Sverigedemokraterna växer

Nej, man ska inte ta opinionsmätningar på allt för stort allvar, särskilt inte för små partier. Dessutom vet vi att sverigedemokraternas stöd är notoriskt svårt att mäta eftersom det är så skambelagt att anse något alls om de frågor som är viktigast för oss.

Men ändå, det är klart att vi ska vara lite glada. Inte ens aktiva socialdemokrater är förtjusta i Mona Sahlin; hennes parti minskar och sverigedemokraterna ökar med en halv procentenhet. Hela dagens sifo:

m 25,9 (+1,9) mp 5,8 (0,5) fp 5,6 (0,8) s 39,3 (2,1) kd 5,6 (oför) v 6,1 (+0,2) c 6,9 (+0,5) sd 3,1 (+0,5)

Annonser

14 Responses to Sverigedemokraterna växer

 1. Erik skriver:

  Roligt att se. Men jag är ändå orolig över vissa SD anhängares arrogons om valet 2010, dom verkar redan ha tagit ut riksdagsplatserna i förskott. Vi måste fortsätta jobba hårt!

 2. Erik skriver:

  Arogans ska det naturligtvis vara….

 3. Umebon skriver:

  Det är viktigt att inte ta ut någonting i förskott. Sd måste kämpa på som förut och inte ta nånting för givet. Med ökad intensitet och fler medlemmar kommer arbetet att ge resultat. Var så säkra, folk har tröttnat på den havererade invandringspolitiken.

 4. Sven-Olof skriver:

  Jag dristar mig till att redovisa en 4:stavningsvariant på ordet! = Socialdemokrati!!

  MVh Sven-Olof

 5. Patrik skriver:

  Här tas inget ut i förskott, även om vi förstås kan glädjas åt hoppfulla framtidsutsikter. Det är dock svenska folket som avgör och om de, vågar vi säga mot förmodan (?), står emot mediedrevet mot Sd och själva söker sanningen, så kommer det med all säkerhet att gå vägen till riksdagsmandat i 2010-valet.

  Riksdagsmandat vore en oerhört viktig milstolpe och en likaså viktig kanal för att framföra vårt budskap konkret, men det skulle knappast innebära att Sverige därmed har räddats. Den kollektiva dumheten hos majoriteten i riksdagen skulle fortfarande vara problemet (och Sd lär ju inte passera 50%). Riksdagsmandat betyder ju inte ens säkert en vågmästarposition.

  Kampen inför 2010 års val blir vår mest omfattande hittills, och är värd att ta på fullaste allvar. Målet bör inte blint vara att passera 4% i riksdagen, utan att göra ett så bra resultat som det överhuvudtaget är möjligt i kommuner, landsting och riksdag. (och dessförinnan även i EU-val och kyrkoval)

 6. MA skriver:

  Sikta på att flytta kommatecknet ett steg åt höger (riktningen har inget med politiken att göra!). 🙂

 7. Jorma skriver:

  Var så säker på att Socislamdemurkraterna och Mode-råttorna kommer att utlysa nyval den dagen Sd kommer över 4% spärren 😦

  Förresten, någon som vet om det finns lite Sd material man kan sprida i postlådorna?

 8. Patrik skriver:

  Bra Jorma att du aktualiserar brevlådeutdelningen. Bara för att det inte är valår, så bör man inte ligga på latsidan, utan tvärtom hålla ångan uppe. Kontakta Sd i din kommun, eller distriktet som din kommun tillhör, så kan de säkert ge sig svar ang. flygblad och ev. annat material lämpligt för brevlådor.

  Den ledsna gubben i ditt inlägg borde förresten vara en glad gubbe. Ett nyval p.g.a. att Sd kommit in, skulle bara ge oss ännu fler röster och de 7’s gäng skulle hamna ännu djupare i sitt eget klister.

 9. Tore skriver:

  Lite SD-lobbing vore ju inte så dumt med insändare…kämpa på mina vänner…

 10. Jorma skriver:

  Patrik tror du har rätt med smilysen… 🙂 Faktum är att folk skulle med stor säkerhet bli riktigt förbannade, om dom PK-etablerade gjorde något sådant på riksplanet. Jo jag tänkte ringa upp distriktet faktiskt, måste ju finnas något aktuellt man kan propagandera med i brevlådorna. Tror det är viktigt att folk får information om partiet även i mellanvals tiderna. Om inget annat så bör dom veta att Sd börjar bli ett jämförbart Svenskt alternativ för Dansk Folkeparti. Något som jag personligen stödjer fullt ut 😉
  Speciellt intressant skulle vara om man kunde se en märkbar reaktion i oponionsundersökningarna efter lite brevlådekampanjer 🙂
  Sen vet vi ju att det sprider sej som ringar på vattnet. Fler och fler vågar helt klart stå öppet för att man är Sd sympasitör numera verkar det som.

 11. Patrik skriver:

  Tore,

  Jag fick faktiskt en insändare publicerad i Helsingborgs dagblad i tisdags, nästan helt ocensurerat 🙂 Det var ett svar på moderatpolitiken Hans Wallmarks angrepp på Mattias Karlsson och ämnet var förstås: ”Zlatan”. Insändaren finns i Hd’s pdf-tidning och även på http://www.sverigedemokraterna.se/angelholm under fliken ”Brev”.

  Jorma,

  Jo, fler och fler vågar men fortfarande känner många en skam över att gå emot de 7’s gäng… och det gör opinionsmätningarna destomer intressanta, eftersom de tidigare visat sig ligga i underkant för Sd’s del. 3.1% i senaste SIFO’n är mycket bra, men kan vara nåt annat i verkligheten… 🙂

 12. Jorma skriver:

  Jag är sådan extrem optimist så jag tror att det ligger och dansar runt 4% spärren 😉

 13. Tore skriver:

  Patrik…Det glädjer en gammal krigares hjärta…Jag har själv tjaffsat med en gök på TT, angående KD:s berömda abort- virus…och broder Söders eminenta försvarstal för de små liven, och människors flykt till oss…(SD) :>)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: