:

  z999: Jag har fattat att du gör det. Det var därför jag ”pratade” med dig. 🙂 Men det är tyvärr nästan bara vi som bor i, eller nära dessa miljöer, som förstår hur det ser ut.

  Med en tigande media, så sprids heller inte det som händer, till de som bor i småhålor och inte kommer i kontakt med detta…ännu!

  De som fortfarande bara känner byns enda invandrare, som vanligtvis är den snälla pizzabagaren, har ingen aning om vad som pågår i storstäderna och i Skåne.

  Sorgligt är det…

  /FS

  Hemort: Dhimmistan

 6. z999 skriver:

  Jag såg att du hade flera bra uppdateringar på din blogg Fröken Sverige.

  Och jo, det är ofta så att antirasisterna påstår sig känna till en del enstaka fall av invandrare som är ordentliga och sen bygger de hela sin bild av invandringspolitiken runt den enskilda invandraren. Det är kanske tur att de inte tillämpar samma tankesätt när de familjeplanerar och skaffar oändligt många barn baserat på att det första barnet var trevligt.

 7. Ilmar Reepalu skriver:

  Malmö har numera förvandlats till Sveriges rövhål, svart och fyllt med parasiter. Arbetslösheten i Malmö har jag tänkt lösa genom arbetskraftsinvandring. Det är viktigt att få in skattebetalare som kan betala alla socialbidrag.

  Ändå är jag stolt över det Malmö jag har skapat. Nero brände Rom en gång i tiden men dagens Malmö är klart större än vad Rom var på den tiden.

 8. stockholmaren skriver:

  Hur länge kommer det dröja tills hela Malmö är ett enda stort Rosengård? Det här kan säkert påskynda utflyttningen av svenskar.

  Anledningen till att situationen ännu inte är som i Frankrike är att svenskarna lydigt fortsätter att försörja dessa människor som inte är ett dugg intresserade av att integreras i samhället.

  Det sjukaste är att snart kommer vi få höra att det här är Sd:s fel.

 9. Ted Ekeroth skriver:

  antirasisterna borde stå inom citattecken… de kallar sig för ”antirasister” men det har inget med det att göra…

 10. Helena skriver:

  Hejsan!

  Jag har lite funderingar som jag hoppas inte raderas av Er.

  Hur vore det om politiker tog sitt ansvar och integrerade invandrarna I samhället och inte utanför? Hur hade Rosengård då sett ut om politiker valt att bosätta dessa medborgare i olika delar av landet? Gärna norr och inte bara söder. Hade ni ens behövt gå ut med Er politik om fallet var sådant?

  Om vi antar att en familj med två barn och två föräldrar fick svenskt medborgarskap för 30 år sedan och lever med en hög inkomst och utför ett arbete som påverkar den svenska staten positivt och effektivt samt att barnen går i skolan och frun arbetar. Anser ni att pga deras bakgrund så ska de slängas ut från ett land de hjälper till att bygga?

  Anta att en utländsk akademiker blivit förföljd, torterad och hotad till döds i sitt hemland pga politisk läggning. Han kommer till Sverige, är skakad av de fysiska såväl psykiska händelser han fått uppleva och blir sjukskriven. Han lär sig svenska, det går sakta, politikerna har placerat honom i en förort med Rinkebysvenska och det gör hans språk inte bättre. Han möts av kriminella gäng och får den här bilden av Sverige. Han försöker lära sig svenska men får inget arbete pga dåligt uttal efter tre år. Därefter får han svenskt medborgarskap och söker arbete om och om igen. Till slut får han ett men vantrivs pga psykiska störningar från det förgångna han upplevt i sitt land och sjukskrivs. Anser ni att den här personen ska slängas ut från Sverige?

  Nu hoppas jag på ett svar efter ett långt inlägg så att jag kan få ett tydligare grepp om HUR ni resonerar.

  Jag tackar för mig.

 11. Josef Karlsson skriver:

  Hej, Helena

  Sverigedemokraterna vill så klart också att människor som kommer till Sverige ska assimileras och bli en del av vårt samhälle. Det är till och med själva grunden i vår politik. Problemen i Rosengård, till exempel, har uppstått på grund av för stor invandring och dålig integrationspolitik.

  Frågan om att flytta runt invandrare mer för att undvika ghettoiseringen i förorter är ju mycket aktuell. Sverigedemokraterna är emot att staten kränker det kommunala självstyret genom att tvinga kommuner att ta emot flyktingar. Grundproblemet är migrationspolitiken och den måste ändras. Sen finns det så klart andra lösningar för att få människor att flytta. Reepalu lyckades här om dagen få Nyamko Sabuni helt svarslös i en tv-debatt genom att hävda att regeringen vill tvinga arbetslösa att flytta, men inte göra det samma med flyktingar. Det var dock inte så lite av ett retoriskt knep av Reepalu.

  ”Om vi antar att en familj med två barn och två föräldrar fick svenskt medborgarskap för 30 år sedan och lever med en hög inkomst och utför ett arbete som påverkar den svenska staten positivt och effektivt samt att barnen går i skolan och frun arbetar. Anser ni att pga deras bakgrund så ska de slängas ut från ett land de hjälper till att bygga?”

  Svar: Det går självklart inte att slänga ut någon med svenskt medborgarskap ur landet. Och varför skulle vi vilja göra det?

  ”Anta att en utländsk akademiker blivit förföljd, torterad och hotad till döds i sitt hemland pga politisk läggning… etc”

  Svar: Ingen med svenskt medborgarskap ”slängs” ut ur Sverige. Sverigedemokraterna vill göra om migrationspolitiken och integrationspolitiken. Men du verkar ha en mycket vag uppfattning om vår politik om du tror att man kan slänga ut någon med svenskt medborgarskap. Vi vill minska invandringen, framför allt anhöriginvandring och se till att de flyktingar som kommer hit verkligen är flyktingar. Jämför exempelvis med de förändringar som Danmark gjort sedan 2003.

  Tack

 12. Moster Agda skriver:

  > Helena

  Endast cirka 5 % har under de senaste 25 årens massinvandring fått uppehållstillstånd p.g.a. man är flykting enligt Genevkonventionen. Resten har fått uppehållstillstånd för att man ”tycker synd om dem”. Betckningen på detta har varierat under åren från flyktingliknande skäl, synnerligen ömmande skäl, olika typer amnestier o.s.v. T.ex. så gav Friggebo uppehållstillstånd till 25 000 kosovoalbaner med motivationen att det kunde bli krig i deras hemland!

  Om du tar 5 % av alla som fått uppehållstillstånd i Sverige under dessa år, så bör du lätt inse att vi inte hade haft de enorma kostnader och sociala problem som är en följd av denna oansvariga migrationspolitik.

 13. Moster Agda skriver:

  > Helena

  Sorry, men glömde att anhöriginvandringen är minst lika stor som de som fått uppehållstillstånd i ett första skede. Det senaste är att man mer och mer skickar hit ungdomar som ”dörröppnare” (s.k. ensamma flyktingbarn) för att bereda väg för resten av familjen!

  Ställ dig frågan om man ”flyr från något eller till något”?

  Jag säger som han som besteg Mont Everest, nu kan det bara gå utför!

 14. Erik Almqvist skriver:

  Helena: Du tycks ha en väldigt generaliserande bild av invandrare. Och inte bara generaliserande, utan också en bild som är precis identisk med den bild det politiska etablissemanget försöker måla upp av ”invandrare”.

  Det finns självklart invandrare som vill och kan anpassa sig samt har kompetens som är nyttig för Sverige. Trots tjat om ”diskriminering” pekar konkret fakta och statistik på att dessa personer inte har några större problem att ta sig in i samhället.

  De invandrargrupper vi talar om som problematiska är de som själva väljer utanförskapet i områden som Rosengård och Ronna. Vi vill motverka bilden av Sverige som ett land dit man kan flytta och leva som hemma men med svensk välfärd. De som flyttar till Sverige måste ha ambitionen att anpassa sig till det svenska samhället och de kan inte vara fler än vad samhället klarar absorbera.

  Det är minst sagt tröttsamt med argument om ”politiker som borde integrera” och ”samhället som borde integrera”. Denna typ av resonemang är minst sagt typiskt svenskt i en negativ bemärkelse. Integration och assimilation är processer som varken kan eller bör styras politiskt. Detta är processer som sker naturligt med rätt förutsättningar. Politikers uppgift är att se till att just förutsättningarna är de rätta – inte att detaljstyra processerna som sådana.

 15. Adulruna skriver:

  Håller med Erik om intergrationen. Hur skulle en detaljstyrd politisk integration se ut? Lika lite som politiker kan tvinga folk att t.ex. starta egna företag kan man tvinga folk att integreras. Folk som inte vill kommer inte att göra det.
  Vad gör politikerna om de underlättar för invandrare att få lägenheter i normala svenska områden, men de ändå väljer att bo i t.ex. Rosengård? Det många som t.ex. helena missat är att många invandrare tris utmärkt i dessa getton, just p.g.a. att de kan leva som i sina forna hemländer, men med svensk välfärd. Det enda sättet att komma till rätta med detta är krav på anpassning, minskad invandring och en villkorad välfärd med t.ex. motpresationener för socialbidrag som gör att det inte känns attraktivt att ha socialbidrag längre. Samt begränsningar i bidragen till flerbarnsfamiljer. Upp till 3 barn kan det se ut som det gör idag, men vill man ha fler än så, så är det inte rimligt att statens utgifter ska öka massor per extra barn (som det är idag kan man i stort sett försöja sig på att skaffa barn när man börjar komma över 5 st).

 16. z999 skriver:

  Sen kan man ju undra varför invandrare som missköter sig ska vara normbildande för den svenska välfärden? Man drar ner på diverse bidrag plus en del nedskärningar av den sociala servicen därför att det är ett kraftigt överutnyttjande i de mångkulturella gettona. Svenskar som har det svårt tvingas sedan anpassa sig till det.

 17. Möllis skriver:

  Varför ska dem tvunget kasta sten och bränna upp saker enbart för att dem inte har något jobb???

 18. robsten skriver:

  Tyvärr Z så är det politiskt/administrativt omöjligt att skilja mellan invandrare och svenskar åt när det gäller socialbidrag. Inte ens jag skulle komma med ett sådant förslag, då kan du änka dig vad PK-folket tycker. Det är faktiskt som så många påtalat, senast Åkesson mot Sahlin, den generösa flyktingpolitiken (läs vansinniga) omöjliggör ett välfärdsamhälle. Det är faktiskt så att flyktingpolitiken raserat välfärden, det är ingen klycha.
  Nu skall väl sägas att även jag vänder mig mot delar av det svenska bidragssystemet, jag har bott i Norrland där folk decennium efter decennium levde på A-kassa, de hade ingen tanke på att skaffa sig ett jobb, det kan heller inte vara rimligt, oavsett vilket flyktingpolitik vi har.

 19. z999 skriver:

  Robsten:
  ”Nu skall väl sägas att även jag vänder mig mot delar av det svenska bidragssystemet, jag har bott i Norrland där folk decennium efter decennium levde på A-kassa, de hade ingen tanke på att skaffa sig ett jobb, det kan heller inte vara rimligt, oavsett vilket flyktingpolitik vi har.”

  Jag vänder mig också mot det om det fungerar som ett system för folk som inte har någon lust att jobba och som ändå ska ha en dräglig standard jämförbar med folk som jobbar.

  Fast allra mest vänder jag mig mot moderaternas hantering av bidrag där man inbjuder till bidragsfusk för invandrare och bekostar det med att minska bidragen för urbefolkningen.

 20. robsten skriver:

  Ja fy fan, norrlänningar kommer att få flytta men inte de arbetslösa i Rosengård, vad är det för politik?

 21. Robsten:
  “Nu skall väl sägas att även jag vänder mig mot delar av det svenska bidragssystemet, jag har bott i Norrland där folk decennium efter decennium levde på A-kassa, de hade ingen tanke på att skaffa sig ett jobb, det kan heller inte vara rimligt, oavsett vilket flyktingpolitik vi har.”

  Amen Robban!

  A-kassa och socialbidrag är tillfälliga ersättningar tills man hittat ett sätt att göra rätt för sig, inte nån långvarig inkomstkälla. Om det inte finns något jobb på ens hemort och man inte vill flytta så finns bara en moraliskt riktig utväg, och det är att starta ett eget företag. Detta är, skall poängteras, min högst personliga åsikt.

 22. B skriver:

  Den okritiske mediekonsumenten kan tack vare veckans rapporteringar tro att det pågår ett krig i Rosengård. Det har talats om upplopp och kravaller och att hela stadsdelen står i brand. Skildringarna och ordvalen sänder det tydliga budskapet att:

  1. Det är ett stort och allvarligt problem, rentav en nationell kris, som det rör sig om.
  2. Det är invandrare som har orsakat dessa problem

  Den snabba slutsatsen blir därmed att det är invandrare i Rosengård som har allvarliga problem, att stadsdelen är farlig om människorna som bor där är kriminella. Jag ser inte alls att det skulle vara tabu för media att påstå sådant eftersom nästan varenda tidning gör det hela tiden. Det är inte politiskt korrekt att vara rasist, men det är många som är det och media är inget undantag. Det gäller bara att formulera sig i mildare ordalag Inte ens rasistiska partier kallar sig själva rasister (no names mentioned). Men vad är det annars att påstå att ”invandrares brottslighet beror på deras religion” eller att det är det ”mångkulturella samhället, dvs islam” som är orsak till den påstådda krisen i Rosengård? Har någon av er som debatterar detta ens varit i Rosengård för att med egna ögon se spåren av upplopp och kravaller? Hur vet vi att det inte handlar om ett fåtal tonåringar och ett bus som spårade ur? Jag säger inte att det med säkerhet är så, men hur vet vi? Hade det fått lika stora rubriker om fem etniskt svenska killar ute på landet någonstans hade startat en brand, brutit sig in någonstans, stulit något, skadat någon? Döms alla som bor i Sverige efter samma kriterier, eller finns det någon outtalad förväntning på invandrare att vara extra skötsamma och felfria?

  Så fort ett brott begås av någon som betraktas som invandrare (dvs svartskalle, utan farföräldrar som är födda i Sverige av ariska föräldrar, men möjligtvis tyskar, finnar och andra som inte riktigt räknas som invandrare, hur mycket de än har invandrat) kopplas detta samman med hela stadsdelar, med flyktingpolitiken i stort och frågor om kultur och religion. Hur absurt skulle det låta om någon vågade ta upp frågan om mäns sexualiserade våld mot kvinnor som orsakad av kristendomen, den svenska landsbygdens kultur eller något som är specifikt för vissa överklasskvarter? Men när det handlar om Rosengård är den typen av argumentation fullt tillåten. I debatten kopplas de påstådda bränderna samman med en misshandel som ägde rum någon helt annanstans, stenkastning mot bilar som genomfördes vid en annan tidpunkt, arbetslösheten i stadsdelen och allmänna uttalanden om integration. När händer det annars att man tar en stad eller stadsdel och på en gång drar upp allt som är dåligt? Vad är syftet med denna svartmålning?

  Något annat som jag reagar emot är den snabba parallellen till flyktingmottagandet i Sverige. Hur är det relevant i sammanhanget att det av alla invandrare de senaste 25 åren endast är cirka 5 % som har fått uppehållstillstånd som flyktingar? Med denna koppling verkar debattören vilja påstå att det finns något samband mellan invandring och de påstådda upploppen. Att upplopp har uppstått sedan Spartacus-upproret och säkert ännu tidigare, oberoende av människors nationalitet eller religion, verkar ha glömts bort. Om flyktingmottagandet vill jag bara tillägga att det lika gärna bero på myndigheters snäva tolkning av FN’s definition på vad en flykting är. Det är en mänsklig rättighet att söka asyl. Flyktingskälen som används formulerades för 50 år sedan i en värld där politik såg ut på ett visst sätt, krig på ett visst sätt, som inte längre stämmer. Därför har lagarna anpassats, så att även andra skäl ska godtas och fler ska inkluderas inom lagrummet för att finna skydd. Dock utvisas fortfarande väldigt väldigt många tillbaka till fruktansvärda situationer. På den här debattsidan framstår det nästan som en lyxtillvaro att fly från sitt hemland, oavsett om det är krig, politisk förföljelse eller fattigdom folk lämnar bakom sig. Det är otroligt respektlöst och visar bara på att diskussionen saknar verklighetsförankring.

  Ärligt talat förstår jag inte ert problem. Ni verkar tycka att Rosengård i sig och det faktum att där bor invandrare som ”lever som hemma men med svensk välfärd” är det största problemet. Låt mig ställa en enkel fråga: Är livsstil och kultur inte ett personligt val som var och en har rätt att göra? Vem är du att bestämma hur någon annan ska tillbe Gud, fostra sina barn eller bete sig mot sina medmänniskor? Det finns lagar i Sverige och det finns straff och konsekvenser för alla som bryter mot dessa. Inför lagen ska alla vara lika, invandrare som svenskar. Ni har ingen rätt att kräva att invandrare ska assimileras, anpassa sig eller erbjuda någon kompetens som är nyttig för Sverige. Sverige är ett land och här lever vi alla tillsammans, vare sig ni vill eller inte. Världen har alltid förändrats, kulturer har utvecklats och omformulerats. På samma sätt fortsätter dessa processer i dagens Sverige. Invandrare möter svenskar, generationer möter varandra, rika möter fattiga och alla subkulturer står i ett ständigt utbyte av kulturella uttrycksformer. Invandrare är inte motsatsen till svensk. Invandrare är en del av Sverige, precis som ungdomar är en del och män är en del. Alla män är inte våldtäktsmän. Alla invandrare är inte politiska flyktingar eller socialbidragstagare. Alla svenskar är inte rasister. Män är inte motsatsen till kvinnor. En man och en kvinna kan ha mycket mer gemensamt än en man och en man, beroende på andra dimensioner av deras identitet. Samma sak gäller invandrare och svenskar, och om ni bara vore lite mer öppna skulle ni snart se att ert sätt att argumentera på, där ni skapar motpoler, är det som skapar fientliga stämningar i samhället. Istället för att vara så konservativa och negativa till allt som ni tror är främmande föreslår jag att ni tar en promenad ut på Rosengård och ser vad det är ni pratar om, träffar människorna och slår hål på några av era egna fördomar.

 23. Kurtan skriver:

  B,

  Tror du verkligen själv på vad du skriver ?!. Du verkar vara väldigt naiv. Kom igen när du har sett dig omkring i världen. M.a.o. vuxit upp till en observande självständigt tänkande individ och inte en som sprider sosse/vänsterfloskler…

  MVH

 24. Moster Agda skriver:

  >B

  ”Det är inte politiskt korrekt att vara rasist, men det är många som är det och media är inget undantag.”

  Det här uttalandet måste jag rangordna som dagens skämt!

  ”Istället för att vara så konservativa och negativa till allt som ni tror är främmande föreslår jag att ni tar en promenad ut på Rosengård och ser vad det är ni pratar om, träffar människorna och slår hål på några av era egna fördomar.”

  Min 24 åriga systerdotter i Malmö har med nöd och näppe lyckats undgå en våldtäkt av dina Rosengårdskompisar. Våldtäkterna har ökat 9 gånger sedan mitten av 80-talet. Vi är även berikade med något som heter gruppvåldtäkt.

  ”om ni bara vore lite mer öppna skulle ni snart se att ert sätt att argumentera på, där ni skapar motpoler, är det som skapar fientliga stämningar i samhället.”

  För den som inte har förmågan att se verkligheten är det alltid någon annans fel!

  ”Invandrare är en del av Sverige, precis som ungdomar är en del och män är en del.”

  Om du anser detta utan att ta hänsyn till konsekvenserna, kan du inte var normalt funtad?

  Hela inlägget så naivt och fullt av svammel, att jag orkar inte bemöta mer. Någon annan får ”offra sig”! Tyvärr är det nog lönlöst eftersom det blir som att hälla vatten på en gås.

 25. B skriver:

  Varifrån kommer dessa fakta? Att våldtäkterna har ökat 9 gånger sedan 80-talet? Menar du antalet anmälningar? För du känner väl till att sexualbrott hör till kategorin där mörkertalet alltid har varit stort eftersom kvinnor har lärt sig att känna skuld och skam över att utsättas för ett brott och därför undviker att anmäla? De senaste åren verkar det dock ha blivit vanligare att kvinnor anmäler sina förövare, även om den juridiska processen sällan leder till en straffande dom.

  Men hur kom du in på detta? Menar du att våldtäkter har ökat till följd av ökad invandring? Och att gruppvåldtäkter skulle vara en del av någon slags kultur som bara existerar utomlands och som invandrare har tagit med sig till Sverige? Alltså ärligt talat så suger din genusanalys. Mäns förtryck av kvinnor existerar i supersvenska miljöer såväl som bland utlänningar. Ta kontakt med kvinnojouren i din stad för att uppdatera dig om hur vanligt det är med våldtäkter och misshandel av kvinnor. I alla samhällsskikt.

  Det är beklagligt att din systerdotter har drabbats av manssamhällets värsta sida, precis såsom många kvinnor dagligen gör. Men skyll inte händelsen på Rosengård. Hur tror du att synen på kvinnor är bland killarna i vilken medelsvensk håla som helst? Har du funderat över vilka effekter porrindustrin har på människors syn på sin sexualitet? Jag läste en studie för länge sedan om hur gruppvåldtäkter och sk ”fist fucking” började förekomma i brottstatistiken kort efter att den typer av scener blev vanliga i porrfilmer.

  Du slänger ur dig saker som att jag inte kan vara ”normalt funtad” och att dina argument skulle vara lönlösa mot min naivitet. Det känns ju väldigt seriöst och övertygande…

 26. Kurtan skriver:

  B,

  Jag funderar… vad skönt du måste ha det. Att vara så fullkomligt bortkopplad från verkligheten. Att tro på etablisemangets lögner samt att vara den goda givmilde människan som vill hjälpa alla ”utsatta” i värden med andra människors pengar på bekostnad av befolkningen i Sverige. Vad härligt det måste vara att kunna sitta högt uppe i det blå och antyda att Sverigedemokrater och dess sympatisörer är ”främlingsfientliga” och skyller allt det onda på invandrarna.

  Om du är intresserad av lite fakta kan du ju kolla in exempel på http://www.imittsverige.blogspot.com/ och http://www.algonet.se/~milld/blogg/ det finns många fler av intresse. Lycka till !!

  MVH

 27. z999 skriver:

  B, en länk om våldtäktskulturen i sydafrika
  http://www.aftonbladet.se/vss/debatt/story/0,2789,112974,00.html

  Citat från artikeln-
  ”Felicia Lerumo, 14, från Atteridgeville utsattes för en gängvåldtäkt på nyårsdagen 1998. De tre förövarna greps, ett mirakel i Sydafrika där mindre än sju procent av förövarna greps 1998. Av de gripna fälldes endast en procent i domstol, enligt justitiedepartementet. Felicias mamma bar in sin sjuka dotter till det sjuttonde sammanträdet i rätten. Då hade fortfarande inget datum för rättegången fast- slagits. Felicia dog i aids några dagar senare och de åtalade släpptes fria. ”Målsägaren är död”, konstaterade domstolen och lade ner målet.”

  Sydafrika är knappast exceptionellt när det gäller våldtäktskulturer. Jag hittade förresten länken genom att söka afrika +våldtäkter på google. Tror du att dom ger upp sin kultur så fort de kliver iland på svensk mark? Är inte det som att säga att svenskar dricker alkohol på ett kontinentalt sätt när de är på semster?

 28. Ted Ekeroth skriver:

  Till signaturen ”B”:

  Jag ska här förklara och svara på dina frågor och anklagelser. Ev hinner jag inte med allt i natt (många anklagelser och felaktigheter) och jag tar de biter jag tycker är roligast för tillfället.

  * Du skriver att ”Döms alla som bor i Sverige efter samma kriterier, eller finns det någon outtalad förväntning på invandrare att vara extra skötsamma och felfria?”

  Svar ja. Om man kommer till ett land, oavsett vilket, där det landet tar hand om dig då anser jag det väldigt befogat att man är extra skötsam och extra felfri. Upplopp, stenkastning och mordbränder faller långt utanför det jag anser vara acceptabelt. Det gäller givetvis även svenskar, men som gäst i vårt land har de en mycket större förväntning att sköta sig. Den väl så använda liknelsen med ”ditt eget hus” passar bra här. Skulle det vara så att du har en gäst, som du tagit emot för att du är snäll o vänlig, ger mat och husrum och kanske till och med pengar i handen, hade du _aldrig_ accepterat att de börjat kasta sten på dig eller vara otrevliga/våldsamma. Inte heller hade du accepterat att de struntar i DINA regler (säg tex städning, diskning, höga ljud på natten etc etc). Gäster kan avhysas för brott mot reglerna, men knappast din son/dotter eller familj.

  * Du skriver att ”…utan farföräldrar som är födda i Sverige av ariska föräldrar, men möjligtvis tyskar, finnar och andra som inte riktigt räknas som invandrare, hur mycket de än har invandrat…”

  Du, liksom alla andra från ditt håll, missar helt och hållet poängen och vad vi står för. Nej, det har INGET med hudfärg att göra. Är det så svårt att få det att sjunka in? Ariska föräldrar? Vem är det som tror på raser här egentligen?

  Det handlar om kultur, synsätt, värderingar och sociala mönster. T.ex. anser jag att kvinnor är lika mycket värda som män och ska ha samma rättigheter som män. Det finns kulturer där det inte är på det sättet. En sådan kultur hade inte passat i det svenska samhället. Till exempel. Det är den typen av skillnader som är avgörande. Om en norrman invandrar till Sverige (rent teknisk är denna person invandrare) innebär det inte att han har samma förutsättningar för att assimileras i Sverige som någon från en radikalt skild kultur, säg t ex. från någon stam i Afrika. Norrmannen hade varit assimilerade på 1 dag, om ens det. Våra sätt att leva, tänka och våra värderingar och synsätt är inte speciellt skilda åt. Men så är det inte för många andra kultur runt om i världen. Det har således inte med det rent tekniska faktum att man åkt från ett land till ett annat.

  * Du skriver att ”… I debatten kopplas de påstådda bränderna samman med en misshandel som ägde rum någon helt annanstans”

  Jag tycker det är högst relevant. Det påvisar bara hur stadsdelen ser ut, hur den förfaller, hur våldsamheterna finns i vardagen. Till och med isolerade händelser vittnar om samma sak! Om man tittar på de mest invandrartäta områdena i Sverige ser man exakt samma sak. Hur ofta har du hört talas om att områden som inte domineras av invandrare kastar sten på brandkåren när de släcker bränder? Eller ambulanser?

  * Du raljerar om definitionen av flykting och att det är en mänsklig rättigher att söka asyl

  För det första måste en definition sättas, annars blir det total kaos och anarki när man gör bedömningen av vem som är flyking eller ej. Med det sagt har de flesta valt att följa Genvekonventionen (från 1954). Det kan man diskutera hurvida den är bra eller dålig. Men faktum kvarstår – det är definitionen och tills den ändras är det inte mkt att göra åt den biten. Problemet är också att du förenklar terminologin; alla asylsökande kallas ”flyktingar” och vill man reglera invandring är man emot flyktingar, och är man emot flyktingar är man ”inhuman”.

  Vi har inte plats för alla, och därför har vi regler och definitioner.

  Sedan vet du säkert inte om att Sverige utökat definitionen att omfatta även
  * de som riskerar dödsstraff, tortyr eller annan kränkande behandling vid hemkomst,
  * de som kommer från en krigszon eller ett område där naturkatastrof gjort vistelse omöjlig och
  * de som på grund av kön eller sin sexualitet riskerar att bli förföljda

  Ändå utgör de som saknat flyktingskäl en förkrossande majoritet bland de som fått uppehållstillstånd.

  Jag anser att flyktingar och folk i behov av skydd ska skyddas. Men då är det också viktigt att endast de personer som behöver skydd ska omfattas av skyddet – i annat fall urholkas hela flyktingpolitiken! Eftersom endast 5% är skyddsbehövande innenbär det att 95% tar del av budgeten, 95% som inte egentligen behöver det! Med de summor som 95% innebär hade vi kunnat hjälpa enorma mängder människor som faktiskt behöver det.

  Anita Gradin sa i en proposition 1983 att flyktingpolitiken var en ”självklar humanitär skyldighet” som du också säger. Jag anser att följande är av humanitär karaktär, som också fastställdes av betänkandet SOU 1995:75. Detta betänkande innebär att invandringen till Sverige inte skulle bli stor men, hör och häpna, det skulle hjälpa många fler!

  Målet var att hjälpa så många som möjligt, oavsett var de befann sig och vem som gav skyddet. Att hjälpa en flykting i Sverige är _betydligt_ dyrare än att hjälpa dem på plats, i närområdet. PK som Sverige var redan då ryggade man tillbaka efter denna slutsats o drog till med att ”asylrätten i Sverige och EU måste värnas”. Man struntade alltså i att hjälpa fler bara för att det inte ansåg (eller anses) vara politiskt korrekt! Det är så långt ifrån humanism man kan komma!

  Det kan nämnas att kostnaden för mottagningen i Sverige under vissa perioder översteg hela UNHCR:s budget två gånger!

  ————

  Jag fortsätter mer än gärna diskussionen med dig, om du vill. Jag kan starta ett lägg som är ämnat enbart för debatt mellan dig och mig. Sugen?

 29. :D skriver:

  När du skriver sånt här är du ännu ett bevis på den inkompetens som råder hos Sverige Demokraterna. Varför sker inga sådana här saker i ex. Canada? Där det endast är en helt mångkulturell klump?

  Det har ingenting att göra med att barnen inte har några jobb utan att föräldrarna inte har några, här råder fattigdom och bristande vetskap om vilka möjligheter man har. Skolorna fungrerar inte som de ska och ungdommarna känner sig bortglömda! De ser ingen framtid och deras svenska är kass med tanke på att de är födda här. Kan det bero på att en klass på 21 endast består av ex. Araber? Då väljer man naturligtvist att prata arabiska och inte svenska i klassrummet.

  Jag försäkrarar er om att om samma situation skulle vara på LidingÖ skulle det hända samma sak. Ungdommarna i Danmark var trots allt inte endast invandrare utan väldigt många danska, svenska och norska ungdommar. Sluta skyll på kulturen för skulle det vara så skulle de med samma kultur göra samma sak. Se till individen och dess situation. Rosengård består av krigsskadade människor som kommer i ett land där de blir utestängda?

  Sluta vara så försiktiga, inse att dessa människor inte borde få bestämma själv om var de ska bo. (tillsammans med ex. andra människor från samma land för att underlätta)

  Sluta tro på myten om att folk VILL ta socialbidrag, FOLK VILL JOBBA! eftersom socialbidrag för dessa människor är både pinsamt, för lite mm. GE DEM INTE BARA PRAKTIKPLATSER ge dem sverige…

  & du som har bloggen sluta förenkla kompicerade saker, du gör bara sverige demokraterna dummare än vad de redan är

 30. Linus skriver:

  B: ”De senaste åren verkar det dock ha blivit vanligare att kvinnor anmäler sina förövare, även om den juridiska processen sällan leder till en straffande dom. ”

  …verkar?

  Vad har du för belägg för din unika åsikt att våldtäkterna inte ökat dramatiskt, utan att det bara är anmälningsfrekvensen som ökat?

  Med det resonemang som du för, med ursäktande pseudoförklaringar kring varför mångkulturens smutsiga baksida inte egentligen alls finns, kan man ju påstå i princip vad som helst.

  Kanske är det till exempel så att häxprocesser är mycket vanligare nu än under 1500-talet, bara det att anmälningsbenägenheten sjunkit markant.

  Eller kanske var heroinsmuggling långt mycket vanligare förekommande bland forntidens Etrusker än det bland dagens östeuropéer, trots att vi inte kan finna några belägg för det. Kanske är det bara så att anmälningsbenägenheten ökat något alldeles storatat de senaste 3000 åren.

  Vem vet, kanske jorden är platt.

 31. skånepåg skriver:

  > D eller vad”GE DEM INTE BARA PRAKTIKPLATSER ge dem sverige…”

  Du kan vara fullständigt lugn….det är just det som sker!

 32. Ted Ekeroth skriver:

  Jag antar att ”D” är tidigare ”B”…

  Men det var som jag trodde – inte en enda liten reflektion över mitt inlägg. Trots att jag besvarade en hel del ur det tidigare svammleriet ser man har inte ens ett försök till att resonera eller ens argumentera mot det jag skrev.

  Du hoppar bara vidare till nya påstående och anklagelser. Det är faktiskt en välkänd taktik som bemästrades av Sovjet; dra till med en mängd påhopp och lögner. När motståndaren, vänlig och välordnad som han kan vara, svarar med fakta och argument går man då vidare till att ösa iväg ännu en harang med svammel så att motståndaren blir upptagen med att bemöta de grundlösa påståendena. När detta är gjort fortsätter farsen med ytterligare babbel. Så fortsätter det tills man kommit så långt från det ursprunliga ämnet så att man kan återgå till den ursprunliga lögnen…

  Tillbaka till ruta 1… nej tack. Lite återkoppling får det allt finnas.

 33. Nja, jag håller inte med dig Ted, D är nog inte samma som B.

  Om jag får gissa så är B en ”måttligt” begåvad svensk kvinna som läst i flamman eller dylikt toapapper att sd är dumma och att mångkultur är bra. Argumenten har hon tydligtvis hittat på själv eftersom de är för dumma för att ha kommit ur någon slags interagerande människor emellan.

  D, däremot, kan vara kvinna eller man och är nog inte äldre än en sisådär 17 år. I den extremt dåliga språkkunskapen kan man utläsa att D antingen är nyligen invandrad eller uppväxt under för språkinlärningen synnerligen ogynnsamma förhållanden, kanske i Rosengård. Det sistnämnda skulle kunna förklara ett och annat.

  Båda lider dock av samma villfarelser rörande mångkulturens följder samt om sd och vår politik.

 34. Ted Ekeroth skriver:

  DFS: Jo, en mkt bra analys av situationen får jag säga… Funderade inte så ingående över det som du gjorde – påminner mig lite om Sherlock Holmes ska jag tillägga =)

  Oavsett det verkar D inte reagera nämvärt över det vi påpekat. Nåja, inget nytt under solen…

 35. skånepåg skriver:

  > :D.

  ”Varför sker inga sådana här saker i ex. Canada? Där det endast är en helt mångkulturell klump?”

  Svaret är enkelt:
  Traditionella invandrarländer som USA, Australien och Kanada är bättre än Europa på integration. I de länder som har lyckats bäst gäller arbetslinjen. Man MÅSTE skaffa jobb för att kunna försörja sig själv och sina närmaste. Det finns INTE så mycket av samhälleliga skyddsnät i dessa länder.

 36. D…

  Men snälla nån! Hur kan man ens jämföra nybyggarländer som Kanada och USA med mångkulturella problembarn i övriga västvärlden?

  De som bor i dessa länder idag har ju alla samma rätt till landet i egenskap av ”nykomlingar”. De som bodde där innan nybyggarna kom och berikade dem kan inte längre säga ifrån.

  Hörrudu D, min enkle vän, kan du berätta för oss varför de inte kan säga ifrån?

  (Tips: man hörs dåligt när man är död)

 37. Jonas skriver:

  Jag ger upp livet, är så less på våra falska politiker som ödelagt vårt en gång så fina land. Drar ur kontakten 3.08 inatt. Game over!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: