De föredrar Amerika, inte Europa

Aftonbladet publicerade idag en mycket läsvärd kolumn av Staffan Heimerson; De väljer Amerika – vi borde indigneras. I artikeln gör Heimerson den mycket korrekta analysen att USA, då som nu, är det land som förföljda personer väljer att fly till. Inte Sverige, inte Holland, Frankrike eller England, utan USA.

Fråga Bertholt Brecht, som var kommunist, fråga Billy Wilder, som var jude och fråga Aleksandr Solzjenitsin, som både av Stalin och Bresjnev bedömdes som dissident. Var fann de fristad? I Amerika naturligtvis. 

Jag blir alltid lika häpen över Vänsterns antagonism mot USA, oavsett hur många anklagelser och smädelser jag hör från dem. Vänstern skyddar otaliga diktaturer, terroristorganisationer och tillåter folkmord. När USA agerar, först då börjar Vänstern bry sig om de som man innan inte brydde sig det minst om (Se f.d. Jugoslavien, Irak, Sudan m.m.).

 Heimerson avslutar:

Ska vi inte vara indignerade över att personer, som utmärker sig med tro och åsikter, principer och civilkurage väljer Amerika och inte Sverige?

Poängen är klockren; trots Europas prat om tolerans etc, är det fortfarande USA som står står upp för oss här i världen. Europas avundsjuka är totalt onödigt. Istället borde vi se USA för vad det är; vår naturliga allierade.

Annonser

4 Responses to De föredrar Amerika, inte Europa

 1. Erik skriver:

  Heja USA!

  Vi borde skicka mer soldater till Afghanistan för hjälpa till i byggandet av demokrati, Irak bör vi dock hålla oss borta ifrån. Men problemet är väl att vi inte har några soldater att skicka……

 2. Dumle skriver:

  USA är det enda landet som med kraft kan stoppa islamismens utbredning. Europas politiker agerar istället som dess allierade.
  Amerikaner verkar också vara det enda folk som är stolta över den frihet som förfäderna kämpat sig till. Många svenskar förstår inte dess värde och väljer hellre att backa ur en konflikt. Allt är tydligen förhandlingsbart i detta land, men tack och lov inte i USA. Leve friheten.

 3. Engelbrektsson skriver:

  25 000 valde ju att fly till Sverige 2006. Du tycker alltså att det är för få?

 4. Johan Andersson skriver:

  25000 lycksökare, inte sådana som verkligen behöver skydd eller acceptans för kritik av islam eller avhopp från islam.

  Hirsi Ali, Shoebat och liknande m fl väljer allt som oftast USA framför Europa. Ali som bodde i Holland flyttade till USA t.ex.

  Det är en skillnad på intellektuella om är jagad av islamister och 25000 lycksökare som vill åtnjuta det svenska välfärdssystemet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: