Mångkultur är svagkultur

Världsledande varumärkesforskaren Simon Anholt presenterade för ett tag sen ett index över 30.000 människor rankar sin uppfattning om olika länder. Sverige kan summeras som ”ett sexigt Schweiz”, ett attraktivt folk med kännedom för design och mode. Sverige beskrivs också ha ett bra politiskt system. Ironiskt nog är det av staten utsedda mångkulturella Sverige svag på just kultur.

ABBA tycks vara den enda musik som tydligen kan kopplas till Sverige, något som definitivt inte kan kopplas samman med mångkultur, och vår huvudstad är förvånansvärt okänd på grund av bristen av varumärken (vårt mest kända varumärke är ishotellet i Jukkasjärvi). Lite sammanfattat, vi har alltså inte lyckats förnya vårt internationella varumärke på 30 år.

Sverige är ett mångkulturellt land, enligt makthavarna, men vad betyder det? Om vi ska tolka Simon Anholt så är mångkultur svagkultur, och det kanske ligger något i det? Mångkulturen är en splittrande kraft, det har vi sverigedemokrater insett när det gäller integration, att folk segregeras snarare än integreras med varandra. Samma sak gäller även kulturen.

Det faktum att den mångkulturella ideologin är helt utan normer, ingen kultur anses viktigare än de andra, så skapas flera olika viljor. Alla dessa viljor splittrar möjligheten till ett gemensamt varumärke, och kanske är det lite konstigt av mig att dra den här slutsatsen, men hade Sverige inte varit ett ”mångkulturellt” land så hade vårat internationella varumärke varit mycket starkare.

Annonser

7 Responses to Mångkultur är svagkultur

 1. Det finns inget som helst som tyder på att massinvandringen har stärkt Sverige som nation eller gett oss ett bättre anseende utomlands. Pizza och kebab kan man få i andra länder.

  Det är snarare tvärtom, de problem som har uppstått iochmed massinvandringen har gjort att Sverige inte anses lika lungt och ordnat längre. För några år sedan kunde vi stoltsera med att man kunde röra sig i princip fritt i alla våra större städer utan att behöva vara rädd för att bli utsatt för brott, detta gäller ej längre.

 2. Johan Gustavsson skriver:

  Jag vill bara slinka in med ett citat från en väldigt krävande radioröst på p1, tillhörande Täppas Fogelberg. ”Använd inte ord som sunt förnuft, det ska man vara försiktig med”

  Angående den förda invandringspolitiken.

 3. Knute skriver:

  Tala ur skägget, det handlar ju om islam och inget annat, i så fall lite övervintrande stalinism hos vänstern. Islam är inte multikulti utan monokulti. Mångkultur har fått betydelsen tolerans för islams intolerans. Till skillnad från andra invandrare vill inte muslimerna smälta in, de vill ta över. Det är vad vi har att kämpa mot om vi vill bevara vårt fria och demokratiska samhälle.

  Jag vill tillägga att jag gillar den här bloggen och om resten av sverigedemokratern är på det här viset går jag snart med. Mvh Knute

 4. Ted Ekeroth skriver:

  Knute – du är mer än välkommen in i värmen! =)

 5. Knute: Håller inte med dig om att det handlar om Islam. Massinvandring överhuvudtaget mellan olika kulturer är problematiskt. Ta till exempel USA, där försöker mexikanska och latinamerikanska nationalister/ledare ”ta tillbaka” de delar av sydvästra Usa som tidigare tillhörde Mexico (för en sisådär 150 år sedan) genom demografisk invasion. När Romarriket föll existerade överhuvudtaget inte Islam.

 6. Håkan skriver:

  Apropå mångkultur i trafiken så vill jag att ni skall betänka hur Flackarpskorsningen kommer att se ut om några år om flyktingmottagningen är på fortsatt hög nivå och E22 inte byggs ut-skrämmande..!

  http://www.surl.se/yzh/

 7. Johan skriver:

  Nu stämmer ju inte detta direkt… eller hur?

  Se ny forskning om att en grupp med liknande människor med liknande tankegångar ideal och bakgrund leder till ett sämre resultat.

  Läs Castell, Nätverksammhället

  Ottroligt tung bok men den ger mycket insikt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: