Asylhandläggare berättar: semestrande irakier

Nedanstående information har erhållits från en person vars arbete berör asyl- och immigrationsfrågor. I sin frustration över det naiva svenska systemet bad han mig skriva om det hela:vacation2.jpg

Varje dag kommer det irakier till Sverige som saknar korrekta ID-handlingar. Bara i år har det kommit några tusen. Det intressanta är att när de väl fått sina tillstånd här i Sverige åker många av dessa hem till Irak på semester. Tidigare fanns det en reguljär linje Sturup – Erbil (irakiska kurdistan). Alla platser på planet var fullbokade. Linjen kursade dock förra året. Flyktingar eller lycksökare?

Det finns en linje Arlanda – Erbil, samt en linje Köpenhamn – Erbil som drivs av Atrosh Air.

Samtliga platser på planen brukar vara fullbokade av semestrande irakier från Sverige till Irak. Vi möter en del irakier, med tillstånd i Sverige, som villigt berättar om sin semester i Irak.


Irak-turist 1Irak-turist 2Ta en titt på bilderna här intill för mer detaljerad information om charterflygen till Irak, där ”flyktingarna” flytt från. Måste erkänna att det är oerhört intressant att det land de inte kan bo i p.g.a. diverse skäl, lämpar sig alldeles utmärkt att semestra i.

Det kommer mer och smaskigare inside-berättelser som sveriges underbara immigrationspolitik och bjussande av skattepengar.

Annonser

6 Responses to Asylhandläggare berättar: semestrande irakier

 1. Andreas Ekström skriver:

  Bilderna fungerar dessvärre inte att förstora. Är det ett tillfälligt problem?

 2. z999 skriver:

  Andreas, om du använder windows så högerklicka och sedan ”spara länk som…”. Bilden sparas då på ditt skrivbord och sedan kan du öppna den där istället.

 3. Erik Almqvist skriver:

  Andreas och z999: Bilderna är nu fixade och klickbara som sig bör.

 4. Håkan skriver:

  Hej, för den som är intresserad, här är rättframma artiklar från Landskrona-posten..

  http://hd.se/landskrona/2006/08/08/avsloejanden/

 5. Engelbrektsson skriver:

  Irakiska Kurdistan är ganska lugnt. Det är faktiskt många kurder som flyttar tillbaka för att bygga upp sitt land (f ö nåt Sverige borde stötta) nu när Kurdistan blivit befriat från Saddam. Jag tror inte att särskilt många av de från Irak som kommer hit nu är kurder.

  Som jag nyligen skrev så menar Danmarks integrationsminister att man kan hjälpa 100 gånger fler irakier på plats (alltså i de lugnare områdena av Irak) än om de flyttar hit.

  Vore intressant med statistik på etnisk och religiös tillhörighet av dem som kommer hit dock, men sånt får man väl inte registrera i Sverige antar jag?

 6. Moster Agda skriver:

  På tal om semester, så har jag förstått att man gör en mycket allvarlig blunder i turistbroschyrer som skickats från Sverige ut i vida världen.

  I broschyrerna finns tydligen endast lintottar och inga representanter för det nya berikade Sverige med på bilderna. Detta ”allvarliga misstag” har jag sett att man med en viss skadeglädje noterat på en dansk blogg. Det kan väl aldrig vara så, att man från turisthåll anser att valet av personer kan påverka valet av turistland?

  Nu gäller det snabbt som attan att koppla in EXPO, Gringo, samtliga kvällstidningar, DO, CMR och alla andra 18 myndigheter som känner sig berörda och kallade. Fortsätta med sån här smygturism f´låt smygrasism kan man givetvis inte tillåta. Nån dj-a ordning måste det väl vara även inom turistbranschen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: