Socialdemokraterna vill slopa grundläggande kunskapskrav

Socialdemokraterna fortsätter på sin flummiga linje där skolan och universtiten är förlorarna.

Lunds Universitet - på väg utför om sossarna får bestämmaDagens Nyheter rapporterar om att Marie Granlund (s) kritiserar att man måste ha godkänt i svenska, matematik och engelska för att komma in på högskolan.

Jag vet inte om Granlund känner till det faktum att svenska är ganska bra att kunna när man börjar studera på högre nivå. Inte heller verkar det som om Granlund känner till att böcker och utbildning i mångt och mycket är på engelska och att krav på kunskaper i engelska därför är viktigt för att kunna klara av studierna.

Men Socialdemokraterna bryr sig väl inte speciellt mycket om studenterna klarar av studierna eller om universiten och högskolorna får kvalitativa studenter – för dem är det väl bara ett sätta att dölja arbetslösheten?

Om Granlund senare vandrar in hos t.ex. en läkare som inte har godkänt i det språk som undervisningen företogs i kanske inte bekymrar henne, men det hade bekymrat mig.

Annonser

3 Responses to Socialdemokraterna vill slopa grundläggande kunskapskrav

  1. Erik skriver:

    sossar får mig att skratta och gråta på samma gång!

  2. Janne skriver:

    Det är ju konstigt att man ideligen ska behöva bli avundsjuk på Finland och finnarnas sunda inställning till både det ena och det andra! Yrsa Stenius ang. den finska skolan kontra den svenska: http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1004737,00.html

  3. Umebon skriver:

    Skall man skratta eller gråta? Krav måste finnas på alla nivåer inom skolväsendet annars fungerar det inte. Är det så svårt att fatta?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: