Dödad av misstag

matty_hull01sm.jpgJag läser nyheterna om den av misstag dödade brittiske soldaten Matty Hull, i svensk press och kan inte annat än att dra en djup suck. Rubriken är Dödsskjutning av brittisk soldat upprör. Kunde inte SvD istället fokuserat på att den amerikanska soldaten grät över sitt misstag att döda hans allierade soldat? Kontentan är faktiskt att det var ett ärligt misstag, där de två soldaterna reagerade högst respektfullt och ångerfyllt. Givetvis är sådana här misstag hemska och ska undvikas till varje pris, men istället för att rapportera på detta sätt kunde media istället visat den medmänsklighet och omtänksamhet de två soldaterna visat.                               Matty Hull

En utredning hade redan gjorts av händelsen och soldaterna friades. Det var inte uppsåtligen eller av nonchalans, utan ett olyckligt misstag. De lider säkert med familjen till den dödade soldaten mer än någon annan. Det viktiga i denna nyheten är det beteende och den reaktion som de två amerikanska soldaterna uppvisat på det hemska som inträffade. Att militären inte vill gå ut med en demoraliserande nyhet som denna är förståeligt. Det kan diskuteras om soldaterna skulle tillåtits kontakta familjen eller om videon skulle visats för dem tidigare, men det som är verkligen upprörande är medias vinkling av en olycklig men medmänsklig händelse (sett till hur de amerikanska soldaterna reagerade alltså).

Annonser

One Response to Dödad av misstag

  1. Josef K. skriver:

    Medierna driver bara sina vanliga kampanjer mot USA och dess allierade. Det sorgligt att de ska göra det här till en del av sitt USA-hat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: