SD får 8,6% i Riksdagsvalet enligt TEMO

Det pekar uppåt!Aftonbladet rapporterar om att SD får hela 8,6% i en Temo-undersökning:

Enligt Niklas Källebring, analytiker på Synovate Temo, kommer partiet in i riksdagen redan 2010, med ett stöd på mellan 4,3 till 8,6 procentenheter.

I artikeln står det att

Sverigedemokraterna har också kunnat växa till sig förhållandevis ostört. Inget av de etablerade partierna har velat eller vågat debattera med sd utan har försökt ”tiga ihjäl” partiet, som det heter.

Moderaterna svarar på det att de ska ändra strategi:

Det vi inte ska göra är att säga att vi är sju etablerade partier, vi är ett etablissemang och nu ska vi agera ihop. Vi (moderaterna) kommer att möta sd i diskussioner och debatt mycket mer nu. Vi har också valt att göra det i de församlingar som valt in dem.

Är det inte komiskt då att Per Schlingmann (m) vägrar möta Jimmie Åkesson i TV8:s debattkväll idag?

Annonser

16 Responses to SD får 8,6% i Riksdagsvalet enligt TEMO

 1. Magsnus skriver:

  Det är iofs positivt om (m) nu byter strategi och börjar diskutera politik med politiska motståndare. Men jag är lite rädd för att ”ta debatten” betyder ”tala om” istället för ”tala med”. Men jag kanske är lite överkonspiratorisk.

 2. Tore skriver:

  Så har svenska folket vaknat. Det enda partiet som har sunt förnuft. Och sossarna gömmer
  sig bakom…just det… ”flötet”. Väl mött i Riksdagen, mina vänner…

 3. Sven-Olof skriver:

  Naturligtvis kommer man inte debattera MED!! Man kommer säkerligen genomföra ”informationskampanjer”, seminarium, utbildningar och tala om sin ståndpunkt, därhelst man får chansen. Men debattera med Jimmie eller Jonas? Det vågar moderaterna aldrig, för då förlorar de väljare till Sd.

  MVH Sven-Olof

 4. Dumle skriver:

  Per Schlingman har en jäkligt trevlig bror. Men själv verkar han ha trillat ner i en grop med politiskt korrekt dynga. Så har det inte alltid varit, men vad gör man inte för att få traska i maktens korridorer.

 5. Niclas Carlsen skriver:

  Jag höll på att smälla av när det visade sig att Marita Ulvskog inte bara vägrat debatera med Jimmie utan även ”inte ville riskera möta han i korridoren”. Och dessa fjånar säger att VI har en ”grumlig människosyn”! Totalt skrattretande!
  Man kan ju fråga sig vad DE har för människosyn då de praktiskt taget idiotförklarar 160000 människor i Sverige och speciellt utpekar gruppen pensionärer som okunniga!

  Hycklarnas parad skulle man kunna kalla det för!

 6. Erik Hellsborn skriver:

  8,6 % känns lite väl optimistiskt, men visst, omöjligt är det inte. Själv gissar jag att vi landar någonstans mellan 4,5 % och 6,0 %.

 7. Patrik skriver:

  Mycket glädjande läsning. Sd i riksdagen 2010 tror snart sagt varenda människa på, vare sig de älskar eller hatar Sd. Frågan är väl mer hur långt över vi kan nå, men 8.6% låter hisnande. Man bör ju tänka på att vågmästarrollen inte är given bara för att vi når riksdagen… så ju högre procent vi når desto bättre, givetvis.

  Aftonbladet har i och med artikeln givit oss kanonpublicitet! Det var många väljare som röstade på Sd kommunalt och till landsting, men som undvek Sd i riksdagsvalet eftersom de inte trodde vi skulle ha en chans där. Iofs tror jag de flesta tvivlare kom på andra tankar redan när de fick se vårt riksresultat på 2.9%, men artiklar som denna hjälper helt klart… om inte annat så för att fräscha upp minnet på folk, att Sd definitivt är att räkna med 2010.

  Det tjafsas från betongpartierna om att de ska ta debatten med Sd, men ännu ser vi inget annat än undanflykter. Kanske gör de rätt, eftersom de skulle riskera en pinsam utmanövrering inför massor av tv-tittare. Bland ledande sverigedemokrater, t.ex. Jimmie Åkesson, Björn Söder, Mattias Karlsson (listan kan göras mycket lång och det finns givetvis många lokala mer eller mindre okända sd-förmågor också), återfinns flera av Sveriges i nuläget ledande politiska talare och retoriker.

 8. funderande skriver:

  Mellan 4,3 och 8,6 säger Temo. Det är alltså grovt högsta sannolik just nu för mellan 5 och 8 procent, vilket ännu har …viss osäkerhet. Skulle gissa mellan 5 och 10 procent. Lyckas SD bara att nå ut och inte göra bort sig för mycket när proffsens trix, hatkampanjer och annat drar igång.

 9. Brott och Straff skriver:

  Steg för steg inser dessa ohederliga hycklare att vi blir fler och fler. Det är inte längre vi som ska vara rädda för att bli utfrusna ur samhället.

  De som skapat massinvandringen och förstört Sverige måste straffas på ett eller annat sätt.

  Politiker, journalister, forskare, intellektuella. De som konsekvent har ljugit om det mesta
  när det gäller invandringen och dess konsekvenser. De som förstört svenska städer och samhällen. De som systematiskt hindrat oliktänkande att yttra sig.

  Politiker kan beläggas med straffskatt, journalister och media kan frysas ut, forskare kan avskedas, alternativt: lägg ner de högskolor och stadsstyrda media som fungerar som odemokratiska propagandacentraler. (precis som det skedde i Öststaterna)

  Det handlar inte bara om att SD ska in i värmen. Det handlar lika mycket om att de som ljugit och förstört Sverige ska ut i kylan. Ju fortare destu bättre.

  Tro mej, vi kommer att betala tillbaka för gammal ost.

 10. Johan Andersson skriver:

  Tycker deras beräkning är mycket underlig. Att basera sin uppskattning på hur mycket man ökat historisk sett är en galen idé: Med den beräkningen hamnar Sd över 100% av väljarstöd om några år. Inte spec trovärdig metod.

 11. Josef K. skriver:

  Johan: Nej, jag håller med (men jag ville inte säga något;)). Den procentuella ökningen kan inte fortsätta att ligga på dne här nivån, det blir ju bisarrt. Och varför behövde Tv8 anlita temo för att räkna ut det här? Det är ju bara att forsätta dra linjen på pappret.

  SD har alla chanser att fortsätta öka, men vilka möjlighetena är måste analyseras på ett helt annat sätt. Det här är ett riktigt bottennapp.

 12. Oscar skriver:

  Nej troligt är det ju inte, men definitivt roligt 🙂 Om 20 år lite drygt får vi bygga ut Riksdagshuset för att få plats med hela vår stora feta Riksdagsgrupp 🙂

 13. Frasse skriver:

  ”Att basera sin uppskattning på hur mycket man ökat historisk sett är en galen idé: Med den beräkningen hamnar Sd över 100% av väljarstöd om några år. Inte spec trovärdig metod.”

  Nu tror ju jag att det ligger lite mer bakom hur man kommit fram till siffran 6.45% med en felmarginal på +/-2.15 procentenheter. Kanske har dom räknat in faktorer så som en realistisk väljarbas och så vidare. 8,6 är ju ganska nära Ny demokratis valresultat 1991. Men vad vet jag?

 14. Tore skriver:

  Sanningen är nog istället att TEMO redan nu sett i undersökning Sverigedemokraternas
  framryckning, baserad på Kristdemokratiska väljar-avhopp. Det skulle förvåna mig om inte
  SD erhåller över 10 % i väljarundersökning det närmaste året, med anledning av nuvarande
  nervösitet hos de etablerade riksdagspartierna, och deras odemokratiska uppträdande, den
  senaste tiden…

 15. Wessel skriver:

  Oscar: Riksdagen innehåller samma antal ledamöter ovavsett hur många partier som sitter i riksdagen…. men det kanske du inte tänkte på?

 16. Erik Almqvist skriver:

  Wessel: Jag tror Oscar skämtade genom att laborera med tanken att vi skulle fortsätta växa i samma procentuella takt. Poängen var kanske lite att belysa orimligheten i att göra denna typ av statistisk analys för ett politiskt parti…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: