Internationella ungdomskontakter

2006 var ett år då Sverige (med ca 100 000 invandrare) återigen slog ”invandringsrekord”. Temat som sådant tål att repeteras, men ska inte tjatas in. Jag är fullt medveten om att allt för många av mina artiklar berör just invandring, mångkultur eller socialism. Detta har sin förklaring i det starka stöd de politiskt korrekta ställningstagandena i dessa frågor har.

DFU årsmöte med Kinnunen inbjudenNåväl. 2007 är ett nytt år. Ett nytt år med nya möjligheter. Om cirka en månad reser SDU:s förbundsordförande Martin Kinnunen och jag till Danmark för att möta likasinnade danska och belgiska(!) ungdomar. Vi reser av den anledning att Dansk Folkepartis Ungdomsförbund har årskongress och vi, som representanter för SDU, är inbjudna. Som utländsk talare kommer Martin berätta om den ung-sverigedemokratiska verksamheten i Sverige, men han är inte ensam. Från Beligen kommer nämligen även ordförande för ”Vlaams Belangs” ungdomsförbund närvara och även han föreläsa om sitt land och deras situation.

Personligen tycker jag detta kommer bli väldigt intressant. Jag vet att jag stödjer DFU:s politik till 99% men jag vet inte i vilken utstrsäckning jag stödjer Vlaams Belangs politik. Dock vet jag att vi har en fråga gemensamt; en fråga som i dagsläget är tillräckligt viktig för att förena de mest hårdföra europeiska socialister med det mest hårdföra europeiska liberaler, konservativa och nationalister. Frågan jag talar om är naturligtvis den europeiska kulturen – det europeiska sättet att leva – eller rättare sagt dess framtid – Europas framtid.

Jag lovar er att jag kommer använda all min sociala förmåga och charm för att nå framsteg i denna till viss del splittrande men framförallt enande och fatala fråga. Den 20:e mars eller senast dagarna därefter kommer jag rapportera om helgens resultat.

Annonser

9 Responses to Internationella ungdomskontakter

 1. Marthin skriver:

  Låter bra, hoppas att det blir mycket givande. Ser fram emot rapporteringen.

 2. Blade skriver:

  De som har hand om åsiktsmonopolet i Sverige. De har försökt demonisera danska företeelser.
  Vilket är svårt, lite lättare när det gäller övriga Europa
  hoppas de kanske. Så kopplingar till Vlaams Belangs kommer säkert att snappas upp. Men nu och på det här sättet, de kommer nog att få lika svårt där.

 3. Magnus skriver:

  ”…de mest hårdföra europeiska…”

  Sen kan man ju alltid undra vilka det egentligen är som är hårdföra? De som blundar för — eller med intention — släpper fram värderings- och regelmässigt ickehumanistiska samhällen i samhället eller dem som anser att västerländsk humanism ska gälla alla och inte selektivt tas ifrån människor från muslimska länder…

  Är det inte en rasism att reducera en människas rätt till grupprättighet vilken innebär frånvaro av mänskliga rättigheter? Värsta hyckleriet av fisliberala relativister och den genomkorkade vänstern.

 4. DNA skriver:

  Vågar verkligen någon från SDU visa sig på samma möte som belgiska etnopluralister som samarbetar med ND?

 5. Erik Almqvist skriver:

  DNA: ”Vågar”? Jag tycker VBJ är intressant men kan som sagt än så länge för lite om deras politik för att kunna ta ställning till den. Det har inget med mod att göra…

 6. Andreas Ekström skriver:

  Vlams Belang är inte etnopluralister. Saxat från Wikpedia:

  ”Return of all economic immigrants who fail to ”assimilate”.”

  Med andra ord förespråkar de assimilation. Man kan säkert kritisera deras politik, men att hävda att de är etnopluralister är att leka papegoja. Sluta lyssna till vad vänsterextremister har att säga. Brukar ND tala om assimilation?

  Givetvis är det beklagligt att VB synts till på samma föreställningar som ND, men jag tror inte helt att VBJ haft ett uppfattning om vilket parti ND varit.

 7. Josef K. skriver:

  Jag tittade in på deras hemsida och hittade ett politiskt program om immigrationspolitik. Tyvärr finns det inte på engelska (eller franska) men jag tror jag förstår det mesta av deras vackra och konstiga språk.

  Ingen etnopluralism där. Man fokuserar helt på kultur, språk, historia och integration till detta. Om det sedan uttalats något annat än vad som står i det där programmet har jag så klart ingen aning om.

  http://www.vlaamsbelang.org/index.php?p=21&id=5

 8. Hagen skriver:

  Absolutt interessant, og lykke til Erik!

 9. […] en månad sedan skrev jag om det årsmöte Dansk Folkepartis Ungdomsförbund (DFU) skulle hålla i mars. I skrivande stund sitter jag på ett […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: