Spartaner nu och då

Idag har filmen 300 (baserad på slaget vid Thermopyle år 480 f.Kr) premiär i Sverige. Slaget vid Thermopyle kommer att innebära vändpunkten i den persiska invasionen av Grekland, 300 spartanska elitsoldater med ca 7000 allierade stod i tre dagar emot en persisk armé numerärt vida överlägsen. Spartanerna och dess allierade kom alla att stupa, men först efter att ha dödat tusen många fler perser.

Likt många grekiska hövdingar 480 år f.Kr, sluter idag Europas ledare och ministrar fred med fienden, med aggressiv islam och dess förespråkare. Rädsla för reprissalier, terrordåd och folkmord har man tvingat ner Europa på knä. Återigen är västerländsk demokrati under attack från öst, och vart är vår tids spartaner?

North Atlantic Treaty Organisation, NATO, bildades på dagen för exakt 58 år sedan. Då var fienden Sovjetunionen och kommunismen. När Sovjet slutligen föll trodde många att NATO spelat ut sin roll, det fanns ju ingen fiende kvar att kämpa emot, få kunde då förutspå att aggressiv islam var på väg att bli det hot som det är idag.

Min personliga åsikt är att Sverige bör ompröva sin neutralitetsprincip och ansöka medlemskap i NATO. Ett svenskt medlemskap i NATO är ett nödvändigt avsteg från den svenska neutraliteten och kommer innebära två stora förändringar:

 • Skydd mot aggressiv islam. Den svenska neutraliteten har hittills skonat oss från islamistiska terrordåd, men det är bara en tidsfråga innan Sverige ”förolämpar islam” och drabbas av muslimernas vrede. Fundamentalisterna söker att förinta västerlandet, som del av det Sverige kan inte stå ”neutrala” och titta på.
 • Regional säkerhet. Rysslands utveckling sedan Sovjetunionens fall har varit beklämmande. Boris Jeltsins liberalism resulterade i en marknadsekonomisk kollaps, Vladimir Putins stenhårda styre är kantat av korruption och valen är i princip styrda av staten (igen). Hur länge till kommer Ryssland vara stabilt? Vi kan inte helt iskallt räkna med att marknadsekonomin kommer förhindra krig mellan stater i framtiden.

NATO är dagens spartaner, det är dem som står i frontlinjen mot islamism och diktatur. Sverige deltar i många internationella styrkor idag redan, vår neutralitet är som alltid en papperskonstruktion och nu är tiden inne för att bryta den och ta sida!

Annonser

22 Responses to Spartaner nu och då

 1. Dumle skriver:

  Robert, du vet mycket väl att de värdekonservativa rörelserna som t.ex. SD är vårt enda hopp. Kampen mot perserna pågick länge och Athen brändes t.o.m. ned vid ett tillfälle. Inte ens detta knäckte grekerna och till slut hade fienden besegrats. Islamismen är en ny fiende för oss frihetsälskande européer. Hur mycket visste vi om islam för 10-15 år sedan? Kunskapen idag jämfört med 1995 är enorm. För att besegra en fiende måste man lära känna honom. I detta skede befinner vi oss idag. Håll ut vänner, och sprid kunskap om fienden.

 2. Andreas Ekström skriver:

  Jag får väl säga att jag är av en annan uppfattning 🙂

  NATO kan inte skydda Sverige mot terrorism. Däremot kan internationell polis göra detta, t.ex. interpol. Det finns inget muslimskt land som över huvud taget skulle klara av att invadera ens ett europeiskt land och än mindre kämpa sig genom europa till Sverige, och således finns det inte ett militärt behov av att gå med i NATO.

  Ryssland däremot är intressant. Men jag anser att vi i sådana fall avvaktar med ev. medlemskap. Jag ser dock hellre att Sverige bygger upp ett starkt försvar av typen ‘anfaller ni oss _kanske_ ni lyckas på 10 år, men det kommer inte vara värt priset’…

  Det enda problemet med islamism är inte att den existerar i mellan-östern. Vad ska dom göra? USA har klart och tydligt visat vad de mellanöstiska armeérna går för. Däremot är problemet med islamism att den finns i Europa och vad ska NATO göra åt detta? Det är ju ett fall för en sund invandringspolitik där islamsk extremism straffar sig. Sunda lagar och internationellt polissamarbete är således svaret, och inte att gå med i en militär allians som uppenbarligen varit ganska kassa på att stävja islamism (”NATOs” katastrofala ockupationspolitik har ju snarare lett till en ökning av islamism).

 3. Niclas Carlsen skriver:

  Jag skulle vilja citera http://www.sverigedemokraterna.se :

  Tycker Sverigedemokraterna att Sverige ska gå med i NATO? Varför tycker ni ja/nej?

  Sverigedemokraterna tycker inte att Sverige ska gå med i NATO. Med hänsyn till att USA är den enda kvarvarande supermakten så kan NATO av idag inte utgöra annat än den amerikanska utrikespolitikens förlängda arm. NATO agerar inom det som idag ofta kallas det ‘internationella samfundet’, vilket tenderar att bli en världsregering. Det säger sig självt att ett nationalistiskt parti motsätter sig en sådan utveckling, och vi vill då hellre balansera det amerikanska inflytandet än förstärka det. Vi anser att Sverige ska försöka lösa sina försvars- och säkerhetspolitiska problem dels genom ett samarbete inom Norden och det baltiska området, och dels genom ett mellanstatligt samarbete inom ramen för de europeiska gemenskaperna.

 4. Robert Boström skriver:

  Vänligen notera att det är endast min personliga åsikt, och att jag är fullt medveten att åsikterna inte får stöd av SD:s principprogram (något som jag visserligen tycker är beklagligt).

 5. z999 skriver:

  Angående NATO och USA så får man kanske inte glömma bort att USA är garanten för en värld med en västerländsk kultur. Eller rättare sagt så är det människorna i USA som är en förlängning av det europeiska kulturarvet som är garantin för att den västerländska kulturen kommer att leva vidare i världen. Men man ska komma ihåg att USA’s regering inte har det europeiska kulturarvet som någon generell måttstock för vad som är rätt och riktigt.

  Men ponera att vi skulle ta till oss Robert Boströms råd. Vad händer om alla länder som har ett europeiskt kulturarv bildar en försvarsunion? Tyngdpunkten skulle kanske förskjutas från USA som en världspolis och fokus skulle mer ligga på att försvara det som är specifikt för oss. Kanske…

  Men annars så håller jag med Niclas Carlsen eftersom det är en säkrare väg utan en massa gissningar. Och jag stöder verkligen inget avveklande av ett svenskt försvar.

 6. Erik skriver:

  Jag som trodde SD var ett förnuftigt parti… Sverige ska självklart in i NATO och ställa sig på USAs sida i kampen mot islamismen!

 7. Andreas Ekström skriver:

  z999: Så om det inte hade varit för ”garanten”, hade då vi i Europa blivit invaderade och kuvade av kamelridande muslimer då? På vilket sätt är USA en garant?

  Erik: Man måste inte gå med i NATO för att kämpa mot islamism då NATO är en försvarsallians som faktiskt inte kan göra särskilt mycket mot islamism. I Europa kan givetvis NATO inte göra ett dyft, eller ska man bomba Malmö med bunkerbomber?

  Och när det gäller islamism i mellan-östern har USAs agerande inte gjort annat än att förstärka den arabiska nationalism och den generella islamismen.

  Med andra ord är NATO handfallen här. Det finns bra argument för att gå med i NATO, men islamism är inte ett av dem då det faller utanför NATOs område. Islamism fixar man genom att instifta sunda lagar i Europa, samt ser till att människorna i mellan-östern får det bättre (finns inte ett exempel i världen där ett välmående folk i den demokrati har gått och blivit extremister).

 8. Jag kan personligen finna många goda skäl till att Sverige borde gå med i NATO, om än det må vara emot den nuvarande officiella partilinjen. Svensk neutralitet har varit en stor bluff från början till slut, något för etablerade politiker att slå sig för bröstet med, liksom de idag slår sig för bröstet med den s.k. ”humana” flyktingpolitiken.

  Att NATO i sin nuvarande utformning skulle kunna hjälpa Sverige mot islamismen, betvivlar jag. NATO kan hjälpa mot yttre fiender, men knappast mot trojanska hästar. Sveriges kamp mot islamism på svensk mark är och förblir till övervägande delen en inrikespolitisk fråga. Den icke-inrikespolitiska delen av den kampen, sköts företrädesvis genom Interpol och polisiärt samarbete över gränserna, inte genom något Bush’skt ”krig mot terrorismen” (där NATO som organisation iofs inte är någon del, utan endast enskilda stater… ”nations of the willing”).

  Sverige behöver en ny politik, det är det enda som verkligen skulle hjälpa. Säger Reinfeldt att Sverige kommer med gå med i NATO i övermorgon, men i övrigt inte bejakar en förändrad politik, så är inte mycket vunnit, åtminstone inte när det gäller kampen mot islamismen.

 9. Spiritus skriver:

  Jag måste säga att jag håller med författaren om allt. Det finns vissa problem här som har påpekats, t ex att överkommandot är amerikanskt, således är NATO lite av USA:s förlängda arm. Tyvärr är det ju så att vi lever i en värld som inte riktigt ser ut som i Sverige. Dessutom har vi blivit medlemmar i en global gemenskap – kanske ofrivilligt – där saker och ting i Iran, Afghanistan ,ena dan kan vara ett problem i dessa länder, nästa dag här i Sverige. Hur ska vi hantera det?

  Det jag allra helst skulle vilja se är ett starkt och oberoende Sverige, men Sverige har varken kraft eller vilja att stå emot ett Islamskt terrorangrepp eller massiva kravaller här. Återstår då EU, som tyvärr är svagt och korrupt. Vilka ska försvara oss mot Al-Quaida, Frankrike? Svårt att se.

  Jag tycker NATO är ett dåligt val, men det är bättre än inget val alls.

 10. Kurtan skriver:

  Ja inte är dagens Spartaner våra politiker, journalister samt andra s.k experter. Dessa lämnar över nyckeln samt öppnar dörren till vårt fädernesland utan att blinka. Vår enda chans är att spräcka bubblan som kallas ”mulitkultur” samt floskler som ”allas lika värde” etc. Naturligtvis är det inte fråga om värde utan frågan om antal…
  Dagens Spartaner är de som värnar som sitt fosterland….. Med andra ord SD och likasinnade.

  MVH

 11. z999 skriver:

  Andreas:
  ”z999: Så om det inte hade varit för “garanten”, hade då vi i Europa blivit invaderade och kuvade av kamelridande muslimer då? På vilket sätt är USA en garant?”

  På det sättet att de är många och har ett inflytande i världen.

  ”Och när det gäller islamism i mellan-östern har USAs agerande inte gjort annat än att förstärka den arabiska nationalism och den generella islamismen.”

  Den arabiska nationalismen är i det närmaste utraderad efter att ayatollah Khomeini ”enade” arabvärlden med islam istället för nationalism. USA’a agerande har nog varken gjort till eller från.

  ”Islamism fixar man genom att instifta sunda lagar i Europa, samt ser till att människorna i mellan-östern får det bättre (finns inte ett exempel i världen där ett välmående folk i den demokrati har gått och blivit extremister).”

  Menar du att någon form av uhjälp skulle lugna området? Det är ju trots allt världens oljerikaste område vi talar om.

 12. T.L. skriver:

  Det som behövs göra, är att förstärka upp oss som nation igen. Att vi gick med i Eu var ett av dom dummaste beslut som någonsin har tagits här i Sverige. Vi måste bygga upp våran kämparvilja, förstärka våran stolthet för vårat land, för att sedan kunna resa upp vårat eget försvar åter igen och bli det landet vi en gång var förrut.
  Många säger ”vi är ett för litet land för att kunna klara oss själva mot en atack”, ”vi behöver vara med i en allians”. Är det nån som ens kommer ihåg att vi var ett litet land förrut också. Men vi besgrade oddsen gång, på gång och vi byggde upp oss själva som en europeisk stormakt och blev förklarade som den största krigsmakten under 1600-talet. Det som har hänt här, är att vi har glömt bort vart ifrån vi kommer, vart vi har våra rötter nån stans och framförallt att statistik och odds inte betyder någonting. Utan att det är kämparviljan, stoltheten och mod för att sticka ut som räknas. Det var det som slog oss fria från Danskarnas grepp, det var det som slog oss fria från fattigedom och det var det som drog upp oss till en stormakt med bravur och pondus.
  Om det är att vi har blivit lamslagna av all den senaste framgången, att vi känner att vi inte behöver bevisa nåt någåt mer. Eller om det är att vi har låtit oss bli hjärntvättade av regering, komunister, sossar, hippies – eller helt enkelt av folk som har fått oss att tro att det är fel av oss att vara stolta över att vara svensk, att vara stolt över Sverige, att vara stolt över vår historia och kultur – eller vilka det nu kan vara.

  Vi vågar helt enkelt inte gå rakryggade längre pågrund av all propaganda som vi fyllts med. Så fort vi säger nåt bra om Sverige eller hyllar Sverige och uttalar sig stolt om vårat land, så bli man stämplad som rassist, nazzist eller främlighetsfientlig – när det inte finns några som hällst kopplingar tilld det. Sen om man yttrar sig realistiskt och med ren fackta – om att invandrare börjar bli ett problem i Sverige, så som brottslighet, gängbråk, självutrotning av våran egna ras (var tredje person i Stockholm är av utländsk härkomst), kulturkrockar och att vi blir kränkta i vårat egna land av främmande folk – så blir man även av det stämplad som rassist, nazzist eller främlingsfientlig.
  Nu har det gått så långt att vi inte längre får spela våran egna nationalsång på skolavslutningar i våra svenska skolor – för det skulle anses rassistiskt, pågrund av att det är så många invandrare som går i skolan (Det var den anledningen vi fick höra i våran skola, Zinken ca år 2000 och jag har hört liknade från bekanta från deras skolor under både samtid och eftertid fram till nu).
  Jag måste säga att det är en rätt tragisk syn när man skådar på sitt svenka samhälle så som det ser ut i dagsläget och man undrar vad det igentligen är som man lämnar efter sig till sinna framtida barn.

  Det är vårat land, men ändå blir vi förrtryckta i det av främmande folk, som om vi skulle ligga under maktkontroll av ett annat land – som vi gjorde av Danmark på 1500-talet.
  Har allt vi någonsin kämpat för, trott på, samt representerat och stått upp för varit till förgäves. Att alla uppoffringar och strävande till att bli fria och leva sjävständigt i yttrandefrihet var till absolut ingen nytta – att våra förfäder offrade sinna liv i onödan, är det så vi tackar dom. Dom gav sitt blod, sitt svett och i vissa fall även sinna tårar för att vi skulle kunna ha det bra – dom som har vänt ryggen mot den svenska drömmen och den svenska andan borde skämmas rakt av.

  Jag vill bara utnämna att jag har många vänner med utländsk härkomst och har inget emot invandring i sig, så länge den sköts på ett ordentligt sett och på våra krav, inte deras.
  Det är inte meningen att vi ska anpassa oss till dom, utan det är dom ska anpassa sig till oss.

  Nya Regler & Lagar måste instifftas:

  *Invandrare, samt andra generations invandrare ska utvisas med omedelbar verkan om ett brott begås av respektive. Samtidigt så ska samtliga övriga med utländsk härkomst som begår upprepande gånger grövre brott utvisas efter en tredje gång.

  *Minska invandringen. Att enbart ta in dom som värkligen behöver hjälpen (när dom sen kan återvända till sitt hemland, ska man förse dom med det) och nödvändig arbetarkraft till dom områden där det behövs.

  *Invandrare som kommer hit för att stanna, ska sättas i en särskild skola där dom ska få special hjälp med att lära sig det svenska språket i tal och skrift, samt att lära sig att anpassa sig till den svenska kulturen, det svenska levnadssättet och våra svenska seder.

  *Invandrare som kommer hit för att stanna (utanför norden), ska kastreras respektive steriliseras för att säkerställa överlevnaden av våran egna ras (som man befarar kommer att dö ut helt inom 100 år, om inget görs).

  Det var om invandringen och dom inre hoten. Nu till hur vi ska förstärka upp oss mot yttre hot (jag nämnde litet kort om det i början, men tar det igen).

  *Först och främst att ta oss ut ur EU, dom har inget annat än ställt till problem för oss. Vi har mist våran självständighet och våran nationalitet.

  *NATO är ingen lösning. Att gå ur en självständigts splittrande allians och in i en annan skulle bara skapa mer problem (även om jag anser att NATO är ett bättre alternativ än EU i alla fall).

  *Förstärka och bygga upp vårat försvar till nåt närmast liknade en stormakts arme.

  *Införa en special klass i skolorna som går ut på att lära ut eleverna till att känna sig stolta för sitt kulturarv och stolta att vara svenska – istället för att frukta det och skämmas för det. Lektionen ska innehålla allat som har med Sverige att göra, så som: Berätta om våra djur & natur, vikinga tiden, storhetsdagar, stora män som slogs för Sveriges ära, gamla kungar som gjorde en skillnad, stora idrotts stjärnor som stolta representerar Sverige samt uppfinnare, författare och andra personer som alla har gjort sitt med att plasera Sverige på kartan i sinna respektive områden och berätta om alla stordåd vi har uträttat och alla krig som vi har vunnit (klasserna ska inte enbart vara för Svenskar, utan för samtliga medborgare – det kan vara till stor hjälp för alla med utländsk härkomst att känna sig mer som svenskar i stället för främlingar om dom får medverka i en sådan sammanföring av eleverna). Detta alternativ med dessa lektioner ser jag som ett sätt att förstärka vårat försvar, för om våra vi kan inrätta den sanna Svenska levnadstron igen – med stolthet i ögonen och kraften i blodet – så känner man mer anledning till att ansluta sig till armen, för man har nåt som man vill försvara, nåt som man bryr sig om (nu lever man bara i en mörk skugga av förakt å rädsla för att visa upp att man är svensk och man näst in till skäms för att säga att man är svensl ännu mindre att man är stolt att man är svensk. Det är omöjligt att bygga upp ett försvar, när det ser ut så.).

  För att bara gå tillbaks till det där med Nationalsången. Vad har hänt med våran hela version av våran nationalsång? När vi väl vågar spela den, så vågar vi inte ens spela hela längre. Serriöst, när hörde man den hela versionen senaste, 1920, eller?

  Sen vill jag bara avsluta den här texten med att säga att vi vågar inte ens stå upp för vad vi tror på och representerar. Om nån frågar om man är helsvensk, så vågar man kan knappt svara på det ”tja, ähh, jo typ, men jag vill att vi ska bli mer multikulturella å inte vara så svenska” det där har man hört många gånger. Varför säger dom det, då? Jo, för att dom är rädda, rädda för att bli sedda som rassister eller dylikt om dom säger nåt i stil med ”ja och jag är välldigt stolt över det också”.

  Men, men… Nu ska jag avsluta det här. Få folk lyssnar och dom som gör det gör ändå inget åt det. Vad ska igentligen krävas för att folk ska börja få upp ögonen för värkligheten? Massmord på svenskar på Hötorget av islam etremisster som ser en stor chans att erövra vårat land, för att vi är så lamslagna!? Jag kanske överdriver, men problemen finns där likt förbannat. Ska vi värkligen vänta med att ingripa tills det är försent!? Tills vi inte har nåt Sverige att stå upp för längre!?

  Jag är emot all rassism och nazzism – för jag anser att det är fel!
  Men kom ihåg att rassism inte bara går åt ett hål, dom som utsetts mäst för rassism i Sverige är Svenskar själva.

  Rösta Stolt, Rösta på SverigeDemokratena!
  Rösta Smart, Rösta på SverigeDemokraterna!

 13. z999 skriver:

  Håller med T.L i mycket av det långa inlägget. Bara han/hon inte glömmer att Danmark numera är vänligt sinnade till Sverige (i alla fall på mellanstatlig nivå).

  Och sen bryr jag mig inte om någon kallar mig rasist, vare sig med ett eller två s. 🙂

  Glad påsk på dig T.L. Och kom ihåg att idag (påskafton) firar vi att Tor fick tillbaka hammaren Mjölner och kunde fortsätta kampen mot jättarna och annan ondska.

  Och …!
  ”Men kom ihåg att rassism inte bara går åt ett hål, dom som utsetts mäst för rassism i Sverige är Svenskar själva.”

  Det beror på att obersturmbahnfuhrer Reinfeldt ser oss som barbarer och inte riktiga människor.

 14. joel skriver:

  Men snälla T.L., säg att du skämtar! Säg att du bara driver med Sverige demokraterna! För om inte har du just skrivit det hemskast blogginlägget/kommentaren jag läst i mitt liv…

  Dina förslag på nya lagar är förslag på en hemsk isolerad stat som inte skulle kunna fungera i demokratsikt styrelseskick!

  ”Invandrare som kommer hit för att stanna (utanför norden), ska kastreras respektive steriliseras för att säkerställa överlevnaden av våran egna ras (som man befarar kommer att dö ut helt inom 100 år, om inget görs).” – detta är rasbiologi… detta är ju så kränkankande så det finns inga ord för det… om det händer nåt i Sverige så att du tvingas flytta är det då ok att det nya landet kastrerar dig??

  ”Förstärka och bygga upp vårat försvar till nåt närmast liknade en stormakts arme” – jaha, och vad ska vi skydda oss mot? Vem är fienden? Vilka länder är det egentligen du vill bomba sönder och samman?

  Ja, som sagt så hoppas jag detta bara är ett dålig skämt…

 15. Morgoth skriver:

  Det som är mest kränkande, Joel, är att du vill att vi ska titta på när vårt folk försvinner från jordens yta. När alla folk försvinner.

 16. z999 skriver:

  ”…detta är ju så kränkankande så det finns inga ord för det… om det händer nåt i Sverige så att du tvingas flytta är det då ok att det nya landet kastrerar dig??”

  Är det tänkt att tullen ska sköta det direkt vid gränsen eller? 🙂

 17. Toppaluan skriver:

  Robert Boström.

  Jag delar inte oreserverat dina åsikter om NATO, men uppskattade din text.

  Personligen anser jag emellertid att Sverigedemokraternas fientlighet mot den Europeiska unionen är en betydligt viktigare fråga än NATO. Nej till den Europeiska unionen, murar mellan broderfolk, splittra Europa och spela nya stormakter samt islamister rakt i händerna, som inget hellre ser. Det är nationalromantiskt orealistisk Sverigefientligt trams. Nationalism och regionalism, i betydelsen sund kulturell medvetenhet, berikar Sverige och Europa i sin helhet. Men, nationalstaten i politisk/juridisk mening är en synnerligen fyrkantig skrivbordsprodukt, som inte gagnar Europas (och Sveriges) folk. Det betyder naturligtvis inte att den Europeiska unionen inte kan eller ska kritiseras, men partiets unionsfientlighet är paradoxalt nog Sverigefientlig, i alla avseenden.

 18. T.L. skriver:

  Till Joel:
  Angående kastrerings uttalandet: Jag hade bara några minuter efter den bloggen skrivit en ny om att jag bad om ursäkt för det, men det verkar som att det inte kom med.

  Men jag hade sparat båda uttalanden på datan, så jag lägger in min ursäkt här igen, så får vi se om det kommer med den här gången:

  ”Jag vet inte om det som jag skrev nyss blir antaget. Men om det blir det, så skulle jag vilja stryka en sak och det var talet om kastrering och steriliseringen. Det kan ha varit litet att ta i för mycket faktist, men man får ju litet panik när man hör sånna saker som att ens ras är på väg att dö ut. Så jag ber om ursäkt för det uttalandet. Der är ju igentligen inget som jag tycker passar sig eller står för, eftersom det strider emot mänskliga rättigeter. Trots att dom faktist skulle göra det valet själva, det är inget som påtvingas dom i sånna fall – antingen kan dom välja att stanna och ta kastreringen eller att åka nån annan stans. Men ovadsett så stryker jag det å ber om ursäkt för det, för som sagt, det är inget som jag representerar eller står för. Bor man i ett land så ska man ju kunna ha möjligheten till att skaffa sig en familj, fast i och för sig, man kan ju faktist skaffa sig ett adoptivbarn eller liknande, det är ju det som homosexuella par får göra. Fast man kanske vill föra vidare sinna släktband och det kan ju faktist homosexuella par göra, genom att använda sin egen säd eller ägg för att föra in ett barn till världen och in i sin familj. Så slut resultatet blir ju ändå att det är fel med näst intill påtvingad kastrering och sterilisering.”

 19. joel skriver:

  T.L: Det var skönt att höra även om vi fortfarande har väldigt skilda åsikter….

 20. z999 skriver:

  Toppaluan:
  ”Det betyder naturligtvis inte att den Europeiska unionen inte kan eller ska kritiseras, men partiets unionsfientlighet är paradoxalt nog Sverigefientlig, i alla avseenden.”

  Knappast. Riktigt så självskrivet är inte EU och hittils har inte jag sett något positivt med ”unionen”.

 21. Sons of Leonidas skriver:

  Hej Sverige!! Intressant att ni drar assosiationer emellan antikens Spartaner och NATO…. var sa venliga och sluta. Varfor? jo, som hemmahorande i Grekland kan jag sega att det drar en ny sorts nationell anda nu uppenbarats efter filmens premier, vill jag popeka att vi kenner oss veldigt longt borta fron Europas vanforestellningar om en enad Europeisk front against Islam. Vad Spartanerna en gong gjorde var ett klassikt Hellenistiskt drag av genialitet, ett militert ”hand of God” der fiendens numerera overtag dessimerades i det nu kenda ” hot gates”. Styrka blev till svaghet och nederlagets kalla korar ven genom Persernas ryggrad….lite poesi. Spartansk mentalitet och levnadsfilosofi beundrades innom Tredje Rikets toppskikt och ansogs som prototyp for det Ariska Germania. Vad tenkte dessa Germaner, when de leste att Leonidas sista ord som kung var: spartaner njut av eran frukost, for voran middag kommer vi att eta hos Hades. Detta sa han po morgonkvisten av den tredje dagen i stridens hetta. Han visste att slutet var nera!!! Ja, ni vet sekert ockso.
  Vem er do dagens Leonidas??? kenn er fria att svara. Vem kommer att leda Europas fria men mot the Beast from the East?? Ni gor under hellenistisk flagga, Europa. Hon for absolut inte besudlas.

  Molon Lave!!

 22. Sons of Leonidas skriver:

  Slutligen slot Antikens kungar INGEN sorts fred med Perserna. Thermopyells och sjoslaget i Salamis var en enad Hellenistisk befrielsekamp emot barbarerna. SE HIT!!!! Spartaner, Thraker, Athenare, Pelloponeser, Makedoner, Minoer osv var GREKER, alla talade samma sprok och delade seder samt religion. Dialekter och regionala skillnader fanns, visst, med ALLA var Greker. Och ingen av dem ville falla po kne for nogon Persisk kung.

  Molon Lave!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: