“Det som förenar oss…”

Erik Almqvist skrev tidigare om hur svenska islamister idag går i nazismens fotspår på grund av sitt hat mot Israel och judar. Även om nationalsocialismens uttalade anhängare är idag tämligen få (max 3000 personer) och marginaliserade av inre fraktionsstrider, så återfinns antisemitismen bland andra grupper med attributet ”nationalistisk”.

Nationaldemokraterna (ND), ett uttalat nationalistiskt parti, ägnar stor tid i sitt nyhetsmedium ”Nationell Idag” åt att rapportera om hur moraliskt underlägsen staten Israel är, hur Israel är ett dåligt varumärke osv. Mer antisemitism finner man i ungdomsförbundet, Nationaldemokratisk Ungdom (NDU), där man under Engelbrektmarschen -06 helt ogenerat skrek och gastade (för att använda ett Aftonbladet-ord) över Bonniers och hur ondskefullt dessa judiska överherrar driver en agenda som ”inte alls överensstämmer med det svenska folkets intressen”.

Dock blir det löjligast att se hur de svenska nationalsocialisterna vurmar för islam. Det kan inte bli mer ironiskt att dessa rakryggade arier, som påstår att vi svenskar kryper för ett fiktivt judiskt intresse, själva kryper och öppet tar islam och islamisternas sida i kampen mot judarna. Svenska Motståndsrörelsen (SMR) skrev bland annat en tårdrypande krönika över hur ondskefulla USA avrättat Saddam Hussein på elaka judarnas beordran. Samma SMR beklagar sig lika tårdrypande över hur många ”muslimer som våldtar våra svenska flickor”. Bestäm er nu, för fan! Antingen gillar ni muslimer, eller så gör ni det inte, ni kan inte få både och.

En sann nationalist kan aldrig vara antisemit. Sionismen är judarnas strävan efter ett eget hemland i Israel, det är judisk nationalism i sitt ess, och den nationalist som hävdar att judarna inte har rätt till Israel är inte nationalist i mina ögon.

Annonser

12 Responses to “Det som förenar oss…”

 1. robsten skriver:

  OBS, OT.
  Ni är väl på hugget onsdag kl 21.00 TV4. SD skall granskas och har redan kallats ”främlingsfientliga” och nämns i samband med bilder på uniformer och statyer som för tankarna i en alldeles speciell riktning i trailern.

 2. Jonas skriver:

  Den fiktiva judiska makten som du talar om är intressant. Roligt att familjen Bonnier och Hjörne i Sverige egentligen inte finns. Tänkt att antisemiterna hittat på de fyra största medieföretagen i USA! Det är ganska fantastiskt. Roligast är att även vanligt folk tror att dessa företag finns. När svenskar tittar på Kanal 5 så tror de att de tittar på TV. I själva verket är det en fiktig kanal!

  Du har så oerhört fel. Man kan ta avstånd från att muslimer sprider sin kultur i Sverige men anse att de har rätt att göra det i sina egna länder. Man kan ta avstånd från utlänsk ockupation av både Sverige och Palestina.

  Det är du som bör ta ställning och bestämma dig. Står du på svenskarnas eller judarnas sida? Du kan nämligen inte stå på båda. Det handlar om olika folkgrupper med olika intressen i Sverige. Att du tar ställning för Israel är en sak. Men att du tar ställning för judarna i Sverige är en annan. Bestäm dig.

 3. Morgoth skriver:

  Den nationalist som förkastar etnicitet är inte nationalist i mina ögon, vilket är av vikt till skillnad från att stödja Israel.

 4. H&D skriver:

  Vill uppmärksamma en inbjudan som precis spridits till landets grundskollärare i samhällskunskap. Där Svenska Kommittén mot antisemitism (SKMA) bjuder in till ett seminarium om ”Sverigesdemokraterna och andra extremnationalistiska rörelser.” SKMA ser även som sin uppgift att bekämpa islamofobi och främlingsfientlighet. På lappen står även att de kommer att ta upp hur antidemokratiska krafter skall bemötas i och utanför klassrummet.

  SKMA är med andra ord oerhört PK och har inte förstått någonting om vad som skiljer SD och ND. Att de sedan buntar ihop SD med vad jag antar är NSF och SMR är i linje med övrig mainstreamedia. Tråkigt att dessa judar inte kan skilja en vän från en fiende.
  Längst ner på lappen står at man skall sprida denna inbjudan till arbetskamrater. Jag sprider den istället till SD-bloggen. Mejla gärna skma@swipnet.se och fråga hur de kopplar SD med antisemistism och odemokratiska rörelser rent konkret.

 5. Robert Boström skriver:

  H&D,

  mail är på väg!

 6. Krok skriver:

  ”En sann nationalist kan aldrig vara antisemit. Sionismen är judarnas strävan efter ett eget hemland i Israel, det är judisk nationalism i sitt ess, och den nationalist som hävdar att judarna inte har rätt till Israel är inte nationalist i mina ögon.”

  Med samma logik så kan väl heller aldrig en sann nationalist vara islamofob. Eller är det skillnad mellan judarnas kamp för ett eget judiskt Israel och muslimernas kamp om ett eget muslimsk Palestina?
  Är det varje nationalists plikt att stödja den israeliska nationalismen så är det väl också varje nationalists plikt att stödja den palestinska nationalismen?

 7. Erik Almqvist skriver:

  Krok: Sedan när är muslimer ett ”folkslag”?

 8. Johan skriver:

  Exakt. Och ”palestinsk” nationalism är en taktik för att demonisera Israel. Så sent som på 40-talet kallades judar för ”palestinier” medan araberna kallades…araber.

  Palestina är ingen stat, eller ett folk. Palestina är en gammal benämning på ett geografisk område, precis som Sahara är ett geografiskt område. Men bara för att det står Sahara på kartan, finns det ändå inga ”saharianer”.

  Palestina var ett geografiskt område som innefattade mycket mer än det som det käbblas om idag. Det finns inga ”palestinier” och därmed faller en sådan ”nationalism” platt.

  Rätt ska vara rätt, och en ”nationalism” baserad på en lögn, är inte mycket värd.

 9. Jacob I skriver:

  Först ett tack till Robert för din insiktsfulla artikel ovan. Det glädjer mig att allt fler sverigedemokrater kommer till insikt om skillnaden mellan sann och falsk nationalism. Sionisterna vill ha ett judiskt Israel. Vad vill vi svenskar? Jo, vi vill vara herrar i vårt eget hus. Konstigare än så är det inte.
  Därav faller det sig fullt naturligt att som svensk nationalist solidarisera sig med staten Israel, och det utan att ha minsta judiska anknytning. Har själv aldrig varit i Israel, ännu mindre inne i en synagoga (vet nätt och jämt hur en sådan ser ut!) och har inget intresse av att besöka en sådan.
  Signaturen Krok som menar att det väl också varje nationalists plikt att stödja den palestinska nationalismen, uppvisar flagrant historielöshet, men får också svar på tal av Johan som helt riktigt konstaterar att det finns inga “palestinier” och därmed faller en sådan “nationalism” platt.
  Från tokvänster och nazihåll anklagas Israel för att vara imperialister och ockupanter. Vi som kan vår historia vet att det förhåller sig helt tvärt om. Staten Israel var i nästan tvåtusen år ockuperat av diverse imperialister, romarna var först, och det var dessa som gav området namnet ”Palestina” för att förödmjuka dess ursprungsbefolkning.
  Araberna kom på 600-talet och senare trampades området ner av såväl kostfarare, turkar och slutligen engelsmän, innan landet 1948 var helt befriat.
  Men vad har judarna för rätt att återta sitt land efter tvåtusen år i exil?
  Svar: all rätt, det judiska folket har under sin förskingring generation efter generation hållit drömmen om ett återvändande vid liv.
  De ockupanter som kolonialiserat området har under denna tid inte lyft ett finger för att hålla området vid liv, vilket bevisas bäst av att när de första europeiska judarna återvände vid 1800-talets mitt var området, då förvaltat av turkarna, De Osmanska Riket, helt förfallet. Judarna återuppbyggde området och gjorde det beoeligt, därefter kom araberna. Att den s.k. palestinska nationalismen är uppbyggd på en lögn, bevisas bäst av att före sexdagarskriget 1967 visste inte ens dessa araber att de var ”palestinier”(!).
  Har på många SD-bloggar betonat vikten av att SD måste göra en officiellt deklaration om att stödja staten Israels rätt att existera inom fastställda gränser.
  Då invänder alltid någon att ett parti som SD bör hålla sig neutral i denna konflikt, att det inte är vårt problem (förre partisekreteraren Jan Mildh var en av dessa som på senaste bloggen bekände färg, men han finns ju inte längre kvar i partiet, vilket vi alla bör vara glada för).
  Sanningen är att det är i allra högsta grad ett svenskt problem då både såväl Hamas. al-aqsabrigaderna, fatah och andra terroristorganisationer redan finns i vårt land. Att Sveriges muslimska råd redan kräver särbehandling i den svenska lagstiftnigen talar sitt tydliga språk.
  Vi måste arbeta intensivt för att partiet tar ställning för den rätta sidan, även om det kan kosta ett visst medlemsbortfall. De bluffnationalister som sympatiserar med terroisterna kan ju söka medlemskap i ND eller NSF. Jag tror vi har mer att vinna på ett tydligt ställningstagande för staten Israel och de västerländska värderingarna, precis som våra broderpartier i Danmark och Norge för länge sedan har gjort.
  När SD 2010 intar riksdagen ska det vara som ett uttalat pro-israeliskt parti. Låt oss, bl.a. genom dessa bloggar, arbeta för det målet, genom att sprida sanningen.

  Leve Sverige! shalom Israel!

  Jacob I

 10. Robert Boström skriver:

  Jonas,

  Det är klart att Bonniers, Hjörne, Schibstedt och allt vad de heter finns, jag har aldrig förnekat en judisk existens i svenskt näringsliv. Däremot kan man ju undra hur mycket makt dessa judiska företag har i ett så antisemitiskt land som Sverige (vi ligger högt uppe på antisemitismens lista i Europa). Hade nu judarna varit så mäktiga så hade man knappast tillåtit den vilda uppsjö av anti-sionistisk smörja som sprids i media.

  Kul är dessutom att du tar upp Kanal5 som ett exempel på hur stor makt judarna har. Kanal5 är, om jag inte minns helt fel, en av de minsta tv-kanalerna och dess utbud är inte det mest attraherande heller.

  Klart muslimer skall få sprida sin kultur i sina egna länder, men det gäller väl judar med? Eller?

  Jag har redan tagit ställning, för Sverige och för Israel, för västerlandet. I kampen mot radikal islam står judar och kristna enade!

 11. Morgoth skriver:

  Ok, men den dagen de muslimska folkgrupperna är utdrivna ur Sverige, måste vi fortsatt stödja Israel i så fall?

 12. Hagen skriver:

  Problemet i Midt-Østen er at jødisk nasjonalisme står i mot palestinsk nasjonalisme, og at disse kjemper om det samme geografiske området. Hvem som har rett skal ikke jeg dømme da jeg ikke har nok kunnskap til å fastslå det, men det man kan konstatere er at slike konflikter oppstår når ulike befolkningsgrupper slåss om det samme geografiske området. Slike konflikter vil også oppstå i Europa dersom ikke innvandringen stanses og en aktiv repatrieringspolitikk iverksettes.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: