Folkpartiet utan kontakt med verkligheten

I första kungabokens tredje kapitel finns en berömd berättelse om två kvinnor som kommer inför kung Salomo. De har fött varsitt barn och det ena har dött, varpå båda gör anspråk på det levande barnet. De vill att Salomo ska reda ut vems barnet är.

Kungen, som fått sin vishet av Gud, drar genast fram ett svärd och säger att det enda rätta är att dela barnet och ge kvinnorna halva var. Den ena kvinnan protesterar genast och vill ge hela barnet till den andra kvinnan, men hon säger att hon tycker förslaget är rättvist. Salomo vet då att barnet tillhör den kvinna som var villig att ge bort det.

Folkpartiet verkar ha läst det här. Fast de kom bara till biten där barnet ska delas; ”Fp vill kvotera barnsjukdagar”. Hälften till pappa och hälften till mamma. Fullkomligt vansinnigt. Tänk att det ska vara så svårt att få organisera sitt eget familjeliv. Vi måste myndigförklara föräldrarna, hur ska de annars vara trygga i sin roll som vårdnadshavare. Familjen är ingen plats för politikers sociala ingenjörskonst och räkneövningar, det är plats för gemenskap och trygghet. Rädda den enskilda människan från folkpartiet. Gå med i sverigedemokraterna idag.

Annonser

6 Responses to Folkpartiet utan kontakt med verkligheten

 1. T.L. skriver:

  Kunde inte hålla med mer. Det var det som var så beklagligt också, att under debatten när J.Å. försökte framföra det här, så ignoreade M.S. honom bara – som om det inte fans i hennes värld. Helt enkelt beklagligt.

 2. Mikael Widmark skriver:

  Detta är en fråga som SD måste profilera sig mer på, motståndet mot kvotering av föräldraförsäkring och barnsjukdagar. Genom att profilera sig mer (genom att ta upp det på valaffischer och i debatter) på det så når man för det första ut till den stora majoritet av befolkningen som motsätter sig det och dessutom tar man udden av anklagelsen om att SD är ett enfrågeparti.

 3. Frasse skriver:

  Det sjuka är att detta förslag har kommit från ett parti vars företrädare kallar sig liberaler!

 4. Snyggt uttryckt Josef! Och naturligtvis helt riktigt.

 5. Marcus skriver:

  Bra skrivet. Se till att få det publicerat i SD-K tidningsupplaga.

 6. Tore skriver:

  Och Folkpartiet tappar väljare, och snart ledare…Bra relaterat, en jämnförelse som tagit skruv
  och Mona lyssnar bara på sig själv…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: