De tomma stolarna…

Denna artikel skickades till SvD som ett led i debatten om de tomma platserna i vissa kommuner. SvD refuserade insändaren, varför vi nu publicerar den här.

Diskussionen om de tomma platser som sverigedemokraterna innehar i vissa kommuner lider tyvärr av osaklighet och tomma-stolar.jpghar drag av ett politiskt drev mot sverigedemokraterna.

Många av de tomma platserna tillkom eftersom ett stort antal väljare röstade på sverigedemokraterna, trots att vi inte ställde upp i deras kommuner. Vi blev på många ställen alltså invalda trots avsaknad av kandidater. Ett gott tecken ska sägas. Icke desto mindre väljer media att ropa efter lagändringar, bland annat med förslag om att kandidater ska registreras i förväg.

Varför inte låta partierna tillsätta extra personer i efterhand istället? Motargumentet för detta från media är att väljarna då inte vet vem som kommer representera dem och att det aldrig kan vara bra i en demokrati. Men detta argument faller platt eftersom väljarna, trots avsaknad av kandidater (och därmed utan vetskap om representanterna), ändå röstar på sverigedemokraterna. För dem är det alltså partiets politik som är det viktiga och de ger således oss som parti förtroendet att utse representanterna. Därmed blir det inte ”odemokratiskt” om partiet som fått väljarnas förtroende också får utse dess representanter. Det borde även journalister inse.

Den andra anledningen till de tomma platserna är samhällets oförmåga, och på många håll ovilja, att bemöta den fara som vänstergrupper utgör mot sverigedemokraterna. Genom hot, skadegörelse och misshandel försöker extremvänstern hindra folkvalda politiker att göra sitt jobb – och på vissa håll har de lyckats. Till detta kommer förföljelse från etablerade organisationer och institutioner såsom facket, politiker och media vilket försvårar utförandet av det politiska arbete som väljarna förväntar sig av sverigedemokraterna.

Sammantaget är de tomma stolarna alltså först och främst en effekt av en stor efterfrågan på sverigedemokratisk politik, men även en direkt följd av den våldskampanj som vänsterextrema grupper ägnar sig åt för att bekämpa oss samt de regelrätta förföljelser som förekommer från fackföreningar, politiker och inte minst media.

Detta tuffa klimat har medvetet skapats av de styrande politikerna för att förhindra framväxten av en politisk opposition att räkna med. I detta klimat kämpar sverigedemokraterna, men istället för att hjälpa till att förändra detta hätska och odemokratiska klimat, väljer övriga partier att spä på det genom att försöka utestänga sverigedemokraterna med diverse valtekniska manövrar och lagändringar. Det är detta agerande som borde beivras, inte sverigedemokraternas demokratiska framgångar.

Övrig läsning: Ekots oseriösa granskning

Annonser

One Response to De tomma stolarna…

  1. Robert skriver:

    Det är väldigt självklart att partierna borde få tillsätta personer i efterhand. Jag röstar iaf inte på personer, utan på politiska inriktningar. Det ör orimligt att jag som väljare ska behöva sätta mig in i varenda kandidat i alla partier, bara för att ta reda på vilka jag anser är lämpliga att representera mig. Om någon i riksdagen byts ut mitt i mandatperioden, vad ska hända då? Nyval? Och regeringen får ju utse sina ministrar efter valet. Aldrig i livet att jag skulle ha röstat på regeringen om jag i förväg vetat att Lars Leijonborg skulle få en ministerpost, för att ta ett exempel. Nu gjorde jag ju inte det heller då jag inte är en komplett idiot, men poängen borde vara tillämpbar även på era tomma stolar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: