En snyfthistoria i SvD

money.jpgSvD snyftar till igen. På deras debattsida ”Brännpunkt” går Röda Korset i strid för araben Hassan Azad (som kallar sig ”palestinier”) eftersom denne ska utvisas p.g.a. terrormisstankar. De gör dock inga försök att reda ut om han är terrorist eller inte, utan siktar in sig på att skriva en snyfthistoria för att vädja till läsarnas mjuka sida. Deras taktik verkar vara att Azad inte ska utvisas för att han har en pacemaker och två barn med medicinska problem. De skriver:

Det är denna familj som Sverige överväger att splittra genom att pappan på okända grunder ska utvisas till Jordanien

De drar sedan i högsta växel och jämför Sverige med de gamla östblocket och dess kontrollmekanism för att ytterliggare förstärka deras skrämseltaktik. Till slut gör de något som är symptomatiskt för Vänstern; skyller på USA. Kanske Röda Korset inte vet om att internationell bekämpning av terrorism inte bara utförs av Säpo, utan även av andra underrättelsetjänster. Men jag antar att Röda Korset tror att Säpo klarar biffen alldeles själv.

Uppdatering: Precis som jag misstänkte var det till Al Aqsa Spannmål som Azad gav pengar. Denna organisation är på goda grunder misstänkt för terrorverksamhet (läs mer om det här). Vidare är det, som bloggaren Gudmundson påpekade, knappast någon moralisk eller juridisk plikt för Sverige att avslöja för en utländsk medborgare varför denne utvisas.

Vidare skriver de:

Vad har Hassan gjort sig skyldig till? Han uppger själv i en intervju att han tror att misstankarna mot honom beror på att han på olika sätt försökt att hjälpa utsatta pales­tinier, människor som lever under extremt svåra omständigheter i det land där han en gång föddes.
Vi vet inte om det stämmer. Men vi kan konstatera att om han har rätt sitter vi också på de ankla­gades bänk: Röda Korset gör omfattande humanitära insatser i Pale­stina och har inga planer på att ­avbryta dem.

Det där har man ju hört om; ”humanitära insatser”. Det är väl känt hur terrorister utnyttjar godtrogna stackare i Väst samt sympatisörer på vänsterkanten för att finansiera sina aktiviteter. Tyvärr har dessa NGO’s lyckats skapa bilden att de representerar apolitiska, universella och strikt etiska värderingar vilket har resulterat i den falska tron att dessa organisationer lever som de lär. Det klingar säkert jättefint när någon hävdar att man ger pengar i biståndssyfte, men tyvärr går ofta sådant bistånd, speciellt i MellanÖstern, till helt andra saker. Jag ska inte gå närmare in på den diskussionen nu, men kommenderar att läsa denna artikel om icke-statliga organisationer såsom Röda Korset.

Kort sagt är språket och vinklingen i artikeln en sorglig snyfthistoria där man dessutom försöker låna den kredibilitet som Röda Korset har till den terrormisstänkte genom att själv hävda att de syssla med bistånd till ”Palestina”. Sorgligt.

Ett förslag vore ju att han tar familjen med sig till Jordanien. Eller är Sveriges välfärdssystem viktigare?

[tags]Hassan Asad,terrorism,al aqsa spannmål,Röda Korset,[/tags]

Annonser

2 Responses to En snyfthistoria i SvD

 1. Fröken Sverige skriver:

  Aftonbladet givetvis skrivit om det igen…

  ”Den 16 november i fjol grep civilklädda Säpoagenter Hassan Assad utanför hans hus i Angered i Göteborg. Han var terrormisstänkt, skriver Aftonbladet.

  – Men det är inte sant. Jag har bara skänkt pengar till Al-aqsa spannmål, som hjälper fattiga palestinier. De påstår att jag jobbat för Al-aqsa. Men det är inte heller sant, säger han.”

  http://www.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,69223102_852__,00.html

  Att sen Al-aqsa är en terrorklassad organisation som givetvis har kontor i Malmö, men det glömmer Aftonblaskan givetvis att nämna. 😦

  Och det är OTROLIGT vad pengar det alltid finns att ge, när det går till Hamas..tänk om viljan att ge varit lika stor när det gällde alla (mestadels MUSLIMSKA) tsunamioffer…men då låg Malmö i botten, som alltid när det är seriösa insamlingar.

  …..”trodde det var till fattiga palestinier”…jo, jag tackar…och tomten finns…

  /FS

 2. Johan Andersson skriver:

  Jo det sorgliga är att SvD lobbar för hans ”rättighet” att få reda på anklagelsen, men han är inte ens svensk medborgare och därmed föreligger inga juridiska eller moraliska regler för att avslöja ngt. Det bryter inte mot några lagar.

  Om folk insåg det skulle kanske tjatet dö ut. Sverige är inte skyldig honom något, för han är inte svensk medborgare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: