Helt apropå…

Bloggen berättade tidigare över hur maffian/facken behandlat Sofia Appelgren och hennes företag “Wild’n Fresh”. Efter två månaders blockad orkade inte Appelgren mer och sålde sitt företag. Anledningen till hela blockaden var att Appelgren inte ville ansluta sig till facket och dess anställningskrav, då både hon och anställda ansåg sig ha bättre villkor än vad facket ville ha.

I dagens SvD sitter tre höga fackpampar och försvarar sin vidriga politik och med krokodiltårar i ögonen frågar dem retoriskt ifall det bara är ”svenska lönetagare som inte ska garantin på högre lön och bättre villkor” bla bla.

En kommentar: ERA JÄVLA IDIOTER!

Annonser

12 Responses to Helt apropå…

 1. JP skriver:

  Själv har jag väldigt svårt att uppröras över denna händelse. Jag menar, vad är detta jämfört med de verkliga vidrigheter som utspelas i vårt land: den mångkulturella våldsepedemin, regimkritiker som förföljs, trakasseras ,misshandlas och avskedas från sina arbeten. Det faktum att det pågår ett medvetet och metodiskt arbete från eliternas sida för att krossa den svenska kulturen och splittra det svenska folket . Att svenska pensionärer, som slitit ett helt liv för att bygga upp Sverige får lägre pension än invandrare. För att nämna några saker.

 2. O skriver:

  Läs på litet om vad kollektivavtal innebär innan du häver ur dig en massa felaktigheter. SA hade aldrig tänkt ha kvar salladsbaren. Den var en tillfällig sysselsättning. När hon bli känd i massmedia fick hon fler kunder och håller alltså på att sälja den nu när hon kan få maximalt för den. Det är aldrig så att i en konflikt är den ena ett helgon och den andre en dj-l. Väx upp!

 3. Anders Berglund skriver:

  Vad finns det för kostnader förkippade med kollektivavtal för en arbetsgivare. Förutom fackförbunden så finns arbetsgivarorganisationer.

  Finns det någon som kan ge ett bra svar på följande:
  Salladsbaren i Göteborg kan tas som ett exempel.

  Om arbetsgivare skulle teckna kollektivavtal hur mycket skulle det kosta i avgifter till fackförbundet?
  Om arbetsgivare skulle teckna kollektivavtal hur mycket skulle det kosta i avgifter till arbetsgivarorganisationen?
  Uttryck gärna avgiften som procentandel av lönesumma?

  /Anders

 4. Ted Ekeroth skriver:

  Till ”o”:
  Det är väldigt naivt att slänga ur sig ”Det är aldrig så att i en konflikt är den ena ett helgon och den andre en dj-l”.

  Snacka om att dra förhastade slutsatser. Där har vi ”lika goda kålsupar”-teorin i ett nötskal vilket säger att man aldrig kan hålla någon ansvarig för någonting eftersom det alltid är allas fel! Vilken bra princip!

  Det måste ju betyda att det var Norge, Danmark, Holland, Belgien, Frankrike, England, Nordafrika och en massa andra länders fel att Andra Världskriget bröt ut? Om någon rånar en bank måste det vara bankens fel, om någon blir våldtagen måste det vara våldtäktsoffrets fel (iaf lite), om någon blir nerslagen utan anledning måste det vara offrets fel, iaf lite…

 5. Johan Andersson skriver:

  JP: Håller mig att det finns värre saker än fackliga frågor, mycket värre. Det du nämnde är ju mycket mer allvarliga frågor, och de anser nog de flesta här på sdblogg också.

  Inte desto mindre kan det vara värt att ta upp fackets agerande gentemot ett småföretag som denna salladsbaren.

 6. Leif Haraldsson skriver:

  Frågan var ju om facket har rätt att tilltvinga sig kollektivavtal på en arbetsplats där man inte har några medlemmar. Och där arbetarna ofta har bättre villkor än vad facket kan arbeta fram.
  Fackets agerande kan närmast liknas vid kommunistdiktatur ! Nog borde väl de anställdas vilja gå före fackets totalitära maktmissbruk. Någon insändare här ongör sig över att i Hotell & Restaurang är endast drygt 50 % av företagen kollektivanslutna. Om man tänker till lite så är detta inget konstigt alls. De allra flesta små pizzabutiker, pizzerior o gatukök drivs som familjeföretag. Dessa företag skall fackföringingsmaffian ge faan i !

 7. Engelbrektsson skriver:

  Jag trodde att SD förespråkade en återgång till folkhemmet. Det innebär ju ett starkt fack, men som med det mesta från ert håll är det väl bara tomt prat.

 8. Sven-Olof skriver:

  Engelbrektsson

  Folkhemmet kräver ingalunda ett starkt och stort fack.

  Folkhemmet kan återupprustas med politiska beslut, lagstiftning, skattepolitik och återvandring av ekonomiska ”flyktingar”

  Folkhemmet kräver dock ett stark näringsliv, starka livskraftiga företag och en egen frivkraft hos hundratusentals entreprenörer. Just sånt som Svensk fackföreningsmaffia motverkar.

 9. Engelbrektsson: ett starkt fack behöver ju inte vara ett maktfullkomligt, orättvist och korkat fack, eller hur?

  Du låter lite sosse-gnällig tycker jag nog allt. Kan du försvara agerandet att som fack gå in i strid med en småföretagare där ingen anställd är ansluten till facket och där deras arbetsvilkor tveklöst är bättre än vad fackets kollektivavtal säger? Det skulle vara intressant.

 10. Erik Hellsborn skriver:

  Klaga gärna på facket, men gör det av rätt anledning. Det här var en laglig blockad. Vill skribenterna på sd-blogg ha en lagändring skulle jag gärna vilja veta hur dom vill ha det istället.
  Ett starkt fack är inget negativt, så länge makten inte missbrukas. (T.ex. genom att kasta ut folk pga partitillhörighet eller skänka medlemmarnas pengar till ett politisdkt parti.)

 11. Erik:

  Visserligen så tycker jag artiklarnas (om facket) kontenta förmedlar en lite väl ensidig och fackfientlig bild, även för mig. Jag tycker inte att facken är helt överflödiga. Men av naturliga skäl är det inte särskilt inspirerande att skriva en artikel med spontant beröm till facket.

  I det aktuella fallet gäller kritiken de stridsmetoder man tar till mot en ensam företagare vars anställda inte bett om att bli ”hjälpta”. Jag efterslyser således argument FÖR det agerandet i stället för tom kritik mot kritiken.

  Jag kommer även i fortsättningen klaga på fenomen jag ogillar, även om de är lagliga. Det är till exempel inte olaglligt att skända svenska flaggan, men det är inte rätt för det.

 12. Erik Hellsborn skriver:

  Att de anställda inte klagat ser jag inte som ett skäl till att facket ska hålla sig utanför. Man kan omöjligt veta om de anställda verkligen är nöjda, eller om de blivit skrämda till tystnad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: