Det råa våldet och rädslan

DN rapporterar om klimatet som uppstått på många håll i Sverige. Ingressen lyder:

Någon känner sig kränkt. Hämnd utkrävs. I Fittja dör en man, i Sollentuna blir en person skadad för livet. I båda fallen har många sett vad som hände, men få av de unga vittnena vill berätta. Hotade? Rädda? Inget förtroende för rättsväsendet? Och i så fall: Vart är vi då på väg?

Lite längre ner:

De gemensamma nämnarna i de två fallen känns plötsligt för många. I Sollentuna började allt med ett tjafs om en mobiltelefon, i Fittja med ett falskt rykte om att en syster skulle ha utsatts för ett våldtäktsförsök – för detta vill de som uppfattar sig som kränkta hämnas.

I båda fallen har sedan så många som upp till tio personer deltagit i det våldsutövande som i ett av fallen får dödlig utgång. Vid båda tillfällena har många sett vad som hänt – men ändå går flera av gärningsmännen fria. I båda fallen kan också omständigheterna kring och i kölvattnet av dem beskrivas i termer som grupptryck, hot, förtäckta hot, lojalitet och ryktesspridning.

Jag kan avslöja en annan gemensam nämnare; massinvandringen, dvs det mångkulturella samhället.

(Läs med fördel hela artikeln. Det är en bra beskrivning av det råa våld många idag utsätts för i vårt land.)

[tags]mångkultur,massinvandring,misshandel,mord,hot[/tags]

Annonser

5 Responses to Det råa våldet och rädslan

 1. T.L. skriver:

  Att sådana saker får inträffa är absurt. Men ingen i regeringen vågar ju ta tag i problemen som vi bemöts av varje dag.

  Man måste sätta ett järngrepp om brottsligheten.

 2. Håkan Liljeberg skriver:

  Det som händer i Malmö är också absurt. Hundratals frustrerade och lättretliga ungdomar terroriserar Rosengård. Minsta retning eller oväntad händelse kan utlösa våldsamma reaktioner. Sedan minst tio år, kan en byggjobbares oväsen, polissirener eller en ambulansutryckning sätta igång en okontrollerad händelsekedja med stenkastning osv.

  Vad den senaste reaktionen har utlösts av, kan man bara gissa. En kvalificerad gissning är att avfallsbolaget Resta som har tagit över sophanteringen i halva Malmö, inte har klarat sina åtaganden. På Bennets väg i området intill Rosengård så flödar soporna, och folk klagar över den obehagliga lukten. Troligtvis så är förhållandena densamma på Rosengård. Märkligt nog har nästan alla brandattacker riktats mot soptunnor och sopstationer. Men det är oacceptabelt att det civiliserade samhället måste gå på tå för dessa barn och ungdomar som tolkar det mesta som att man ”jiddrar med araber”, och kräver respekt..Jag funderar på att skriva en artikel om det.

 3. robsten skriver:

  Och sedan måste vi reagera med avsky för de löjligt låga straff gärningsmännen i .t.ex. Fittjamordet dömdes till. Både offer och gärningsmän var invandrare i Fittjamordet. De anhöriga fick inte bara sin kära far och äkta man mördad, de fick ett mentalt knytnävsslag i ansiktet när straffen dömdes ut. vi måste se över straffpraxis för våldsbrott i detta land, detta går inte längre, man skrattar åt oss i övriga världen.

 4. Ted Ekeroth skriver:

  Amen to that, Robsten.

 5. Magnus skriver:

  Det sköts ihjäl en person i en ren avrättning på en skolgård i Angered (mycket invandrartät skola) för några veckor sedan och några dagar senare sa de att alla visste men ingen vågade vittna. Oerhört ruggigt! Ulrika By har sett problemet och beskriver det, även i termer av hederskultur, men den journalist som vågar stöla frågan om invandringen är hållbar är säkert arbetslös.

  I Malmö var förresten 26 procent födda utomlands för, tror jag, knappt ett år sen (en siffra för 2006). 26 procent PLUS barn till invandrare hade 2006 alltså invandrabakgrund. säkert 30-40 procent.

  Förra året kom 5000 nya invandrare till staden; alltså nästan 2 procent av dess befolkning. Jag tror att det kan komma att gå ganska fort innan infödda svenskar blir i KLAR minoritet i Malmö. Följande tre förhållanden tror jag leder till det: Ökningstakten genom immigration, en ökande utflyttning av infödda svenskar (som i en undersöking angett social oro och kriminalitet som främsta orsak till flytt; även om det skulle vara positivt netto enskilda år är det nettot mindre än det varit annars) samt skillnader i nativitet mellan infödda svenskar och utomeuropéer.

  Många invandrare jag talat med tycker att svenskarnas har en aningslösa snällism och att invandringen verkligen måste begränsas. Sånt hör jag nästan aldrig svenskar säga. Läser det kanske nån gång på en och annan SD-blogg.

  Hoppas debatten med Mona går bra (Mona som i medierna leker statsminiser (Pelosi?) när hon talar med Abbas och snackar nåt om att Hamas-regeringen ska få svenskt stöd 😛 Bah!).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: