Ekström von Essen gör det igen

Ulla Ekström von Essen och Erik AlmqvistTorsdagen den 15 mars höll ”Svenska kommittén mot antisemitism” ett seminarium i Helsingborg. Ämnet för seminariet var ”Från källarhålor till kommunfullmäktige – någonting känns bekant”. Dagen inleddes med ett par föreläsningar om antisemitism och sk högerextremism i Sverige under 1900-talet. Efter detta var det dags för en av bloggens favoritföreläsare – Ulla Ekström von Essen – att äntra scen. Tråkigt nog var hennes föreläsning närmast identisk med den som direktsändes i SVT tidigare i år. Eftersom jag redan svarat på denna, kommer jag inte gå in på föreläsningens innehåll nu. För den som är intresserad av vad jag tycker om föreläsningen som sådan rekommenderas artikeln ”Ulla Ekström von Essen: Skäms du inte när du ljuger?”.

Lite kul var att von Essen denna gång även nämnde den debattartikel jag fick publicerad i Dagen förra veckan. En annan ny detalj sedan förra föreläsningen var att von Essen denna gång beskrev sverigedemokraterna som ”mycket jude- och israelvänliga”. Däremot menade hon att vi nu övergått från antisemitism till ett hat mot muslimer.

Efter von Essens föreläsning fick jag chansen att prata med henne. Jag ifrågasatte hennes påståenden om att sverigedemokraterna skulle uttrycka ”misstro mot det parlamentariska systemet och den representativa demokratin”. Kortfattat utmynnade detta i en liten debatt där von Essen motiverade sitt påstående med att sd förespråkar folkomröstningar vilket hon menade talar om en misstro mot den representativa demokratin. Jag svarade med att det ena inte utesluter det andra och att även moderaterna, med hennes argumentation, bör misstro den representativa demokratin då man drev igenom en folkomröstning om biltullar i Stockholm.

Jag tog också upp att en folkomröstning i invandringsfrågan faktiskt är motiverad ur ett demokratiskt perspektiv, då det finns ett glapp mellan folkets uppfattning och politikernas – något som är väldigt tydligt då inte en enda av 349 riksdagsledamöter förespråkar en mer restrektiv invandring, medan cirka halva befolkningen, i undersökning efter undersökning, tycks göra det. Min poäng var också att det är etablissemanget vi sverigedemokrater ofta misstror och inte det system etablissemanget verkar inom.

Under hela diskussionen stod journalister och fotograferade oss samtidigt som SSU:s Martin Tunström stod och sneglade i bakgrunden. När von Essen upptäckte att även en fotograf från sdblogg var på plats blev hon dock väldigt upprörd och menade att detta uppenbarligen var någon form av ”set-up”.

Då den tekniska utrustningen bestod av en enkel digitalkamera är ljudåtergivningen dålig. Eventuellt går detta att fixa till så att vi senare kan återkomma med ett videoklipp från händelsen.

PS. Organisatören SKMA, har fortfarande inte besvarat Robert Boströms senaste brev med anledning av detta seminarium.

[tags]ulla ekström von essen,hyckleri,politisk korrekthet,medlöperi,kuragelöshet[/tags]

Annonser

21 Responses to Ekström von Essen gör det igen

 1. Andreas Ekström skriver:

  Som jag skriver i bloggningen nedan så kan man inte lita på människor som förväntas bör ha kunskaper om sanningen. von Essen bryr sig inte om sanningen utan vill bara svärta ner Sd då hon inte gillar vår politik.

  http://sdblogg.se/archives/sverigedemokraterna/231

 2. Knute skriver:

  Här har vi kämpat mot nazismen och kommunismen men nu har islamismen dykt upp, ytterligare en totalitär lära som kräver att ”alla ska med”. Ska ras och religion få bestämma vem som är ”inne” och vem som är ”ute”? Min utgångspunkt är liberalistisk inte nationalistisk. It takes every kind of people to make the world go ‘round. Alla sorters människor behövs. Men islam är inte multikulti utan monokulti. Det är dags för makthavarna inom forskning media och politik att vakna upp.

  Jag tror att talet om svenskhet och kulturnationalism kommer att försvåra för Sverigedemokraterna att komma in i riksdagen. Om någon journalist kommer och trycker upp en mikrofon i fejset och frågar vad är svensk? säg då att svensk är att tro på frihet och demokrati och att invandringen av folk som sätter sin religion före demokratin inte är bra.

  Det finns många som mig som röstar på Sverigedemokraterna av strategiska skäl, för att de är de enda som vågar säga ifrån. Sabba inte det genom att vara för nationalromantiska.

 3. Umebon skriver:

  Ekström von Essen gör ju bort sig gång på gång. Folk lyssnar inte på sån där dynga längre. Det enda som kan stoppa Sd från att göra entré i riksdagen är interna stridigheter.

 4. Moster Agda skriver:

  Detta är i alla fall inte typiskt svenskt!

  Vill bara meddela att nu har AFA (Alla Förbannade As) på nytt slagit in fönsterrutor i lägenheten hos Sd:s Thoralf Alfsson i Kalmar. Enligt tidningsuppgifter lär det den här gången ha rört sig om ciderflaskor. En signal om att det nästa gång blir molotovcocktails?

  Några busungar (Brå:s terminologi) sköt ett par kulor i Ilmar Reepalus kåk i Malmö för några år sedan. Då blev det fullt pådrag med kameraövervakning, SÄPO o.s.v. I Kalmar slutat det väl med att Thoralf blir anklagad för att vara en ”avskyvärd människa”, som inte slutar med politik och tar hänsyn till att det även bor barnfamiljer i fastigheten!

 5. Erik Almqvist skriver:

  Moster Agda: Det är givetvis oroväckande, men du kanske kan ta den diskussionen där den är relevant? (dvs inte som kommentar till en artikel om ett föredrag av von Essen)

 6. Andúril skriver:

  Mycket bra initiativ av Erik. Vår ambition måste vara att aldrig någonsin låta någon sprida lögner om partiet oemotsagd.

 7. Moster Agda skriver:

  F´låt Erik! Men ville bara anknyta till vad Knute skrev om svensk och svenskt.

 8. Erik Almqvist skriver:

  Ingen fara Agda. Erfarenhet sedan tidigare pekar på att en avstickande mening kan utmynna i en jättedebatt om något helt avnämnes. Jag var själv bidragande orsak till det i denna tråd.

 9. Tommy Funebo skriver:

  Kunde vara kul att få veta lite mer om Svenska kommittén mot antisemitism. Vilkar står egentligen bakom, är det main-stream eller rödskägg? Vilka ingår i deras styrorgan? Om ni forskat i saken, varför inte uppdatera på wp, http://sv.wikipedia.org/wiki/Svenska_kommitt%C3%A9n_mot_antisemitism?

 10. Knute skriver:

  Hej Moster Agda! Att någon kan bära sig åt så där mot Thoralf Alfsson, han som är så rekorderlig och antifascistisk på alla sätt, till skillnad mot fascisterna i Afa. Definitionen på fascist är en som försöker få sin vilja fram med våld. De är maktens hantlangare som försöker tysta alla mer eller mindre försiktiga invändningar mot flyktinginvandringen.

  Makten ja, etablissemanget. Som Erik skrev: ”Min poäng var också att det är etablissemanget vi sverigedemokrater ofta misstror och inte det system etablissemanget verkar inom.”

  I en demokrati måste de valda företräda folket men riksdagen representerar folket dåligt i frågan om invandring. Alla anklagelser om att Sverigedemokraterna inte är trovärdiga faller därför platt till marken.

 11. Hans-Olof Andersson skriver:

  Jag är nyfiken på Ekström von Essens påstående att det var en ”set-up” när hon blev plåtad av SD-blogg. Jag skulle gärna ha deltagit på seminariet i Helsingborg men var upptagen med annat. Jag håller fortfarande på att lära mig hantera min digitalkamera, men jag ser redan framför mig att Ekström von Essen kan bli föremål för fler foto- och filmningssessioner från SD:s sida. Jag tror förresten foton blir bäst. När hon inte pratar. Hon är verkligen ganska snygg.

  Dessa karriärister, drivna av feghet, känner sig trygga. De har ju statliga pengar för att jaga andra människor. Det är bara billighet, feghet, anpasslighet till makten. De ska ”granska” andra, men när de själva får sökarljuset på sig, ett sökarljus från en enda digitalkamera, så väser och spottar de. När dessa ljusskygga varelser blir uppdrivna ur sina hålor, varifrån de brukar sitta tryggt och kasta smuts på andra, då är de rädda för att det ska avslöjas att det är de själva som står för det minst sagt grumliga tankegodset!

  Finns det på film, när hon säger att det är en set-up? Försöker hon dölja sitt ansikte för kameran?

 12. Sven-Olof skriver:

  Som alltid, sakligt och korrekt Erik. Svensk politiks krisparti nummer ett, folkpartiet, visste inte vad de förlorade, när du lämnade. Som ”amatörbloggare” skäms man nästan för sin egen okunskap, och ibland osakliga debattinlägg. Du har aldrig funderat på att ta en tur upp över landet? Om du åker skidor, och har vägarna förbi Östersund på vägen till Åre, så får du gärna göra ett stopp hos oss.

  MVh Sven-Olof

 13. Toppaluan skriver:

  Knute:

  ”Det finns många som mig som röstar på Sverigedemokraterna av strategiska skäl, för att de är de enda som vågar säga ifrån. Sabba inte det genom att vara för nationalromantiska.”

  Delar din uppfattning. Sak samma kan emellertid konstateras även avseende partiets unionsfientlighet och dess attityd till NATO. Isolationistiskt oseriöst rödgrönt vänstertrams.

 14. Erik skriver:

  Sverige ska självklart gå med i Nato och stå på västs sida!

 15. Adulruna skriver:

  Angående NATO vill jag inte hålla med. I så fall hellre ett militärt EU-samarbete. Jag känner ingen stärre samhörighet med USA, som ju i praktiken kontrollerar NATO.

 16. Umebon skriver:

  EU saknar ju ryggrad. USA står ju upp för demokratin och står emot islamismens framfart. Med USA för frihet!

 17. Johan Andersson skriver:

  EU-fientligheten går väl i hand med tanken som en stark nationalstat. EU håller i nuläget på att nedmontera nationsgränserna på ett mycket konkret sätt som bloggen snart kommer ta upp i detalj. Det är alltså inga lösa ”konspirationsteorier” som det kallas, utan detta är en verklighet som få känner till. Vi är för en liberal ekonomi med handel mellan Eu länderna, men EUs ambitioner går mycket längre än så.

  NATO är, enligt min egen personliga åsikt, definitv att föredra framför en EU-styrka. Som alla vet är EU vänstervridet, arab och islamvänligt och styrs av fånarna i Frankrike och övriga Europa. Jag känner definivit mer samhörighet med USA som står upp för våra värderingar och mot islamismen. Frankrike står för tvärtom.

 18. Erik Almqvist skriver:

  Sven-Olof: Tack för berömmet och inbjudan! Ska lägga det på minnet och om du själv någon gång har vägarna förbi Skåne ska du givetvis höra av dig till mig med.

 19. olof skriver:

  Jag måste hålla med Adulruna här. Tycker inte heller om tanken med ett Sverige i NATO. Att säga att EU ”saknar ryggrad” tycker jag är en felbedömning också. Snarare är det väl så att EU till skillnad ifrån USA helt enkelt inte kan tala med en enad röst. Vilket är förståeligt med tanke på att EU:s medlemsstater består av olika länder med sinsemellan olika uppfattningar om det mesta. Med risk att låta ”Isolationistiskt” så tycker jag Sverige bör gå ur EU också.

 20. Kurtan skriver:

  Howdo!
  Kanske någon energisk sd-sympatisör skulle göra ett ”uppdrag granskning” av Ekström von vad det nu var…. något tyskt tror jag, (kanske nazister i familjen)??. Det vore nog nyttigt för den personen att få känna hur det är att bli förtalad smutskastad och kränkt.

  MVH

 21. Daniel Ekman skriver:

  Hej,

  kanon att du personligen bemötte Ulla Ekström Von Essen. Hon är allvarligt inte klok i huvudet –
  att hon tillåts föreläsa är en gåta. Hon förtjänar inget annat än förakt – då hennes utsagor om
  SD blir värre och värre och dessutom helt saknar förankring i verkligheten.

  Skulle vilja påstå att U E V E är en av de absolut värsta personerna tillsammans med EXPO-
  redaktionen – när det gäller att föra anti-SD propaganda. Därför är det bra att så många SD:are (samt fok i allmänhet) ser igenom hennes lögner och både bemöter henne och ser till att hennes lögner inte får stå emotsagda. Vad hon bedriver är ren antipropaganda mot ett enda parti. Hon är knappast någon ”objektiv” informatör.

  kolla gärna min blogg – gjorde i samband med hennes förra föreläsning (som tv -sändes) en
  artikel – ”Nazismens rasistiska retorik präglar Ulla Ekström Von Essen.” fler artiklar om henne
  lär tyvärr komma.

  MVH

  Daniel Ekman,
  Johanneshov
  Stockholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: