Dagens skämt

Bra skämt ska man inte förklara. Läs själv istället.

Skrattande häst

Annonser

11 Responses to Dagens skämt

 1. Scheisse skriver:

  Jag antar att onsdagens ”dokumentär” på TV4 kommer att bjuda på en del skämt dom med!

 2. Magsnus skriver:

  Jag tyckte det var en ganska bra sammanfattning av SD:s åsikter. Kunde dom inte ha sänt det där inslaget FÖRE valet istället?

 3. Den förbannade skriver:

  ”Jag tyckte det var en ganska bra sammanfattning av SD:s åsikter. Kunde dom inte ha sänt det där inslaget FÖRE valet istället?”

  Vad snackar du om Magsnus? Menar du den patetiska sr-artikel som postens titel avser? Det är ju en skriven artikel, man sänder väl inte artiklar?

 4. Magsnus skriver:

  Den förbannade: det är ju en utskrift av ett nyhetsinslag. SR=radio, remember?

  Men jag tycker faktiskt att det är en bra sammanfattning av SD:s uppfattningar. Sedan är det uttryckt med det standardmässiga föraktfulla språk som brukar användas mot SD. Men lyssnar (tittar) man på vad han säger egentligen så är det väldigt bra reklam för partiet.

  Så det ”komiska” som jag uppfattar det är att mitt i allt förakt för SD så gör han jättebra reklam för partiet. Eller?

 5. Den förbannade skriver:

  Ahaa, ok. Då hajar jag vad du menar, och jag är benägen att hålla med. Lite seg idag… 😉

  Jag är dock tveksam till om det är ett referat från en utsändning, SR brukar ha med själva inslaget som en länk under när så är fallet. Men det kan ju i och för sig kvitta.

  Jag tycker dock att Per Thyren som författat artikeln skall dömas utifrån vilket som är hans uppsåt, och det är tveklöst att misstänkliggöra SD och sprida partipolitisk hetspropaganda i ett delvis skattfinansierat nyhetsmedium. Han borde i sanning skämmas.

 6. Kalle R skriver:

  På sätt och vis har ju Thyrén rätt. Det är ingen ”konspiration”. Det är dock en massinvandring, men den sker inför öppen ridå. Och siffrorna redovisas öpper i media. Så sent som för några minuter sedan presenterade TT/Aftonbladet en ”oro” över antalet asylsökande – och att nedläggnimgen av integrationsverket kommer olägligt. Det står klart och tydligt att de räknar med 40 000 asylsökande 2007 – och att 3 361 personer sökte asyl i januari.

  Och ”mångkulturen” syns överallt. Åk till ett köpcentrum och det kryllar av främlingar från världens alla hörn. Var och varannan svensk har ett barn som självt eller som har en kompis som blivit misshandlad/rånad/hotad/våldtagen av en invandrare.

  Läget är klart. Svensken vet vad som skett och sker med landet.

  Det går alldeles utmärkt att rösta bort de ”sju systrarna” i riksdagen och in med Sverigedemokraterna. Men svenskarna gör det inte.

  Det kommer säkert en backlash inom 10 år och om 20-30 år så kommer folk att säga: ”hur kunde vi gå med på detta?”. Jag säger: ”det är så dags att tänka på det nu.” Vi kommer att kunna skylla på politiker och massmedia. Men det svenska folket har trots allt ödet i sin hand. Uppenbarligen är det detta svenskarna vill ha. I alla fall just nu.

 7. Erik Almqvist skriver:

  Kalle R: Svenskarna har gjort mycket fel, framförallt har man saknat kurage att stå emot pressen från etablissemanget. Men det är först efter det senaste valet som sverigedemokraterna framstår som ett reellt alternativ och det är först efter senaste valet som media börjat vara öppna med invandringens storlek. Därför tycker jag vi bör vänta tills efter nästa val innan vi dömer ut folkets handlingskraft helt…

 8. Kalle R skriver:

  Kanske ändras det sakta. Men vi svenskar tycks nästan vara helt förlamade. Även om jag umgås med välutbildade människor i alla åldersgrupper så är de flesta inte intresserade av några djupare diskussioner eller analyser av *någonting*. Det finns få saker som ens upprör – mer än trivialiteter.

  Jämför med en kompis som råkade befinna sig på Vaclav Havelplatsen i Prag de där dagarna när Sovjetstaten föll och folket samlades för protester som sedan blev till hyllningar. En av dessa skälvande dagar stod min kompis där, när en gammal gumma med huckle och krökt närmade sig henne. Gumman frågade först på tjeckiska, sedan på tyska: ”Är ni student?” -”Ja”, svarade kompisen. -”Vad tycker ni att vi skall göra med jordbruksdepartementet?”

  För mig har ovanstående lilla berättelse varit inversen av hur svensken är. Inte ens om himlen ramlade ner skulle någon bli särskilt upprörd. Det är säkert ett karaktärsdrag; något som vi svenskar har odlat fram under århundraden. Och det är ett karaktärsdrag som säkert tjänade oss väl från åtminstone tidig medeltid och till efterkrigstiden, när det viktiga var att kämpa på med magra jordar och kargt klimat. En tid då hoten mot Sverige trots allt var ganska små. Men ett karaktärsdrag som idag visar sig vara helt förödande och kanske den främsta orsaken till att vi riskerar att utplånas som nation.

 9. Kurtan skriver:

  Morsning själsfränder,

  Det är skönt att veta att det, trots vansinnet i Sverige, finns folk som har samma uppfattning som en själv. Jag är övertygad att en majoritet av det etniska svenska folket tycker likadant i stora drag.

  Vad jag saknar är ”nordmannens vrede”. Det behövs mera ”jävlar anamma” hos svenskarna innan helvetet på riktigt biter sig fast i Sverige och en återvändo är så gott som omöjlig.

  Folk tänker ofta ”vad kan jag göra”. En berättigad fråga från den enskilde. Men får SD 5 miljoner svenskar att stå upp för sina åsikter och trotsa etablisemangets demokratiföraktande reprisalier som mobbning, avskedande, etc kan Sverige räddas från säker undergång.

  Rent matematisk kommer dagen då vi etniska svenkar är i minoritet i vårt eget land detta är ofrånkomligt om inget drastiskt görs….

  Vad vi som redan sympatiserar med SD måste göra är att varje dag sprida budskapet att ”du är inte ensam”. Detta är vår plikt mot fosterlandet. Framtida generationer kommer att se oss som verkliga hjältar om vi tillsammans lyckas. Etablisemangets fasad måste rivas ner så att ”bubblan” spricker på riktigt. Sanningen segrar alltid till slut, frågan är bara hur förstört hinner Sverige att bli innan så sker…..

  Men som sagt härligt att vi redan är så många som vill rädda samt bevara Sverige för oss svenskar (plus riktiga flyktingar i storleksordning som fungerar).

  MVH

 10. Robert skriver:

  Jag tycker också att artikeln sammanfattar det SD vill, fast inte på ett bra sätt. Gillar inte att de använder ordet ”hetsar”. Tänk om svenska journalister kunde göra sitt jobb som opartiska rapportörer av verkligheten ngn j-vla gång istället för att ösa sina subjektiva invektiv på oss… Det lär de bli tvingade att göra alltmer i framtiden allteftersom det uppdagas för folket hur det ligger till med de svenska journalisternas ”opartiskhet”. Tänk er om vänsterreportrar skulle börja rapportera om ”de grymma och mot arbetslösa hetsande moderaterna”. Moderaterna skulle antagligen stämma dessa för ärekränkning och be om en offentlig ursäkt och många i befolkningen, iaf i den borgerliga delen, skulle bara skratta ihjäl sig över vänsterjournalisternas ynkedom. Eller vice versa om SvD skulle börja beskriva Vänstern och Sossarna som ”hatfyllda” gentemot företagarna. Ja, jag säger då det… svenska journalistj-vlar… ni borde ha rejält med smisk 🙂

  På tal om skämt, det här är vad jag kallar kul :-): http://www.youtube.com/watch?v=OWVSOvqlB_Q

  Mowglis ”argumentationsteknik” känner man ju igen från motståndarsidan som Sverigedemokrat, ;-D

 11. […] halvtid stod också Expo för dagens skämt när man sa att SD var del av i “en europeisk proteströrelse mot EU, massinvandring och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: